Ateinu su klausimu
Baigiu megzti tą pirmą pagrindinę skarą, tik svarstau kaip gerai ją ištampyti, nes su pusskare gavosi didelis iš Š didžiosios
Gal galit kuri parašyti ką darot kai baigiat megzti iki nufotkinimo ir parodymo čia
QUOTE(Agnesyte @ 2011 10 04, 08:42)
Ateinu su klausimu
Baigiu megzti tą pirmą pagrindinę skarą, tik svarstau kaip gerai ją ištampyti, nes su pusskare gavosi didelis iš Š didžiosios
Gal galit kuri parašyti ką darot kai baigiat megzti iki nufotkinimo ir parodymo čia
Aš darau taip:
Išskalbiu, taida taip lengvai nusunkiu, susivynioju į rankšluostį ir parsinešu mezginį.
Tada pasiimu daug adatėlių, ištiesiu skarą ant lovos. Pirmiausia ištmepiu tiesiai tą ilgąją juostą - prisegu kas kokius 5 cm, o jeigu yra kazkokie lapeliai, tai kiekvieno lapelio viršūnę. jeigu neturiu pakankamai adatėlių, tai nors kas antro. Ištempiu tikrai labai stipriai...
Tada imu skaros viduriuką ir tempiu kiek įmanoma ištempt. Tempdama žiūriu, kad nepersisuktų, kad centras būtų vietoj
Toliau žiūriu pagal raštą - tempiu kiekvieną kampiuką. Jeigu tempdama pamatau kad buvo dar galima labiau patempt kažkurioj vietoj - traukiu adatėles ir taisau. jeigu ištampius matosi kažkur kažkos nelygumas, nesimetrija - būtinai reikia taisyt, kad nebūtų šleiva kreiva skara
Tempiu laaabai stipriai, tiek, kad jeigu dar daugiau patmpčiau, jau plištų
Ištampius palieku kol pilnai išdžiūsta. jei dar turiu galimybę - palaikau kokią valandą, o tada ištraukiu adatėles
Pabaiga
Nu išsiplėčiau kaip
aaagnex ,o ta mano skara mezgama nebus didele?pagal eiliu skaiciu,tai ji man atrodo gigante gal galima ja sumazinti
QUOTE(vaida777 @ 2011 10 04, 09:00)
aaagnex ,o ta mano skara mezgama nebus didele?pagal eiliu skaiciu,tai ji man atrodo gigante gal galima ja sumazinti
nežinau tiesą pasakius
Vienas lapelis apie 10 cm gaunasi kažkur Tai neturėtų labai didelė gautis Bet aš mezgu 3mm virbalais
Pamegzk 10 eilių mėginuką ir pabandyk iskalbus ištempt, tada pasiskaičiuok. Maždaug tiek turėtų būt per vidurį skaros
QUOTE(aaagnex @ 2011 10 04, 09:03)
nežinau tiesą pasakius
Vienas lapelis apie 10 cm gaunasi kažkur Tai neturėtų labai didelė gautis Bet aš mezgu 3mm virbalais
Pamegzk 10 eilių mėginuką ir pabandyk iskalbus ištempt, tada pasiskaičiuok. Maždaug tiek turėtų būt per vidurį skaros
aciu,as irgi mezgu 3 mm virbalais,bet mezgu labai laisvai
QUOTE(vaida777 @ 2011 10 04, 09:08)
aciu,as irgi mezgu 3 mm virbalais,bet mezgu labai laisvai
aš tai ne laisvai mezgu
Dar apie ištampymą. Aš saviškę džiovinau taip. Ant kilimo tiesiau paklodę ir smaigsčiau adatėles. Truputį pirštai kentėjo, nes sunkoka smeigti adatėles, bet tai išeitis jei negalit užimti plačios lovos kol skara džius.
QUOTE(ilgakojuke @ 2011 10 03, 20:40)
Mano stai si megzta is sio siuliuko
QUOTE(Januse @ 2011 10 04, 09:23)
Mano stai si megzta is sio siuliuko
labai grazi
kokio numeriuko virbalus naudojai?
vienos mezga su nr 3 kitos su 4-4.5
nebesusigaudau
oi mane apstojo kiti mezginiai, i skaras tik paziuret tegaliu dabar..
QUOTE(simuonele @ 2011 10 04, 10:57)
vienos mezga su nr 3 kitos su 4-4.5
nebesusigaudau
oi mane apstojo kiti mezginiai, i skaras tik paziuret tegaliu dabar..
kiekviena mezga skirtingu tankumu, kiekviena skirtingo retumo skarą mėgsta
Aš paprastai skaras mezgu 3,5mm virbalais, o kai kurios skaros man norisi, kad būtų tankesnės - tada imu 3 mm virbalus
Reikia atrast savo tankumą, sau tinkančius virbalus
QUOTE(aaagnex @ 2011 10 04, 07:51)
Aš darau taip:
Išskalbiu, taida taip lengvai nusunkiu, susivynioju į rankšluostį ir parsinešu mezginį.
Tada pasiimu daug adatėlių, ištiesiu skarą ant lovos. Pirmiausia ištmepiu tiesiai tą ilgąją juostą - prisegu kas kokius 5 cm, o jeigu yra kazkokie lapeliai, tai kiekvieno lapelio viršūnę. jeigu neturiu pakankamai adatėlių, tai nors kas antro. Ištempiu tikrai labai stipriai...
Tada imu skaros viduriuką ir tempiu kiek įmanoma ištempt. Tempdama žiūriu, kad nepersisuktų, kad centras būtų vietoj
Toliau žiūriu pagal raštą - tempiu kiekvieną kampiuką. Jeigu tempdama pamatau kad buvo dar galima labiau patempt kažkurioj vietoj - traukiu adatėles ir taisau. jeigu ištampius matosi kažkur kažkos nelygumas, nesimetrija - būtinai reikia taisyt, kad nebūtų šleiva kreiva skara
Ištampius palieku kol pilnai išdžiūsta. jei dar turiu galimybę - palaikau kokią valandą, o tada ištraukiu adatėles
Pabaiga
Nu išsiplėčiau kaip
Pabaiga
Nu išsiplėčiau kaip
QUOTE(dailele @ 2011 10 04, 08:32)
Dar apie ištampymą. Aš saviškę džiovinau taip. Ant kilimo tiesiau paklodę ir smaigsčiau adatėles. Truputį pirštai kentėjo, nes sunkoka smeigti adatėles, bet tai išeitis jei negalit užimti plačios lovos kol skara džius.
o aš maniau jog gal va taip galima: išplauni, ištampai ir lygini kaip servetėlę
Tik nesijuokit labai
QUOTE(Agnesyte @ 2011 10 04, 11:37)
[size=1][/size]
o aš maniau jog gal va taip galima: išplauni, ištampai ir lygini kaip servetėlę
Tik nesijuokit labai
galima ir taip, bet čia jau reikia sugebėt Ir ne visi siūlai tinka lyginimui