Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(aukso^gysla @ 2012 12 16, 17:14)
Mirabella,
kai pamaciau  si paveiksla su Liutais -pagyru puode- pamaniau, kas gi cia toki grozi nupiese.
Ir gerai isiziurejus nustebau is kur tiek kruopstumo ?
O Liutai kokie laimingi xixixi
Gal pati esu Liuto zenklo ?

Labai Jums aciu uz silta zodi. Man tai labai svarbu 4u.gif

Nera jie is tiesu tokie kruopstus, kokie galetu buti smile.gif)) Ateityte noreciau nutapyti taip, kad kiekvienas plaukelio purumas butu matyti, minkstumas, tikrumas: ))) Kolkas tiek kantrybes ir igudziu neturiu, turbut truksta akademiniu ziniu.
O siaip visus darbus stengiuos kruopsciai daryti , atsainus nelabai patinka, tik va rezultatas gaunasi ne visada kaip norisi, o kaip iseina biggrin.gif

Aha liutai laimingi... Tapiau kaip zmogisku santykiu simboli. Vyras- karalius, moteris truputi nuolankesne (geraja prasme). O kartu nesustabdomi : ))))))))
as pati gimus po tauro zenklo smile.gif astrologijos mokslu nelabai tikiu, gal tik bendraja prasme, kad visa visata ir jos kunai mus kazkiek veikia
Atsakyti
Dar truputis Mirabelliškos tapybos ax.gif Aliejus/drobė, skersmuo 30cm.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 12 19, 00:05)
Dar truputis Mirabelliškos tapybos  ax.gif Aliejus/drobė, skersmuo 30cm.

user posted image

čia ne tapyba,Mirabella, čia spalvojimas. kai imi vieną spalvą ir daikto šešėlį padarai imaišydama juodą o daikto šviesą imaišius baltą dažą. Taip realybėje nėra- spalva tai šviesos savybė, o ne daikto. pvz esant šiltam apšvietimui šviesioji dalis šiltesnė o šešėlis spalviškai atšala. šešėlis ,pusšešėlis ir apšviesta dalis tai trys skirtingos spalvos.o ne ta pati kur reikia pašviesinta ar patamsinta. Užtat ir gaunasi kad gėlė drožta iš putoplasto- lapai plastmasiniai.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 12 19, 11:21)
čia ne tapyba,Mirabella, čia spalvojimas. kai imi vieną spalvą ir daikto šešėlį padarai imaišydama juodą o daikto šviesą imaišius baltą dažą. Taip realybėje nėra- spalva tai šviesos savybė, o ne daikto. pvz esant šiltam apšvietimui šviesioji dalis šiltesnė o šešėlis spalviškai atšala. šešėlis ,pusšešėlis ir apšviesta dalis tai trys skirtingos spalvos.o ne ta pati kur reikia pašviesinta ar patamsinta. Užtat ir gaunasi kad gėlė drožta iš putoplasto- lapai plastmasiniai.

Taip tai tapyba (pagal mano supratima ir gebejimus), o juodos spalvos apskritai cia nera tongue.gif Jau seniai sia taisykle isikaliau sau i galva ir paskutiniuose savo darbuose juodos nenaudoju smile.gif O foto kokybe neleidzia izvelgti kur kokiam sesely kokia spalvyte imaisyta. Tarkim kad ir toj rozytej seseliuose yra melyni, violetiniai, zalsvi atspalviai ir visokie tenj spalvu variantai smile.gif Fotografijoje to nesimato. O sviesinu ir su balta ir su geltona, pagal savo supratima:)
As esu savamoksle, tad atleidziu sau visus trukumus. Man tai labai grazu biggrin.gif
Ir aciu uz pamokele. Galetum dazniau ziniomis pasidalinti ar duoti kokia nuorodele i vertinga lietuviska literatura 4u.gif

