Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susimažinti būsto paskolą?

aciu uz atsakymus.
ne, imant paskola buvo paskaivciota viskas..tiesiog galvoju, jei yra kazkoks budas, kodel juo nepasinaudojus... smile.gif
dar blogybe yra ta, kad man priskirta asmenine bankininke man neka teisaiskina....tiksliau ji nieko neaiskina, ir tvirtina kad pakeist nieko neimanoma, kaip yra, taip ir bus...man atrodo ji paprasciausiai nenori papildomai apsikrauti darbau
Atsakyti
QUOTE(taras @ 2011 08 17, 12:00)
aciu uz atsakymus.
ne, imant paskola buvo paskaivciota viskas..tiesiog galvoju, jei yra kazkoks budas, kodel juo nepasinaudojus... smile.gif
dar blogybe yra ta, kad man priskirta asmenine bankininke man neka teisaiskina....tiksliau ji nieko neaiskina, ir tvirtina kad pakeist nieko neimanoma, kaip yra, taip ir bus...man atrodo ji paprasciausiai nenori papildomai apsikrauti darbau

O galit pasikeiti asmeninę vadybininkę g.gif
Atsakyti
QUOTE(taras @ 2011 08 17, 11:00)
aciu uz atsakymus.

na del vadybininkes, tai manau galite ja pasikeisti. Bet ji, kaip ir teisi, kazkokiu stebuklu negalima sioje situacijoje padaryti, apart, kurie jau buvo aprasyti auksciau.
o del budo, kuriuo butu galima pasinaudoti, tai ir as mielai noreciau nemoketi paskolos, o paskola savaime mazetu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaka: 17 rugpjūčio 2011 - 11:53
Mūsų situacija tokia, kad metus laiko bandau pasikeisti mokėjimo metodą iš linijinio į anuiteto, nes mokame kosminius pinigus kaip supratau perėjusi per kitus bankus.
Iš pradžių argumentai buvo vienoki, dabar paskutinis, kad buto vertė yra nukritusi ir dėl to jie negali pakeisti mokėjimo metodo. Mūsų paskola buvo imta tik 70proc. buto vertės ir dabar likusi suma yra mažesnė už buto vertę, t.y. pardavę butą ir atidavę paskolą dar liktų nemaža suma.
Ką daryti? Planuoju kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, tik nežinau ar kažlas pasikeis. verysad.gif
Atsakyti
O su kitais bankais kalbeti nebandete? Pakeisti banka irgi variantas, tik reiktu pasitikrint esama sutarti ar nenumatytos baudos uz perejima ar ankstesni paskolos grazinima.
Atsakyti
QUOTE(kapec @ 2011 09 21, 14:59)
O su kitais bankais kalbeti nebandete? Pakeisti banka irgi variantas, tik reiktu pasitikrint esama sutarti ar nenumatytos baudos uz perejima ar ankstesni paskolos grazinima.

Bandėme ir sutiktų perimti, bet esmė ta, kad mūsų marža labai maža dabartiniame banke, palūkanos fiksuotos 5m., bus perfisuotos kitų metų pavasarį. Bauda būtu, bet tokio dydžio, kuri atsipirktų mums per 3mėn.
Bandžiau blefuoti, bet SEB nereguoja, kiekvieną dieną kai skambinu vis sako, kad svarsto, bet scenarijus iš jų pusės man aiškus - tęs iki spalio 1d., o po to pasakys "sorry Mike" verysad.gif , nes po spalio 1d., keičiasi paskolų išdavimo tvarka.
Nežinau, kas vyksta SEB viduje, bet man kvepia šaraškino kontora.
Skambinau į vartotojų teisių apsaugos tarnyba, tai pasakė - kadangi yra sutartis, ši tarnyba yra bejėgė, vienintelis kelias tik teismas. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2011 09 22, 10:00)
Bandėme ir sutiktų perimti, bet esmė ta, kad mūsų marža labai maža dabartiniame banke, palūkanos fiksuotos 5m., bus perfisuotos kitų metų pavasarį. Bauda būtu, bet tokio dydžio, kuri atsipirktų mums per 3mėn.
Bandžiau blefuoti, bet SEB nereguoja, kiekvieną dieną kai skambinu vis sako, kad svarsto, bet scenarijus iš jų pusės man aiškus - tęs iki spalio 1d., o po to pasakys "sorry Mike" verysad.gif , nes po spalio 1d., keičiasi paskolų išdavimo tvarka.
Nežinau, kas vyksta SEB viduje, bet man kvepia šaraškino kontora.
Skambinau į vartotojų teisių apsaugos tarnyba, tai pasakė - kadangi yra sutartis, ši tarnyba yra bejėgė, vienintelis kelias tik teismas. blink.gif

