Įkraunama...
Įkraunama...

Džiungarijos žiurkėnai

QUOTE(smėlioAudra @ 2013 08 31, 20:40)
sveika prisijungus į džiungariukų mylėtojų klubą.  smile.gif

Viename narvelyje keturi ir augs? g.gif

Narvelis nakčiai įdedamas į vonią. Vonioje vietos lakstymui tikrai pakankamai smile.gif Taip peles laikiau, joms buvo gerai.
Kol kas nemoka mažėliai į antrą aukštą užlipti. Bet kaip gražu žiūrėti, kaip jie dūksta biggrin.gif Pelytės taip nedūkdavo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 08 31, 12:52)
Jungiuosi į džiungarijos žiurkėnų augintojų gretas. Prieš tai buvau pelyčių augintoja, bet prieš keletą dienų paskutinė pelytė iškeliavo į pelyčių rojų, ir nupirkau keturis žiurkėnukus. Dabar einam ratais ir žiūrim visi, nes kitokie padarai nei pelytės, vien balseliai ko verti  biggrin.gif

Pateles ar patineliai?
Jei patineliai-tai gal ir gyvens 4-iese,jei pateles-ko gero teks dar 3 narvelius isigyt smile.gif.Na cia tik pagal savo praktika sakau.Nes kiek atidavem patinuku-tai taikiai sugyvena.O pateles po keliu menesiu pradejo pyktis,ir iki tokio lygio,kad sukandziojo viena kita. doh.gif Tai vat pas drauge 2narveliai -po patele kiekviename,pas kita irgi.Pas mane 3 narveliai smile.gif.
Tikiuosi ne pas visus tokia situacija.Gal yra ir kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 01 rugsėjo 2013 - 11:30
QUOTE(Liutukeee @ 2013 09 01, 10:57)
O kokio amziaus?

na, 2 metai ir 10 mėnesių, arba pardavė senesnę, nei sakė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(PoOnIsS @ 2013 09 01, 12:29)
na, 2 metai ir 10 mėnesių, arba pardavė senesnę, nei sakė biggrin.gif

Oi,tai sakyciau jau labai ilgai gyvena.Ko gero cia senatviniai pakitimai ziurkeniukui.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2013 09 01, 11:28)
Pateles ar patineliai?
Jei patineliai-tai gal ir gyvens 4-iese,jei pateles-ko gero teks dar 3 narvelius isigyt smile.gif.Na cia tik pagal savo praktika sakau.Nes kiek atidavem patinuku-tai taikiai sugyvena.O pateles po keliu menesiu pradejo pyktis,ir iki tokio lygio,kad sukandziojo viena kita. doh.gif Tai vat pas drauge 2narveliai -po patele kiekviename,pas kita irgi.Pas mane 3 narveliai smile.gif.

Patelės. Pirkau "Kikoj", išsirinkau iš 20-ies, ką tik buvo atvežta. Visos skirtingų spalvų: balta, pilka, dryžuota ir šviesiai ruda raudonomis akimis.
Jei pyksis, ieškosim išeities smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2013 09 01, 12:36)
Patelės. Pirkau "Kikoj", išsirinkau iš 20-ies, ką tik buvo atvežta. Visos skirtingų spalvų: balta, pilka, dryžuota ir šviesiai ruda raudonomis akimis.
Jei pyksis, ieškosim išeities smile.gif

Idomu butu pamatyti tokia spalvu ivairove. wub.gif
Linkiu,kad nesipyktu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2013 09 01, 12:28)
Pateles ar patineliai?

Aš labiau linkus manyti, kad sugyvenamumas tarp žiurkėnų priklauso nuo vados ir aišku nuo jų charakterio.
Buvau iš MeiLLi paėmus tos pat vados 4 broliukus, iki 1m amžiaus visi gražiai sugyveno, buvo 2 balti ir 2 pilki. O paskui per pora dienų kažkas jiems nutiko, teko pilkuosius išskirti ir laikyti po vieną, o du baltukai nesipyko tarpusavyje. Kaip vėliau buvo nežinau, nes visus atidaviau kitiems žmonėms auginti.
O dėl vadų, viena vada žiurkėnukų pas mane buvo kad jau 1,5mėn amžiaus ėmė peštis iki kraujo, teko visas išskirstyt po vieną, - buvo 2 berniukai ir 4 mergytės - visi balti.
Kitų tėvų kita vada - irgi 6 jaunikliai - 1 berniukas, 5mergytės - įvairių spalvų, kai suėjo 1mėn laiko berniuką apgyvendinau su tėčiu, mamą atskyriau, o visos sesutės draugiškai sugyveno, ir pas naujus šeimininkus atidaviau vieniems- dvi, kitiem - tris likusias.
Mergytės aktyvesnės, berniukai - daugiau tinginukai smile.gif
Atsakyti
Mums nereikia TV- dukra vonioje padarė žaidimų aikštelę žiurkėnams ir paleido... thumbup.gif Vienam labai patinka ratuke suktis, tai dukra įdėjo į rutuliuką ir važinėjosi po visus kambarius. Katė stebėjo akis išsproginus biggrin.gif
Atsakyti
Sniegelis Kardadantis gavo lauktuviu hamaka-nameli,tai reikia pamatyt kas darosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2013 09 01, 20:19)
Sniegelis Kardadantis gavo lauktuviu hamaka-nameli,tai reikia pamatyt kas darosi  lotuliukas.gif

nufilmuokit bigsmile.gif
Atsakyti
O jūs ar duodat žiurkėnams vaisių, daržovių (po truputį ), sulčių (maniškė mėgsta šviežiai spaustų obuolių iš šiaudelio porą lašų paragaut..), sausainių trupinukų, įvairių sėklų, pvz.: meliono, saulėgražų, vynuogių, gal net riešutų?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Papasakokit tikrai daugiau apie ziurkenu mitybos ypatumus, ar nukreipkit kur rimciau paskaityti, nes ko bandau ieskoti vis i kokius labai vaikiskus forumus papuolu biggrin.gif
Isigijom viena maziuka dziungariuka, tai reik zinoti kokie ju auginimo ypatumai. Siaip su grauzikais esam susidure - degutis 6 m. isgyveno, juru kiaulyte turejom, bet gal dziungariuku mityba turi kokiu ypatumu g.gif
Kaip manot ar triusiams skirtas maistas tinkamas dziungariukui? Turiu nuo triusio visa pakeli vitakrafto likusi, galiu maitint dziungariuka ar pirkti jam spec.?
Atsakyti