Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2011 09 27, 13:41)

Aciu, labai naudinga 4u.gif
Galvoju apie siaura juoda remeli, susisauktu gal su tuo pauksciu, arba tamsiai pilka g.gif

Skaitineju dabar senas temas, sunku patiket, kad tokioj mazoj lietuvelej tiek daug gabiu moteru bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 27 rugsėjo 2011 - 13:56
QUOTE(*Mirabella* @ 2011 09 27, 11:31)
Talpinu ir as  savo kuklu darbeli. Laukiu atsiliepimu ir kritikos.

Nuostabus darbelis man labai patinka wub.gif

QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 27, 14:12)
sveikutes,
Jau senokai seku sia temuke, perverciau nuo pradzios iki galo - esu suzaveta.
As taip pat bandau susidraugauti su aliejine tapyba. Specialiai tam mokslu jokiu nebaigus, tad visi apsimokymai vyksta kitupaveikslu ir nuotrauku pagalba.
O cia mano keletas naujesniu pabandymu.

Pasakiski darbeliai ypac pirmas patinka, o stirnutes labai grazios, seselis toks istyses, atrodo jog butu rytas smile.gif ir remeliai galetu is tiesu tokie ir buti smile.gif) wub.gif wub.gif

Atsakyti
sveikutes,

Kai pamačiau pirma mintis buvo "oho" wink.gif
4u.gif
Atsakyti

ir kaip aš čia praleidau šitą postą..
atlikta tai labai gražiai, nu bet labai jau saldoka... užtat kaimuose tauta ant kelių atsiklauptų prieš tokius paveikslus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 28 rugsėjo 2011 - 09:21
Aciu mergaites blush2.gif 4u.gif ,
kaip sakiau, as tik mokaus savom jegom is kitu paveikslu ar nuotrauku. Is tokiu, kurie man labai patinka smile.gif. Na taip - saldoka, bet tai gerai, gyvenimas ir taip pilnas tamsiu spalvu. Svarbiausia, kad tai ka darau, man labai malonu - pats procesas, spalvos. Labai zaviuosi Thomo Kinkades darbais (pagal juos ir mokaus). Anksciau labai bijojau spalvu, seseliu, tai sie darbai man suteike drasos siuose dalykuose. Bandysim toliau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 28, 13:16)
Aciu mergaites  blush2.gif  4u.gif ,
kaip sakiau, as tik mokaus savom jegom is kitu paveikslu ar nuotrauku. Is tokiu, kurie man labai patinka smile.gif. Na taip - saldoka, bet tai gerai, gyvenimas ir taip pilnas tamsiu spalvu. Svarbiausia, kad tai ka darau, man labai malonu - pats procesas, spalvos. Labai zaviuosi Thomo Kinkades darbais (pagal juos ir mokaus). Anksciau labai bijojau spalvu, seseliu, tai sie darbai man suteike drasos siuose dalykuose. Bandysim toliau  biggrin.gif  4u.gif

nevyniosiu į vatą, akivaizdu, kad turit taiklią ranką ir gerą akį, esat daugiau nei vidutinių gebėjimų, t.y. turit potencialą, bet gaila turit blogą skonį.. rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 28 rugsėjo 2011 - 12:32
QUOTE(trr @ 2011 09 28, 13:31)
nevyniosiu į vatą, akivaizdu, kad turit taiklią ranką ir gerą akį, esat daugiau nei vidutinių gebėjimų, t.y. turit potencialą, bet gaila turit blogą skonį..  rolleyes.gif  4u.gif

Na, del skonio nesigincijama 4u.gif biggrin.gif Jei visi butu vienodi, butu visai neidomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 28, 14:01)
Na, del skonio nesigincijama  4u.gif  biggrin.gif Jei visi butu vienodi, butu visai neidomu  smile.gif

apie gerą ir blogą skonį čia kažkurioj rankdarbių temoj buvo labai gerai išdiskutuota.
taip, yra toks posakis, bet deja šios sąvokos yra daugiau objektyvios, nei subjektyvios.. vat patinka/nepatinka yra subjektyvu, bet tai yra ne tas pats kas skoninga/neskoninga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 28 rugsėjo 2011 - 13:18
QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 28, 12:16)
Thomo Kinkades darbais (pagal juos ir mokaus). Anksciau labai bijojau spalvu, seseliu, tai sie darbai man suteike drasos siuose dalykuose. Bandysim toliau  biggrin.gif  4u.gif