Aš realiai nesupratau kokia probelma? g.gif
Bankas nekeičia linijinio mokėjimo būdo į anuiteitą? Ar, kad norėdami refinansuotis turėsite mokėti baudą dėl anksčiau laiko grąžinamo kredito?
Kokias bankas pažeidžia, jūsų, kaip vartotojo teises, kad kreipėtės į VTAT?
Klausiu, nes man susidarė įspūdis, kad dėl visų jūsų problemų kaltas tik bankas.
Aš va šiandien ryte suvalgiau dvi bandeles, greičiausiai paduosiu kepyklą į teismą, nes aš sustorėjau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2011 09 22, 10:00)

na taip, po sutartim pasirašėt, vadinasi su sąlygom sutikot.
prie ko šioj vietoj vartotojų teisių apsauga?
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2011 09 23, 11:46)
Aš realiai nesupratau kokia probelma?  g.gif
Bankas nekeičia linijinio mokėjimo būdo į anuiteitą? Ar, kad norėdami refinansuotis turėsite mokėti baudą dėl anksčiau laiko grąžinamo kredito?
Kokias bankas pažeidžia, jūsų, kaip vartotojo teises, kad kreipėtės į VTAT?
Klausiu, nes man susidarė įspūdis, kad dėl visų jūsų problemų kaltas tik bankas.
Aš va šiandien ryte suvalgiau dvi bandeles, greičiausiai paduosiu kepyklą į teismą, nes aš sustorėjau  g.gif

Problema tame, kad sutartyje sutarėme, kad už tam tikrą mokestį galėsime keisti mokėjimo metodą. Prieš metus jie būtu sutikę, bet pajamos buvo mažesnės nei tada, kai ėmėme paskolą. Mums buvo pasakyta, kad būsime įtraukti į padidintos rizikos klientų sąrašą, nors nesame pavėlavę nei vienos dienos įmokėti įmokos, todėl rekomendavo palaukti, kol pajamos atsistatys, kad pajamos per 1m. pasikeis - žinojome. Po vienerių metų kreipėmės vėl, jie tempė beveik 1 mėnesį, nesulaukusi skambučio pradėjau ieškoti vadybininkės su kuria bendravau, paaiškėjo, kad ji nebedirba. Pakeitė vadybininkę, dar po kokių 2sav. pranešė, kad negali nieko padaryti, nes butas "nuvertėjęs".
Problema ne baudoje, kurią mes turėtumėm sumokėti, problema, kad nekeičia mokėjimo metodo. doh.gif Susimokėtume mes tą baudą, bet mums daug patogiau likti tame banke, nei vėl visas popierizmas su refinansavimu.
Beje, į teismą ne pati sugalvojau paduoti, o rekomendavo VVTA. Su teismais neplanuoju prasidėti, bet išeitis būti parduoti ir pirkti tą patį butą, tokiu atveju įmoka sumažėtų dvigubai, tik tas užima nemažai laiko.smile.gif
Šioje temoje ieškojau pagalbos, nes manau, kad ne aš viena su šia problema susidūriau, bet susidaro įspūdis, kad joje sėdi patys banko darbuotojai...
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2011 09 27, 17:41)
Problema tame, kad sutartyje sutarėme, kad už tam tikrą mokestį galėsime keisti mokėjimo metodą. Prieš metus jie būtu sutikę, bet pajamos buvo mažesnės nei tada, kai ėmėme paskolą. Mums buvo pasakyta, kad būsime įtraukti į padidintos rizikos klientų sąrašą, nors nesame pavėlavę nei vienos dienos įmokėti įmokos, todėl rekomendavo palaukti, kol pajamos atsistatys, kad pajamos per 1m. pasikeis - žinojome. Po vienerių metų kreipėmės vėl, jie tempė beveik 1 mėnesį, nesulaukusi skambučio pradėjau ieškoti vadybininkės su kuria bendravau, paaiškėjo, kad ji nebedirba. Pakeitė vadybininkę, dar po kokių 2sav. pranešė, kad negali nieko padaryti, nes butas "nuvertėjęs".
Problema ne baudoje, kurią mes turėtumėm sumokėti, problema, kad nekeičia mokėjimo metodo. doh.gif Susimokėtume mes tą baudą, bet mums daug patogiau likti tame banke, nei vėl visas popierizmas su refinansavimu.
Beje, į teismą ne pati sugalvojau paduoti, o rekomendavo VVTA. Su teismais neplanuoju prasidėti, bet išeitis būti parduoti ir pirkti tą patį butą, tokiu atveju įmoka sumažėtų dvigubai, tik tas užima nemažai laiko.smile.gif
Šioje temoje ieškojau pagalbos, nes manau, kad ne aš viena su šia problema susidūriau, bet susidaro įspūdis, kad joje sėdi patys banko darbuotojai...

