Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

Labukas... cia vel as blush2.gif

Zinau zinau !!! man dar per anksti tapyti zmogu... bet, pries sulaukdama jusu kritikos - as jau buvau pradejusi, jau turejau eskiza... tai ir norejau pabaigti ax.gif
stengiausi pasinaudoti visais jusu issakytais patarimais: ir fona maisiau is keliu spalvu ir aplamai stengiausi tapyti kuo daugiau maisydama spalvas...

Nagi... pasakykit, kad nors po procentu i prieki pazengiau ax.gif

Sekanti paveiksla, bandysiu ka nors vien is geliu... be zmogeliuku rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(asta30a @ 2011 08 21, 18:30)
Labukas... cia vel as  blush2.gif

Zinau zinau !!! man dar per anksti tapyti zmogu... bet, pries sulaukdama jusu kritikos - as jau buvau pradejusi, jau turejau eskiza... tai ir norejau pabaigti  ax.gif 
stengiausi pasinaudoti visais jusu issakytais patarimais: ir fona maisiau is keliu spalvu ir aplamai stengiausi tapyti kuo daugiau maisydama spalvas...

Nagi... pasakykit, kad nors po procentu i prieki pazengiau  ax.gif

Sekanti paveiksla, bandysiu ka nors vien is geliu... be zmogeliuku  rolleyes.gif

Nesu profesionalė, tapau taip pat tik laisvalaikiu, bet paskaičiusi ankstesnius patarimus turbūt juos tik pakartočiau ir šį kartą. Fono spalva baisoka tokia gavosi, čia kai primaišai per daug spalvų, tai gaunasi tokia murzina ruda. Šiaip norėtųsi atspalvių, tamsesnių/šviesesnių fono vietų. Apie žmogeliuką tai jau nekalbu. Vėl labai daug neproporcingų galūnių, galvos ir kūno ryškiai skiriasi proporcijos... Gražiausios man čia visgi gėlės, jei šalia jų būtų kokia princesė, tai tiktų kaip sienų lipdukas biggrin.gif Toks man susidarė įspūdis, nes tarsi fonas sau, o kitos detalės sau... Tik nesupyk ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinuke @ 2011 08 21, 17:42)
Tik nesupyk  ax.gif

tikrai ne 4u.gif
juk tam ir kisu cia savo trigrasi, kad gauciau kritikos ax.gif

puikiai suprantu ir moku priimti kitu pastebejimus ir kritika... ir sutinku su jumis, kad iki tobulumo man dar toooooli doh.gif
bandysiu paisineti geles... gal ir su fonu su laiku pavyks ''susitarti'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asta30a @ 2011 08 21, 19:30)
Labukas... cia vel as  blush2.gif

Zinau zinau !!! man dar per anksti tapyti zmogu... bet, pries sulaukdama jusu kritikos - as jau buvau pradejusi, jau turejau eskiza... tai ir norejau pabaigti  ax.gif 

Nagi... pasakykit, kad nors po procentu i prieki pazengiau  ax.gif

Sekanti paveiksla, bandysiu ka nors vien is geliu... be zmogeliuku  rolleyes.gif

user posted image

Kodel akrilas??? Ai tiesa ispardavimas. Mesk tu ji, tai viena is sudetingiausiu darbo medziagu, ipac pradedanciajam. Imk alieju ir tu pamatysi skirtuma, ir darbas kur kas paprastesnis. Pasiziurek pilnas internetas pamoku su aliejumi. Nusipirk 4 spalavas geltona, raudona, melyna ir balta tikrai daug nekainuos.
O pazangos 00000, manau ir dar karta komentuoti tas patcias klaidas neverta. Nenoriu atimti tavo noro piesti, tiesiog nepatingek bent minimaliai perskaityti apie akademini piesima, bei kitokius pamokymus kaip viena ar kita daikta piesti. Pastudijuok tapybos meistru darbus, pabandyk nukopijuoti kelis. Zodziu sekmes kuryboje biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū mamytės už patarimus. Viską nusipirkau "Jyske". Dabar turiu klausimą. Ar ant to rėmo su drobe galima iškart piešti (dažai aliejiniai), ar jį dar reika paruošti?
Atsakyti
QUOTE(asta30a @ 2011 08 21, 18:30)
stengiausi tapyti kuo daugiau maisydama spalvas...

