QUOTE(Džeinė @ 2011 08 30, 22:40)
šitas naudoju jau 2 metai, man labai
o šitas turiu, bet jos man neprilipo
tai dvi adatos su viena ąsele, labai ilgos ir labai nepatogios, bent jau man
Papildyta:
kuo trumpesnė adata, tuo daugiau siulo susiuvinėji, ir nusikerpa visiškai mažas galiukas
o dvipusės naudojamos ant rėmo siuvinėt, nereikia datos apversti, ištraukei ir vėl bedi, nes abu galai smailūs
pirmosios sulūžo po 2 metu siuvinėjimo, nudilo asalės, ir viena sulaužiau siudama biskorniuka
bet čia jau mano kaltė
ačiū už paaiškinimą
o su ta dviguba adata nesusinarplioja siūlas? nes aš kai bandžiau siuvinėt veriant siūlą vienu traukimu per dvi skylutes, tai kartais taip atsitinka, kad adata pataikau įdurti tarp dviejų siūlo gijų ir tada susinarplioja
dėl to greitai šio įpročio atsikračiau, tai galvoju gal ir su tom dvigubom taip gali atsitikti
o dėl tų trumpų galiukų - tai aš jeigu noriu siūlo sutaupyt tai siuvinėju iki paskutinio įmanomo galiuko, nusikerpa grynai tik tiek kiek per adatos ilgį
taip kad jaučiu su trumpom susitaupytų nuo kiekvieno nukirpimo po kokį 1 cm, o kadangi aš mėgstu atsikirpti ilgas siūlo atkarpas tai jaučiu ne ypatingai daug ir sutaupyčiau
beje klausimas iš smalsumo ne į temą: kokio jūs maždaug ilgio atsikerpat siūlą, jeigu tos pačios spalvos siuvinėjamas didelis plotas?
aš kerpu maždaug per rankos ilgį ir dar šiek tiek daugiau kartais, bet tokią nuojautą turiu kad negerai darau, nes jei neklystu nuo nuolatinio varstymo per audinio skylutes kažkiek apdyla siūlas