Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 00:35)

Tik Tiek - wow kokie zmones, dabar jau as sutresavau nes labai gerai tave prisimenu is seniai, labai seniai! Tu va jau suneli supuoji o as vis dar cia tunau ohmy.gif bet vis tiek dziugu kad grizot sesutes ar broliuko o gal net abieju nes paskutiniu metu pas mus visos cia dvigubos nestukes! Sekmes naujame starte:) neuzsibuk!

Oi nestresuok supsi savaji ir tu, pamatysi, kaip supsi. buvo laikas kai ir as labai sunkai tuo tikejau, bet isdykelis jau laksto tik nepasiduok ir viskas bus gerai.
Dvigubos visos smile.gif turbut akcija dabar viena perki kitas dovanu smile.gif tai gerai paimciau ir as du smile.gif
Atsakyti
O tai man patapo įdomu dėl tos gleivinės... g.gif Jums neskiria vaistų ar tiesiog ir jie neveikia? Bent mano atveju tai aš anksčiau niekad nesidomėjau, kokia ji būna natūraliame cikle, nieks man jos ir nematavo, žinoma. O kai jau sudarė planą šiam IVF, tai viskas nuo pradžių surašyta dienomis, kada ką gerti, kokiomis dozėmis. Ir 5 c. d. pradėjau gerti po 6mg estrofemo... Jeigu ji būtų buvusi ne tokia kaip kad dabar, nuo 12 c. d. būtų skyrę didesnę dozę. Ir tai buvo taip pat numatyta iš anksto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2011 08 30, 16:46)
O tai man patapo įdomu dėl tos gleivinės...  g.gif Jums neskiria vaistų ar tiesiog ir jie neveikia? Bent mano atveju tai aš anksčiau niekad nesidomėjau, kokia ji būna natūraliame cikle, nieks man jos ir nematavo, žinoma. O kai jau sudarė planą šiam IVF, tai viskas nuo pradžių surašyta dienomis, kada ką gerti, kokiomis dozėmis. Ir 5 c. d. pradėjau gerti po 6mg estrofemo... Jeigu ji būtų buvusi ne tokia kaip kad dabar, nuo 12 c. d. būtų skyrę didesnę dozę. Ir tai buvo taip pat numatyta iš anksto  rolleyes.gif

Nu matai man per abu pirmus bandymus lietuvoj skyre estrofema bet nieko jis man nepadejo, nes gleivine neuzaugo daugiau nei 8.5mm isodinimo diena. Pirma karta dar plonesne buvo.
Cia UK per 3 bandyma neskyre nieko, nors as jiems minejau ta problema bet jiems kazkaip dzin, jei gleivine perlipa 7mm jiems uztenka.

Si 4 karta vel nieko neskyre nors jau patys mato 3-iojo istorija ir kad gleivines ne fontanai ir as kiekviena karta jiems sakau. per antra scana buvo 8.1mm (cia mano rekordas) ir jiems tipo per akis dar iki isodinimo kelios dienos tai tipo dar paaugs. Nu ir ka as galiu su jais pasigincyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 17:04)
Nu matai man per abu pirmus bandymus lietuvoj skyre estrofema bet nieko jis man nepadejo, nes gleivine neuzaugo daugiau nei 8.5mm isodinimo diena. Pirma karta dar plonesne buvo.
Cia UK per 3 bandyma neskyre nieko, nors as jiems minejau ta problema bet jiems kazkaip dzin, jei gleivine perlipa 7mm jiems uztenka.

