QUOTE(*Mirabella* @ 2013 09 24, 15:40)
Noriu paklaust ismananciu. Kas yra sikatyvas ir ar galima aliejinius daziukus vienu metu skiesti damariniu laku ir aliejumi? kuo ypatingas damarinis lakas? ar linu semenu aliejus turi buti rafinuotas ar ne? Ar butinai is dailes prekiu?
be to, kas geriau skiedimui yra terpentinas ar vaitspiritas ir kodel?kuris labiau kenkia sveikatai?
is anksto dekoju
1. Sikatyvas-
augalinių aliejų rukštinės polimerizacijos katalizatorius. paprasčiau tariant aliejinių dažų ,aliejų džiuvimo greitiklis. Principe mažai naudingas, ypač jums dirbantiems a le prima technika. galima maišyti i dažus ar į skiediklį.
2. damarinis lakas ir aliejus
- galima. damarinis lakas ypatingas tuo kuo mes visi -būtimi savo. Sudetis: damarinė derva ištirpinta terpentine ar pinene. Galima naudoti aliejinių dažų skiedimui bei vėlesniam darbo lakavimui- minimum po metų nuo nutapimo. Tiesa yra rizika tokiais mišiniais lakų-aliejų-skiediklio kad darbas suskeldės ir pageltonuos.
3. linų semenų aliejus turi būt rafinuotas,bei išlaikyti ~vasarą 3 menesius laikyti aliejų saulėje skaidrioj taroj.
4. ar iš dailės prekių.
- nebutinai jei pati pasiruoši ,pvz galima ir saulėgražų aliejų -jis negeltonuoja kaip linų bet ilgiau džiūsta. Bet nepatarčiau ,jei gerai pamenu ne tokio tipo darbus tapai kad reiktų, Darytis verta jei darbai daromi nesveikos apimties arba restauracinio pobūdžio. O ir šiaip aliejinė tapyba siaubinga technologinė sistema) -gali būti kad daug jūsų darbų per keliasdešimt metų pakis nepažystamai, neteisingai sumaišytu spalvų cheminės reakcijos matavimas ,spalvos pašviesėjimas, pajuodavimas, atsisluoksniavimas ir ktt , taigi papildomo faktoriaus kaip savos gamybos aliejus - neivedinėčiau, nes ir "dailės prekių" lino aliejaus panaudojime gali kilt kruva problemų tai tamsėjimas ir geltonavimas, perdidelis kiekis garankščiuojasi, į lėtai džiustančias spalvas reik maišyt kartu su damariniu laku ir tt.
5.terpentinas ir vaitspiritas.
Pinenas- valytas terpentinas - kontraindikacijų nėra.
vaitspiritas- dideli kiekiai gali išaukt spalvos matinimą ar pajuodavimą. terpentinas- gali išaukt pageltonavimą ar patamsėjimą spalvos.
Terpentinas -teoriškai šiuo atvėju blogiausias.
6.kuris labiau kenkia sveikatai?
Terpentinas turbūt, kaip ne keista, nors ne stipriai , vengti reiktų patekimo ant odos nes abudu gali išaukti dermatitą, o jei mirkysies,dėl nesuprantamų priežasčių, terpentine pastoviai -gerybiškus odos auglius. Vaitspiritą geriau turbūt imti bekvapį nes yprastas dvoka atsakančiai.
prašom.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 23, 19:05)
Noriu taip pat parasyti, kad man irgi patinka kuo "bjauresni" darbai. Mano megstamiausias lietuviu dailininkas yra Sarunas Sauka. Jo paveikslus galeciau kabintis kambaryje. Tik jie man neiperkami
Dar noriu paskatinti, ka betapytumet, kuo dazniau rodytis, sitoje temoje, ar ir kitur internete. As rodziausi, ir mano piesinius pamate vieno didelio prekybos centro direktore. Jai labai patiko, ir ji pakviete mane jos parduotuveje surengti paroda. Taip kad, kas Utenoje, mano paroda siuo metu veikia prekybos centre "Ausra". Dar veiks iki spalio 1 d. O gal ir keliomis dienomis ilgiau
Paroda vadinasi "Keistas gyvenimas". Sukuriau jai plakata:)))) :
https://www.facebook...0...e=1 Nebijokite kritikos, kartais ji veda i prieki
Papildyta:
SVEIKINAM!!!SIAUBINGAI!!
Labai gražu kad taip išėjo. Ir pavadinimas toks ižvalgus.. Aš kažkaip to nepastebėdavau, bet šiandien kaip tik mano šuo pasistiebė ant dviejų kojų ir keliais užtikrintais žingsniais priejo prie stalo, isipylė pieno į mano mėgstamiausią puoduką, taip keistai krenkštelėjo ir nuėjo.. TIKRAI- gyvenimas keistas.