Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(yyla @ 2013 09 19, 23:17)
O vat man dabar labai smalsu pasidare  biggrin.gif jei mano sunus tarkim uzsimane butent Spaidermeno ant sienos,kaip man ji perkalbeti,pasakyti jam kad tai jau tapo liktais kicu,ir koki kita,labiau meniskesni parsonaza jam pasiulyti ? smile.gif

tokiu atveju vargu ar jam reikia kūrinio, jam reikia tik pačio hero, taigi jį ir duoti, užteks paprasčiausiai pakabinti plakatą/reprodukciją/afišą, kam tapyti tai, kas po 2-4 metų bus (jam pačiam) jau nebeaktualu. smile.gif aišku, kitas dalykas jei norima (vietoj to, o geriau greta to) lavinti vaiko skonį, tada teks kabint vangogus biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 20 rugsėjo 2013 - 00:50
QUOTE(freezer2 @ 2013 09 19, 14:57)
Deja trr esi neteisi, autorius prase komentaro, o gavo su skuduru per veida, vien todel, kad lietuviskas ego auksiau visko. I paprasta klausima kaip, kas negerai – tiesiog eik indu plauti, ar vaikams siknu valyti. Uztat taip ir gaunasi, sulauzytos rankos, iskreipti veidai, bet tai normalu, nes “meno vilkai” te sugeba pasakyti- negerai, taip negalima, skaityk istorija, ko tu nori? Po to vaiksiodami miesto skverais matydami “pilku aveliu” psiaudo meno kurinius spiaudosi, bei keikiasi, o i klausima ar tu ka nors padarei, kad to neivyktu? – aha, ko nori? Kaip moketes piesti is Van Gogo nejaugi mokytojos jums pristate originala dailininko paveiksla, o gal pieset is nuotraukos? Taigi jums mokintis is nuotrauku galima, o mums pilkoms avelems draudziama? Jums mokytojai turbut irgi sakydavo ko nori, ko tau reikia, ar tiesiog nusakydavo jusu klaidas, nukreipdavo jus I tinkama kripti? Mes mokytoju neturim, turim tik visagali interneta kuriame psiaudo menininku yra daug, ir mums reikia atsirinkti kuris ju yra tikras, o kuris tik psiaudo, o jus tam tikrai nepadedat. Deja autorius skira chaosa mene ir abstrakcija, tad vel ne vietojo jusu komentaras. Dekui uz nieka, jus tikri savo reikalo profesionalai, o mes ir toliau lauzysim kaulus, deformuosim veidus, kol galiausiai iskankinsim savo rankos ir pasieksim mini tobulumo su jusu "vilku" ar savom jegom. mirksiukas.gif

Nieko tokio-visi mes savaip neteisūs. Sąvoką "mokytis" reiktų vartoti atsargiau. Mokymosi procesas tai kai suformojama tam tikra užduotis bei yra metodologija kaip tą užduotį ivygtdyt. Tamstos atveju metodologija neteisinga. Todėl užduoties įvygdimas neimanomas. T.y. užduotis kopija- metodologija-remiantis igimtais gebėjimais ją atlikti. toks ivygdimas neimanomas dėl to kad matymo, vizualinio erdvės ir spalvos suvokimo procesas yra daugiau ne juslinis o mąstymo produktas. Per akies rainelę patenkantis nesveiko dydžio informacijos srautas yra smegenų susisteminamas į modulius, ir jie gali būti ivaraus sudetingumo Pvz primityvus zmogaus veido modulis: blink.gif . Tavo atvėju reikalingas realistiškas žmogaus modulis, nuo Diurerio laikų jis jau gerai patobulėjęs , tada Tu matysi žmogaus kūno struktūrą tarsi ivilgdamas į erdvinį karkasą,o ne neaiškią gumbų krūvą. Nes dabar tas vardinimas klaidų yra paprasčiausiai beprasmis, antra neaišku ir kaip? turbūt X Y kordinatėm-kur ką patept,o ką patept pagal CMYK palete- žiaurus procesas.

