Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

katik isviriaus ir as ta ghee sviesta thumbup.gif o tas nuosedas dar galima kazkam panaudoti ar pilt lauk ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 08 26, 18:31)
katik isviriaus ir as ta ghee sviesta  thumbup.gif  o tas nuosedas dar galima kazkam panaudoti ar pilt lauk ?  g.gif

Aš irgi smile.gif kvapas tai grynai tų vaikystės saldainių-irisų, kuriuos iš sviesto, grietinės ir cukraus darydavom:) tik nelabai supratau, kiek laiko reikia kaitinti. Aš porą pakelių apie pusvalandį kaitinau. Bet ar užtenka, tai tikrai nežinau,

o tuo metu, kai virė sviestas, tai maliau džiovintas dilgėles..sulauksiu siuntinuko iš AZ, tai darysiu šampūną su tais milteliais ir dilgėlių nuoviru:)
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 26, 19:10)
Aš irgi smile.gif kvapas tai grynai tų vaikystės saldainių-irisų, kuriuos iš sviesto, grietinės ir cukraus darydavom:) tik nelabai supratau, kiek laiko reikia kaitinti. Aš porą pakelių apie pusvalandį kaitinau. Bet ar užtenka, tai tikrai nežinau,

o tuo metu, kai virė sviestas, tai maliau džiovintas dilgėles..sulauksiu siuntinuko iš AZ, tai darysiu šampūną su tais milteliais ir dilgėlių nuoviru:)

as kaitinau lygiai valanda, bet jau pakaitinus koki pusvalandi baltymai nusedo sviestas pasidare skaidrus ir paskui jau nelabai kas keitesi kita puse valandos, gal ir uztektu pusvalandzio g.gif

oi as irgi noreciau visokiu sakar makar darytis daug daugiau, nes dabar tai aliejukus pamaisau, dezodoranta pasidarau, va kietas sapunas man atradimas nerealus, tikiuosi neprades niezet galvos kaip cia kazkuri rase doh.gif bet tai ziauriai laiko truksta man daugiau kazka gamintis, nu nieko paaugs vaikai tada makliavosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 08 26, 15:51)
kilograminis biski per mazas lempai, reiktu bent 2 kg. ta skyle vidury nera didele, kokie 3-4 cm

is ekologisku dezodorantu man labiausiai ir patinka sitas druskinis - nes nei vienas is ju vis tiek neveikia taip kaip perspirantas. ir nebeperku spec. apgludintos druskos dezikui, o susiskaldziusi didesni gabala palaikau per nakti vandeny, pasidaro toks aptakus, nugludintas ir naudoju kaip dezodoranta

O įmanoma tą skylę gražiai padidinti? Jau seniai dairausi himalajų druskos žvakidės, bet vis nenusiperku, tai jei iš to gabalo išeitų pasidaryti būtų nuostabu bigsmile.gif

Naudoji patį druskos gabalą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 08 26, 14:51)
kilograminis biski per mazas lempai, reiktu bent 2 kg. ta skyle vidury nera didele, kokie 3-4 cm

is ekologisku dezodorantu man labiausiai ir patinka sitas druskinis - nes nei vienas is ju vis tiek neveikia taip kaip perspirantas. ir nebeperku spec. apgludintos druskos dezikui, o susiskaldziusi didesni gabala palaikau per nakti vandeny, pasidaro toks aptakus, nugludintas ir naudoju kaip dezodoranta

Jau kad prisiskaičiau apie ta himalaju druską, kad kone stebuklas ir daug kur panaudojama: tiek sveikatai, tiek kosmetikoje g.gif , tai dabar jau baisiai man jos reikia doh.gif Žiuriu net seminarai vedami apie šią druską unsure.gif
Parašiau tuo www užklausą kiek iki Lietuvos kainuotų 6 kg atsiųsti biggrin.gif

QUOTE(Babi* @ 2011 08 26, 20:01)
O įmanoma tą skylę gražiai padidinti? Jau seniai dairausi himalajų druskos žvakidės, bet vis nenusiperku, tai jei iš to gabalo išeitų pasidaryti būtų nuostabu bigsmile.gif

Mane ir domintu šis dalykas... rolleyes.gif Pamatavau, kad tos arbatinės žvakutės kažkur ir yra tarp 3-4 cm skersmens, tai tiktų rolleyes.gif Iš a-z parsisiuntus esu sojos vaško kilogramą, tai dabar pastoviai pasidarau pati sau žvakių irgi malonus procesas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 26, 19:01)

Naudoji patį druskos gabalą?  ax.gif

as perku ta druskos cilindra (su skyle viduj), uzrisu i drobini maisa ir numetu ant asfalto tongue.gif tada graziai atskilusius gabaliukus kai kuriuos malu, kai kuriuos aptirpdau vandeny priklausomai ka noriu daryt, vaikams tiesiog dideli druskos gabala i vonia imetu tai jie ji laizo bigsmile.gif

zvakidei noretusi lyg ko elegantiskesnio, nelabai grazus pats tas neskaldytas gabalas g.gif ner kaip ta skyle padidint, nebent kokiu graztu tokio storumo kaip zvake? pamatavau kilograminio gabalo skyle, tikrai zvake netelpa (tabletine tea candle), o is didesnio nebera likusio viduriuko.

geras dalykas ta himalajine druska ne tik kosmetikai, bet ir virtuvej, skaniau su ja gaunasi. ji nelabai suri, daugiau reik det nei paprastos ir tik pries pat valgant. man vien tik virtuvej 1 kg smulkios susinaudoja per 3-4 men
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 08 26, 22:48)
as perku ta druskos cilindra (su skyle viduj), uzrisu i drobini maisa ir numetu ant asfalto  tongue.gif  tada graziai atskilusius gabaliukus kai kuriuos malu, kai kuriuos aptirpdau vandeny priklausomai ka noriu daryt, vaikams tiesiog dideli druskos gabala i vonia imetu tai jie ji laizo  bigsmile.gif

o kiek kainuoja tos druskos siuntimas i LT, juk labai didelis svoris gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 08 26, 20:58)
o kiek kainuoja tos druskos siuntimas i LT, juk labai didelis svoris gaunasi  doh.gif

