Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(*Mirabella* @ 2012 12 08, 21:24)
Sesiu spalvu tikrai nepakanka net ir pradininkams. Pradzioje tiek ir buvau nusipirkus ir kiek bemaisiau spalvas vis galvodavau kodel paveiksluose truksta gyvybes, kodel neiseina isgauti vienokio ar kitokio atspalvio. Tarkim, kad ir paynes grey neisgausi maisydamas juoda su betkokia melyna. Ar ta pati ochra labai reikalinga...

Sakot alieju lengviau istaisyti? Nesamone. Pvz tapant slapiu ant slapio neistaisysi, o tiesiog "suliesi spalvas". Jei tirstai tepsi ir noresi patamsinti tona, sviesus tonas lys is apacios...  biggrin.gif Turbut juokingai cia aiskinu, bet dirbti su aliejumi tikrai nera lengva smile.gif

Kaip spalvas maisyti manau tikrai rasit pamokeliu internete, kad ir paemus ta paty spalvu rata. O ir pradininkams rekomenduojama pradeti is vis tik nuo vienos spalvos. Is melynos, raudonos, geltonos ir baltos isgaut spalvu gausybe bei atspalviu tikrai didele galimybe, tai viskas gaunasi ne is karto. Menas nera lengvas mokslas kaip atrodo is sono.
Atsakyti
QUOTE(freestile @ 2012 12 09, 01:57)
Kaip spalvas maisyti manau tikrai rasit pamokeliu internete, kad ir paemus ta paty spalvu rata. O ir pradininkams rekomenduojama pradeti is vis tik nuo vienos spalvos. Is melynos, raudonos, geltonos ir baltos isgaut spalvu gausybe bei atspalviu tikrai didele galimybe, tai viskas gaunasi ne is karto. Menas nera lengvas mokslas kaip atrodo is sono.

Su sesiom spalvom uzsikasi su maisymu ir trigubai prailginsi kurinio tapymo laika, o rezultatas gali buti labai abejotinas, ypac neturint maisymo igudziu ir ziniu.

Taip, viskas ateina per praktika, bet netgi pradejes tapyti zmogus nori susikurti kazkoki paveiksleli o ne penkias valandas isgavineti vienos spalvos visus imanomus atspalvius mirksiukas.gif

Nezinau kam cia is sono atrodo lengva : ))))
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Sakykite, o yra skirtumas tarp kokius nors pvz.Thomas Philips, Jysk dazu ir dazu ir spec.parduotuviu? g.gif Kai tapai, jauciasi kokybe ar ne?
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 12 10, 10:46)
Laba diena  4u.gif

Sakykite, o yra skirtumas tarp kokius nors pvz.Thomas Philips, Jysk dazu ir dazu ir spec.parduotuviu?  g.gif Kai tapai, jauciasi kokybe ar ne?

dažų kokybė labai skiriasi - profesionalių ir Jysk pirktų, tik tam jau reikia būti kažkiek techniką atkalus, kad brangius dažus vertėtų pirkti ir jausti to pirkimo visus niuansus. Svarbi paties dažo sudėtis, pigmento kokybė, kiekis. Dažai turi tarptautinį spalvos žymėjimą ir praktiškai bet kokie kokybiški dažai kokios firmos pirktum papildymą spalva negali skirtis nuo kitos firmos dažų. Kas visai neišlaikoma pigiuose dažuose. Plius paties dažo ilgaamžiškumas - geri paveikslai tapomi ne vieniems metams ir spalva negalėtų blukti, keisti atspalvius, luptis ir pan. To pigūs dažai tikrai negarantuoja. Na, aišku, darbus ir su kokybiškomis priemonėmis galima sugadinti neišlaikant technologijos.

Labai akivaizdžiai tokie skirtumai matosi akvarelės dažuose - paimi kokybišką akvarelę ir pirktą kokioje Maximoje - šalia keli potėpiai ir pajunti , kuo dažas skiriasi. Taip pat su aliejiniais ir akrilu. Bet kokybiški dažai tikrai brangūs - 30 ml kaina dažniausiai vienos spalvos prasideda nuo 30-40 litų už spalvą. Pradedančiąjam tai didelės išlaidos ir gal neverta to daryti, jei įgūdžių tik mokomasi, tai yra hobis ir daugiau piešiama spalvomis, nei iš tiesų tapoma 4u.gif

Taip pat tai liečia ir kitas dailės priemones - teptukus, gruntus, popierių ir pan. smile.gif
Atsakyti
Vailet 2 , is kur tokios kainos? Gal cia turit galvoje auksciausios klases dazus? Juk galima pirkti ir vidutines klases daziukus. Tinka ir sonet ir ladoga.(ar blogi sie dazai?) Uz 46 ml tutele moku apie 7-8 lt, kai kurios spalvos brangesnes.

