Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Lina's art @ 2013 01 11, 10:19)
Oj, bandziau tapyti, bet net vyrui geda parodyti:) Man patinka, bet as nemoku:) Tad rodytis nepasirodysiu:)

Bet uztat liejinukus pasakiskus darot wub.gif
Kas del tapybos, tai kiekvienas darbeli vis tobuleja po truputi, nera taip, kad prisestum ir iskart pavyktu . Kuo daugiau tapai, tuo geriau iseina. Bet kuris darbas turi tendencija progresuoti
Atsakyti
[quote=freestile,2013 01 11, 06:09]
lotuliukas.gif Na tada manau kainos buti meno parduotuvese 3 kart mazesnes. Labai geri rusiski master klas taip lygtai vadinasi, kaina anksciau buvo 7-12 Lt. Kiek dabr nezinau.

Tie rusiki dazai buna dailininku prekese? As gal ir durnai paklausiau del aliejiniu biggrin.gif ,bet vakar kalbejau su drauge kurios mama sodyboj pritapius paveikslu, tai sake dazus naudojo is senuku.
Ir dar ,tas pamokeles kur you tube yra kaip piesia profesionalai idomu pasiziuret.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2013 01 11, 00:41)
Ne. sutaupyt nepavyks. senukuose tai net ne aliejiniai o alkidinė emalė., man atrodo. Pirkt reik normalius dažus -geri ir rusiški- iš JYSK stebūklų krautuvės nepirkt ,aš ten net neičiau,sako, labai karma gadinas..
na ką da pasakyt?

lotuliukas.gif

da pasakyk kas do daiktas yra likvinas ir kam jis naudojamas? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(freestile @ 2013 01 11, 06:09)

Norint piesti is galvos, visu pirma reiktu gerai susipazinti su natura(tai neliecia abstrakcijos). nes kitaip gaunasi nesamone. cia mano nuomone.

Nu ne, ziurint ka piesi smile.gif Mums duodavo uzduotis dirbti su reljefu ir pan. Pvz uzduotis su spec technika ir tik rudens koloritu kazka sukurt. Tai nebudavo, kad is galvos medzius "varom" ir tiesiog gimdavo ne tik abstrakcijos, bet stilizuoti pauksciai, kiti objektai etc. Visi tie netiketi dalykai ateinantys is fantazijos maloniai nustebindavo. Pasiziuredavom po visko ka "kolegos" pritape.

O gaunasi samone ar ne priklauso nuo daugelio aspektu. Buna , kad zmogus tapo ta natiurmorta is naturos su tais savo diplomais ir taip baisai padaro, kad nors verk biggrin.gif Arba nutapo moteri su maisu ant galvos, nes kuna dar smagu buvo tapyt, o jau su veidu "suvargo" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 11, 13:13)
lotuliukas.gif

da pasakyk kas do daiktas yra likvinas ir kam jis naudojamas?  4u.gif
Papildyta:
Nu ne, ziurint ka piesi smile.gif Mums duodavo uzduotis dirbti su reljefu ir pan. Pvz uzduotis su spec technika ir tik rudens koloritu kazka sukurt. Tai nebudavo, kad is galvos medzius "varom" ir tiesiog gimdavo ne tik abstrakcijos,  bet stilizuoti pauksciai, kiti objektai etc. Visi tie netiketi dalykai ateinantys is fantazijos maloniai nustebindavo. Pasiziuredavom po visko ka "kolegos" pritape.

O gaunasi samone ar ne priklauso nuo daugelio aspektu. Buna , kad zmogus tapo ta natiurmorta is naturos su tais savo diplomais ir taip baisai padaro, kad nors verk  biggrin.gif  Arba nutapo moteri su maisu ant galvos, nes kuna dar smagu buvo tapyt, o jau su veidu "suvargo"  lotuliukas.gif

biggrin.gif

As kai lankiau kursus, ejau i kompozicijos ir piesimo pamokas. Tai per kompozicijos pamokas visad reikalavo tik abstrakciju
Atsakyti
[quote=Jurguras,2013 01 11, 10:54]
[quote=freestile,2013 01 11, 06:09]
lotuliukas.gif Na tada manau kainos buti meno parduotuvese 3 kart mazesnes. Labai geri rusiski master klas taip lygtai vadinasi, kaina anksciau buvo 7-12 Lt. Kiek dabr nezinau.