Si 4 karta vel nieko neskyre nors jau patys mato 3-iojo istorija ir kad gleivines ne fontanai ir as kiekviena karta jiems sakau. per antra scana buvo 8.1mm (cia mano rekordas) ir jiems tipo per akis dar iki isodinimo kelios dienos tai tipo dar paaugs. Nu ir ka as galiu su jais pasigincyti  g.gif

Cituk,as manau kad as maziukai kur isikuisti 4u.gif Juk jei neklystu tau jau yra buves kibimas,na sikart pritariu kad man rodos ir tau bus dvigubas nestuke.gif nestuke.gif
Oi,mergyt,kaip as sergu uz tave 4u.gif
Bet zinokit,nesuvokiu as vieno dalykelio-na visur rasoma kad su blastocystom didesni sansai pastoti,isskyrus musu IVF statistika bet manau ji netiksli nesdauguma mergaiciu net neraso i ja,tai va man idomu bet visvien uzsienyje kiek perziurejau praktika kad deda 3 dienu embrionus..man idomu kodel g.gif
As dabar sedziu ivariu kliniku tinklapiuose ir skaitau,na ne tik tinklapiuose zodziu ka duoda tik dede google thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 12:59)
Aciu nanataa  - imu virusiukus , labai reikia  smile.gif  O apie gleivine ir as zinau tik tiek kad ji pas mane vis per plona  blink.gif  ir pasirodo nera kazkokio stebuklingo vaisto, kuris ja imtu ir padetu uzauginti  g.gif  beje kokia pas tave buvo gleivine?

Įkvepiam, iškvepiam, įkvėpiam, iškvepiam.. Giliai pakvėpuojam ir ramiai skaitom ką dabar rašau. Paskutinį ivf'ą mano gleivinė buvo super plona. Pas gydytoją klausiu ką galima padaryti, jis tik skėsčioja rankomis, nes pagal jį estrogenų man tikrai užtenka, gleivinė tiesiog užsiblokavo ir nustojo augti be jokio paaiškinimo, nors ji išsisluoksniavusi tvarkingai, kaip ir priklauso, bet laaaabai plona. Kai matavom prieš punkciją, jos dydis tebuvo 6.5. Pradėjau gerti estrofemą. Punkcijos dieną gydytojas nuliūdina, gleivinė plona.. Išpunktuojam 15 kiaušialąsčių, 12 dalinasi, pasiskambinus dieną prieš atvažiavimą, gražiai dalinasi 9 ląstelės. Įsodinimo dieną nuvažiavus į vietą, paaiškėjo, kad telikusios vos dvi ne pačios geriausios kokybės besidalinančios ląstelės, gleivinė ir toliau plona.. Bet gydytojas dar prieš punkciją minėjo, kad yra pastojusių ir su 6,5 gleivine įsodinimo dieną.. Vadinasi, šansų stebuklui kaip ir turim, bet abu su vyru labai nusiminę, aš vos ne iki ašarų, kažkaip abu tikėjomės, kad turėsim bent snaigučių jei gleivinė pavestų.. Nepanikuoju, nes suvokiu, pakeisti nieko negaliu.. Tiesiog taip yra, bet širdutę spaudžia liūdesys, kad viskas nelabai gražiai klostosi. Pasiimam abi mažytes kruopytes, su labai labai mažyte viltimi paliekame kliniką. Realiai suvokiu, jei pastosiu, bus stebuklas.. ne kitaip..
Po įsodinimo visi skausmai nurimo. Kaip kad jokių procedūrų nė nebūtų buvę. Po savaites važiuojame pas anytą kaimukan pagelbėti, medų pas bitutes susirinkti. Anytai užklausus kaip pas mus reikalai, ramiai atsakau, kad stebuklų būna, bet kol kas dar nieko nežinome, nors pačios procedūros rezultatai nėra džiuginantys.. O vakarop vyras bevalgant nuo krūmo juoduosius serbentus anytai girdint pradeda spangti, kad reikia užsišaldyti uogų, nes man besilaukiant galiu jų užsimanyti. Šaltai nuraminu vyrą, kad apsiramintų.. Vakare dar pravedu paskaitėlę, kad anyta negirdėtų.. Labai bijau, kad paskui nekristų iš aukštai prisisvajojęs. Grįžome namo sekmadienį vakare. pirmadienį pradėjo skaudėti šonus (tuomet prasidėjo vėlyvosios hiperstimuliacijos požymiai). Vakarop skausmai dar sustiprėjo, supratau, kad teks kreiptis į gydytojus pagalbos, todėl antradienį iš ryto pasidariau hcg. Netikėjau pamačiusi skaičių 87.
Todėl šiandien galiu teigti, stebuklai vyksta. Su savo plonąja gleivine aš pastojau.
Taigi, tavo 8,1 gleivinė nėra pati prasčiausia.. Ir tu turi vilties.. Tikrai turi.. Kelk nosiuką aukštyn.. 4u.gif

