Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 5,

QUOTE(jaginta @ 2011 09 17, 07:42)
o as PACIOS zurnalo Mocherines skaros  jau prekyboje neberadau, gal reikes pasizvalgyti kur prekiauja senom knygom ir zurnalais,bet kaune kalnieciuose nebera prekyvietes gal zinot kur dar galeciau rasti

yra cia http://www.mezginiup...-moherio-skaros, bet kainuos siuntimas verysad.gif
Papildyta:
Jurgitele, Carolina212 as schemos B 17 eilite mezgiau taip: pirma aki nukeliam, antra ismezgam geraja akim, toliau dvi sumezgam i kaire, , uzmetimas, dvi sumezgam i kaire, 11 geru akiu, dvi sumezgam i desine, uzmetimas, trys geros, uzmetimas, dvi sumegztos i kaire, 11 geru akiu, dvi sumegztos i desine, uzmetimas, trys sumegztos kartu (vidurine virsuje), uzmetimas, dvi sumegztos i kaire, 11 geru akiu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Jurgitele @ 2011 09 17, 14:43)

gelbeeeekit, 17 eilej strigau nesuprantu kaip mezgt doh.gif  doh.gif viska pradejau kaip parodyta baigiau uzm 3 suimt uzm, o nuo ko pradet nesuprantu...... ir dar nelabai supratau kur ruzavai per vidury schema parodyta ja megst tarp lapeliu ar kaip?

ruzava per viduri yra si vieta
user posted image

ta vieta reikia megzti mezgant lapelius, tik kai isitampo atrodo taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 18 rugsėjo 2011 - 09:34
na jau nieko nesupratau, tai 17 eil. mezgant viduryje lapeliu pradetu megst buna ir sumemimu ir kazkas pagal rasta nesigauna 1 raportas gerai o toliau kazkokia nesamone, tai ar taip turi but, ar man jau su galva kazkas negerai
Atsakyti
В рядах 17-27 вы будете убавлять петли для формирования листочков, добавлять петли только между листочками (показано розовым), но не между группами листочков. Когда вы дойдете до 4 листочков (2 пары), которые формируют центр шали, провяжите секцию прибавок (показано розовым) между всеми листочками.
Начиная с 17-го ряда больше нет центральной петли, вместо нее центральная секция (показано розовым цветом). Кроме того, кромочные петли надо вязать следующим образом: накид, 2 вместе лиц, 2 лиц (вместо 3-х лиц). Обратите внимание на особые петли в 17-м ряду.

Aha man irgi pirmas raportas normaliai kaip ir mamkaa aprase, bet toliau nesamone gaunasi...hm g.gif
Ka darom??? reikes himycinti rasta jauciu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carolina212: 18 rugsėjo 2011 - 16:08
na,mergicos,pradėjau Haruni biggrin.gif melyną melyną,matysim kas gausis.kadangi siūlas plonas,o virbalai nelabai,tai nutariau kad pagrindą darysiu lygų,gerom akom,be rašto,tai greit eisis,tik ar būtinai eiles skačiuot? blush2.gif mano du kindziuliai aplink makaluojas,išmuša iš skačiaus,jau pamečiau kiek yra,kažin kiek turi reikt akių ant virbalo kad viršus gražia išeitų? g.gif
dar spėjau baktusą diiidelį kap skara numegzt,ir apnėriau-gana gražiai atrodo,pasimaivysiu kai fotikas iš Maroco grįš(paskolinau,ir laukiu nesulaukiu grįžimo,turiu ką pasirodyt visuomenei ax.gif )
Atsakyti
oi kaip smagu kad musu gretos dideja clap.gif
sveika prisijungusi prie musu su Jurgitele burio (bei Mamkos moraliskai mus palaikancios).
Kaip suprantu ten reikes tau akis paskui susiskaiciuoti. Cia priklausys kiek tu noresi tu lapeliu ant galiuku:
pvz jei noresi 10 poru lapeliu, tai reikes kaip suprantu pirmoje eileje tureti 209 akis. Na ten lentele yra. Tai manau mezgi mezgi ir paskui kai jau jausi kad pakankamai - pasiskaiciuosi kiek ten akiu jau yra ir viskas..

O as dar vis sprendziu rebusa del tos nelemtos B schemoje 17 eiles. Merginos ( MAMKAA HELP help.gif) gal kuri mezgete ir kaip ten jums pasidare...nu nesueina tos akys nors tu ka. Jau vietoje kvadraciuko padariau tuos po 2 akis sumezgimus i kaire, kito kvadraciuko i desine..bet pirma raporta pabaigus ir pradejus antra megzti raporta matau kad rastas issikraipo... NESAMONE kazkokia gaunasi. Jurgitele..gal jau tu issprendei ta rebusa?? Nu taip noreciau ta skara siandiena ar ryt "damusti", bet nenoriu ten prihimycinti beleko belenkaip. Noretusi kaip tavrkingai pradejau taip tvarkingai ir graziai ja baigti.
HELP HELP HELP doh.gif
Atsakyti
niu net nezinau, kas ten jums gali nesigauti, man gavosi iskarto, mezgiau viska kaip zurnale parasyta ir parodyta.
Va manoji
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 18, 17:56)
niu net nezinau, kas  ten jums gali nesigauti, man gavosi iskarto, mezgiau viska kaip zurnale parasyta ir parodyta.