Atsakyti
QUOTE(trr @ 2013 09 20, 02:40)
tokiu atveju vargu ar jam reikia kūrinio, jam reikia tik pačio hero, taigi jį ir duoti, užteks paprasčiausiai pakabinti plakatą/reprodukciją/afišą, kam tapyti tai, kas po 2-4 metų bus (jam pačiam) jau nebeaktualu.  smile.gif  aišku, kitas dalykas jei norima (vietoj to, o geriau greta to) lavinti vaiko skonį,  tada teks kabint vangogus  biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif

manau vaiko kambaryje užteks ir A. Griškevičiaus paveikslo biggrin.gif ( kuris ten dabar ir kabo ax.gif ) arba kitų Lietuvos dailinkų darbų.
Tik gaila,kad dauguma mūsų šalies žmonėms meninkų darbai jų kišenėms per brangūs... oi,neteisingai pasakiau... ne, ne jų kišenėms per brangūs,bet smegenims per brangūs...

4u.gif
Atsakyti
po 20 metu netapymo buvo be galo sunku pradeti tapyti, todel trr bei decor komentarai ir kritika man savo laiku buvo aukso vertes .....

jei rodant paveiksla jums uztenka komentaru grazu ,negrazu ,tad parasykite ,kad profesionalu nuomone nedomina ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritka68: 20 rugsėjo 2013 - 07:54
QUOTE(ritka68 @ 2013 09 20, 06:54)

jei rodant paveiksla  jums uztenka  komentaru  grazu ,negrazu ,tad parasykite ,kad profesionalu  nuomone nedomina ....

Man pavydžiui, iš viso "gražūs" paveikslai, nepatinka, tai ir nekomentuoju. Nes tiesiog, nieko nesako apie tą kuris jį nutapė
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2013 09 20, 03:10)
Nes dabar tas vardinimas klaidų yra paprasčiausiai beprasmis, antra neaišku ir kaip? turbūt  X Y kordinatėm-kur ką patept,o ką patept pagal CMYK palete- žiaurus procesas.

drinks_cheers.gif , taigi kad, tas pats kas gydymas telefonu - sudėtinga ir neveiksminga.
Atsakyti
Noriu taip pat parasyti, kad man irgi patinka kuo "bjauresni" darbai. Mano megstamiausias lietuviu dailininkas yra Sarunas Sauka. Jo paveikslus galeciau kabintis kambaryje. Tik jie man neiperkami smile.gif
Dar noriu paskatinti, ka betapytumet, kuo dazniau rodytis, sitoje temoje, ar ir kitur internete. As rodziausi, ir mano piesinius pamate vieno didelio prekybos centro direktore. Jai labai patiko, ir ji pakviete mane jos parduotuveje surengti paroda. Taip kad, kas Utenoje, mano paroda siuo metu veikia prekybos centre "Ausra". Dar veiks iki spalio 1 d. O gal ir keliomis dienomis ilgiau smile.gif Paroda vadinasi "Keistas gyvenimas". Sukuriau jai plakata:)))) : https://www.facebook...0...e=1 Nebijokite kritikos, kartais ji veda i prieki smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2013 09 20, 11:27)
Man pavydžiui, iš viso "gražūs" paveikslai, nepatinka, tai ir nekomentuoju. Nes tiesiog, nieko nesako apie tą kuris jį nutapė

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 23 rugsėjo 2013 - 18:06
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 23, 19:05)
Noriu taip pat parasyti, kad man irgi patinka kuo "bjauresni" darbai. Mano megstamiausias lietuviu dailininkas yra Sarunas Sauka. Jo paveikslus galeciau kabintis kambaryje. Tik jie man neiperkami smile.gif
Dar noriu paskatinti, ka betapytumet, kuo dazniau rodytis, sitoje temoje, ar ir kitur internete. As rodziausi, ir mano piesinius pamate vieno didelio prekybos centro direktore. Jai labai patiko, ir ji pakviete mane jos parduotuveje surengti paroda. Taip kad, kas Utenoje, mano paroda siuo metu veikia prekybos centre "Ausra". Dar veiks iki spalio 1 d. O gal ir keliomis dienomis ilgiau smile.gif Paroda vadinasi "Keistas gyvenimas". Sukuriau jai plakata:)))) : https://www.facebook...0...e=1  Nebijokite kritikos, kartais ji veda i prieki smile.gif