toks lygutėlis ir vienodas fono nutepimas labai tiktų buto sienoms dažyti, bet visiškai netinka tapybai. 4u.gif svarbiausius dalykus jau išsakė, iš tiesų, noris tapybinio virpesio, potėpių, atspalvių, pašviesėjimų, kurie sukurtų erdvę ir gyvumą. spalvas maišyti bandykite ne paletėje, o tiesiai ant drobės. nukopijuokit vieną kita klasikinį (geriausia impresionistų ar postimpresionistų) kūrinį (tai privers detaliau įsižiūrėti ir pajusti tam tikrus tapybos niuansus). piešiant mėlynas gėles jokiu būdu nereiktų apsiriboti vien mėlynais ir baltais dažais. daikto santykis su šviesa ir aplinkiniais daiktais lemia tai, kad jo paviršiuje matome ne vieną, o daugiau spalvų. priglauskit raudoną puoduką prie baltos sienos ir pamatysit, kaip greta aplink jį pasikeičia sienos spalva. beto, visos trys gėlės vienoj plokštumoj - nei spalvom, nei šešėliais, nei kitais būdais neišreikšti planai, t.y. sunku suvokti, kuris žiedas yra arčiau, kuris toliau. pvz už figūros esantį žiedą drąsiai galėjote daryti tamsesnį ir blausesnį.
anatomija.. na gal apatinė dalis per ketvirtį procento pagerėjo biggrin.gif, bet nesidžiaukit, vistiek matos, kad tai atsitiktinumo, o ne žinojimo rezultatas. 4u.gif galva iš tiesų per smulki, o rankos per stambios, ne moteriškos (vėl laidojat moterišką grožį biggrin.gif ), žodžiu reiktų pakopijuot anatominių knygų paveiksliukus, pažintį pradedant nuo skeleto proporcijų. biggrin.gif 4u.gif bet pradėti reiktų nuo kitko, kažin ar besimokant piešti verta apsiriboti gėlėmis, tai gana plastiškas ir sudėtingas objektas piešimui, su sunkiai apčiuopiama forma, pradžiai geriau naudokit paprastus daiktus (paprastesnių, geometrinių formų), bet kuo įvairesnius. išmoksit pajusti perspektyvą, proporcijas, planų išdėstymą, komponavimo dalykus ir t.t. tada pereikit prie plastiškesnių. piešdama daiktą mintyse turite čiuopti jo formas rankomis.
bet svarbiausia (ir baisiausia biggrin.gif ) , kad pats procesas tokių treniruočių turi jums patikti, nes tai ilgas kelias, antraip rezultato nebus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 rugpjūčio 2011 - 16:56
Aciu, merginos, kad nepatingit pakomentuoti mano ''sedevru'' 4u.gif
Tikrai stengiuosi isiklausyti ir pasinaudoti jusu patarimais ...

na... ko gero tai vienas is paskutiniuju mano darbuku... bent jau artimiausiu metu... mano darbukas vis daugiau laiko is manes atima, o kadangi jis mano pajamu saltinis - turiu teikti pirmenybe jam ax.gif

user posted image
Atsakyti
asta30a, paskutinis darbelis labai grazus, thumbup.gif si karta gylio nebuvimas, kazkokio dekoratyvumo pridejo. 4u.gif

Neradau Piesimo temos, tad rodau savo darbeli sioje temoje- gal kas krenta i akis, ka reiktu pakeisti? prideti?, (na, areografijos temos taipogi nera, jos kaip ir neapsimoka pradeti blush2.gif )

user posted image

p.s. o gal yra daugiau piesianciu, ir vertetu atidaryti piesimo tema? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aksana-Lap: 29 rugpjūčio 2011 - 14:52
QUOTE(Aksana-Lap @ 2011 08 29, 15:33)
[b]

Neradau Piesimo temos, tad rodau savo darbeli sioje temoje- gal kas krenta i akis, ka reiktu pakeisti? prideti?, (na, areografijos temos taipogi nera, jos kaip ir neapsimoka pradeti  blush2.gif  )