Nosį kažkodėl panižo... APČY, APČY, AAPPČYYYY, kas čia pasidarė.. AAPČYYY.. Tegu tie virusiukai limpa prie visų šio skyrelio gyventojų wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2011 08 30, 18:12)

Todėl šiandien galiu teigti, stebuklai vyksta.
Nosį kažkodėl panižo... APČY, APČY, AAPPČYYYY, kas čia pasidarė.. AAPČYYY.. Tegu tie virusiukai limpa prie visų šio skyrelio gyventojų wub.gif

Negali žinoti, kada kas padeda, o kada kas koją pakiša rolleyes.gif Vaikai į šį pasulį ateina tėvus kai ko išmokyti... Kai kada jie dar prieš ateidami pas mus tooookias studijas priverčia baigti, kad net nesitiki, jog tam atsiranda jėgų, kantrybės, žinių, sveikatos ir, žinoma, vis didesnės meilės tam, kurio lauki .... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2011 08 30, 17:10)
Cituk,as manau kad as maziukai kur isikuisti 4u.gif Juk jei neklystu tau jau yra buves kibimas,na sikart pritariu kad man rodos ir tau bus dvigubas nestuke.gif  nestuke.gif
Oi,mergyt,kaip as sergu uz tave 4u.gif
Bet zinokit,nesuvokiu as vieno dalykelio-na visur rasoma kad su blastocystom didesni sansai pastoti,isskyrus musu IVF statistika bet manau ji netiksli nesdauguma mergaiciu net neraso i ja,tai va man idomu bet visvien uzsienyje kiek perziurejau praktika kad deda 3 dienu embrionus..man idomu kodel g.gif
As dabar sedziu ivariu kliniku tinklapiuose ir skaitau,na ne tik tinklapiuose zodziu ka duoda tik dede google thumbup.gif

Aciu Afrodite dar karta ir dar karta ir dar karta 4u.gif
Nu as irgi Mr Google daug klausinejau apie tai - daug kur radau kad blastocidos tikrai padidina sancus ir kad tiesiog stipriausios islieka ilgiau - logiska. Nors va Beta1 cia priestarautu labai, nes jis isitikinus kad 3 dienu embrioniukams geriau pas mama pilve nei kur kitur ax.gif O va as uzsispyriau del tu blastu kaip mazas vaikas ir turbut nusivilsiu nes vel ides 3 dienu biggrin.gif Ai kaip bus taip, jau nenoriu nervintis, reik susiimt smile.gif

QUOTE(Rute @ 2011 08 30, 17:12)
Įkvepiam, iškvepiam, įkvėpiam, iškvepiam.. Giliai pakvėpuojam ir ramiai skaitom ką dabar rašau. Nosį kažkodėl panižo... APČY, APČY, AAPPČYYYY, kas čia pasidarė.. AAPČYYY.. Tegu tie virusiukai limpa prie visų šio skyrelio gyventojų wub.gif

Nu Rute - ACIU TAU wub.gif Tavo laisko pradzia ir prajuokino ir labai nuramino, labai jau gerai atspejai mano savijauta - tokia panika sumisusi su pakrikusiu kvepavimu lotuliukas.gif O jau ta dalis apie teta, uogas ir bites tai kaip is pasakos - grazu ir labai simboliska viskas, kad vyras uzsimane uogyciu prisaldyt wub.gif