super, sveikinu. thumbup.gif tik to gaidelio su peiliu neparduokit, man jis neišeina iš galvos, jeigu taip ir toliau, teks jį įsigyt. smile.gif

o sauka taip, ir man patinka, kadaise po retrospektyvinės parodos (didelė didelė dozė vieno autoriaus kūrybos), negalėjau žado atgaut keturias valandas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 24 rugsėjo 2013 - 12:18
Noriu paklaust ismananciu. Kas yra sikatyvas ir ar galima aliejinius daziukus vienu metu skiesti damariniu laku ir aliejumi? kuo ypatingas damarinis lakas? ar linu semenu aliejus turi buti rafinuotas ar ne? Ar butinai is dailes prekiu?
be to, kas geriau skiedimui yra terpentinas ar vaitspiritas ir kodel?kuris labiau kenkia sveikatai?
is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 24 rugsėjo 2013 - 14:42
QUOTE(trr @ 2013 09 24, 13:14)
super, sveikinu.  thumbup.gif  tik to gaidelio su peiliu neparduokit, man jis neišeina iš galvos, jeigu taip ir toliau, teks jį įsigyt. smile.gif

o sauka taip, ir man patinka, kadaise po retrospektyvinės parodos (didelė didelė dozė vieno autoriaus kūrybos), negalėjau žado atgaut keturias valandas. biggrin.gif

aciu 4u.gif as Sauka atsimenu is ankstyvos vaikystes dar, karta senelis mane nusivede i jo paroda. Pamenu stovejau salia jo darbu, jie man atrode tokie keisti, baisus, bet labai patiko net. Nezinojau kad ten Sauka, ka sesiametis vaikas gali zinoti smile.gif Bet dar dabar atsimenu kas buvo nutapyta - nuogas zmogus vonioj, dar, vanduo buvo zalias smile.gif Tai jei trr negalejo zado atgauti, ka tai padare jautriam vaikui smile.gif Noreciau kada nuvykti i jo paroda. Taip gali medituot salia tu darbu, valanda stoveti.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 24, 16:45)
aciu  4u.gif  as Sauka atsimenu is ankstyvos vaikystes dar, karta senelis mane nusivede i jo paroda. Pamenu stovejau salia jo darbu, jie man atrode tokie keisti, baisus, bet labai patiko net. Nezinojau kad ten Sauka, ka sesiametis vaikas gali zinoti smile.gif Bet dar dabar atsimenu kas buvo nutapyta - nuogas zmogus vonioj, dar, vanduo buvo zalias smile.gif Tai jei trr negalejo zado atgauti, ka tai padare jautriam vaikui smile.gif Noreciau kada nuvykti i jo paroda. Taip gali medituot salia tu darbu, valanda stoveti.

o aš jį pirmą kart pamačiau nes privertė. lietuvių kalbos mokytoja (dar vidurinėj, švietė žmogus mus visapusiškai, ačiū JAI) davė visiem užduotį - nueit į tą ir tą parodą, susirasti tą ir tą paveikslą, maždaug adresas trečias nuo kampo, ir parašyt interpretaciją. nepamenu aš tos savo interpretacijos, bet paveikslas tai tikrai, po šiai dienai prieš akis stovi ta mergaitė prie laiptų smile.gif tačiau vėliau retrospektyvinė nunešė viską, mat didelis kiekis veikia dar kitaip.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 09 24, 15:40)
Noriu paklaust ismananciu. Kas yra sikatyvas ir ar galima aliejinius daziukus vienu metu skiesti damariniu laku ir aliejumi? kuo ypatingas damarinis lakas? ar linu semenu aliejus turi buti rafinuotas ar ne? Ar butinai is dailes prekiu?
be to, kas geriau skiedimui yra terpentinas ar vaitspiritas ir kodel?kuris labiau kenkia sveikatai?
is anksto dekoju  4u.gif

