Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 5,

QUOTE(aaagnex @ 2011 10 07, 20:37)
parašiau jau aukščiau blush2.gif

Šita skara siūlams nėra labai reikli. Esu mačius variantų iš mocheros su šilku, iš lino, angora2, Roma, Smyrna - visi variantai gražūs 4u.gif

aciukas daug kartu mirksiukas.gif reiskia mano turimi siulai tikrai tiks thumbup.gif
tai ka,mergaites ,kibsim i darba drinks_cheers.gif
Atsakyti
va maniškė iš Smyrnos mirksiukas.gif Atsiprašau, kad kartojuosi, nes kažkada jau rodžiau ax.gif ir už foto kokybę blush2.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 07 spalio 2011 - 19:45
QUOTE(vaida777 @ 2011 10 07, 15:57)
eya,skara super ir spalvyte  wub.gif  ,o kokie cia siuliukai ir kiek mazdaug ju reikia tokiai skarai?  smile.gif

Čia estiška 100 proc. vilna (Aade Long), tiksliai neatsimenu, bet rodos 100 g 800 m?. Neatsimenu, kiek jų buvo, ten ne matkeliais, o gijom, po to į kamuolį susivijau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2011 10 07, 20:45)
Čia estiška 100 proc. vilna (Aade Long), tiksliai neatsimenu, bet rodos 100 g 800 m?. Neatsimenu, kiek jų buvo, ten ne matkeliais, o gijom, po to į kamuolį susivijau smile.gif

aisku aciu 4u.gif

aaagnex skaryte thumbup.gif
o gal galetum dar simboliukus paaiskinti,nes ziuriu,kad nelabai "pazistamu raidziu" randu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 10 07, 19:37)
parašiau jau aukščiau blush2.gif

Šita skara siūlams nėra labai reikli. Esu mačius variantų iš mocheros su šilku, iš lino, angora2, Roma, Smyrna - visi variantai gražūs 4u.gif

o aplamai kokie siūlai geriausia skaroms, nes pvz. kaip rašiau ar galiu megzti iš tokių, ar jie jau stori skaitosi? blush2.gif
pas mane visi siūlai likę jau bandyti megzti kažką, nepatikę ir susukti į kamuolį, tai negaliu tiksliai pasakyti kokie doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 10 07, 20:48)
o aplamai kokie siūlai geriausia skaroms, nes pvz. kaip rašiau ar galiu megzti iš tokių, ar jie jau stori skaitosi?  blush2.gif
pas mane visi siūlai likę jau bandyti megzti kažką, nepatikę ir susukti į kamuolį, tai negaliu tiksliai pasakyti kokie  doh.gif

Šiaip aš pagal skaros modelį renkuosi ir siūlus. Tinkami skaroms visokie, pradedant mocherą, kidmocherį, moherą su šilku, angorą, baigiant įvairiomis vilnomis, linu...

netinka tik siūlai kurių sudėtyj daugiau nei 40-50 proc sintetikos, nes tada skara nelaiko formos. neįmanoma jos gražiai ištampyt ax.gif

Bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 10 07, 19:53)
Šiaip aš pagal skaros modelį renkuosi ir siūlus. Tinkami skaroms visokie, pradedant mocherą, kidmocherį, moherą su šilku, angorą, baigiant įvairiomis vilnomis, linu...

netinka tik siūlai kurių sudėtyj daugiau nei 40-50 proc sintetikos, nes tada skara nelaiko formos. neįmanoma jos gražiai ištampyt ax.gif

