Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 11:34)

na iki 24 metu dieninio skyriaus studentai priskiriami prie tevu ir ziurimi tevu atliginimai bei ju turimas turtas.
net bijau kazka pasakyti ar imanoma socialiniame jums irodyti, kad jus jau kaip atskira seima, nes gyvenate kartu - turetu is jusu bent vienas dirbti ar panasiai, nes seima turi tureti kazkokias pajamas, jei ju nera- turi stoveti birzoje...
gal po 6 menesiu jums abiems stovejimo birzoje (b statuso) ir pavyktu gauti ta socialine pasalpa ir stipendijas, bet negarantuoju, niekas nera pasigyres dar tokiu dalyku, nes dazniausiai studentai numoja ranka ir nenori tu 6 menesiu birzoje stoveti, nors jiems tuo laiku joje lankytis ir nereikia... (ir nezinau ar birza studentu po 6 menesiunesalina kaip verslo liudijimo turetojus, terminuotas sutartis dirbancius ir panasiai)..
http://www.socmin.lt....php?1189177490

bent jau aš girdėjau, kad jei gyveni kartu, tai jau šeima, nesvarbu ar jau yra 24 ar ne, nes ir Sodra sako, kad šeima yra kartu gyvenantys pilnamečiai asmenys, vyras ir moteris
Atsakyti
QUOTE(marija1991 @ 2011 09 26, 12:39)
bent jau aš girdėjau, kad jei gyveni kartu, tai jau šeima, nesvarbu ar jau yra 24 ar ne, nes ir Sodra sako, kad šeima yra kartu gyvenantys pilnamečiai asmenys, vyras ir moteris

Bet jeigu dirbantys.
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 09 25, 21:03)
Sveiki, vėl klausiu dėl soc. stipendijos: gal žinote, jei gaunu našlaičio pašalpą (nes mirė vienas iš tėvų), ar galiu gauti ir soc. stipendiją?  g.gif
Ir dar: jei pateikus soc. stipendijai gauti prašymą, parašyta, jog "prašymas priimtas 200Xm. XXmėn, XXdieną" tai reiškia, kad tikrai prašymas teisingai užpildytas ir VSF jį mato?  g.gif  Gal ir kvailas klausimas, bet  man jau prasideda paranoja dėl tų stipendijų, ypač kai paskaitau, kad dauguma gauna žinutes į el. paštus, o aš negaunu nieko  biggrin.gif

Jei teisingai supratau tai ne.
Turi būti statusas tikrinimas, priimtas, jei tikrinamas dar laukti, dar yra laukeliai klaidos, pažiūrėkite tenai smile.gif

QUOTE(salutvera @ 2011 09 25, 21:32)
O tai tada gerai  ax.gif

Nelabai aiškiai parašėte. Jūs manote, kad esate socialiai remtina, nes gaunate našlaičio pašalpą? nes niekur nematau, kad rašytumėte jog gaunate socialinę pašalpą g.gif g.gif socialinė pašalpa gaunant gali gauti socialinė stipendiją, bet gaunant našlaičio pašalpą(už vieną mirusį tėvą/mamą) socialinės stipendijos negalima gauti.

Atsakyti
QUOTE(marija1991 @ 2011 09 26, 12:39)

tai del seimos viskas aisku... budamas pilnametis gali kartu gyventi ir buti jau kita seima neturedamas vaiku, bet socialiniam yra dar tokia fraze NEDIRBANTYS. jei bent vienas is ju dirbtu - jau butu kita kalba (nezinau, gal jiems uztektu abiems 6 menesius pastovet birzoje) butu saunu isgirsti kaip po sesiu menesiu klostitusi ju reikalai.
Atsakyti
Vikosiuks, o ka daryti, jei soc.skyriuj, nepriima prasymo uz rugseji. Leido susitvarkyti, tik uz rugpjuti, kadangi mato, kiek birza mokejo 8 menesi. Sako, nematom kiek jums birza paskaiciavo uz rugseji. Liepia ateiti spali. Tai jau netiks tada? Jei spalio 3d.nueisiu i birza, paprasysiu,kad paskaiciuotu birzos pinigelius ir tada su pazyma nueisiu i socialini. Man pasalpa reikia tvarkyt kas menesi,nes is birzos gaunu ismokas.
Kaip man atrodo sudetinga sad.gif. O kada vif puslapyje pildyti paraiska? Rugseji, ar spali?
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2011 09 25, 21:18)
Dėkuj už atsakymą, bet netiksliai paklausiau. Turiu omenyje, ar galiu gauti ir našlaičio pašalpą, ir soc. stipendiją, kadangi esu soc. remtina  smile.gif

man ir kilo toks klausimas, o pagal koki kriteriju jus gaunates soc. remtina?
abu tevai mire ar mires vienas is tevu ir gaunate socialine pasalpa kartu su antruoju tevu (mama)?
Papildyta:
QUOTE(Jolirta @ 2011 09 26, 13:31)
Vikosiuks, o ka daryti, jei soc.skyriuj, nepriima prasymo uz rugseji. Leido susitvarkyti, tik uz rugpjuti, kadangi mato, kiek birza mokejo 8 menesi. Sako, nematom kiek jums birza paskaiciavo uz rugseji. Liepia ateiti spali. Tai jau netiks tada? Jei spalio 3d.nueisiu i birza, paprasysiu,kad paskaiciuotu birzos pinigelius ir tada su pazyma nueisiu i socialini. Man pasalpa reikia tvarkyt kas menesi,nes is birzos gaunu ismokas.
Kaip man atrodo sudetinga sad.gif. O kada vif puslapyje pildyti paraiska? Rugseji, ar spali?

