Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(sbo @ 2012 05 03, 14:04)
Gal nerodysiu, gedijuosi  blush2.gif  biggrin.gif  Ant paprasto popieriaus su guasu Vilniaus dizaino kolegijoje tapiau kursu metu. Dabar noreciau ismokti ko nors rimciau, tik nezinau pvz.kur drobes pirkt, ant kurios yra tapoma, kaip tapyt ant drobes, su kokia priemone... ax.gif

Nagi cia nera ko gedytis, profesionalai cia nesirodo kiek supratau isvis...
Drobes yra nebrangiai pirkti JYSKE, Tomas Philips arba dailes prekiu parduotuvese, o priemones geriausias akriliniai daziukai (dziusta greitai) arba aliejiniai(dziusta letai) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 05 03, 15:52)
Nagi cia nera ko gedytis, profesionalai cia nesirodo kiek supratau isvis...
Drobes yra nebrangiai pirkti JYSKE, Tomas Philips arba dailes prekiu parduotuvese, o priemones geriausias akriliniai daziukai (dziusta greitai) arba aliejiniai(dziusta letai)  4u.gif

nufotografuosiu prie progos, ikelsiu gal kelis ax.gif
O tapant ant drobes,reik ja tvirtint prie molberto tikriausiai? Ar dar kokiu kitokiu variantu yra?
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 05 03, 14:59)
nufotografuosiu prie progos, ikelsiu gal kelis  ax.gif
O tapant ant drobes,reik ja tvirtint prie molberto tikriausiai? Ar dar kokiu kitokiu variantu yra?

Kol neturejau molberto dedavau savo drobes ant stalo, bet galima atremti kad ir i kokia kede su atlosu ar pan. Zodziu labai norint iseiti galima rasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 05 03, 16:06)
Kol neturejau molberto dedavau savo drobes ant stalo, bet galima atremti kad ir i kokia kede su atlosu ar pan. Zodziu labai norint iseiti galima rasti  smile.gif

supratau, na reiks pabandyti, labai norisi smile.gif aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 05 03, 14:12)

xi.. kaip nustebinot; Rožines tuples irgi vis planuoju kada nupiešti.. iš to paties paveiksliuko kaip Jūsų smile.gif Čia atrodo blankiai.. galbūt foto kokybė prasta .. ar toks sumanymas ..?
Man patiko paveikslas su Suoliuku smile.gif

sbo, man patiko tapyri ant paprasto kartono ..(jį padengiu želatinos mase)
guašas irgi dažai, todėl tikrai nėra ko gėdytis.. daug laiko tik su jais piešdavau. Poto kai pabandžiau akvarelę, pamačiau kad su ja paprasčiau, nes kiek pastebėjau guašas džiūstant keičia atspalvį, o akvarelė nelabai.
Dar su temperta patinka.. patinka pamaišyti kelių rūšių dažus..
Man menas yra laisvė išbandymams. Svarbiausia kad procesas teiktų džiaugsmą wub.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 05 04, 13:08)
xi.. kaip nustebinot; Rožines tuples irgi vis planuoju kada nupiešti.. iš to paties paveiksliuko kaip Jūsų smile.gif  Čia atrodo blankiai.. galbūt foto kokybė prasta .. ar toks sumanymas ..?
Man patiko paveikslas su Suoliuku smile.gif

sbo, man patiko tapyri ant paprasto kartono ..(jį padengiu želatinos mase)
guašas irgi dažai, todėl tikrai nėra ko gėdytis.. daug laiko tik su jais piešdavau. Poto kai pabandžiau akvarelę, pamačiau kad su ja paprasčiau, nes kiek pastebėjau guašas džiūstant keičia atspalvį, o akvarelė nelabai.
Dar su temperta patinka.. patinka pamaišyti kelių rūšių dažus..
Man menas yra laisvė išbandymams. Svarbiausia kad procesas teiktų džiaugsmą wub.gif
4u.gif

Taip, labai teisingas pastebejimas, guasas isdziuves keicia spalva, ir del to sudetinga su juo, nori vienaip, o rezultata gauni kitoki, tai kai isdziusta, tenka koreguoti smile.gif
O kaip padengiate kartona zelatinos mase? Gal galima tiksliau? ax.gif
Ir kas yra temperta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 05 04, 13:23)
Taip, labai teisingas pastebejimas, guasas isdziuves keicia spalva, ir del to sudetinga su juo, nori vienaip, o rezultata gauni kitoki, tai kai isdziusta, tenka koreguoti smile.gif
O kaip padengiate kartona zelatinos mase? Gal galima tiksliau?  ax.gif
Ir kas yra temperta?  blush2.gif

aha.. koreguoji koreguoji ir vistiek rezultatas nevisai toks kokio nori tongue.gif tas tai labai mano kantrybę bandydavo doh.gif.. ..
Želatiną pabrinkenu (želatinos grūdelius užpilu paprastu vandeniu ir palaikau kol išbrinksta), tuomet pakaitinu ant plytelės, bet neužverdu.. . Dar įdedu balto dažo, jeigu noriu kad kartono fonas būtų šviesesnis. Tiesiog teptuku nutepu vienu sluoksniu, kai išdžiūsta dar antru sluoksniu. Ir viskas. 4u.gif
Tempera - tokie dažai, kurie kažkiek man panašūs į guašąsmile.gif tik kažkaip maloniau su jais piešti.. dar gerai neištyrinėjau:)
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 05 04, 12:08)