lotuliukas.gif putoplastas dar neblogiausia kas gali zmogui gyvenime nutikti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 19 gruodžio 2012 - 11:32
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 12 19, 10:29)
Taip tai tapyba (pagal mano supratima ir gebejimus), o juodos spalvos apskritai cia nera  tongue.gif Jau seniai sia taisykle isikaliau sau i galva ir paskutiniuose savo darbuose juodos nenaudoju smile.gif O foto kokybe neleidzia izvelgti kur kokiam sesely kokia spalvyte imaisyta. Tarkim kad ir toj rozytej seseliuose yra melyni, violetiniai, zalsvi atspalviai ir visokie tenj spalvu variantai smile.gif Fotografijoje to nesimato. O sviesinu ir su balta ir su geltona, pagal savo supratima:)
As esu savamoksle, tad atleidziu sau visus trukumus. Man tai labai grazu  biggrin.gif
Ir aciu uz pamokele. Galetum dazniau ziniomis pasidalinti ar duoti kokia nuorodele i vertinga lietuviska literatura  4u.gif
lotuliukas.gif putoplastas dar neblogiausia kas gali zmogui gyvenime nutikti

Dekor teisingai pasake spalvoti ir ir tapyti yra du skirtingi dalykai, kad suprasti daikto struktura, materija, tonus, pustonius, seselius, pradek mokintis piesti. Pradek nuo paprastu daiktu, kaip kiausinis, obuolys, kriause, kubas, knyga ir taip pereidama prie sudetingesniu daiktu, kad ir prie geliu ir etc. Jau tai buvo sakyta pradzioje kazkieno tai, tik ne visi isiklauso i patarimus biggrin.gif
Atsakyti

ane rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 19 gruodžio 2012 - 16:30
Grazu wub.gif
as pati suprantu kaip fotografuojant dingsta daug paveikslo grozio,
turbut geroms nuotraukoms reiktu veidrodiniu tu brangiuju fotoaparatu, nors pas mane pacia neblogas sakyciau, bet vistiek ypac baltos spalvos atspalvius kazkur pradangina ... sad.gif realybeje ziuri ir taip gera, o i nuotrauka net ziuret nesinori man sad.gif
gaila kad negali mums ikelti savo paveiksliuko visu grazumu ...
Internete tiek visko pripiesta ir taip kazkaip atrodo kad betkaip pavedziota betkokaiis dazais per drobe, o kiek yra pripazintu menininku kurie vos kelias spalvas sumaiso uztepa ir jau paveikslas gaunasi.
Tikrai cia Mirabela palyginus gerai ir labai gerai paiso smile.gif
Bet kritika tegul buna, jeigu ji skirta tam, kad neuzmigtum ant lauru ir tobuletum 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 19 gruodžio 2012 - 19:23
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 12 19, 19:12)
Grazu,
as pati suprantu kaip fotografuojant dingsta daug paveikslo grozio,
turbut gerosm foto reiktu veidrodiniu tu brangiuju fotoaparatu, nors pas mane pacia neblogas sakyciau, bet vistiek ypac baltos spalvos atspalvius kazkur pradangina ... sad.gif realybeje ziuri ir taip gera, o i nuotrauka net ziuret nesinori man sad.gif
gaila kad negali mums ikelti savo paveiksliuko visu grazumu ... tikrai labai gaila....

TIkra teisybe, kad dingsta. Ir spalvos tikrosios ir ryskumas. Kai kurie paveikslai iseina lyg per lengva ruka. Bet jeigu darbas baisus, tai joks fotoaparatas nepades, o jeigu bent kiek simpatiskas, tai vistiek matosi ar zmogus atmestinai padare ar bent jau stengesi smile.gif
Siuot atveju roze net neturi buti realistiska. Stengiausi padaryti toki kazkiek senovinio paveiksliuko ivaizdi. Aisku putoplasto ar plasmases vaizdo nenorejau lotuliukas.gif

