Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Prisižiūrėjau Aksanos piešinių ir nutariau pabandyti.. Pieštuku.. Piešti patiko; gal netgi labai patiko:) Kažkaip labai greitai viskas gaunasi palyginus su tuo kiek laiko atima tapymas įvairiais dažais..
Šiek tiek nedrąsu rodyti, bet čia lankosi turbūt nemažai savamokslių.. todėl tikiuosi neišvarysit xixi
gal kam bus smagu paveizėti 4u.gif

user posted image

Įdomu kaip Astai sekasi;

*Mirabella*, o jūs ką kuriat.. ar nekuriat..? ar tik nedrįstat parodyti-?
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2011 09 05, 17:16)
Prisižiūrėjau Aksanos piešinių ir nutariau pabandyti.. Pieštuku.. Piešti patiko; gal netgi labai patiko:) Kažkaip labai greitai viskas gaunasi palyginus su tuo kiek laiko atima tapymas įvairiais dažais..
Šiek tiek nedrąsu rodyti, bet čia lankosi turbūt nemažai savamokslių.. todėl tikiuosi neišvarysit xixi
gal kam bus smagu paveizėti  4u.gif

ne ne, tikrai nevarysim. 4u.gif
tai dažniausiai mokytis nuo piešimo ir pradedama, o paskui jau imamas teptukas. o žiū gal pajusit, kad grafika net artimiau.. mirksiukas.gif
na jei tai pirmas piešinys tai tikrai labai neblogai. thumbup.gif tik irgi blakstienos ne iš ten auga smile.gif akiduobė gal taisyklingesnė pavyko, bet gylio ir (akies obuolio) formos irgi dar truputį trūksta.
ir kuriem galam tie papuošimai kampuose, gi čia ne atvirukas.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 rugsėjo 2011 - 17:23
Aciu uz kritika, dekor, trr,.. 4u.gif
galbut mano problema tame, jog man norisi piesiant kita zmogu kiek "sumeluoti" ir nepripiesti per daug rauksliu, pajuodusiu paakiu, norisi prailginti blakstienas, ir pan. bet pasirodo, jog nuo to nukencia formu gyliai g.gif mano tikslas paemus nuotrauka, ne kuo naturaliau ir tikroviskiau ispiesti, o esama zmogu kiek netgi "pagrazinti". galbut nelabai aiskiai issireiskiau, bet tikriausiai mane supratote mirksiukas.gif
pavyzddziu nenoriu piesti taip kad akis atrodytu sitaip:
user posted image

noriu kad ju atrodytu taip: blush2.gif (nu gal be makiazo, bet vat toks fotoshopintas grazesnis variantas).
user posted image

p.s. sitam paveikslelyje nesimato is kur auga virsutines blakstienos doh.gif ar matosi g.gif

p.s.s trr piesiant sia aki pasirinkau lengvesni varianta, ir piesiau is kito piesinio, ir knygos apie zmogaus piesimo pamokas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 09 05, 23:02)
piesiant sia aki pasirinkau lengvesni varianta, ir piesiau is kito piesinio, ir knygos apie zmogaus piesimo pamokas.  doh.gif

Šiaip gerai perpiešti mokamuosius piešinius, bet blogus mokytojus pasirinkai, kažkaip pažiurėjau net Gottfried Bammes ner labai jau gerai akis stukturizuota :
user posted image

Bet tiks kur kas geriau,O tai rimčiausias anatomas- pabandyk kokia knygą jo rasti.

Kad nupiešti glamūrinę akį- vistiek reik nea pirštu grafitą trint, o anatomiją mokytis- nepagauni struktūros ,kažkaqip visai pamiršai kaip daromas šešėlis-na ir gaunasi labai ir labai blogai, nesinori man to sakyt- tai daugiau taip ir nesakysiu))
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2011 09 05, 16:16)
*Mirabella*, o jūs ką kuriat.. ar nekuriat..? ar tik nedrįstat parodyti-?

