Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

nu man kiek aiskino reikia laukt 6 menesius birzoje, o apie kazkokia pasalpa del stazo nieks nekalbejo,reikes pasidomet.nes as nebuvau niekad dirbus,dar vis mokaus smile.gif
Atsakyti
[quote=meshkutea,2011 08 19, 15:35]
[quote=vikosiuks,2011 08 16, 12:42]
na darbdaviai labai nori tam tikru darbo birzoje stovinciu asmenu (t.y. pagal uzimtumo remimo istatyma remiamu asmenu) [url=http://www.ldb.lt/Informacija/PatarimaiIeskantiemsDarbo/Puslapiai/dokumentai_registruojantis_db.aspx#a1]

na as visai pasimeciau. jau as nedirbus ir vaikui jau 4 metukai suejo. kaip galejo eit stazas 3 metus.kazkokius popierius po gimdymo tvarkiau isdave socialinio draudimo pazymejima.bet birzoj kai atsistojau dabar niekas nesako nieko apie bedarbio pasalpa.tai is tikruju priklauso man ji kad ir 315 ar ne, manau yra skirtumas nes esu istekejus. ( nes mano pazistamos vienisos gauna is birzos 315).. o kur ce reiktu pasidomet ar skaites stazas 3 metai vaiko auginimo ar ne unsure.gif
beje as esu siuo metu nescia, tai tureciau gaut kazka ar ne? unsure.gif
[/quote]

100 proc. nezinau, bet manau taip: jeigu iki pirmo dekreto dirbot ir is darbo buvot isleista nestumo ir gimdymo atostogu ir vaiko prieziuros atostogu iki 3 metu - tai tie 3 metai ir yra stazas, bet jei nebuvot isleista - tai tada nezinau.... g.gif manyciau kad neieina i staza
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 08 19, 23:13)
100 proc. nezinau, bet manau taip: jeigu iki pirmo dekreto dirbot ir is darbo buvot isleista nestumo ir gimdymo atostogu ir vaiko prieziuros atostogu iki 3 metu - tai tie 3 metai ir yra stazas, bet jei nebuvot isleista - tai tada nezinau.... g.gif  manyciau kad neieina i staza

o kodel tada nedirbusios niekada gyvenime mamytes, bet istojusios i birza po 3 metu vaiko auginimo atostogu gauna bedarbio pasalpa? juk prie asmenu kuriems tokia pasalpa priklauso ju irasytu kaip ir nera, bet jos gauna? tai as ir sakau matyt del to kad stazas kazkoks. vienos "dirba"-augina uz pinigus, kitos "dirba" - augina tik uz dyka g.gif
galetu mamos einancios i birza uzklausti pagal kuri punkta ir kodel joms moka bedarbio pasalpa... vadinas kazkas yra...
Papildyta:
QUOTE(meshkutea @ 2011 08 19, 20:47)
nu man kiek aiskino reikia laukt 6 menesius birzoje, o apie kazkokia pasalpa del stazo nieks nekalbejo,reikes pasidomet.nes as nebuvau niekad dirbus,dar vis mokaus smile.gif

jei dieniniam- tai tada esi tik iregistruota ir neturi bedarbio statuso ir bedarbio pasalpa nepriklauso.
http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx

SVARBU ŽINOTI!

Asmenims, kurie mokosi pagal dieninę ar nuolatinę mokymosi formą arba turi įregistruotą individualią įmonę, ūkininko ūkį, yra registruoti ūkininko partneriu ar žemės ūkio veiklos subjektu, yra gavę verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą arba turi sudarę autorinę sutartį, registruojantis teritorinėje darbo biržoje bedarbio statusas nesuteikiamas ir nedarbo socialinio draudimo išmoka neskiriama.
Atsakyti
Sveikos, as laukiuosi, pries tai dirbau tik du menesius, vyras dirba, i rankas gauna 900. Ar gimus mazyliui priklausys mums socialine pasalpa? Ir kiek panasiai (jei priklausys)?
Atsakyti
QUOTE(cccitrin @ 2011 08 20, 09:14)
Sveikos, as laukiuosi, pries tai dirbau tik du menesius, vyras dirba, i rankas gauna 900. Ar gimus mazyliui priklausys mums socialine pasalpa? Ir kiek panasiai (jei priklausys)?

priklausis,taip suprantu kad vyras 900 lt gauna i rankas,tada soc.pasalpa jums butu (1050-900)*0.9=135 lt/men
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 20, 09:36)
priklausis,taip suprantu kad vyras 900 lt gauna i rankas,tada soc.pasalpa jums butu (1050-900)*0.9=135 lt/men

ir dar gauciau uz vaikiuka 97 Lt? ar cia reiktu isminusuoti is tu 135?
Atsakyti
QUOTE(cccitrin @ 2011 08 21, 09:38)
ir dar gauciau uz vaikiuka 97 Lt? ar cia reiktu isminusuoti is tu 135?

kaip suprantu jus negausit uz dekreta is sodros,tada taip,jums priklausis vaiko pinigai po 97.50 lt,jie neieina i soc.pasalpos apskaiciavima.
Atsakyti
JOLANCIUK, Jūs čia matau, kad išmanot tuos soc.reikalus sakykit prašau, o alimentus skaičiuoja kaip pajamas? g.gif
Skiriuosi su vyru, kolkas esu bedarbė. Gaunu išmoką iš DB, bet kol išsiskirsim ji baigsis. Liekam su sūnum gyventi tik iš 500 Lt alimentų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Taniuta @ 2011 08 21, 13:46)
JOLANCIUK, Jūs čia matau, kad išmanot tuos soc.reikalus sakykit prašau, o alimentus skaičiuoja kaip pajamas?  g.gif
Skiriuosi su vyru, kolkas esu bedarbė. Gaunu išmoką iš DB, bet kol išsiskirsim ji baigsis. Liekam su sūnum gyventi tik iš 500 Lt alimentų  blush2.gif

tiek alimentai, tiek pinigeliai jei tevelis ju nemoka , o gaunate is vif - skaitosi kaip pajamos socialinei pasalpai gauti.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403606
15 str.
Atsakyti
mergaiciukas,gal galit pasakyt
turiu tris vaikus(pasiskaiciavau dabar,kad bendros pajemos vienam gaunasi 508lt)vaikai 4metu(darzelis)10 ir 13(mokykla)
kaip suprantu turetume gauti pasalpas
is darbo birzos isejau liepos men(suprantu,kad turiu vel prisiregistruoti)gal yra zinanciu,kokios lengvatos,pasalpos priklausys (jai as prisiregistruoju DB(is DB pasalpa nepriklausys))
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *J*N*L*L*M*: 21 rugpjūčio 2011 - 15:45
QUOTE(*J*N*L*L*M* @ 2011 08 21, 16:38)
mergaiciukas,gal galit pasakyt
turiu tris vaikus(pasiskaiciavau dabar,kad bendros pajemos vienam gaunasi 508lt)vaikai 4metu(darzelis)10 ir 13(mokykla)
kaip suprantu turetume gauti  pasalpas
is darbo birzos isejau liepos men(suprantu,kad turiu vel prisiregistruoti)gal yra zinanciu,kokios lengvatos,pasalpos priklausys (jai as prisiregistruoju DB(is DB pasalpa nepriklausys))
Aciu

Soc.pasalpa skiriama jei neiseina zmogui po 350 lt,o jums priklauso maisto paketai ir kompensacijos.Na ir vaiko pinigai.
Atsakyti
dar noriu paklaust
pajemas skaiciuoti 3 paskutiniu men?
i DB butina registruotis?
Atsakyti