Mamkaa, labai grazi skaryte wub.gif susisuko smegenys man tikriausiai..einu i lauka su vaiku apeisim pora ratuku aplink kvartala..gal gryzusi pamatysiu kur "nusigrybavau" unsure.gif
esme kad man antras raportas jau issikraipo tai kazkaip net nzn .. na ten kur 11 akiu lygiu numezgu ir reikia dvi sumegzt i desine (antrame raporte) tai dar lieka 1 lycna akis..tada gautusi kad 12 akiu sumegzt reiketu man gerosiomis akimis ir tik tada dvi sumegzt..
rimtai einu i lauka prasivaiksciosiu..o tai vaikas lipa ant galvos toliau sekmingai..neleidzia isigilinti normaliai i mano klaida.
Dekui Mamkaa kad padedi mums spresti "rebusus" 4u.gif

Galvoju o kas ten rusiskai parasyta apie ta kvadraciuko ir rombiuka..
kvadraciukas:
первый раз при вязании половины шали – это 2 вместе лицевой протяжкой, все остальные повторы - 2 снять, 1 лиц, протяжка
Rombiukas:
2 снять, 1 лиц, протяжка. Последний повтор каждой половины шали – 2 вместе лицевой

cia lietuviskai isvertus kaip butu? tipo gal antra raporta kai jau darau tsi reiktu po 3 akis vietoje 2 sumegzti pagal rasta kaip ir nupiesta. O gal galit isversti kaip cia verciasi tas rombiukas ir kvadraciukas? nebepasitikiu savo rusu ziniomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carolina212: 18 rugsėjo 2011 - 17:13
QUOTE(Carolina212 @ 2011 09 18, 18:04)
Mamkaa, labai grazi skaryte  wub.gif  susisuko smegenys man tikriausiai..einu i lauka su vaiku apeisim pora ratuku aplink kvartala..gal gryzusi pamatysiu kur "nusigrybavau" unsure.gif
esme kad man antras raportas jau issikraipo tai kazkaip net nzn .. na ten kur 11 akiu lygiu numezgu ir reikia dvi sumegzt i desine (antrame raporte) tai dar lieka 1 lycna akis..tada gautusi kad 12 akiu sumegzt reiketu man gerosiomis akimis ir tik tada dvi sumegzt..
rimtai einu i lauka prasivaiksciosiu..o tai vaikas lipa ant galvos toliau sekmingai..neleidzia isigilinti normaliai i mano klaida.
Dekui Mamkaa kad padedi mums spresti "rebusus"  4u.gif

Galvoju o kas ten rusiskai parasyta apie ta kvadraciuko ir rombiuka..
kvadraciukas:
первый раз при вязании половины шали – это 2 вместе лицевой протяжкой, все остальные повторы - 2 снять, 1 лиц, протяжка
Rombiukas:
2 снять, 1 лиц, протяжка. Последний повтор каждой половины шали – 2 вместе лицевой

cia lietuviskai isvertus kaip butu? tipo gal antra raporta kai jau darau tsi reiktu po 3 akis vietoje 2 sumegzti pagal rasta kaip ir nupiesta. O gal galit isversti kaip cia verciasi tas rombiukas ir kvadraciukas? nebepasitikiu savo rusu ziniomis.

Tai jus originala(anglu k)paimkit,gal aiskiau bus.O is rusu verciasi taip:
Kvadratas - pirma karta 2 kartu i kaire,kiti - 3ak kartu (2 nukelti,1 ak ismegzti gerai,pertraukti 2 ak per numegzta aki).
Rombas - 3 ak kartu (2 nukelti,1 ak ismegzti gerai,pertraukti 2 ak per numegzta aki).Paskutinis pakartojimas - 2 ak kartu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 18 rugsėjo 2011 - 17:42
o jur man dar pasakykit numezgus 27 eile nereikia megzt 29 kad lapelius akis 3 suimt, ar taip ir plikt 3 akis neuzbaigtas?
Atsakyti
Help!!!!!!!ką ne taip darau-mezgu lygiai,per vidurį groji,prieš ir po jos užmetimas,bet man kažkap ne toks trikampis kokio tikiuosi gaunasi-kūdas ilgas,ir neišsiskleidzia kap reikant.Pamezgiau 40 cm-išardžiau,vėl pradėjau iš naujo-vėl išardžiau,ką blogai darau???????jau nervas jama doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2011 09 18, 21:23)
Help!!!!!!!ką ne taip darau-mezgu lygiai,per vidurį groji,prieš ir po jos  užmetimas,bet man kažkap ne toks trikampis kokio tikiuosi gaunasi-kūdas ilgas,ir neišsiskleidzia kap reikant.Pamezgiau 40 cm-išardžiau,vėl pradėjau iš naujo-vėl išardžiau,ką blogai darau???????jau nervas jama  doh.gif  doh.gif  doh.gif

o kraštuose po tų trijų ripsu irgi užmetimą darote? Vienoje eilėje turi prisidėti 4 akys: pradžioje, prieš centrinę, po centrinės ir pabaigoje. Aš taip manau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naiste777: 18 rugsėjo 2011 - 20:28
QUOTE(naiste777 @ 2011 09 18, 22:27)
o kraštuose po tų trijų ripsu irgi užmetimą darote? Vienoje eilėje turi prisidėti 4 akys: pradžioje, prieš centrinę, po centrinės ir pabaigoje. Aš taip manau  g.gif

mega_shok.gif doh.gif doh.gif doh.gif nedarau,ot žiopla,ane!!!!!!! notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif dėkinga be galo,o dar klausimukas-tas kraštelis ripsu būtinas?
mezgiau pagal šitą http://www.tindirind...as-salis-haruni ,o čia net nemini (arba aš ,spanga,nematau kur)apie tą užmetimą po ripso doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 18 rugsėjo 2011 - 20:35