Kur cia besirodysi kai tokie kritikai "slankioja" biggrin.gif Istikruju as is tingejimo labai retai ka darau, bet bandau kazka su akrilu, buna ir su piestuku papaisau, kaip ir jus. Man regis rodziaus jau lyg seniau , kazkaip nesinori kartotis su tais savo "sedevrais" biggrin.gif

Man asmeniskai butu labai idomu pamatyti dekor ir trr darbus, nes jie kaip suprantu ne savamoksliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 05 rugsėjo 2011 - 22:58
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 05, 23:57)

Man asmeniskai butu  labai idomu pamatyti dekor ir trr darbus, nes jie kaip suprantu ne savamoksliai  smile.gif

Ai ,sese, gi abudu žinom koks aš menkavertis išgama,taigi kas ten bus idomaus.
Ta prasme, na nėra jokio tikslo dėt darbus-aš čia truputi mokaus patylėt kai nieks neklausia,kartais ir kai klausia-truputi gaunas,truputi nea
O šiaip tiesa idėsiu dienų bėgyje, į ezoterikos skyrelį), keletą darbų-aš čia nesenai nusipirkau keramikos pečių tai dabar žaidžiu su moliu- pridariau visokių spalvotų mandalų)- jei Tau kuri patiks,galėsiu atiduoti,man tai bus didelė garbė
Atsakyti
Aciu dekor, suprantu tuos desnius, zinoma butinai atkreipsiu demesi i visas pastabas ir paanalizuosiu daugiau piesimo pamokeliu, blush2.gif bet zinok man ta taisyklingai nupiesta akis baisiai atrodo doh.gif . ir jeigu negalima piestuko su pirstu trinti, tuomet grystu prie aerografijos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 09 06, 00:56)
Aciu dekor, suprantu tuos desnius, zinoma butinai atkreipsiu demesi i visas pastabas ir paanalizuosiu daugiau piesimo pamokeliu,  blush2.gif  bet zinok man ta taisyklingai nupiesta akis baisiai atrodo doh.gif . ir jeigu negalima piestuko su pirstu trinti, tuomet grystu prie aerografijos  tongue.gif

Nea Aksana, nesupranti))- nes darai iškart darbą-kūrinį o ne eskizą-mokomajį piešinį, taip eliminuodama mokymosi procesą. koks gi ten skirtumas kas ten baisiai atrodo) galiu idėt kur gražiau:
user posted image

o vietoj piršto yra štrichas ,gali ir pirštu bet kad nesigauna..
Aš perpėjau kad bus sunku- nes reik laužt kardinaliai savo mastymo sistemą o ne atlikti keletą tobulinimosi pratimu
Na jei sunku tai sunku-gerai bus ir taip)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 06 rugsėjo 2011 - 00:32
Ne, nu tikrai suprantu drinks_cheers.gif tik na, tai pirmoji akis is po desimt metu pertraukos, ir pirma savo varianta is karto cia ir idejau blush2.gif . bet manau teisingu keliu einu (pasirinkdama grysti prie piesimo) butent man to ir reikia, pasirodo, vat stai kodel man tokie kazkokie netokie piesiniai ir aerografu gaunasi. is tiesu nesvarbu net su kuom, atlikimo 'technologija' ta pati.
Aciu dekor, man reikejo kad kas man pasakytu: 'gryzk prie pagrindu o tai ne velnio nieko nemoki'. nors bendrai nera ir kur gryzti niekuomet zmogaus piesti ir nesimokiau blush2.gif blink.gif
p.s. susitariam nebekritikuoti tos nabages akies, kol dar kitos neidejau rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 09 05, 23:02)
mano tikslas paemus nuotrauka, ne kuo naturaliau ir tikroviskiau ispiesti, o esama zmogu kiek netgi  "pagrazinti".

vaisingiau būtų kūrinyje siekti ne pagražintos akies, o perteikti tąja akimi ką tas žmogus galvoja ar jaučia. bet tai jau sekantys uždaviniai, ne mokymosi procesiui..