Na del gleivines apraminai truputi, bet dabar kitas tamsus miskas man del tos hiperstimuliacijos g.gif tai kaip zinot kad tau ji gresia?? Niekada neturejau daug folikulu o va sikart mato apie 18 bigsmile.gif jie nera visi tinkamo dydzio bet ju daug, tai as galvoju gal sitie pilvo skausmai dar pries punkcija ir reiskia kad ji gresia?? O gal tie skausmai del to kad stengiuosi daug skysciu gerti, vandeni, vaisine arbata, vaisius valgau g.gif

Ciaudet irgi prasom nesustot - visus pasiimsim mes virusiukus cia wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citas: 30 rugpjūčio 2011 - 16:40
QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 17:39)
* O jau ta dalis apie teta, uogas ir bites tai kaip is pasakos - grazu ir labai simboliska viskas, kad vyras uzsimane uogyciu prisaldyt  wub.gif

**Na del gleivines apraminai truputi, bet dabar kitas tamsus miskas man del tos hiperstimuliacijos  g.gif  tai kaip zinot kad tau ji gresia?? Niekada neturejau daug folikulu o va sikart mato apie 18  bigsmile.gif  jie nera visi tinkamo dydzio bet ju daug, tai as galvoju gal sitie pilvo skausmai dar pries punkcija ir reiskia kad ji gresia?? O gal tie skausmai del to kad stengiuosi daug skysciu gerti, vandeni, vaisine arbata, vaisius valgau  g.gif

* šį savaitgalį buvom pas anytą, visgi ji uogų mums pririnko ir prišaldė wub.gif

** hiperstimuliacija tikrai būna ne visoms. Didesnė tikimybė hiperstimuliacijai, kai išpunktuoja daug folikulų. Tuomet gali susidaryti laisvo skysčio, skauda kiaušides, šonus, sunku pilnai išsitiesti, pilvas išsipučia ir padidėja nemenkom apimtim, atrodo, kad visur maudžia. Man su vėlyvąja hiperstimuliacija skaudeno pilvo ir ne tik pilvo raumenis, toks įspūdis, kad labai pasportavus būčiau, net pasilenkt į šoną buvo sunku.
Pilvo skausmai prieš punkciją dar nereiškia hiperstimuliacijos. Manyčiau pats skausmas atsiranda dėl besiplečiančios kiaušidės, juk ji padidėja n kartų dėl priaugusių folikulų. Hiperstimuciacija dažniausiai pasireiškia po punkcijos. Vėlyvoji hiperstimuliacija pasireiškia jau kylant hcg skaičiukams, kai yra kibimas.
Nuo to, kad geri daug vandens, hiperstimuliacija tikrai negresia. Ir šiaip stimuliacijos metu vanduo labai rekomenduojamas. Pačiai hiperstimuliacijai palengvinti geriamas vanduo. Bent 2-3 ltr dienon. Kad ta pati hiper būtų lengvesnė rekomenduojama valgyti kuo daugiau baltyminio maisto. Kiek suprantu esant hiperstimuliacijai, dažniausiai organizmui pradeda trūkti baltymų, todėl ir rekomenduoja juos valgyti.
Punkcijos dieną pasistenk nepamažinti vandens, jis pagelbės organizmui tvarkytis, o ir baltymų nepamiršk dar kelias dienas po punkcijos: mėsa, pupelės, varškė, jogurtai, pieno produktai, riešutukai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2011 08 30, 18:25)
* šį savaitgalį buvom pas anytą, visgi ji uogų mums pririnko ir prišaldė  wub.gif