Bet čia tik mano nuomonė 4u.gif

kadangi nemažai jų mezgusi, todėl nuomonė vertinga mirksiukas.gif
Tik man metražu pasakykit, koks siūlų storis eina, nuo iki, jog nebe nugrybaučiau kai pirksiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 10 07, 21:01)
kadangi nemažai jų mezgusi, todėl nuomonė vertinga  mirksiukas.gif
Tik man metražu pasakykit, koks siūlų storis eina, nuo iki, jog nebe nugrybaučiau kai pirksiu  doh.gif

neįmanoma to parašyt ax.gif Einamiausi skarom angora2 100g-750m, Roma, Smyrna - ir vaizdo plonesni, bet metražas irgi toks pats, Mohera su šilku būna 25g-220/230m... O įra skarų, kurioms norisi storesnių siūlų, bet aš nesu iš storesnių megus, tai ir konsultuot negaliu ax.gif

o numezgus aš visai nedaug skarų - 1 tikrą echo Flower, vieną netikrą, Vieną lininę gavau dovanų numegztą mašina, tai tik kraštus apsimezgiau echo Flower motyvu, 3 Aeolian ir vieną North Roe...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 10 07, 20:18)
neįmanoma to parašyt ax.gif Einamiausi skarom angora2 100g-750m, Roma, Smyrna - ir vaizdo plonesni, bet metražas irgi toks pats, Mohera su šilku būna 25g-220/230m... O įra skarų, kurioms norisi storesnių siūlų, bet aš nesu iš storesnių megus, tai ir konsultuot negaliu ax.gif

o numezgus aš visai nedaug skarų - 1 tikrą echo Flower, vieną netikrą, Vieną lininę gavau dovanų numegztą mašina, tai tik kraštus apsimezgiau echo Flower motyvu, 3 Aeolian ir vieną North Roe...

ačiū 4u.gif nebekankinsiu su klausimais, užtektinai aišku mirksiukas.gif
kai aš tik vieną skarą ir vieną puskarę, tai man jau daug pas tave padirbėta lotuliukas.gif
Atsakyti
Simboliai:
1. Tuščias langelis - gera akis iš geros pusės, bloga iš blogos
2. Juodas langelis - nieko nereiškia - ignoruot reikia, lyg nieko nebūtų nupiešta
3. b - persukta akis
4. o - užmetimas
5. / - 2 suimtos į dešinę
6. \ - 2 suimtos į kairę
7. // - 3 suimtos į dešinę
8. \\ - 3 suimtos į kairę pusę
9. Trys suimtos vidurinė viršuj
10. Trys sumegztos dešinė viršuj (pirmą nukeliu, antrą išmezgu, tada ant jos užmaunu akį iš kairės ir tada akį iš dešinės rolleyes.gif )
11. N - nupsas
12. trikampiukas - nupso akių uždarymas į vieną

vietoj 11 ir 12 aš darau taip - vašeliu padarau nupsą ir iš karto siūlu pertraukiu per visas akis ir padarau iš jų viena

13. 2 into 9 - iš 2 akių padaryt 9. Suimi dešiniu virbalu per 2 akis, mezgi gerą akį (tos 2akys lieka ant virbalo kairio iki pabaigos), užmetimas, tada vėl per tas pačias 2 akis mezgi gerą akį, tada vėl užmetimas, kol pasidaro 9 akys. Tada galima jau tas 2 nuo kairio virbalo paleist.
14. 3into 9 - mezgasi taip pat kaip ir 2 into 9, tik, kad viskas mezgama ne per 2 akis, o per 3 mirksiukas.gif

nu tikiuosi dabar jau viskas aišku g.gif biggrin.gif
Atsakyti
aaagnex labai labai aciu, 4u.gif mes jau turbut iskankinom tave su savo klausimais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eya @ 2011 10 07, 12:42)
Aš tokią irgi mezgiau, žalią su perėjimais. Labai smagus raštas, tik pumpurėliai truputį užknisa. Plius trupučiuką siūlų pritrūkau, tai teko suktis blush2.gif
user posted image
Daugiau nuotraujų esu įdėjus į ravelry ir blog'ą.

Lb grazios spalvytes thumbup.gif Ir kikenu sau, nes as irgi siulu pritrukau paskutinei eilei doh.gif ir krastas tox irgi tamsus gavos lotuliukas.gif
Atsakyti