p.s. sitam paveikslelyje nesimato is kur auga virsutines blakstienos  doh.gif ar matosi  g.gif

veidrodyje tai tikrai matos.. rolleyes.gif 4u.gif

QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 09 06, 01:47)
Ne, nu tikrai suprantu  drinks_cheers.gif tik na, tai pirmoji akis is po desimt metu pertraukos,

supratau, jums tokia profesinė liga (turiu ir aš vieną biggrin.gif ), jūs nuo aerografijos tiek įpratot prie lygaus užmuilinto šešėliavimo, kad štrichas jums atrodo labai grubiai. bet štrichavimas veidų tikrai nebjauroja. kaip ir raukšlės. labiau bjauroja formos netaisyklingumas. (paprastai štricho nebuvimas būna pagrindinis savamokslio skiriamasis bruožas, net neapžiūrėjęs gerai piešinio pagal tai iškart matai su kuo turi reikalą). bet štrichas irgi būna įvairus, ir labai smulkus ir stambesnis, ir daugiau ir mažiau (bet intensyvesnių) sluoksnių, gali būt tiesiomis vienakryptėmis linijomis, gali būti lenktomis, gali būti formą atkartojančiomis. eskiziniuose darbuose jis vienoks - ryškesnis, drąsesnis, laisvesnis, o detaliose anatominėse studijose beveik iš vis nesimato. (tiesa sakant stebinčiojo akis jo net nepastebi, tiksliau smegenys fiksuoja ne štrichą, o jo kuriamą formą, tad (jei viskas taisyklingai) piešinio grožiui jis tikrai niekada nekenkia smile.gif.)
ir jei tikrai norit išmokti piešti, atidėkit nuotraukas į šalį, kopijuokit tuos anatominius piešinius kaip sakė (arba dar geriau būtų "išsinuomoti" gerą mokytoją-dailininką keliems mėnesiams, kad gyvai parodytų).. 4u.gif

QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 05, 23:57)

Man asmeniskai butu  labai idomu pamatyti dekor ir trr darbus, nes jie kaip suprantu ne savamoksliai  smile.gif

smile.gif nesavamoksliai, bet aš pusiau knygrišė, pusiau menotyrininkė, šitoj temoj tikrai neturiu ką rodyti, o studijų laikų piešinių netrauksiu gi, nes tai nesiskaito. 4u.gif

Atsakyti
Ačiū jums trr 4u.gif
Gerai pastebėjos..
Dabar kaip ir įpareigojat mane bandyti toliau piešti ką nors "kas turi akis" smile.gif nes reikia išmokti suapvalinti obuolį ir blakstienas kažkaip.. kitaip.. smile.gif ; nes po tokio gero pakomentavimo būtų gėda nepasitaisyti aciuks.gif

*Mirabella*,
jeigu tai jūsų hobis, tai visai normalu kad nepaišot kaip profas; Turbūt tai dauguma supranta..
trr visai draugiškai kritikuoja,.. kartais net prajuokina;

Nusipirkau neseniai akrilą pabandyti; bet tai ilgai užtrunka,.. ir irgi biškiukas pritingiu, tai jeigu kada užbaiksiu turbūt patalpinsiu; visi kiti piešti guašu.. ir per dideli kad nuskenuoti, o kuom nufotkinti neturiu. sad.gif

tiesa, neseniai nusipirkau akvarelinius pieštukus pabandymui (mėgstu eksperimentuoti). Nedidelis, tad tilpo nuskenuoti. Tai va kas gavosi:

user posted image

jame daug klaidų, bet.. nu ką padarysi,.. taip išėjo:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 06 rugsėjo 2011 - 09:55
QUOTE(aukso^gysla @ 2011 09 06, 10:47)

tiesa, neseniai nusipirkau akvarelinius pieštukus pabandymui (mėgstu eksperimentuoti). Nedidelis, tad tilpo nuskenuoti. Tai va kas gavosi:

jame daug klaidų, bet.. nu ką padarysi,.. taip išėjo:)

gaila mažiulytis ir nieko nesimato. matau tik tiek, kad regis čia pažaislis. smile.gif
beje, architektūrą piešiant net ir grubios klaidos žymiai mažiau rėžia akį, nei piešiant žmogų.

mirabela, nebijokit jūs tos "kritikos", čia mes tik su geriausiais ketinimais 4u.gif galima į ją įsiklausyti, galima nepaisyti, o galima tiesiog sakyti, rodausi, bet kritikos nenoriu. biggrin.gif 4u.gif ir čia net ne kritika, o tik pastebėjimai ir komentarai, leidžiantys mokytis (šiek tiek, kiek galima gydyti telefonu užsispyrusį ligonį biggrin.gif ). profesionalams skirta kritika būtų kitokia. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 rugsėjo 2011 - 11:11