Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

user posted image
Dar naujesnis darbelis aliejiniais dažais, "Meilė"
Atsakyti
Mėnuli, mintis patinka, o patys darbai nelabai rolleyes.gif Nežinau, bet vat man atrodo jie mėgėjiški. Rankos?! Čia neobjektyvus vertinimas, nes žinau, kad tu ne mėgėja, tai ir automatiškai reikalaujasi daugiau.
Noriu tavo piešinių dar pažiūrėt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2013 08 06, 12:42)
Mėnuli, mintis patinka, o patys darbai nelabai  rolleyes.gif  Nežinau, bet vat man atrodo jie mėgėjiški. Rankos?! Čia neobjektyvus vertinimas, nes žinau, kad tu ne mėgėja, tai ir automatiškai reikalaujasi daugiau.
Noriu tavo piešinių dar pažiūrėt  bigsmile.gif

taip esi teisi, tapyboje as beveik visiska megeja, kaip ir grafikoje beja. bet tai man netrukdo tapyti smile.gif dabar tapau ka as noriu tapyti. man labai patiko vienos pazystamos tapytojos pasakymas kai ji kritikuojama tapybos "grandu" uz tai, kad sedi mugeje ir pardavineja darbus, vienokius, kai i dailininku sajunga istojo su visai kitokiais biggrin.gif - i miska as einu su treningais, i koncerta vakarine suknele, o namie vaikstau su chalatu. o man tapybos neismanymas netrukdo tapyti smile.gif
beja o lietuviu tapybos mokykla bei pilkoji kose makalose uztrintoji, kaip akademijoje reikia tapyti man visai nepatinka. is lietuviu tapytoju man be galo patinka Sauka, bet...ne dauguma. daugumos ju darbai man tokie ziaurus. turiu drauge menotyrininke, kuri kartais paraso viena kita straipsni apie meena smile.gif tai ir ji juokiasi.
Atsakyti
Sutinku ir su Forget, ir su Mėnuliu. Piešiniai man irgi atrodo stipresni, nors žiūriu visai iš mėgėjiškų pozicijų. Tiesa, pati irgi bandau tapyti, ir laikausi požiūrio, kad tik tapydama, nors ir be akademinių žinių, po truputį tobulėju. Tad labai palaikau ir Mėnulį, paskutinis darbelis man spalviškai labai gražus smile.gif Dėl anatomijos nesiginčiju...
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2013 08 06, 17:05)
Sutinku ir su Forget, ir su Mėnuliu. Piešiniai man irgi atrodo stipresni, nors žiūriu visai iš mėgėjiškų pozicijų. Tiesa, pati irgi bandau tapyti, ir laikausi požiūrio, kad tik tapydama, nors ir be akademinių žinių, po truputį tobulėju. Tad labai palaikau ir Mėnulį, paskutinis darbelis man spalviškai labai gražus smile.gif Dėl anatomijos nesiginčiju...

kalbat apie apie fantastiniu personazu, kates ir kiskiu leteneles bei anatomija?
Atsakyti
Aš dažnokai įlendu čia pasižvalgyti, bet irgi nesu prie profesionalų - seniau mokiaus, daug metų buvau primiršus, dabar pradedu vėl šiek tiek atgaminti įspūdžius. Bet labai vertinu profesionalumą visose srityse 4u.gif Man mėnulio darbai piešime irgi žymiai stipresni nei tapyboje.

O kad nebūtų taip sausai pasisakyta - įmetu savo antrą gyvenime akvarelę. Man labai gražu akvarelė savo skaidrumu, kelių potėpių papasakota istorija. Tik kol aš dar tą lygį pasieksiu doh.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 08 06, 17:15)
kalbat apie apie fantastiniu personazu, kates ir kiskiu leteneles bei anatomija?

Labiausiai man krenta į akis žmonių veidai ir rankos, kažkaip gyvūnų net neatkreipiau dėmesio, piešiniuose man jie ypač gražiai žiūrisi smile.gif Prie tokių subtilių ir nemažai detalių talpinančių savyje darbelių norisi ir subtilesnių veidų, t. y. kad jie tarsi spinduliuotų grožiu, būtų dailūs ir taisyklingi, bet pati žinau, kaip tai sunku pasiekti. doh.gif Aš kol kas mečiau šitą reikalą ir dabar gilinuosi į koloristiką ir rankos lavinimą darydama įvairiausius vasariškus eskizus wink.gif

Kad ir pvz. tokius: user posted image

Vailet2, visai man patiko jūsų akvarelė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2013 08 06, 18:46)
Labiausiai man krenta į akis žmonių veidai ir rankos, kažkaip gyvūnų net neatkreipiau dėmesio, piešiniuose man jie ypač gražiai žiūrisi smile.gif Prie tokių subtilių ir nemažai detalių talpinančių savyje darbelių norisi ir subtilesnių veidų, t. y. kad jie tarsi spinduliuotų grožiu, būtų dailūs ir taisyklingi, bet pati žinau, kaip tai sunku pasiekti.  doh.gif Aš kol kas mečiau šitą reikalą ir dabar gilinuosi į koloristiką ir rankos lavinimą darydama įvairiausius vasariškus eskizus wink.gif

