Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Mergaitės, gal žinote ar čia putinas?
user posted image
Radau visai šalia namų, tik internete truputį skiriasi jo nuotraukos.
Atsakyti
4u.gif Kadangi suklyst labai bijau, tai pasakysiu taip - pas mane kaime putinas kitoks, uogos būna kekėmis truputį panašiomis į šermukšnio, ir jau seniai raudonai raudonos spalvos kaip spanguolė, o čia uoga panaši į gudobelės, o lapas nežinau kieno... Kažkokį matytą krūmelį primena, nežinau pavadinimo. Putino turiu parsivežus kelias šakeles, galiu parodyt (nefotografuosiu, lapai padžiūvę, uogos pavytę...), lapas kitokios formos, labiau karpytas pas mane kaip čia:
http://lt.wikipedia....tinas_(augalas)
Deja mano galva ne putinas... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 08 29, 20:28)

tikrai ne putinas schmoll.gif kasmet spaudžiu putinų sultis, tai tiksliai žinau.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 29, 19:38)
  PUCA, pirmam temos puslapyje yra blogai, receptai, darykis kokį paprastesnį kremuką - juk  nuobodu vien mokytis, reikia teoriją susiet su praktika ir pradėt džiaugtis praktinės magijos rezultatais  mirksiukas.gif  Daug jau prirašyta, kol viską perskaitysi gali ir noras praeiti...

aš tą patį šiandien pagalvojau - vien teorija irgi nesveika, reikia derinti su praktika smile.gif

Šiaip atsiminiau, vyro močiutė be galo gražiai atrodė, o metų buvo beveik 100... kelios raukšlės, veido oda skaisti. Aš jos klausiau - kur paslaptis, kuom veida tepa. Atsakymas paprastas - kuom vaikeli turėdavau, tuom ir tepdavau. Buvo pinigų - pirkau kremus, nebuvo, kad ir grietine, sviestu arba kas po ranka papuola maistą gaminant... ir dar jos priesakas buvo (iki šil man mintyse skamba) kad ir kaip pavargus, ar neturi laiko, bet ryte vakare nuvalai veidą ir ištepi, o savaitgalį kaukę užsidedi, nes nieko brangiau už veido odą nėra. Va tau ir šimtametės močiutės patarimai smile.gif
Būna jau vos paeinu, jėgų nulis, tik iki lovos dasigauti, bet prieš akis močiutės veidas išnyra - ir einu kremukais teptis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUCA: 29 rugpjūčio 2011 - 20:32
user posted image

Man panašu į sedulą. Tada uogoje turėtų būti kauliukas.
http://lt.wikipedia....nžiedė_sedula
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 08 28, 22:37)
perskaiciau tema nuo pradziu is naujo  ax.gif  lotuliukas.gif
radau kad prazioplinau klausimeli: galima pamaisyti su aliejuku kokiu nors anticeliulitiniu arba kremu. arba tiesiog kaip pylinga. as neturiu negaliu pasakyti, bet manau i kre,muka geriausia butu....

Aciu, panasiai ir galvojau panaudoti 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 29, 18:38)
biggrin.gif  temas perskaičiau, bet skaitymams galo nebebus...  Skaitysiu apie korneoterapiją. Bet aš tikrai ragana, vakar kremuką rankoms pasidariau nu beveik grynai pagal tuos principus - be kvapo beveik(papildomai tilsliau dėjau vos du lašus), su skvalanu, sviestmedžiu ir fitosteroliais, natūr. vaškais... Lecitiną projekte buvau užsirašius dėt, ale nebedėjau ( kad vėl nebūtų labai daug ingredientų...)

Receptuka, prasom i eteri biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitėms atsakiusioms 4u.gif . Aš, neišmanėlė, jau apsidžiaugiau. Reiks Ramutės klausti kas čia toks, kaulas yra viduje, bet pats vaisius nerūgštus. Dar radau nemažai erškėčių, dabar kaip tik uogos subrendę, bent iš jų prisispausiu sulčių, o žiemą šaldytas naudosiu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 08 29, 19:28)
user posted image

