QUOTE(mėnulis @ 2013 04 06, 12:35)
Gaidys ir palanutes
man jūsų darbuose kai kur trūksta anatomijos žinių (o gal tiesiog įgudžių), bet visa kita.. super, o geriausia ne kaip, o kas. labai įdomu pvz. kas inspiravo štai šio darbo siužetą? gaidys su peiliu norėjot nuomonės, tai štai, jei ko ir trūksta tai to galima išmokt, o ko negalima išmokt jūs jau turit.
kitų įvertinimo norisi, bet neleiskit tai nuomonei koreguot ar varžyt jūsų kūrybingumo ir fantazijos. leiskit tai beprotybei skleistis drąsiai ir laisvai, tai menininko stiprioji pusė
QUOTE(trr @ 2013 07 17, 18:52)
man jūsų darbuose kai kur trūksta anatomijos žinių (o gal tiesiog įgudžių), bet visa kita.. super, o geriausia ne kaip, o kas. labai įdomu pvz. kas inspiravo štai šio darbo siužetą? gaidys su peiliu norėjot nuomonės, tai štai, jei ko ir trūksta tai to galima išmokt, o ko negalima išmokt jūs jau turit.
kitų įvertinimo norisi, bet neleiskit tai nuomonei koreguot ar varžyt jūsų kūrybingumo ir fantazijos. leiskit tai beprotybei skleistis drąsiai ir laisvai, tai menininko stiprioji pusė
Žiniu tikrai netruksta, galbut igudziu, kadangi vel visa tai pradedu po daug metu. Tai tas pats, kai muzikantui norinciam islaikyti igudzius sakoma daug groti ir lavinti ranka. As to nebedariau labai labai ilgai. O kai dariau, nemaniau tam esant butiniausia O is esmes man ta anatomija nera svarbi kai kur, TUO METU kai ikvepimas pagauna ir norisi pavaizduoti tai, ka tuo metu jauciu. Tada paisau beveik uzsimerkus. Menas yra kaip sapnas man kai kada. Del to, kad ten galima rasti tuos pacius simbolius ir regeti ateiti. Na tarkim pries kiek laiko labai norejosi piesti zasis . O dabar as pati jas laikau. Tai kaip kokia vizija, jei galima tai pasakyti. O va tada kai buvo piestas "Gaidys ir pakalnutes" sunkiai jauciausi esamoje situacijoje. Darbe, kurio nekenciau. Ir kuris nekente manes, Ir galbut todel isejo toks piesinys. Na tai butu panasiai, jei bandyciau paaiskinti kodel sapnavau viena ar kitoki sapna.
QUOTE(mėnulis @ 2013 07 17, 19:55)
Žiniu tikrai netruksta, galbut igudziu, kadangi vel visa tai pradedu po daug metu.
is esmes man ta anatomija nera svarbi kai kur, TUO METU kai ikvepimas pagauna ir norisi pavaizduoti tai, ka tuo metu jauciu. Tada paisau beveik uzsimerkus. Menas yra kaip sapnas man kai kada. Del to, kad ten galima rasti tuos pacius simbolius ir regeti ateiti. Na tarkim pries kiek laiko labai norejosi piesti zasis . O dabar as pati jas laikau. Tai kaip kokia vizija, jei galima tai pasakyti. O va tada kai buvo piestas "Gaidys ir pakalnutes" sunkiai jauciausi esamoje situacijoje. Darbe, kurio nekenciau. Ir kuris nekente manes, Ir galbut todel isejo toks piesinys. Na tai butu panasiai, jei bandyciau paaiskinti kodel sapnavau viena ar kitoki sapna.
is esmes man ta anatomija nera svarbi kai kur, TUO METU kai ikvepimas pagauna ir norisi pavaizduoti tai, ka tuo metu jauciu. Tada paisau beveik uzsimerkus. Menas yra kaip sapnas man kai kada. Del to, kad ten galima rasti tuos pacius simbolius ir regeti ateiti. Na tarkim pries kiek laiko labai norejosi piesti zasis . O dabar as pati jas laikau. Tai kaip kokia vizija, jei galima tai pasakyti. O va tada kai buvo piestas "Gaidys ir pakalnutes" sunkiai jauciausi esamoje situacijoje. Darbe, kurio nekenciau. Ir kuris nekente manes, Ir galbut todel isejo toks piesinys. Na tai butu panasiai, jei bandyciau paaiskinti kodel sapnavau viena ar kitoki sapna.
va taip ir atrodo, kad žinios yra, bet rankelė nėra atkalta, todėl ir paminėjau įgudžius, nes kai kur išlenda tos žinios, o kai kur pritrūksta. suprantu, kad stilistika to nereikalauja, bet kūrinio įtaigai jo atlikimo profesionalumas irgi turi reikšmės - net jei anatomija abstrahuota, išraiškoje vistiek tai matosi. bet ta fantazija ir netiesmukas kalbėjimas vizijomis yra tiesiog puiku, tai menininko bruožas, ir to neišmoksi. gaidį ir pakalnutes tikrai pasikabinčiau namie (beje, puiki gaidžio anatomija) ir tas kleiniškas mėlynumas toks persmelkiantis.. yra talantas, gaila, kad atidėtas buvo. beje manau grafika jūsų darbuose yra stipresnė už tapybą.
