nu mergaites,jau numezgiau Winter Lillies,pagal schema,o toliau sustojau,kas galit paaiskint,kaip ten toliau reikia megzti,gryzus 44 eile
Sutrumpintos eilės ('Winter Lilies'):pas mane is 13 motyvu,tai bus 169 a
po 44 eilių ant virbalų bus 205 a.
(geroji pusė) Išmezgam 109 geras a., apsukam mezginį.(91)?
(išvirkščia pusė)13 išv., apsukam.
(geroji pusė) 12 gerųjų, 2 sumegztos kartu ("uždarom" tarpelį nuo likusios praeitos nebaigtos eilės), 5 gerosios, apsukam.
(išv. pusė) 17 išv, 2 sumegztos išv., 5 išv., apsukam.
(geroji pusė) 22 g., 2 sumegztos, 5 g., apsukam
(išv. pusė) 27 išv, 2 sumegztos išv, 5 išv., apsukam.
Ir taip mezgam, vis pailginant kiekvieną eilę 5 akim, pakol pasieksim skaros kraštus.
ir nuo kur cia reikia vel kartoti?
QUOTE(linaule @ 2011 09 20, 22:40)
nu mergaites,jau numezgiau Winter Lillies,pagal schema,o toliau sustojau,kas galit paaiskint,kaip ten toliau reikia megzti,gryzus 44 eile
(geroji pusė) 12 gerųjų, 2 sumegztos kartu ("uždarom" tarpelį nuo likusios praeitos nebaigtos eilės), 5 gerosios, apsukam.
Ir taip mezgam, vis pailginant kiekvieną eilę 5 akim, pakol pasieksim skaros kraštus.
Mezgi iki vidurio (84 ak )+ 1centr ak + 6 ak ,apsuki. Taip tu teisi,jeigu mezgi 13 motyvu,tai reikia ismegzti 91 aki.
o toliau kaip megzt,nuo kur pradet pabaigus 27 ,2 sumegztom ir 5 isvirksc apsukus,ka tolaiu megzt reikia?
QUOTE(linaule @ 2011 09 21, 07:12)
o toliau kaip megzt,nuo kur pradet pabaigus 27 ,2 sumegztom ir 5 isvirksc apsukus,ka tolaiu megzt reikia?
linaule, taigi pagal tą pačią sistemą Mezgi iki ten, kur praeitoj eilėj apsukai mezginį, tada 2 sumegztos (jas sumezgant "uždarom' likusį tarpelį, po to, kai apsukom mezginį anoj eilėj) ir dar išmezgam 5 akis į priekį. Apsukam ir vėl mezgam iki tos vietos, kur praeitoj eilėj apsukom, 2 sumezgam, 5 a į priekį, apsukam... ir t.t.
Aš neskaičiavau tų akių, kiek kurioj eilėj negaliu parašyt.. Gi pasižiūri į aprašytas pirmas pora eilių, pagauni sistemą ir varai toliau. linaule, pasižiūrėk į tai, ką jau numezgei ir tau paaiškės:4u:
Labas rytas,
aš tokia laiminga, jungiuos į jūsų būrį, pagaliau pradėjau skarą.
Jūs nepatikėsit, metus laiko tam ruošiaus, grožėjaus, man atrodė mistika, kažkas neįmanoma, schemų nesupratau , neįsivaizdavau kas prie ko, o vakar pradėjau... jausmas nerealus, o mezgimo malonumas, o dar tai, kad gaunasi, ryškėja raštas, aš kaifuoja net dabar vien tik galvodama apie vakarą kada galėsiu prisėsti
Jūs nepatikėsit, metus laiko tam ruošiaus, grožėjaus, man atrodė mistika, kažkas neįmanoma, schemų nesupratau , neįsivaizdavau kas prie ko, o vakar pradėjau... jausmas nerealus, o mezgimo malonumas, o dar tai, kad gaunasi, ryškėja raštas, aš kaifuoja net dabar vien tik galvodama apie vakarą kada galėsiu prisėsti
QUOTE(adiavvv @ 2011 09 21, 08:29)
Labas rytas,
Sveikute prisijungusi, Adiavvv, prie musu smagaus burio!!! Tikiuosi tai bus tavo tikrai nepaskutine skaryte! As tai 'kably' pagavau ir jau 3cia mezgu
Beja, aciu labiau patyrusioms mezgejoms, kurios nepatingi ir paaiskina kas ir kaip cia mezgasi jei kur uzstringame
Beja, o kuria skara mezgi?
pradėjau Haruni, o kas gausis, pažiūrėsim
o puskares sudėtinga megzti??? man jos ir labai gražu
sunkiausia, kas man bus, tai ištampymas,kažin turėsiu tiek kantrybės...
matau, kad visos dalyvės-mezgėjos geranoriškos, todėl ir dalinuos savo džiaugsmu, ir tikiuos jei reiks sulauksiu pagalbos
QUOTE(adiavvv @ 2011 09 21, 11:37)
pradėjau Haruni, o kas gausis, pažiūrėsim
matau, kad visos dalyvės-mezgėjos geranoriškos, todėl ir dalinuos savo džiaugsmu, ir tikiuos jei reiks sulauksiu pagalbos
Pats sunkiausis etapas, mezgant puskare, tai akiu uzmetimas.Reikia net virs 300.As kad nesuklysti akys beskaiciuojant, naudoju zymeklius po kiekvieno motyvo.
Aha - as irgi vakar kol tas 307 akis uzsimeciau tai OHOHO..skaiciavau skaiciavau, o dar vaikiukas mano ant galvos lipo..tai vis pamesdavau skaiciu Bet garsiai balsu skaiciavau, tai kazkaip iveikiau sita etapa..dabar smagiai sau mezginejuosi toliau
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 09 21, 07:59)
linaule, taigi pagal tą pačią sistemą Mezgi iki ten, kur praeitoj eilėj apsukai mezginį, tada 2 sumegztos (jas sumezgant "uždarom' likusį tarpelį, po to, kai apsukom mezginį anoj eilėj) ir dar išmezgam 5 akis į priekį. Apsukam ir vėl mezgam iki tos vietos, kur praeitoj eilėj apsukom, 2 sumezgam, 5 a į priekį, apsukam... ir t.t.
Aš neskaičiavau tų akių, kiek kurioj eilėj negaliu parašyt.. Gi pasižiūri į aprašytas pirmas pora eilių, pagauni sistemą ir varai toliau. linaule, pasižiūrėk į tai, ką jau numezgei ir tau paaiškės:4u:
aciu dahlia+++ jau pagavau sistema,
Sveikos,mergaitės.Priartėjau su Gail skara iki paskutinės dalies,mezgu pagal žurnaliuką,tik va koks neaiškumas iškilo,ar tikrai paskutinį kartą reik išmegsti 32 eil.ir tada pabaigos raštą?Gal galit padėt ,nes man lygtai nesutampa,neužsidarys atrodo tie lapeliai
QUOTE(anika1 @ 2011 09 22, 10:33)
Sveikos,mergaitės.Priartėjau su Gail skara iki paskutinės dalies,mezgu pagal žurnaliuką,tik va koks neaiškumas iškilo,ar tikrai paskutinį kartą reik išmegsti 32 eil.ir tada pabaigos raštą?Gal galit padėt ,nes man lygtai nesutampa,neužsidarys atrodo tie lapeliai
as irgi baigineju skara Gail .Mergaites man irgi patare megzti iki 32 eiles,o po to 2-ras rastas.... ,o dabar suabejojau,gal tas antras rastas ir uzbaigia tuos lapelius,ar negali taip buti?