šiaip manyčiau, kad čia gudobelė ax.gif
bet tada turėtų būti medelis...
Atsakyti
Uogytė labai į gudobelės panaši, lapas gal kaip laukinės, bet man atrodo kad čia toks dekoratyvinis krūmas, gyvatvorėse panašūs būna (gal likęs nuo kokios senos sodybos). Neradau lygiai tokio savo knygose... Dekoratyvinių būna milijonai rūšių, mano patarimas būtų toks - šakelę nusivežti kur prekiauja augalais, turėtų pažinti... O gal gudobelė senovinė...(Gerai jei tikrai gudobelė, bet kad nepanaudot kaip jos ko nors nuodingo) 4u.gif
http://lt.wikipedia..../wiki/Gudobelė
Atsakyti

man tai i gudobele labiausiai panasu 4u.gif 4u.gif

mergaites, o is AZ siuntiniai greit pareina? g.gif galvojau uzsisakyt tik coco sulfate su mergaitem -ale kai pradejau kraut krepsi -ziuriu paciai galima vienai sakytis doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

gal kas gaminat kazka konkreciai nuo plauku slinkimo? g.gif nesuprantu kas daros -nepamenu, kada taip buvo unsure.gif doh.gif einu po savo uzrasus pasiknist -kas cia galetu gelbet g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 30 rugpjūčio 2011 - 07:59
QUOTE(bonda @ 2011 08 30, 08:51)
man tai i gudobele labiausiai panasu 4u.gif  4u.gif
mergaites, o is AZ siuntiniai greit pareina? g.gif  galvojau uzsisakyt tik coco sulfate su mergaitem -ale kai pradejau kraut krepsi -ziuriu paciai galima vienai sakytis doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gal kas gaminat kazka konkreciai nuo plauku slinkimo? g.gif  nesuprantu kas daros -nepamenu, kada taip buvo unsure.gif  doh.gif

Sveika,
na man per savaitę dažniausiai atkeliauja, kartais keliom dienom ilgiau.

Dėl krepšelio tai patikėk, nespėji apsižiūrėti, o žiūrėk jau suma kosminėsmile.gif kažkada bandžiaus suskaičiuoti, kiek jau esu išleidus AZ siuntinukams..bet pusiaukelėj nusprendžiau to nebedaryti biggrin.gif siaubingos sumos:)

mano pačios plaukai labai slenka, tai aš naudoju rozmarinų eterinį, kurį dedu į kaukes, šampūnus, darausi dilgėlių nuovirus ir ištraukas. Bet daug kas priklauso nuo to, kas pas tave viduj darosi. Užtai pradėjau gerti dilgėlių arbatą. nekoks skonis, bet reikia:) tikiuosi, kad ir padės

Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 30, 09:04)
na man per savaitę dažniausiai atkeliauja, kartais keliom dienom ilgiau.
mano pačios plaukai labai slenka, tai aš naudoju rozmarinų eterinį, kurį dedu į kaukes, šampūnus, darausi dilgėlių nuovirus ir ištraukas. Bet daug kas priklauso nuo to, kas pas tave viduj darosi. Užtai pradėjau gerti dilgėlių arbatą. nekoks skonis, bet reikia:) tikiuosi, kad ir padės

aciu 4u.gif
rozmarinu ea naudoju ir as -dedu irgi visur kas su plaukais thumbup.gif (patinka man jie) vakar dar nauja plauku balzama/kauke pasidariau 4u.gif bet siandien reik dar pasiskaityt -prie to pacio uzsakymo kad butu biggrin.gif lotuliukas.gif
priezasciu tai n+1 gali but 4u.gif doh.gif bet vidus ne taip greit atsistato...noris is isores padet nors kiek ta linkme 4u.gif reiks gal ir del arbatu pagalvot konkreciu -aciu uz ideja 4u.gif prisiminiau kazkoki misini turejau nuo plauku slinkimo -su azuolo zieve ir dar kazkuom g.gif reiks resursuose issamiau pasidaryt 4u.gif
vakar galva ploviau, tai tiesiog braukiu ir kuokstai lieka unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 30 rugpjūčio 2011 - 08:17
Su dilgėlių arbatom - gerkit,bet nepersistenkit, nes jos didina kraujo krešumą ( pvz. gali sunkiai prasidėt mėnesinės), negalima kam yra trombozė. Kas porą savaičių reiktų keist geriamas žoles būtinai, bet čia gal Omega daugiau papasakos. 4u.gif
Atsakyti