Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 5,

o as PACIOS zurnalo Mocherines skaros jau prekyboje neberadau, gal reikes pasizvalgyti kur prekiauja senom knygom ir zurnalais,bet kaune kalnieciuose nebera prekyvietes gal zinot kur dar galeciau rasti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaginta: 17 rugsėjo 2011 - 08:43
o neziurejai centriniame knygyne,ten buva senu zurnaliuku bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaule: 17 rugsėjo 2011 - 09:05
QUOTE(Jurgitele @ 2011 09 17, 08:31)
Sveikos merginos, as ir pradejau Haruny skara ismezgiau jau 12 lapeliu eiliu ir pries B schema sustojau, nes toliau nelabai suprantu kaip megszt o rusiskai neskaitau  verysad.gif gal kas galetu ukiskai man paaiskint, nes su schemomis as nelabai draugauju  blush2.gif

Kaip suprantu lapeliu skaiciu sturejo buti NELYGINIS. Mamkaa dare 11 lapeliu eiluciu. As dabar irgi 11 pasidariusi esu.

Pirmos eiles B schemos aprasymas rusu kalba:

Расшифровка 1-го ряда схемы B: кромочные (=1 снять, 2 лиц), желтый фрагмент - накид, 1 лиц, накид, далее белый фрагмент - 2 вместе лиц протяжкой, 2 лиц, накид, 2 вместе лиц протяжкой, накид, 2 лиц, ДУ, 2 лиц, накид, 2 вместе лиц, накид, 2 лиц, 2 вместе лиц. Чередовать желтые и белые фрагменты до центральной петли. Если вы нигде не ошиблись, перед центральной петлей будет желтый фрагмент – то есть (накид, 1 лиц, накид). Провязываем центральную петлю (= 1 лиц) и повторяем для второй половины шали чередование – желтый фрагмент, белый, желтый, белый, и т.д., закончить желтым фрагментом и кромочными (= 3 лиц).

Bandau versti kaip suprantu:
1nukeli,2geros, geltonas fragmentas - uzmetimas,1gera,uzmetimas, toliau baltasis fragmentas - 2 geros akys sumegztos i kaire, 2 geros akys, uzmetimas, dvi sumegztos akys i kaire, uzmetimas, dvi geros akys, 3 sumegztos akys, 2 geros akys, uzmetimas, 2 sumegztos i desine akys, uzmetimas, 2 geros akys, 2 sumegztos i desine akys. Kartoti geltonusw ir baltus fragmentus iki centrines dalies. Jei jus niekur nesuklydote, tai fragmentas baigsis geltonaja dalimi. Tada ties centrine akimi kaip suprantu darome uzmetima, gera aky ir vel uzmetima (kaip visada ties centrine akmi). toliau uz centrines dalies vel mezgam geltona, balta fragmentus, geltona balta ir t.t. kol uzbaigiame geltonu frangmentu ir aisku plius 3 geros akys( tam krasteliui turi likti).

Dabar bandau megzti ziuresiu kaip gausis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carolina212: 17 rugsėjo 2011 - 12:30
Ismezgiau ta pirmaja eilute ir viskas gerai gavosi! Tik pasakysiu kad gaunasi ties centrine akimi iskarto po 2 uzmetimus is abieju pusiu jei viska tvarkingai nepraleisdama meksite. Taigi pirmyn ..ziuresim kaip toliau eisis bigsmile.gif

Jei ko nesupratot klauskite - keik galesiu pasigilinsiu ir paaiskinsiu clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2011 09 17, 13:53)
Ismezgiau ta pirmaja eilute ir viskas gerai gavosi! Tik pasakysiu kad gaunasi ties centrine akimi iskarto po 2 uzmetimus is abieju pusiu jei viska tvarkingai nepraleisdama meksite. Taigi pirmyn ..ziuresim kaip toliau eisis  bigsmile.gif

Jei ko nesupratot klauskite - keik galesiu pasigilinsiu ir paaiskinsiu    clap.gif

su tais 2 uzmetimais nesamone manau -prie centrines akies palikau 1 uzmetima.
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2011 09 17, 13:38)
su tais 2 uzmetimais nesamone manau -prie centrines akies palikau 1 uzmetima.