Sbo is jysko dazu nepirk, o is thomas philips kaip pradininke gali drasiai pirkti, pati turiu tas mazytes tuteles. Gerai maisosi ir su pries tai minetais dazais. Tarptautinis zymejimas beveik nesiskiria mirksiukas.gif Skirtumas trupuciuka jauciasi, bet neprofesionalui-labai nedaug smile.gif Philipiniai dazai yra tokie lyg skystesnes konsistencijos ir tokiu mazyciu tuteliu pagrindiniu spalvu tau neuzteks smile.gif Nusipirk pasibandymui ir jeigu tiks ir patiks po to galesi nusipirkti geresnius daziukus. Man tie mazi dar ir dabar pravercia smile.gif))
Atsakyti
Perku kol kas Thomas Philips, is Baltarusijos MB buvo parvezes ir kanc.prekiu pardeje esu pirkus 4u.gif

Aciu Merginos uz informacija 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą apie drobės ištempimą.
Man reikia nestandartinio dydžio porėmio (54x54x1,5) ir kad ištemptų drobę (t.y. jau nutapytą paveikslą, nuimtą nuo porėmiui transportavimo tikslais).
Kur Vilniuje man padarytų šią paslaugą?

Ačiū iš anksto!
Atsakyti
Merginos, kurios ismano, ar imanoma nutapyti paveiksla ant paprastos drobes ir tik paskui istempti ant poremio(jai baigta), ar taip nesidaro? ar toks dalykas taikomas praktikoje?
Buciau lb dekinga uz atsakyma.
Atsakyti
nesu didele tapytoja, tai esu bandziusi ir nepatyrimo biggrin.gif, bet negerai, beje, drobe negruntuota net buvo, aliejiniai dazai geresi labai, dziudama pasigaranksciavo. Jei butu buves storesnis sluoksnis dazu, tai butu sutrukineje arba ir nutrupeje. Zodziu, imanoma, bet visi momentai varginantys ir stresinantys smile.gif
Bet gal profai ir zino kokiu nors tokio tapymo paslapciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 16 gruodžio 2012 - 10:22
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 12 15, 23:32)
Merginos, kurios ismano, ar imanoma nutapyti paveiksla ant paprastos drobes ir tik paskui istempti ant poremio(jai baigta), ar taip nesidaro? ar toks dalykas taikomas praktikoje?
Buciau lb dekinga uz atsakyma.

Aš.aš!!! - imanoma tik reikia prišaudyt arba priklijuot su dvipuse, reklamos gamyboj naudojama, plevele, drobę. Tik reikia turėt omeny kad drobė vaikščios ir džiunant dažams trauksis,darbą reiktų tapyt apie 5 proc didesnį nei porėmis. Taip pat užtempinėt ant poremio reik kruopščiau ir kryžium, prieštai sudrekinus galinę drobės pusę.
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2012 12 16, 11:33)
Aš.aš!!! - imanoma tik reikia prišaudyt arba priklijuot su dvipuse, reklamos gamyboj naudojama, plevele, drobę. Tik reikia turėt omeny kad drobė vaikščios ir džiunant dažams trauksis,darbą reiktų tapyt apie 5 proc didesnį nei porėmis. Taip pat užtempinėt ant poremio reik kruopščiau ir kryžium, prieštai sudrekinus galinę drobės pusę.

Aciu uz atsakyma ,dekor 4u.gif

Onora, dekoju uz pasidalinima patirtim smile.gif

Na isivaizduoju, kad procesas ne toks ir paprastas, turbut reikes gal sios idejos atsisakyt ir tam tikru sumanymu : )) Na dar eisiu i deiles prekes pasikonsultuoti, gal jie zino kokiu meistru, kurie tuo uzsiema : )

Atsakyti
Mirabella,
kai pamaciau si paveiksla su Liutais -pagyru puode- pamaniau, kas gi cia toki grozi nupiese.
Ir gerai isiziurejus nustebau is kur tiek kruopstumo ?
O Liutai kokie laimingi xixixi
Gal pati esu Liuto zenklo ?

Atsakyti