Tie rusiki dazai buna dailininku prekese? As gal ir durnai paklausiau del aliejiniu biggrin.gif ,bet vakar kalbejau su drauge kurios mama sodyboj pritapius paveikslu, tai sake dazus naudojo is senuku.
Ir dar ,tas pamokeles kur you tube yra kaip piesia profesionalai idomu pasiziuret.
[/quote]

Tie rusiki dazai taip dailininku parduotuveje. O piesti galite ir su (Š) atleiskit uz grubuma, svarbiausia, kad jus patys is to jaustumet malonuma bei pasitenkinima, o jeigu dar ir aplinkiniams tai patina. Manau jokio skirtumo. biggrin.gif
Atsakyti
ateinu ir aš po ilgo laiko. Vienas iš naujametinių pasižadėjimų - mokintis tapyti smile.gif.
user posted image
Atsakyti
Sveiki :)

Vakar žiūrėjau dailininkų paveikslus internete, labai susižavėjau ir nusprendžiau, kad žiemos atostogos - puiki proga pačiai pamėginti tapyti. Nusipirkau drobę, aliejinius dažus, tik bėda ta, kad net nežinau nuo ko pradėt. Norėčiau nusipiešti kokią abstrakciją ir man labai patiko viena technika, tik kad man juodas miškas, kaip ją reikėtų atlikti. Va, pateiksiu pavyzdį - Aušrinės Gudienės paveikslą (laaabai gražus)

https://www.paveiksl...veikslai/10890/

Ar galėtumėte man kas nors paaiškinti, kaip atlikti tuos tokius potepius, ar čia reikia daryti sluoksnius, ar ką? Su kuo daryti? Teptuku ar mentele? Aš visiškai visiškai žalia, todėl naudingiausi būtų primityvūs atsakymai :D

Ačiū už būsimus patarimus!
Atsakyti
Ką tik radau kažką panašaus youtube'j!

http://www.youtube.c...h?v=RZCxTTIeWHE

bet vis dar labai lauksiu JŪSŲ patarimų ir pamokymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mekigis2 @ 2013 01 18, 16:01)
Sveiki smile.gif

Vakar žiūrėjau dailininkų paveikslus internete, labai susižavėjau ir nusprendžiau, kad žiemos atostogos - puiki proga pačiai pamėginti tapyti. Nusipirkau drobę, aliejinius dažus, tik bėda ta, kad net nežinau nuo ko pradėt. Norėčiau nusipiešti kokią abstrakciją ir man labai patiko viena technika, tik kad man juodas miškas, kaip ją reikėtų atlikti. Va, pateiksiu pavyzdį - Aušrinės Gudienės paveikslą (laaabai gražus)

https://www.paveiksl...veikslai/10890/

Ar galėtumėte man kas nors paaiškinti, kaip atlikti tuos tokius potepius, ar čia reikia daryti sluoksnius, ar ką? Su kuo daryti? Teptuku ar mentele? Aš visiškai visiškai žalia, todėl naudingiausi būtų primityvūs atsakymai biggrin.gif

Ačiū už būsimus patarimus!

sveika,
tikrai gražus paveikslas thumbup.gif .
Aš kaip pradedančioji nežinau ką patarti, esu pabandžius tik paprastai tapyti ir ne stebuklai gavosi blush2.gif
Atsakyti
[quote=mekigis2,2013 01 18, 14:16]
Ką tik radau kažką panašaus youtube'j!

http://www.youtube.c...h?v=RZCxTTIeWHE

bet vis dar labai lauksiu JŪSŲ patarimų ir pamokymų smile.gif
[/quote
Jo g.gif kiek vienam savo. Na kiek supratau tai istepi keliais sluoksniais dazu (riebiai). Is pradziu viena spalva sviesesne, po to kita spalva, na cia priklauso kokiu nori spalvu ir paskutine spalva tamsiausia . Tada brauki su peiliu ivairiom kriptim, dazai maisosi ir gaunasi tokia nesamone.
Sekmes.
Atsakyti
Tai tiek aš jau supratau iš to video, bet man būtų įdomu kokio storio tuos sluoksnius daryti, kiek laiko džiovinti ir t.t. g.gif

Galiu pasidalint patirtim, kad visgi vakar išbandžiau ir išmečiau visą drobę į šiukšlių dėžę biggrin.gif neavyko man tų dažų gražiai nei padengti, nei nubraukti... Arba kažką bogai dariau, arba čia reikia daaaaug praktikos.

Plius pirštai dar dabar juodi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mekigis2 @ 2013 01 19, 20:19)
arba čia reikia daaaaug praktikos.

O jūs galvojat, kad profesionali dailininkė, kuri gyvena iš paveikslų pardavimo tapo pagal video vaizdelį be jokios praktikos ir teorijos bigsmile.gif ir turbūt akademiją baigė šiaip sau rolleyes.gif

Atsakyti