zinoki reikia 12 lapeliu, as jau bandau narpliot ir kol kas neblogai gaunasi, jei kazko kazkur nepamesiu, uzsikalbiavau tai visa pusdieni ardau medzu ardau mezgu.... bet gal kazka ismegsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele @ 2011 09 17, 14:43)
zinoki reikia 12 lapeliu, as jau bandau narpliot ir kol kas neblogai gaunasi, jei kazko kazkur nepamesiu, uzsikalbiavau tai visa pusdieni ardau medzu ardau mezgu.... bet gal kazka ismegsiu  lotuliukas.gif

nu nzn kaip tau, bet man su 11 idealiai gaunasi...turi buti NELYGINIS lapuku skaicius: 11, 13 arba 15 ir t.t. ziurim kaip ten tau gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2011 09 17, 14:04)
nu nzn kaip tau, bet man su 11 idealiai gaunasi...turi buti NELYGINIS lapuku skaicius: 11, 13 arba 15 ir t.t. ziurim kaip ten tau gausis  g.gif

Продолжить вязать по схеме A, пока не получится по 12 “черенков” с каждой стороны центральной петли (то есть повторить 17-32 ряды еще 4 раза, на схеме раппорт выделен желтым цветом). “Черенок” – это одиночная лицевая петля с накидами с обеих сторон от нее. Если вы хотите увеличить или уменьшить шаль, нужно закончить схему A четным количеством “черенков” в каждой половине.
Если количество пряжи у вас ограничено, учтите, что из-за быстрых прибавлений в схеме B, на нее (схему В) уйдет примерно половина всей пряжи

na cia kaip supratau, kad reikis porinio skaiciaus arba 10 arba 12 ir t.t, na ziuresim dabar 17 eilej kai bus pabaiga tada matysis... g.gif

gelbeeeekit, 17 eilej strigau nesuprantu kaip mezgt doh.gif doh.gif viska pradejau kaip parodyta baigiau uzm 3 suimt uzm, o nuo ko pradet nesuprantu...... ir dar nelabai supratau kur ruzavai per vidury schema parodyta ja megst tarp lapeliu ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitele: 17 rugsėjo 2011 - 16:01
QUOTE(Jurgitele @ 2011 09 17, 16:43)
gelbeeeekit, 17 eilej strigau nesuprantu kaip mezgt doh.gif  doh.gif viska pradejau kaip parodyta baigiau uzm 3 suimt uzm, o nuo ko pradet nesuprantu...... ir dar nelabai supratau kur ruzavai per vidury schema parodyta ja megst tarp lapeliu ar kaip?

Vadinasi neturi itakos kiek lapeliu, nes man normaliai irgi viskas issiskaiciuoja g.gif
O kas ten tau neaisku?? 1 nukeli, 1 ismezgi geruoju rastu, paskui 2 sumezgi i kaire ir varaiu kaip parodyta. Kvadraciukas kaip suprantu geroji kryzmai persukta akis. O ir parasyta, kad iki 17 eiles rastas labai isplateja, o paskui eina siaurejant truputi..
Na as dar nedaejau iki tos eiles, nes seimynai vakariene viriau ir bla bla bla..tai nemezgiau kai daeisiu-paziuresiu ar viskas ten man normaliai gaunasi..
Atsakyti
na nezinau nesigauna man, palauksiu kol daeisit Jus ir tada patarsit man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele @ 2011 09 17, 20:31)
na nezinau nesigauna man, palauksiu kol daeisit Jus ir tada patarsit man  blush2.gif

as dabar 11 eile narplioju, kadangi vaikas lipa ant galvos tai neina taip normaliai pamegzt kaip noretusi. Bet kai tik daeisiu iki tos vietos- butinai parasysiu kaip man sekesi.
Atsakyti
QUOTE(Carolina212 @ 2011 09 17, 20:45)
as dabar 11 eile narplioju, kadangi vaikas lipa ant galvos tai neina taip normaliai pamegzt kaip noretusi. Bet kai tik daeisiu iki tos vietos- butinai parasysiu kaip man sekesi.

pas mane gaunasi kai ismezgu 1 raporta uzm 3 akis sumegst tada vel uzm tada 3 akis sumegst ir uzm ir 3 sumegst tai nezinau cia taip turi but ar as nugrybavau
Atsakyti