bet kokiu atveju vsf prasyma pildyk rugseji
o socialinis negali neleisti parasyti prasymo uz rugseji - as esu parasius, rugsejo pirma diena parasiau ir liepe spalio 3 diena pristatyti trukstamas pajamu pazymas be eiles, arba ateiti pranesti, kad jau paskaiciavo birza, kad jie galetu paskaiciuoti...
nes jei tu nueisi spali i birza ir paskaiciuos uz rugseji- grizus i socialini tu galesi rasyti prasyma tik uz spali, nes (uz rugseji) atbuline data prasymu rasyti negalima, nes jos negali suvesti i sistema - todel privalo priimti prasyma. ir dabar bent jau pas mus nauja tvarka, kad rastikai lape suraso iki kokio menesio pristatyti kokius trukstamus domkumentus, o prasymas sistemoje jau fiksuojamas- tik zmogus neturi statuso.. tikiuos aiskiai parasiau
o ka reiskia leido parasyti uz rugpjuti? jums leidzia atbuline data prasyma rasyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 rugsėjo 2011 - 12:46
Vikosiuks, jei dar pameni, mano situacija, tai uz birzeli,liepa,prasiau rugpjucio men. Paskyre,tik vaikui. Dabar jau priklause, tai prasiau uz rugpjuti, uz rugseji,sake,jei birza spalio 3d.apskaiciuos, tada ir ateiti. Paskaiciuos uz rugseji,jei spes iki spalio 15d.
Sake man, jei ne pirma karta prasai, tai galima 3 men. Atgal. Bet gal tikrai tvarka pasikeite ir vilniuje, nes vienai darbuotojai reikejo paaiskinti, kad uz sodrai moketo mokescio atminusuoja is pajamu gautu is verslo liudijimo, bet vistiek jin nesuprato, ko as noriu. Tai gal ir to nezino,kad galbut tvarka keites.
Ryt vistik pasiskambinsiu i savo seniunija.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 26, 12:18)
tai del seimos viskas aisku... budamas pilnametis gali kartu gyventi ir buti jau kita seima neturedamas vaiku, bet socialiniam yra dar tokia fraze NEDIRBANTYS. jei bent vienas is ju dirbtu - jau butu kita kalba (nezinau, gal jiems uztektu abiems 6 menesius pastovet birzoje) butu saunu isgirsti kaip po sesiu menesiu klostitusi ju reikalai.

na va nunešiau dokumentus, tai sakė, kad jei studijuoji dieniniame skyriuje dirbti nereikia, nebent studijuotume neakivaizdžiai.
Atsakyti
noriu paklausti ar mokesciai mato visas pajamas,jei dirbi legaliai uzsienyje,nors esi nepristates jokios darbo sutarties ar pazymos?jei tai,tai kaip jie uzsienio valiuta pavercia i litus,ir skaiciuoja pajamas litais tada?
Atsakyti
QUOTE(storuliukas @ 2011 09 26, 15:42)
noriu paklausti ar mokesciai mato visas pajamas,jei dirbi legaliai uzsienyje,nors esi nepristates jokios darbo sutarties ar pazymos?jei tai,tai kaip jie uzsienio valiuta pavercia i litus,ir skaiciuoja pajamas litais tada?

kiek zinau,ka gaunat uzsieni jie nemato.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 26, 14:43)
kiek zinau,ka gaunat uzsieni jie nemato.

vat tas ir keista,man idomu zinoti,nes uzduodu ne pirma karta klausima,tai anksciau merginos atsakydavo,kad mato viska,o dabar,kad nemato,idomu kaip yra is tikruju?
Atsakyti
QUOTE(storuliukas @ 2011 09 26, 15:49)
vat tas ir keista,man idomu zinoti,nes uzduodu ne pirma karta klausima,tai anksciau merginos atsakydavo,kad mato viska,o dabar,kad nemato,idomu kaip yra is tikruju?

socialinis nemato, mokesciu inspekcija matys gale metu atrodo... nes man kazkada yra teke ale tipo "del nusleptu pajamu" vaziuoti ir kalbeti, nes buvau isvaziavus sezona padirbet legaliai, tai visas sumas mate, pridejo viska ka mate prie mano lietuvoje gautu pajamu ir t.t.... gerai, kad baudos negavau, nes nevirsijau kazkokios ten metuose leistinos sumos, kad is mokesciu kazkiek susigrazinciau.... nes buvau deklaravus visas lietuvoj gautas pajamas, o deklaruojant pavasari visai buvau uzmirsus, kad praita vasara buvau isvaziavus dirbt sezonui.... doh.gif
nebent kas nors per tiek metu pasikeite

Papildyta:
QUOTE(marija1991 @ 2011 09 26, 14:35)
na va nunešiau dokumentus, tai sakė, kad jei studijuoji dieniniame skyriuje dirbti nereikia, nebent studijuotume neakivaizdžiai.

norite pasakyti prieme jusu dokumentus? kaip atskiros seimos? ir tevu dokumentu nereikejo? kuriam cia mieste prieme? ir kur abu esate registruoti (pas tevus ar atskirai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 rugsėjo 2011 - 16:17