O kritika, kada ji nepikdziugiska, o su pastangom zmogui patarti ir padeti labai reikalinga ir laukiama. ax.gif
Atsakyti
Na "dekor" tai gerai cia parase, patarimu, pamokymu ... vertinga ...
tik gal kaip vyras neturi tiek svelnuko ir jautrumo kad kartais zmogus gali uzsigauti ... nes ir kritikuojant galima kazka tai pagirti, ypac kai tikrai yra uz ka.
Papildyta:
Gal ne pats tinkamiasias metas dabar talpinti, bet va sis paveikslas siemet piestas kaip pavyzdys gali buti i tema, kaip balta spalva nuotraukoje atrodo beveik visai be atspalviu, nors atspalvius tai paisiau issijuosus ir uztruko nemazai laiko smile.gif dar horizontas nefotogeniskas ...

Tempera
user posted image
wub.gif myliu sita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 19 gruodžio 2012 - 19:38
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 12 19, 19:32)
Na "dekor" tai gerai cia parase, patarimu, pamokymu ... vertinga ...
tik gal kaip vyras neturi tiek svelnuko ir jautrumo kad kartais zmogus gali uzsigauti ... nes ir kritikuojant galima kazka tai pagirti, ypac kai tikrai yra uz ka.

As del dekor komentaru niekada nesu uzsigavusi, atvirksciai siandien kelis kartus perskaiciau apie tuos seselius ir apmasciau smile.gif
Del juodos spalvos, a jau suzaide stereotipas, kad visi pradininkai seselius ir patamsinimus su juoda maiso. Va ir nepataike smile.gif Kita vertus ju siltumas saltumas pas mane gal ir nera "pagal taisykles".

Dekor'a kaip amato zinova gal erzina apskritai bet kokie "nukrypimai" nuo normos ir visi tie pradininkai. Yra tokiu zmoniu, kurie serga savo profesine liga ir pamacius, kad kazkas yra ne taip, kaip jie isivaizduoja, kelia vidines itampas. Uztat ir "sugrubena". Vyriskumas cia niekuo detas. Kai kurie vyrai moka buti svelenesni net uz moteris wub.gif

As pvz. pati zinau kiek vietos yra mano mokymuisi ir tobulejimui, todel neverkiu i pagalve perziurejus auksto lygio kurinius internete ir nemetu pomegio. smile.gif
Papildyta:
aukso^gysla,

orchidejos man yra kazkas tokio bigsmile.gif labai myliu sias geles... wub.gif

va va tikrai nesimato atspalviu baltoje ir isivaizduoju, kad realiai visai kitoks vaizdas

dar skiriasi ir kai fotografuoji diena ir lempos sviesoje

o jus baigete meno studijas ar esat savamoksle ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 19 gruodžio 2012 - 19:50
man patinka kad cia yra tokia tema kur galima rasyti tiems kuriems tai pomegis ir galima dalintis atradimais ir pastebejimais. ir kuryba smile.gif
gera tema,,, galetu buti aktyvesne smile.gif

Siaip paisau ir tiek ...
Reiks pabandyt pafotografuoti ypac sauleta diena. idomu kas gausis.
Dar idomiau kada tokios dienos sulauksim, nes jau truksta saulutes labai ... ir kurybai tai atsiliepia ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukso^gysla: 19 gruodžio 2012 - 19:57
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 12 19, 19:52)
man patinka kad cia yra tokia tema kur galima rasyti tiems kuriems tai pomegis ir galima dalintis atradimais ir pastebejimais. ir kuryba smile.gif
gera tema,,, galetu buti aktyvesne smile.gif

As ir ta pati galvoju, kazkada skaitinejau senas temas, merginos buvo labai aktyvios. Ir labai gabios ir su kuklesniais gebejimais, bet budavo tokie smagus apsitarimai, patarimai.
Man patiko Philipo Berilo knyga, kurioje jis raso, kad tapyti jo manymu gali kiekvienas smile.gif Tiek daug zmoniu nori isbandyt si uzsiemima, bet zinau, kad kuklinasi. rolleyes.gif
Atsakyti