** hiperstimuliacija tikrai būna ne visoms. Didesnė tikimybė hiperstimuliacijai, kai išpunktuoja daug folikulų. Tuomet gali susidaryti laisvo skysčio, skauda kiaušides, šonus, sunku pilnai išsitiesti, pilvas išsipučia ir padidėja nemenkom apimtim, atrodo, kad visur maudžia. Man su vėlyvąja hiperstimuliacija skaudeno pilvo ir ne tik pilvo raumenis, toks įspūdis, kad labai pasportavus būčiau, net pasilenkt į šoną buvo sunku.
Pilvo skausmai prieš punkciją dar nereiškia hiperstimuliacijos. Manyčiau pats skausmas atsiranda dėl besiplečiančios kiaušidės, juk ji padidėja n kartų dėl priaugusių folikulų. Hiperstimuciacija dažniausiai pasireiškia po punkcijos. Vėlyvoji hiperstimuliacija pasireiškia jau kylant hcg skaičiukams, kai yra kibimas.
Nuo to, kad geri daug vandens, hiperstimuliacija tikrai negresia. Ir šiaip stimuliacijos metu vanduo labai rekomenduojamas. Pačiai hiperstimuliacijai palengvinti geriamas vanduo. Bent 2-3 ltr dienon. Kad ta pati hiper būtų lengvesnė rekomenduojama valgyti kuo daugiau baltyminio maisto. Kiek suprantu esant hiperstimuliacijai, dažniausiai organizmui pradeda trūkti baltymų, todėl ir rekomenduoja juos valgyti.
Punkcijos dieną pasistenk nepamažinti vandens, jis pagelbės organizmui tvarkytis, o ir baltymų nepamiršk dar kelias dienas po punkcijos: mėsa, pupelės, varškė, jogurtai, pieno produktai, riešutukai..  mirksiukas.gif

Nu va jauciuosi pasikausciusi rytojui. Aciu Rutele 4u.gif Atia merginos, ryt prasinesiu, jei kokia nesamone parasysiu tai nurasykit anestetiku poveikiui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 21:32)
Nu va jauciuosi pasikausciusi rytojui. Aciu Rutele  4u.gif  Atia merginos, ryt prasinesiu, jei kokia nesamone parasysiu tai nurasykit anestetiku poveikiui  lotuliukas.gif

Cituli, kad punkcija praeis puikiai net neabejoju, labiausiai linkiu sekmingo dauginimosi rytoj biggrin.gif Buckis oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta1 @ 2011 08 30, 21:46)
Cituli, kad punkcija praeis puikiai net neabejoju, labiausiai linkiu sekmingo dauginimosi rytoj  biggrin.gif Buckis  oro_buckis.gif

aciu mano globejai 4u.gif nu pirmiausia atlaikysiu punkcija o tada pradesiu tryzniot del dauginimosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 08 30, 21:32)
Nu va jauciuosi pasikausciusi rytojui. Aciu Rutele  4u.gif  Atia merginos, ryt prasinesiu, jei kokia nesamone parasysiu tai nurasykit anestetiku poveikiui  lotuliukas.gif

sveikos busimos mamytes nestuke.gif nestuke.gif
kazkada ir as ryjau kiekviena sio skyrelio emocija, zinia, pergyvenau ir dziaugiaus su kitomis likimo draugemis, bet dabar, kai paziuriu i ugtelejusius savo kleckus- lyg nieko tokio ir nebuvo thumbup.gif
galiu patart tik viena- viduj, sirdelej tvirtai zinot (ne tiketis, o zinot!), kad vaikelis (arba du) bus!! man tai suveike. pries procedura zinojau- viskas pavyks ! o dar ta visa grazi ir stipri forumo palaikymo komanda neleido nesamoniu prisigalvoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pasitikekit savo gydytojais ir ramiai apziurinekit naujausias kudikiu madas wub.gif
Kaip sake mano gydytoja- svarbiausia dvasine ramybe. SEKMES VISOMS 4u.gif
Atsakyti