MaGre, tam websaite kur idejau gana brangiai siuntimas kainuoja, bet pasiieskok himalayan salt licks is kitu firmeliu, daznai buna kad pati druska kainuoja siek tiek brangiau bet siuntimas pigiau. arba galima ieskoti kur nors is vokietijos, turi buti ten tokiu dalyku, kad ir per ebay.de, tikrai atsiuntimas bus pigesnis.
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 08 26, 19:20)
as kaitinau lygiai  valanda, bet jau pakaitinus koki pusvalandi baltymai nusedo sviestas pasidare skaidrus ir paskui jau nelabai kas keitesi kita puse valandos, gal ir uztektu pusvalandzio  g.gif

oi as irgi noreciau visokiu sakar makar darytis daug daugiau, nes dabar tai aliejukus pamaisau, dezodoranta pasidarau, va kietas sapunas man atradimas nerealus, tikiuosi neprades niezet galvos kaip cia kazkuri rase  doh.gif  bet tai ziauriai laiko truksta man daugiau kazka gamintis, nu nieko paaugs vaikai tada makliavosiu  biggrin.gif

labas rytas.
Atsikeliu ryte, ogi žiūriu mano sviestas pabaltėjęs g.gif tai gal per mažai kaitinau vakar, bet putas nugrėbiau, pats sviestas skaidrus gražus, kvepėjo. Tai šiandien perkaitinau, bus matyt kas gausis. Ale kvapo tokio skanaus nebeturi sad.gif

dėl laiko, tai man irgi nekas..užtai naktim praktiškai ir darau viską. Na bet nieko, kai labai nori - tai minutę kitą vis tiek randi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 08 27, 09:28)
MaGre, tam websaite kur idejau gana brangiai siuntimas kainuoja, bet pasiieskok himalayan salt licks is kitu firmeliu, daznai buna kad pati druska kainuoja siek tiek brangiau bet siuntimas pigiau. arba galima ieskoti kur nors is vokietijos, turi buti ten tokiu dalyku, kad ir per ebay.de,  tikrai atsiuntimas bus pigesnis.

supratau, aciu 4u.gif tik dabar pastebejau kad tu ne LT blush2.gif mirksiukas.gif

QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 27, 09:30)
labas rytas.
Atsikeliu ryte, ogi žiūriu mano sviestas pabaltėjęs  g.gif tai gal per mažai kaitinau vakar, bet putas nugrėbiau, pats sviestas skaidrus gražus, kvepėjo. Tai šiandien perkaitinau, bus matyt kas gausis. Ale kvapo tokio skanaus nebeturi sad.gif

as tai idejau i saldytuva tai jis sukietejo irgi neskaidrus pasidare, bet manau normalu cia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2011 08 26, 21:25)
Mane ir domintu šis dalykas...  rolleyes.gif Pamatavau, kad tos arbatinės žvakutės kažkur ir yra tarp 3-4 cm skersmens, tai tiktų  rolleyes.gif Iš a-z parsisiuntus esu sojos vaško kilogramą, tai dabar pastoviai pasidarau pati sau žvakių irgi malonus procesas  wub.gif

O iš kur gauti tą siūlelį ir indelį žvakei? blush2.gif

QUOTE(BlueFire @ 2011 08 26, 22:48)
as perku ta druskos cilindra (su skyle viduj), uzrisu i drobini maisa ir numetu ant asfalto  tongue.gif  tada graziai atskilusius gabaliukus kai kuriuos malu, kai kuriuos aptirpdau vandeny priklausomai ka noriu daryt, vaikams tiesiog dideli druskos gabala i vonia imetu tai jie ji laizo  bigsmile.gif

zvakidei noretusi lyg ko elegantiskesnio, nelabai grazus pats tas neskaldytas gabalas  g.gif  ner kaip ta skyle padidint, nebent kokiu graztu tokio storumo kaip zvake? pamatavau kilograminio gabalo skyle, tikrai zvake netelpa (tabletine tea candle), o is didesnio nebera likusio viduriuko.

geras dalykas ta himalajine druska ne tik kosmetikai, bet ir virtuvej, skaniau su ja gaunasi. ji nelabai suri, daugiau reik det nei paprastos ir tik pries pat valgant. man vien tik virtuvej 1 kg smulkios susinaudoja per 3-4 men

Aišku su žvakidėm, reikės tada gal jau padarytą prikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 26, 15:26)
Sakyčiau kad tai AZ emulsiklis Nr.3, glyceryl stearate. Man viskas susijungė, net gana tvirtas kremukas gavosi su 6proc. emulsiklio, paskystino kai sulašinau drėkinantį kompleksą, bet ne pienelis vistiek... Gal ir jums kokie priedai, konservantas taip suveikė? Pasiskaitykit apie jį AZ 4u.gif

Aciu labai 4u.gif Pastovejo per nakti ir stebuklingai sutirstejo tongue.gif Tik konsistencija vis tiek tokio lengvesnio kremuko... smile.gif

Dar gal ne visai i tema, bet rupimas klausimas... tongue.gif Maisant kremui aliejus, pasirenku juos pagal norima is ju gauti poveiki, bet ar nebuna taip, kad, tarkim, vieni aliejai su kitais nederetu, vienas kita veiktu kazkaip neigiamai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virbalė: 27 rugpjūčio 2011 - 10:10