Na dabar jau aiškiau išdėstėte situaciją. Šiek tiek keista, kad visa problema tik dėl metodo pakeitimo g.gif
Pabandykite pirmiausia pasikalbėti su skyriaus vadove/u apie esamą situaciją. Jei nepadės, užklauskite raštiškai banko dėl kokių priežasčių nekeičiamas mokėjimo metodas. Raštą adresuokite ne vadybininkui, bet jo vadovui ir/ar to vadovo aukštesniam vadovui.
O į repliką, kad šioje temoje sėdi vien banko darbuotojai, galiu atsakyti, kad realius patarimus ir pagalbą, būten ir gali suteikti darbuotojai, susiję su tema.
P.S. Beje aš nedirbu su paskolų išdavimais. Tik iš patirties žinau, kad dauguma dėl savo bėdų kaltina banką, bet pasigilinus į situaciją, paaiškėja, kad yra daug niuansų. Dažnai žmonės dėl savo bėdų linkę kaltinti kitus, taip juk lengviausia, tiesa? mirksiukas.gif
Bet kokiu atveju nuoširdžiai linkiu sėkmės jums šioje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2011 09 28, 07:08)
Na dabar jau aiškiau išdėstėte situaciją. Šiek tiek keista, kad visa problema tik dėl metodo pakeitimo  g.gif
Pabandykite pirmiausia pasikalbėti su skyriaus vadove/u apie esamą situaciją. Jei nepadės, užklauskite raštiškai banko dėl kokių priežasčių nekeičiamas mokėjimo metodas. Raštą adresuokite ne vadybininkui, bet jo vadovui ir/ar to vadovo aukštesniam vadovui.
O į repliką, kad šioje temoje sėdi vien banko darbuotojai, galiu atsakyti, kad realius patarimus ir pagalbą, būten ir gali suteikti darbuotojai, susiję su tema.
P.S. Beje aš nedirbu su paskolų išdavimais. Tik iš patirties žinau, kad dauguma dėl savo bėdų kaltina banką, bet pasigilinus į situaciją, paaiškėja, kad yra daug niuansų. Dažnai žmonės dėl savo bėdų linkę kaltinti kitus, taip juk lengviausia, tiesa?  mirksiukas.gif
Bet kokiu atveju nuoširdžiai linkiu sėkmės jums šioje situacijoje.

Tikrai nieko nekaltinu, kaltinu tik save, kad kaip daugelis tingėjau pataupyti kokius 5m. ir pasiimti ženkliai mažesnę paskolą. 4u.gif
Dabar visai įmanomais būdais bandau ją susimažinti, nes kai sužinojau, kad moku pagal dabartinę situaciją 60% daugiau, tai pasijutau labai labai labai stipriai "išdurta". schmoll.gif
Dėkui už linkėjimus, bet dabar apsisprendžiau laukti palūkanų perfiksavimo, kadangi po spalio 1d. paskolų išdavimo pakeitimo vargei, kuris bankas su manimi derėsis.
Pabandysiu dar Jūsų siūlomą variantą raštiškai kreiptis į vadovą, tik tiek, kad prašymą jiems esu išsiuntųsi dėl metodo keitimo, bet raštiško atsakymo negavau.
Atsakyti
turėtų būti naudingas seminaras ir turintiems, ir kaip mums, norintiems imti paskolą būstui http://www.dyl.lt/vi...alukanas-bankui
Atsakyti