QUOTE(trr @ 2013 07 17, 22:41)
va taip ir atrodo, kad žinios yra, bet rankelė nėra atkalta, todėl ir paminėjau įgudžius, nes kai kur išlenda tos žinios, o kai kur pritrūksta. suprantu, kad stilistika to nereikalauja, bet kūrinio įtaigai jo atlikimo profesionalumas irgi turi reikšmės - net jei anatomija abstrahuota, išraiškoje vistiek tai matosi. bet ta fantazija ir netiesmukas kalbėjimas vizijomis yra tiesiog puiku, tai menininko bruožas, ir to neišmoksi. gaidį ir pakalnutes tikrai pasikabinčiau namie (beje, puiki gaidžio anatomija) ir tas kleiniškas mėlynumas toks persmelkiantis.. yra talantas, gaila, kad atidėtas buvo. beje manau grafika jūsų darbuose yra stipresnė už tapybą.
Ačiū už patarimus ir padrasinimą. Iš esmės nežinau kas kur, ar tie piešiniai yra tapyba, ar grafika. Nes ten ir piešta, ir tapyta tušu, akrilu ir dar daug ko daryta su kitom priemonem. Va kaip čia:
(Tai buvo iliustracija pasakos projektui, pasakai"Seselė ir laumė"(Kai mergaitė eina savo brolių ieškoti ir pakeliui susitinka laumę, kuri vėliau apsimeta sesele, o broliai iš žiedelio vėliau seselę atpažysta, o laumę degutu už bausmę prilipdo prie žirgo, kuris jos kaulus po Pasaulį išmėto:) ). Tušas, akrilas, pieštukas. Piešinys paryškintas photoshopu, realybėje jis blankesnis, nes daugiausiai piešta paprastu pieštuku. O "ryškalai" buvo duoklė nuotraukai.
Man norisi sujungti viską kartu, ir kad tapyboje būtų piešinio, o piešinyje tapybos.
Mėnuli, gyrus jau daug kartų tavo darbus, tiek čia, tiek FB. Pritarsiu, kad tavo piešiniai/grafika daug daug stipresni nei tapyba(turiu omeny aliejinius darbus)
Nežinau, gal čia mūsų, stikliorių minusas, tapyba mano irgi silpniausia pusė
Dabar jaukinuosi akvarelę, ją maišau tušu, parkeriais ir pan. Tiesa po 10 metų, ranka visai neklauso
Papildyta:
Man norisi sujungti viską kartu, ir kad tapyboje būtų piešinio, o piešinyje tapybos.
va šitie ir geriausi
Dabar jaukinuosi akvarelę, ją maišau tušu, parkeriais ir pan. Tiesa po 10 metų, ranka visai neklauso
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2013 07 18, 10:30)
va šitie ir geriausi
QUOTE(Forget @ 2013 07 18, 13:05)
Mėnuli, gyrus jau daug kartų tavo darbus, tiek čia, tiek FB. Pritarsiu, kad tavo piešiniai/grafika daug daug stipresni nei tapyba(turiu omeny aliejinius darbus)
Papildyta:
va šitie ir geriausi
Papildyta:
va šitie ir geriausi
nezinau, bet man ir tapyti patinka. aliejiniu darbu beveik nebeturiu.(va tik sitie nauji kuriuos idejau dabar i fb) turejau akriliniu darbu, kuriais tapiau kai laukiausi ir nebuvo galima chemijos. tai tie ir yra sudeti fb. visai nepatiko tapyti akrilu, ten buvo tam, kad kazkur kazkam parodyciau ir nuo manes atsiknistu. man akriliniai kardinaliai skirtingai tepesi nuo aliejiniu, nesimaise normaliai. norisi juos naudoti nebent akcentui vienam kitam piesinyje. o dabar noriu vel tapyti aliejiniais, norisi vel tapyti, ir piesti kartu. nes buvo laikas, kai tapiau ir man tai patiko. tapyba yra daug lengviau pristatyti, parodyti. juk vistiek kai tapau paisau, norisi kad kazkas ir ziuretu. del piesiniu zmones klausia, kodel nenuspalvinau nu juokauju
dar galvoju ant drobes maisyti piesini ir tapyba aliejiniais dazais, pagal savo stiliu, tik ant drobes.
del stiklininku - manau visi skirtingi.... jo su savimi nelabai ir tapatinu. vitrazas nebent tai amatas, kuriame galima panaudoti kai kuriuos igudziu. us.
akvarele kazkada mokejau, dabar irgi nebemoku. visa gera is manes pasieme. idek kada savo akvareliu
QUOTE(mėnulis @ 2013 07 18, 13:42)
del piesiniu zmones klausia, kodel nenuspalvinau nu juokauju
nu balbiesai, grafikos nematę.. bet iš dalies gal todėl, kad jūsų darbuose daug smulkių vienodai svarbių elementų, daug veiksmo, sunku susikoncentruoti ir išskirti pagrindinį, tai matyt todėl jie šaukiasi spalvų.
kad ir kokias raiškos priemones jungsit, grafinis pradas yra (ir bus) stipriausias (paveikiausias), nes jūsų darbuose naratyvas (pasakojimas) yra kūrybos dominantė, todėl jie taip tinka iliustracijoms.
QUOTE(freezer2 @ 2013 08 04, 16:37)
Jei del anatomiskumo, tai as matau netikslumu
Paimk ta piesini, jei anatomija ir kt yra svarbi ir atsistok su juo priesais veidrodi (yra toks pratimas, norint suprasti, kas darbe yra negerai, ir kompozicijos prasme ypac) ir daug kas pasimatys. Mano akims: galva per didele tikrai, plastakos, kojos neatitinka tikroves. Taip pat ji pasodinta visai neidomiai, paciame lapo centre.
O cia is naturos piesta, ar kaip?
http://fineartameric...dgar-degas.html