Įkraunama...
Įkraunama...

Džiungarijos žiurkėnai

QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 10, 01:12)
Is vieno lizdo gyvunai neturetu but auginami kartu ir poruojami.Giminingi kraujai skatina apsigimimus. Ir net jeigu gime ziurkuciai nebus apsigime, gali buti ligoti ju palikuoniai. Ar pati gimdytumet vaikus pvz nuo brolio ar pusbrolio?  nono.gif

Kalba eina ne apie zmones ,o apie ziurkenus,kurie ir gamtoje poruojasi tarpusavyje,visai nepaisydami ar jie broliai ar seses ar seneliai,vaikaiciai. 4u.gif
Na bet zinoma,kad geriau kai ziurkenai poruojami is skirtingu vadu .Ligoti,silpni ziurkeniukai nelabai ir uzauga,ziurkenai kaip ir triusiai ar kiti grauzikai(ir ne tik)juos sunaikina kol jie dar mazi,arba tik gimusius.Taip sakant -islieka sveikiausi,stipriausi .Deja,taip jau yra gamtoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 10 sausio 2013 - 21:36
Gall kam idomu paskaityti kaip rinktis ziurkena :
http://supermama.lt/.../view/3742/173/
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2013 01 10, 21:24)
Kalba eina ne apie zmones ,o apie ziurkenus,kurie ir gamtoje poruojasi tarpusavyje,visai nepaisydami ar jie broliai ar seses ar seneliai,vaikaiciai. 4u.gif
Na bet zinoma,kad geriau kai ziurkenai poruojami is skirtingu vadu .Ligoti,silpni ziurkeniukai nelabai ir uzauga,ziurkenai kaip ir triusiai ar kiti grauzikai(ir ne tik)juos sunaikina kol jie dar mazi,arba tik gimusius.Taip sakant -islieka sveikiausi,stipriausi .Deja,taip jau yra gamtoje.

Nera skirtumo ar kalbama apie ziurkenus ar zuvytes, insestas skatina issigimimus, ligas.
Tam tikros sunu veisles yra labai neatsparios ligom butent del to, kad norint isgauti ir isgryninti tam tikra veisle sunys buvo kergiami tarp sunu seimos nariu.
Kai kurie gyvunai nukeliauja dideli kelia ir kovoja del partnerio smile.gif Tarpusavyje tikrai nesiporuoja smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2013 01 10, 21:24)

nu nesutinku,gamta tai gamta,bet namie niekad giminiu neporuociau doh.gif
Atsakyti
Sveiki, ieskau Vilniuje nebrangiai ratuko ziurkenui 4u.gif

http://www.kika.lt/i...p;itemId=928034
Atsakyti
mano dvi damos pradėjo pjautis, teks su viena atsisveikit. Dovanoju Vilniuje
user posted image
Atsakyti
Sveikios,

Mano žiurkėniukė kažkokia keista, lyg sirgtu. Ratuko naktim nebesuka, vieną vakarą visai galvojau jau paskutinioji, atrodo slogavo? Dabar geriau, bet sukudusi, nesiautėja naktim, daug laiko namuke praleidžia, negi jau i pabaiga .... (bet jai tik ą,į metukų) Galvojau gal nuo grietines, lašiuku kitu pavaišindavom. o gal skersvėjis perputė. Net nežnau kaip jai pagelbėti. Širdį skauda. Bijau ir pas veterinarą vežti, infarkta gaus, kaimynės taip ir nudvėsė. Patarkite.
Atsakyti
QUOTE(Saulyte DD @ 2013 05 01, 23:07)
Sveikios,

Mano žiurkėniukė kažkokia keista, lyg sirgtu. Ratuko naktim nebesuka, vieną vakarą visai galvojau jau paskutinioji, atrodo slogavo? Dabar geriau, bet sukudusi, nesiautėja naktim, daug laiko namuke praleidžia, negi jau i pabaiga ....  (bet jai tik ą,į metukų) Galvojau gal nuo grietines, lašiuku kitu pavaišindavom. o gal skersvėjis perputė. Net nežnau kaip jai pagelbėti. Širdį skauda. Bijau ir pas veterinarą vežti, infarkta gaus, kaimynės taip ir nudvėsė. Patarkite.

aš pasikonsultuočiau su daktariuku.
Atsakyti
Na su tomis veterinaru konsulacijomis nezinau, kai bandziau pasikonsultuoti tik keistai i mane paziurejo.

O siaip dziungarikui 1,5 metu yra nemazai. Mano i pabaiga sukudo, reakcijos atbuko, buvo baisu ziurei i xameka, net nenoriu pasakoti, tokioje agonijoje tempe 3 savaites, kol galiausiai numire. O veterinaras sake, kad xamekai jautrus vaisams, su jais labai atsariai reik. O jei tai senatve tai jau kaip ir nekas nepades.

Pas mane vienas nepilus mes isyveno, kitas metus ir kelis menesius. Abu pirki is paduotuves, tokie jau paauge buvo. Dabar dziaugiames naujais.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2013 05 02, 11:50)
Na su tomis veterinaru konsulacijomis nezinau, kai bandziau pasikonsultuoti tik keistai i mane paziurejo.

O siaip dziungarikui 1,5 metu yra nemazai. Mano i pabaiga sukudo, reakcijos atbuko, buvo baisu ziurei i xameka, net nenoriu pasakoti, tokioje agonijoje tempe 3 savaites, kol galiausiai numire. O veterinaras sake, kad xamekai jautrus vaisams, su jais labai atsariai reik. O jei tai senatve tai jau kaip ir nekas nepades.

Pas mane vienas nepilus mes isyveno, kitas metus ir kelis menesius. Abu pirki is paduotuves, tokie jau paauge buvo. Dabar dziaugiames naujais.

Aciu

Buvo kelias dienas lyg geriau. Siandien vel cypsi. Gaila. Turbut senatve.
Atsakyti
QUOTE(Saulyte DD @ 2013 05 02, 18:04)
Aciu

Buvo kelias dienas lyg geriau. Siandien vel cypsi. Gaila. Turbut senatve.

as tai veziau pas veta,jei senatve tai pasakys,o maza ka 4u.gif
Atsakyti
Aš vežiau savo žiurkėniukę pas veterinarą. Bet prieš tai apskambinau gal tris ar keturis, kol sutiko priimti. Bandėm gydyti, bet sirgo ji smarkiai.... verysad.gif
Ir gydytoja iš pat pradžių įspėjo, kad per apžiūrą gyvūnėlis nuo streso gali mirti. Per apžiūras nenumirė, bet kai reikėjo jai vaistus leisti... rolleyes.gif man stresas būdavo konkrečiai.
Atsakyti