man šiek tiek žvilgsnis netaisyklingas, tarsi žvairokas g.gif ir gal veido apimties noris labiau išreikštos. suprantu, kad kai kurie kontūrai ir formos ištirpsta dėl ryškios šviesos, bet tada ir lūpas ta šviesa turėtų paliesti taip pat, t.y. kad viršutinės lūpos linija nebūtų tokia kieta ir vienoda (lyg medinio daikto briauna), o būtų nevienodo intensyvumo, apšviestoj pusėj šiek tiek pranykstanti, su patamsėjimais/pašviesėjimais/praplatėjimais, na žodžiu minkštesnė, ir nurodanti ne tiek lūpų liniją, kiek formą/apimtį. ir gal dar nosies bei žando šešėlio norėtus vienoj pusėj tamsesnio, kad veido apimtis labiau išryškėtų (jei jau šviesa ryški, tai ir kontrastai turėtų gautis ryškoki, nebent šviesa visai iš priekio, bet tada daiktai suplokštėja, reikėtų vengt tokios.) čia matyt iš nuotraukos piešta? šiaip neblogai, viskas proporcinga, gražiai išpiešti plaukai, nors jie irgi kažkur turėtų turėti (žiūrint iš kurios pusės apšvietimas) baltų, labiausiai apšviestų vietų, pabrėžiančių galvos apvalią formą.
4u.gif
dėl temos, tai piešiniai šiaip prie grafikos priskiriami, tik va nežinau ar yra atskirai grafikos tema. g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 29 rugpjūčio 2011 - 21:51
Kaip visada trr, didelis dekui uz patarimus. 4u.gif visuomet man padedi izvelgti savo darbuose tai, ka as kaip ir pati kartais nujauciu, tik buna numoju ranka i ta nuojauta blush2.gif Taip ir siame darbelyje, ziuredama i ji aukstyn kojomis pasirode kad mergina kiek zvairoka (sakau sau nesamone, matyt del to kad aukstyn kojomis ziuriu), taipogi veidas gavosi blankesnis uz plaukus, galvojau kad lupos be reikalo apvedziojau,- ir reikejo piesti kaip matau, t.y. blankesnes, be ryskaus konturo(bet nusprendziau kad tai piesinys, ir nieko tokio kad lupas 'nupiesiu' ). Ir juk zinojau kad piesiant is nuotraukos reikia dar pridedi daugiau seseliu, bliku plaukuose- nors ju ir nera nuotraukoje, kad piesinys tikroviskiau atrodytu, kiek 'sumeluoti' del tikroviskumo- bet nezinau ar nedrysau, ar nepastebejau kad piesinys kiek plokscias. paskutini karta piesiau zmogu pries 10 metu. norejau patikrinti, ar is po aerografijos, dar sugebeciau ka nors padoraus nupiesti (o tai vis nedrysdavau, galvojau kad gausis kaip animacinis personazas, o ne portretas biggrin.gif ).
Cia dar vienas darbelis. nupiesiau ji nesulaukus dar jusu komentaro. blush2.gif
user posted image
Atsakyti
nu, kadangi turit įgimtą talentą (jei ne talentą tai bent jau stiprius gebėjimus tai tikrai), spjaukit į tą proto balsą ir klausykit vien nuojautos. biggrin.gif 4u.gif

dėl berniuko, va čia jau abi akys žiūri į tą patį tašką, bet užtat čia man vietomis detalėse tarsi simetrija prapuola g.gif pamatuokit su pieštuko galu, gal klystu. ir akys ne tokios gyvos, gal kad tamsios g.gif na ir panaši problema kaip pirmame - palyginus su taip švelniai tonuotu veidu (sakyčiau gal net per daug užmuilintai, lyg noris ryškesnio štricho), lūpų ir ypač ausų kontūras per kietas. ausis (t.y. jų kontrastą, tamsumą) apskritai galima prigesint, nes jos toliau nuo mūsų, o dabar šiek tiek lenda į pirmą planą.
4u.gif

p.s. dar pridursiu geriau įsižiūrėjus, labai gražiai ir tiksliai žando ir smakro šešėlis atskleidžia formą/apimtį, o štai lūpos palyginus plokštokos, juk lūpos iš esmės pakartoja dantų išsidėstymo liniją, o jie juk rikiuojasi lanku, perbraukit sau pirštais per lūpas bei žandikaulį ir pajuskit tą lenktą formą, o piešiant galvokit apie ją. 4u.gif

o dėl to žvairumo tai taip, kai piešdamas ilgai žiūri į darbą pradedi nebematyt netikslumų, reikia šviežio žvilgsnio (tam ir žiūrima per veidrodį arba apvertus). lygiai taip pat tos klaidos pačiam pasimato tada, kai darbą pasižiūri po kelių dienų ar mėnesio pertraukos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 30 rugpjūčio 2011 - 01:09
Aksana
Man labai patiko šitie du portrečiukai;
netgi įvairios klaidelės patiko, nes .. nes mano manymu piešinys nėra nuotrauka ir gali turėti savų "netikroviškų" ypatybių.. taip įnešdamas daugiau pasakiškumo ar kūrybiškumo. Bet čia tik mano kukli nuomonukėwink.gif

Asta
Labai patiko Tie trys nuostabukai sienos papuošalai wub.gif
Nenusimink, žmogų piešti tikrai yra nepaprastas uždavinys,.. bet aplamai man Tavo piešinukai patiko
Manau, labai gerai yra mokintis turint kokią nors panašią nuotrauką prieš akis (nors tai jau buvo minėta, pakartojau ir aš.. nes.. juk yra daugybė šešėlių, atspalvių), o kopijuoti nebūtina, galima ir improvizuoti, prigalvoti, tik nuotraukutę turint tai padaryti žymiai lengviau;)
Čia tik pasidalinimas, o tu geriau žinai kaip nori piešti ir kuriuo keliu eiti..
Malonaus paišymo 4u.gif
Atsakyti