Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 17:08)
socialinis nemato, mokesciu inspekcija matys gale metu atrodo... nes man kazkada yra teke ale tipo "del nusleptu pajamu" vaziuoti ir kalbeti, nes buvau isvaziavus sezona padirbet legaliai, tai visas sumas mate, pridejo viska ka mate prie mano lietuvoje gautu pajamu ir t.t.... gerai, kad baudos negavau, nes nevirsijau kazkokios ten metuose leistinos sumos, kad is mokesciu kazkiek susigrazinciau.... nes buvau deklaravus visas lietuvoj gautas pajamas, o deklaruojant pavasari visai buvau uzmirsus, kad praita vasara buvau isvaziavus dirbt sezonui.... doh.gif
nebent kas nors per tiek metu pasikeite

Papildyta:

norite pasakyti prieme jusu dokumentus? kaip atskiros seimos? ir tevu dokumentu nereikejo? kuriam cia mieste prieme? ir kur abu esate registruoti (pas tevus ar atskirai)

O jokiu pazymu nereikia pristatineti,nes kazkur esu skaiciusi,kad reikia kazkokias pazymas pristatyti,kad parodyt pajamas kurias gaudavo uzsieni g.gif

Man irgi idomu kokiam tai mieste,nes kazkaip keista kad prieme dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 26, 17:24)
O jokiu pazymu nereikia pristatineti,nes kazkur esu skaiciusi,kad reikia kazkokias pazymas pristatyti,kad parodyt pajamas kurias gaudavo uzsieni  g.gif

as pries kokius 7 metus ejau- tai manes nieko neprase, o ir kazka buvau parsivezus- bet nesureiksminau ir nemaniau kad man kada reikes ir ismeciau- tai nieko nepristaciau - viska patys mate... nebent dabar kazkas kitaip arba priklauso kokioj saly dirbai, net nzn..
Atsakyti
Noriu paklausti jei soc. remiama šeima paima kreditą kompiuteriui 3000 lt išsimokėtinai, tai ar nebūna kliūtis gauti pašalpą ?

dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 13:35)
man ir kilo toks klausimas, o pagal koki kriteriju jus gaunates soc. remtina?
abu tevai mire ar mires vienas is tevu ir gaunate socialine pasalpa kartu su antruoju tevu (mama)?
Papildyta:

Mirusi yra mama, o gyvenu su tėvu. Pašalpą gauname, nes tėvas nedirba, stovi darbo biržoje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 16:08)
socialinis nemato, mokesciu inspekcija matys gale metu atrodo... nes man kazkada

norite pasakyti prieme jusu dokumentus? kaip atskiros seimos? ir tevu dokumentu nereikejo? kuriam cia mieste prieme? ir kur abu esate registruoti (pas tevus ar atskirai)

Priėmė kaip atskiros šeimos Kaune, kaip ir sakiau, taip ir yra, jei gyveni atskirai, ne su tėvais ar giminaičiais, tai jau skaitosi atskira šeima, tėvų dokumentų nereikėjo, nes mudu kaip šeima, o ne kaip atskiri asmenys, tiesiog sakė atvažiuos patikrinti ar kartu gyvenam, nes gyvename bendrabutyje. Aš esu registruota pas tėvus, jis taip pat.
Atsakyti
QUOTE(marija1991 @ 2011 09 26, 19:32)
Priėmė kaip atskiros šeimos Kaune, kaip ir sakiau, taip ir yra, jei gyveni atskirai, ne su tėvais ar giminaičiais, tai jau skaitosi atskira šeima, tėvų dokumentų nereikėjo, nes mudu kaip šeima, o ne kaip atskiri asmenys, tiesiog sakė atvažiuos patikrinti ar kartu gyvenam, nes gyvename bendrabutyje. Aš esu registruota pas tėvus, jis taip pat.

kaip idomu ir nereikejo irodinet? kad seima? sensacija kad taip geranoriskai....
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2011 09 26, 19:01)
Mirusi yra mama, o gyvenu su tėvu. Pašalpą gauname, nes tėvas nedirba, stovi darbo biržoje.  smile.gif

na jei gaunate socialine pasalpa, tai viskas tvarkoje , kad ir 5 litus jei socialines paslpos yra - priklauso ir socialine stipendija, galite jau si menesi pildyti prasyma soc. stipendijai gauti.... jei paskirs -mokes puse metu po 390lt kas menesi (nepriklausomai kiek mokate uz studijas), jos nuemimui netures jokios reiksmes, jei tevukas isidarbins nuo spalio ir soc. pasalpa nebepriklausys, jos nuemimui reiksmes turi tik jei jus baigtumete, mestumete mokslus arba iseitumete akademiniu atostogu ir t.t. svarbu prasyma pateikti ta menesi, kuri tau priklauso soc. pasalpa...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 19:48)
kaip idomu ir nereikejo irodinet? kad seima? sensacija kad taip geranoriskai....
Papildyta:

na jei gaunate socialine pasalpa, tai viskas tvarkoje , kad ir 5 litus jei socialines paslpos yra - priklauso ir socialine stipendija, galite jau si menesi pildyti prasyma soc. stipendijai gauti.... jei paskirs -mokes puse metu po 390lt kas menesi (nepriklausomai kiek mokate uz studijas), jos nuemimui netures jokios reiksmes, jei tevukas isidarbins nuo spalio ir soc. pasalpa nebepriklausys, jos nuemimui reiksmes turi tik jei jus baigtumete, mestumete mokslus arba iseitumete akademiniu atostogu ir t.t. svarbu prasyma pateikti ta menesi, kuri tau priklauso soc. pasalpa...