Butinai pasirodykit kai nutapysit, butu labai idomu paziureti 4u.gif Cia visu mano paveiksleliu kokybe gana prastoka, realybej sodresnes spalvos smile.gif
O siaip kaip rimtesne menininke (kiek supratau is jusu pasisakymu) ka galetumet pakomentuot apie mano darbus? Ar labai nugrybauta? blush2.gif Ar kainos ne kosmines pagal atlikima? Tik saziningai. Bet kokia kritika ir pastabas mielai priimsiu.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 05 05, 20:06)

Nu kokia gi aš čia rimtesnė menininkė, Mirabella,,,smile.gif doh.gif
Manau gerai paišot.. Turbūt čia talentas pas jus.
Kainos nedidelės..
Kai pagalvoju kiek laiko, jėgų įdedama kol gimsta kruopštesnis darbas .. tai.. palyginti aplamai paveikslai šiais laikais yra pigūs..
Gal ką ir įdėsiu, jeigu bus galimybė nufotkinti, nes nepardavinėju, tai niekur netalpinu, tai ir fotoaparato neturiu.. O jeigu jūs planuojate rimtai užsiimti menu - ko gero reiktų geros kokybės foto talpinti, nes žmogus ieškodamas kas jam patinka gali apsigauti.. pvz. patiks būtent toks paveikslas, o realybėje jis sodresnis gali jam jau nebepatikti .. žinot kokie dabar pirkėjai išrankūs..

Noriu pasidalinti viena nuoroda, kaip žmogus paiško natiurmorčiukus
http://www.artlib.ru...mp;user_serie=0

reikia daug dirbti, kol taip sugebėti:)
O dar kad išmokti į paveikslą įdėti pačius gražiausius jausmus wub.gif ...
Atsakyti
QUOTE(aukso^gysla @ 2012 05 06, 09:54)
Nu kokia gi aš čia rimtesnė menininkė, Mirabella,,,smile.gif doh.gif
Manau gerai paišot.. Turbūt čia talentas pas jus.
Kainos nedidelės..
Kai pagalvoju kiek laiko, jėgų įdedama kol gimsta kruopštesnis darbas .. tai.. palyginti aplamai paveikslai šiais laikais yra pigūs..
Gal ką ir įdėsiu, jeigu bus galimybė nufotkinti, nes nepardavinėju, tai niekur netalpinu, tai ir fotoaparato neturiu.. O jeigu jūs planuojate rimtai užsiimti menu - ko gero reiktų geros kokybės foto talpinti, nes žmogus ieškodamas kas jam patinka gali apsigauti.. pvz. patiks būtent toks paveikslas, o realybėje jis sodresnis gali jam jau nebepatikti .. žinot kokie dabar pirkėjai išrankūs..

Noriu pasidalinti viena nuoroda, kaip žmogus paiško natiurmorčiukus
http://www.artlib.ru...mp;user_serie=0

reikia daug dirbti, kol taip sugebėti:)
O dar kad išmokti į paveikslą įdėti pačius gražiausius jausmus wub.gif ...

Na taip, laiko daug uzima, bet jeigu tai yra pomegis, praleistas laikas visai kitaip "matuojamas".
Del nuotrauku sutinku, bet kadangi as galima sakyt esu tik pradziu pradzioje, yra per akis kur tobuleti, tai investuoti i profesionalu fotoaparata ar nuosavus mokamus tinklapius ne tik nepadetu nieko prisidurti, bet ir i bankrota isvarytu : ))) O del zmoniu isrankumo jus visiskai teisi. Jeigu pirkejui nepatiktu paveikslas, priimciau ji atgal ir grazinciau pinigus. Bet man asmeniskai jie realybej daug grazesni smile.gif

Ideti natiurmortai -aukstasis pilotazas wub.gif wub.gif wub.gif , svajoniu svajone butu taip moketi, kazin kiek menesiu tokie tapomi.
Atsakyti
*Mirabella*, jei Jus paveikslus pardavinejate Lietuvoje-tai kainos gal ir normalios. Kai kuriuos ju taip pigiai nepardavineciau.As savo megejiskus paveikslus brangiau parduodu...Panarsykite internete, gal rasite kokia uzsienietiska internetine galerija,kuri Jusu paveikslais susidometu.
Atsakyti
Na va, turiu drobe, turiu akrilo dazus, bandysiu smile.gif
Atsakyti