QUOTE(Liutukeee @ 2013 09 01, 12:28)
Pateles ar patineliai?
Jei patineliai-tai gal ir gyvens 4-iese,jei pateles-ko gero teks dar 3 narvelius isigyt
.Na cia tik pagal savo praktika sakau.Nes kiek atidavem patinuku-tai taikiai sugyvena.O pateles po keliu menesiu pradejo pyktis,ir iki tokio lygio,kad sukandziojo viena kita.
Tai vat pas drauge 2narveliai -po patele kiekviename,pas kita irgi.Pas mane 3 narveliai
.
Tikiuosi ne pas visus tokia situacija.Gal yra ir kitaip?
Aš labiau linkus manyti, kad sugyvenamumas tarp žiurkėnų priklauso nuo vados ir aišku nuo jų charakterio.
Buvau iš MeiLLi paėmus tos pat vados 4 broliukus, iki 1m amžiaus visi gražiai sugyveno, buvo 2 balti ir 2 pilki. O paskui per pora dienų kažkas jiems nutiko, teko pilkuosius išskirti ir laikyti po vieną, o du baltukai nesipyko tarpusavyje. Kaip vėliau buvo nežinau, nes visus atidaviau kitiems žmonėms auginti.
O dėl vadų, viena vada žiurkėnukų pas mane buvo kad jau 1,5mėn amžiaus ėmė peštis iki kraujo, teko visas išskirstyt po vieną, - buvo 2 berniukai ir 4 mergytės - visi balti.
Kitų tėvų kita vada - irgi 6 jaunikliai - 1 berniukas, 5mergytės - įvairių spalvų, kai suėjo 1mėn laiko berniuką apgyvendinau su tėčiu, mamą atskyriau, o visos sesutės draugiškai sugyveno, ir pas naujus šeimininkus atidaviau vieniems- dvi, kitiem - tris likusias.
Mergytės aktyvesnės, berniukai - daugiau tinginukai