O kaip atradot si autoriu. Kur pamatet pirma karta, kad jis jus taip ikvepe. Specialiai paziurejau. Jo paveikslai man primena vaikystes kaledinius atvirukus ir dar tokius nedidelius paveiksliukus su metaliniu svytejimu, kazkada tokia mada ju buvo.
Pritarciau trr, kad su tokiais puikiais sugebejimas galima kazka isskirtinesnio sukurti, bent jau tematiskai.
Koks jusu darbeliu formatas?
Atsakyti
Atradau ji tai internete (kazkada ieskojau butent ziemisko vaizdo atvirukui) ir uzsiskaiciau apie toki dailininka, vadinama dar sviesos dailininku, mat jo darbai tokie skleidziantys sviesa. Susidomejau, tada pasiziurejau daugiau jo darbu. Tarp ju tikrai yra ir geresniu ir blogesniu, bet man patiko vien tas, kaip drasiai dirbama su spalvom, kaip gyvai pateikiama edve.... Ir kai norejau padaryt paveiksla vyro brolio vestuvems tai issirinko butent is jo darbu, kad padaryciau nors pan. (namelis prie juros) ir ne seip kokie ten, o baige meno studijas universitete sad.gif
.... Pasirodo ne as viena, neturinti skoni blush2.gif
Na o stirnikes, tai jau is nuotrauku keliu sukomponuotas vaizdas. Geles taip pat is keliu nuotrauku....... Ne veltui sakau, kad tik mokaus kai kuriu subtilybiu, apie zmogaus tapyma net nesvajoju, todel pasukau lengvesniu keliu - gamta.
Zinoma ptinka ne vien Kinkade, tik pagal ji lengviau pasimokyt wink.gif
Darbai 50/60 cm

Na, o pries kuriant kazka, manau, reikia tikrai nors kokias studijas ar kursus palankyt, kad bent pagrindus turet, o kur jau cia Egipto platybese biggrin.gif

Atsakyti
Na skonis tai dar ir laikmecio ir mados reikalas. Sakysim dabar paplite kazkiek tie tokie interjeriniai minimalistiniai pasteliniai paveisklai, tad siuolaikiniam zmogui pasakiski svytintys vaizdai gali pasirodyti neva neskoningi, bet tokia nuomone yra daugiau itakota ne tiek paties zmogaus vertinimo, kiek aplinkybiu g.gif
O jusu darbu ispudingumo neimanoma nuneigti, nerpiklausomai nuo to, ar kabintu juos zmogus pas save ar ne.
Ir dar jei nepaslaptis kiek sugaistat apytikriai prie vieno darbo? Labai smalsu 4u.gif

Eisiu ryt i dailes kursu susirinkima, paziuresim ka ten pasiulys bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 28 rugsėjo 2011 - 20:59
QUOTE(Mistiqueee @ 2011 09 28, 19:35)
ir ne seip kokie ten, o baige meno studijas universitete sad.gif
..

Na, o pries kuriant kazka, manau, reikia tikrai nors kokias studijas ar kursus palankyt, kad bent pagrindus turet, o kur jau cia Egipto platybese biggrin.gif

o kokiam universitete? šiaulių gal, ar pedagoginiam? smile.gif

tai kad piešti jūs jau galima sakyti mokat, o meniniam skoniui ir kūrybiškumui įgyti kursai nepadės, tam reikia vidinės brandos, platesnio meninio išsilavinimo, gilesnio žvilgsnio, ai, net nežinau ko dar..

nesuprantu, kodėl jus tuose darbuose sužavėjo spalvos, nes jos kaip tik labai nenatūralios, intensyvios, todėl ir saldžios. tai spalvojimas, o ne tapyba, dekoratyvus koloritas realistiniame piešinyje.. apie siužetus jau net nekalbu. viską sudėjus gaunas tas pats kaip gerti cocacola su papildomais aštuoniais šaukštais cukraus. norite rodyti gražius dalykus, nes "gyvenime ir taip daug tamsių spalvų"? puiku, tai rodykite šviesiąją gyvenimo pusę, o ne iliuzinę, pateiktą kaip tikrovę.. 4u.gif net stirniukai tie prožektoriais apšviesti, o ne saulės spinduliais.. smile.gif

dabar pagalvojau, sakote iš to "dailininko" (tokie absoliučiai komerciniai kičiniai paveikslėliai į meno kritikų akiratį ar meno sąvokos apyvartą net nepapuola) išmokote spalvų ir šešėlių, labai labai prašau, parodykit, kokie buvo jūsų darbai prieš tai, kai dar "bijojote spalvų ir šešėlių" 4u.gif . noriu pamatyt tikrąją jus. smile.gif įtariu, kad gal ten bus daug įdomiau ir geriau.. g.gif 4u.gif
ir dar, čia jau sunkiau gali būti (įkalbėti) rolleyes.gif , bet būtų labai įdomu jei jūs padarytumėt kurio nors klasikos meistro darbo (pasirinktinai bet kurį klasikinį paveikslą nutapytą iki 19am.) kopiją. nors akimirkai nukreipkit savo meistriškumą (čia neironizuoju) kita linkme, būtų įdomu pamatyt koks tada rezultatas būtų.. 4u.gif tskant, tiesiog paeksperimentuokim ir pamieruokim tą meistriškumą su kita mierka. biggrin.gif ax.gif 4u.gif

Atsakyti