1. Sikatyvas-
augalinių aliejų rukštinės polimerizacijos katalizatorius. paprasčiau tariant aliejinių dažų ,aliejų džiuvimo greitiklis. Principe mažai naudingas, ypač jums dirbantiems a le prima technika. galima maišyti i dažus ar į skiediklį.
2. damarinis lakas ir aliejus
- galima. damarinis lakas ypatingas tuo kuo mes visi -būtimi savo. Sudetis: damarinė derva ištirpinta terpentine ar pinene. Galima naudoti aliejinių dažų skiedimui bei vėlesniam darbo lakavimui- minimum po metų nuo nutapimo. Tiesa yra rizika tokiais mišiniais lakų-aliejų-skiediklio kad darbas suskeldės ir pageltonuos.
3. linų semenų aliejus turi būt rafinuotas,bei išlaikyti ~vasarą 3 menesius laikyti aliejų saulėje skaidrioj taroj.
4. ar iš dailės prekių.
- nebutinai jei pati pasiruoši ,pvz galima ir saulėgražų aliejų -jis negeltonuoja kaip linų bet ilgiau džiūsta. Bet nepatarčiau ,jei gerai pamenu ne tokio tipo darbus tapai kad reiktų, Darytis verta jei darbai daromi nesveikos apimties arba restauracinio pobūdžio. O ir šiaip aliejinė tapyba siaubinga technologinė sistema) -gali būti kad daug jūsų darbų per keliasdešimt metų pakis nepažystamai, neteisingai sumaišytu spalvų cheminės reakcijos matavimas ,spalvos pašviesėjimas, pajuodavimas, atsisluoksniavimas ir ktt , taigi papildomo faktoriaus kaip savos gamybos aliejus - neivedinėčiau, nes ir "dailės prekių" lino aliejaus panaudojime gali kilt kruva problemų tai tamsėjimas ir geltonavimas, perdidelis kiekis garankščiuojasi, į lėtai džiustančias spalvas reik maišyt kartu su damariniu laku ir tt.
5.terpentinas ir vaitspiritas.
Pinenas- valytas terpentinas - kontraindikacijų nėra.
vaitspiritas- dideli kiekiai gali išaukt spalvos matinimą ar pajuodavimą. terpentinas- gali išaukt pageltonavimą ar patamsėjimą spalvos.
Terpentinas -teoriškai šiuo atvėju blogiausias.
6.kuris labiau kenkia sveikatai?
Terpentinas turbūt, kaip ne keista, nors ne stipriai , vengti reiktų patekimo ant odos nes abudu gali išaukti dermatitą, o jei mirkysies,dėl nesuprantamų priežasčių, terpentine pastoviai -gerybiškus odos auglius. Vaitspiritą geriau turbūt imti bekvapį nes yprastas dvoka atsakančiai.
prašom.

Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2013 09 23, 19:05)
Dar noriu paskatinti, ka betapytumet, kuo dazniau rodytis, sitoje temoje, ar ir kitur internete. As rodziausi, ir mano piesinius pamate vieno didelio prekybos centro direktore. Jai labai patiko, ir ji pakviete mane jos parduotuveje surengti paroda. Taip kad, kas Utenoje, mano paroda siuo metu veikia prekybos centre "Ausra". Dar veiks iki spalio 1 d. O gal ir keliomis dienomis ilgiau smile.gif Paroda vadinasi "Keistas gyvenimas". Sukuriau jai plakata:)))) : https://www.facebook...0...e=1  Nebijokite kritikos, kartais ji veda i prieki smile.gif

Papildyta:

drinks_cheers.gif

SVEIKINAM!!!SIAUBINGAI!!

Labai gražu kad taip išėjo. Ir pavadinimas toks ižvalgus.. Aš kažkaip to nepastebėdavau, bet šiandien kaip tik mano šuo pasistiebė ant dviejų kojų ir keliais užtikrintais žingsniais priejo prie stalo, isipylė pieno į mano mėgstamiausią puoduką, taip keistai krenkštelėjo ir nuėjo.. TIKRAI- gyvenimas keistas.

Atsakyti