O labai ačiū už tokį tikrai išsamų atsakymą bigsmile.gif
O gal žinote, jei pateikus prašymą stipendijai gauti, sistemoje rodo, kad prašymas pateiktas tada ir tada, tai galiu nesibaiminti, jie mano paraišką mato? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 09 26, 18:42)
Noriu paklausti jei soc. remiama šeima paima kreditą kompiuteriui 3000 lt išsimokėtinai, tai ar nebūna kliūtis gauti pašalpą ?

dėkui už atsakymą  4u.gif

jusu vietoj pasiskambinciau, nes socialiniam aisku tiksliau atsakytu, bet pagal istatyma tai visos gautos (negrazintos) paskolos, jei ju bendra verte siekia 2.000lt yra priskaitomos prie seimos TURTO, ne pajamu.... 12 straipsnis
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403606
aisku niekas nesako jei jus po kurio laiko grazinsit ta tukstantuka, kad nepavers kokiom pajamoms doh.gif (as cia tik siaip i lankas...... bet zinot cia lietuva, cia fantastikos salis)
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2011 09 26, 19:51)
O labai ačiū už tokį tikrai išsamų atsakymą  bigsmile.gif
O gal žinote, jei pateikus prašymą stipendijai gauti, sistemoje rodo, kad prašymas pateiktas tada ir tada, tai galiu nesibaiminti, jie mano paraišką mato?  ax.gif

na ten kai buna berods vokelis, raso paraiska pateikta ir jos statusas TIKRINAMA arba PRIIMTA. nes bent jau mano siu metu paraiska tai dar tikrinama, o praejusio semestro tai raso priimta.... zinokit jei kazkas butu negerai- tikrai gautumete pranesima, o apie gauta pranesima net pranesa i pasta (bent jau as radau zinute, kad yra gautas laiskas (zinute) parama sistemoje, kur prisijungusi perskaiciau, kad ju duomenimis nesu soc. pasalpos gaveja ir t.t. (jau dvi vienodas zinutes gavau - prasyma pildziau 15 diena, pirma zinute 19d, antra zinute 26d atrodo, tik jau zinuteje ir tel nr nurodytas ir pastas, kur kreiptis kilus klausimams)
jei tikrai esate soc. remtina rugsejo menesi- ir rugsejo menesi uzpildete prasyma soc. stipendijai gauti - tai viskas pas jus super- lieka tik laukti kol gausite zinute iki spalio 27d, kad jums paskirta stipendija. del visa ko galit spalio pradzioj pries 10 dar zvilgtelti kokio vokelio ar nera ir viskas...... o siaip viskas pas jus jau dabar gerai..
--------------------------------------------------------------------------------------------
klausykit merginos, o kaip mokinio krepselis? skaiciuojasi i rugsejo pajamas, jei buvo ismoketas rugseji???? nes gaunu ji pirma karta, tai net nzn tik toptelejo i galva, nes pretenduoju i stipendija bijau netekt del kokio nieko....

15 straipsnis. Šeimos arba vieno gyvenančio asmens pajamos
1. Skiriant piniginę socialinę paramą, įskaitomos visų šeimos narių arba vieno gyvenančio asmens gaunamos pajamos:
Punkto redakcija iki 2012-01-01:
11) kas mėnesį gaunamos socialinio pobūdžio pajamos, išskyrus: transporto išlaidų kompensacijas neįgaliesiems; kompensacijas donorams; išmoką vaikui, mokamą pagal Išmokų vaikams įstatymą; socialinę stipendiją; pagalbos pinigus, mokamus pagal Socialinių paslaugų įstatymą;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 rugsėjo 2011 - 19:28
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 20:07)
po apie gauta pranesima net pranesa i pasta (bent jau as radau zinute, kad yra gautas laiskas (zinute) parama sistemoje, kur prisijungusi perskaiciau, kad ju duomenimis nesu soc. pasalpos gaveja ir t.t. (jau dvi vienodas zinutes gavau - prasyma pildziau 15 diena, pirma zinute 19d, antra zinute 26d atrodo, tik jau zinuteje ir tel nr nurodytas ir pastas, kur kreiptis kilus klausimams)

Taip, rodo, kad prašymas priimtas ir tikrinami duomenys, bet į el. paštą tai jokio laiško aš negavau g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 26, 16:24)
O jokiu pazymu nereikia pristatineti,nes kazkur esu skaiciusi,kad reikia kazkokias pazymas pristatyti,kad parodyt pajamas kurias gaudavo uzsieni  g.gif

tai jau tada isvis nesuprantu reik tu pazymu ar ne?tai pasirodo mokesciu inspekcija mato,dirbau anglijoje.
Atsakyti
o gal kas zino ar Kaune sis galioja kompensuoja 50% už atliekų išvežimą? g.gif
Atsakyti
Bent Kauno rajone jokiu nuolaidu Kauno Svara netaiko,skambinausi-klausiau.
Atsakyti