Kad ir pvz. tokius: user posted image

Vailet2, visai man patiko jūsų akvarelė smile.gif

o man ne. tai yra dekoratyvaus stiliaus tapybos darbai, skirti daugiau kambario akcentui. personazai - mitiniai, viskas ten simbolika. viskas tuo atzvilgiu juose yra suderinta. tokie veidukai bei rankytes, kaip rasote nederetu, visas detales suderinau taip, kad jie specialiai kaustytu zvilgsni. kokia anatomija begali buti pvz stilizuoto angeliuko? kokio tikslumo turetu buti fantastinis personazas. tiesiog siuo atveju i tai nesigilinau, tai nebuvo mano tikslas. anatomijos jei norint, galima pasiziureti pvz Kosinskaites, kokio Smergelio darbuose. O pvz. pas Malinauska, Purlyte jos nerasta. mano pagrindinis tikslas (bent turetu buti) tapyboje yra demiu, spalvu paveikumas. taciau, kadangi labai megstu personazus ir veiksma, neinu vien per spalva ir deme, arba lietuviska pilka makalyne, iterpiu ir juos. bet jie nera anatomiski ir tokiais nelabai pretenduoja buti. jei butu, butu tiesiog jau visko perdaug. tai nebuvo mano tikslas, tad kaip rasote "nebuvo sunku pasiekti". to nebuvo siekta visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 rugpjūčio 2013 - 18:46
QUOTE(trr @ 2013 07 17, 22:41)
va taip ir atrodo, kad žinios yra, bet rankelė nėra atkalta, todėl ir paminėjau įgudžius, nes kai kur išlenda tos žinios, o kai kur pritrūksta.  suprantu, kad stilistika to nereikalauja, bet kūrinio įtaigai jo atlikimo profesionalumas irgi turi reikšmės - net jei anatomija abstrahuota, išraiškoje vistiek tai matosi. bet ta fantazija ir netiesmukas kalbėjimas vizijomis yra tiesiog puiku, tai menininko bruožas, ir to neišmoksi. gaidį ir pakalnutes tikrai pasikabinčiau namie  thumbup.gif (beje, puiki gaidžio anatomija) ir tas kleiniškas mėlynumas toks persmelkiantis.. yra talantas, gaila, kad atidėtas buvo.  4u.gif beje manau grafika jūsų darbuose yra stipresnė už tapybą.

Va, pasirašyčiau po kiekvienu trr žodžiu 4u.gif Mėnuli, labai gerbiu jūsų kaip kūrėjos, nuomonę, ir žinau, kad žmogui iš šalies kartais sunku pagauti autoriaus kūrybinius sumanymus ir išjausti viską, kas buvo sudėta į kūrinį. Taip pat žinau, koks malonumas yra leistis į įkvėpimo nešamą kelionę teptuku, nevaržant savęs mintimis teisingai ar neteisingai aš čia dabar nubrėžiau liniją. Tai yra tokia terapija sielai, kuriai dar neradau pakaitalo. Bet va bent jau asmeniškai man dažnai ir pritrūksta tų įgūdžių, kuriems esant tas įkvėptas procesas nesustotų, o lietųsi laisvai. Labai patinka nestandartinės, nestereotipinės žmonių, gyvūnų, augalų formos, ir jokiu būdu neturėjau omeny, kad merginos turėtų atrodyt kaip kokios barbės, bet kaip sakė trr, įtaigumui ir visapusiškai kūrinio harmonijai labai reikia to profesionalumo, tų puikių įgūdžių. Bandžiau pajaust vidumi jūsų paveikslus, ir kai piešiniai many tarsi plaukia, tapyboj tarsi kažkas kliūna... Tad nesvarbu šiuo atveju, kokiam tikslui tapoma, dekoratyviam ar simbolikai išreikšti, jei norima padaryti įtaką žiūrovui, tuomet atstovauju žiūrovo poziciją. Jei tai kaip terapija sielai, tuomet viskas puiku! Bet puiki jūsų mintis apie piešimo ir tapybos suderinimą ant drobės. Stipriąją pusę papildžius spalvomis, manau gautųsi nuostabus rezultatas! Lauksiu naujų darbelių!
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 08 06, 11:22)
taip esi teisi, tapyboje as beveik visiska megeja, kaip ir grafikoje beja. bet tai man netrukdo tapyti smile.gif

Teisybę pasakyt? Aš dėl to niekam ir negaliu rodyti savo darbų, nes aš labai daug kur įdirbio trūkumą savo matau, plius man jie kažkokie labai asmeniški, išgyventi, nors ten nieko tokio nėra. Šiaip realiai pieštuko 3 metus nelaikiau, tai ką jau šnekėt apie tapybą
Aš dekoratyvumą labai mėgstu, pati tokiu stiliaus laikausi, tai man labai patinka.
Ir tapybos darbai labai patinka, bet kai mačiau grafiką, buvo "wau" efektas, dabar nėra gal dėl to.
Tik neįsižeisk, dėl to, ką pirmiau parašiau mirksiukas.gif tiesiog pirmą mintį atėjusią išdėsčiau.

Ledinuke, aš dabar irgi tuo užsiimu, Reikėtų stengtis daryti kas dien, bet neturiu laiko, tai bent jau stengiuos savaitgalį paeskizuot

Vailet2, spalviškai labai gerai pagauta, o visa kita su patirtim

Atsakyti
Sveikos, smagu, kad temele atsigavus ir verda diskusijos smile.gif Pasirodau savo naujausia, vis dar dazais kvepianti darba. smile.gif

user posted image

Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Gal patartumet, kurios paletes (plastikines ar medines) geriau tinka darbui su akriliniais dazais?
Ir ar verta Thomas Phillipps pirkti molberta, nera jis labai prastas? http://www.thomasphi...s-molbertas/578
Atsakyti