QUOTE(angi @ 2011 09 20, 14:13)
Gal kas galetu pasakyt, ar priklausytu kompensacija uz sildyma, jei vienas seimos narys uzdirba minimuma, kitas stovi darbo birzoj? kartu su jais gyvena ir vienas pilnametis vaikas (dirbantis)?
kompensacija uz sildyma priklauso visiems, kas atitinka reikalavimus socialinei pasalpai gauti, nes kompensacijoms reikalavimai tie patys, isskyrus nera gaunamu pajamu lubu (t.y. gali buti virs 350lt vienam, gali buti virs 525lt vienam gali buti net virs 1000lt vienam) ziuri i 20% seimos pajamu ir viskas.
taigi jus turite pasiziureti kas registruoti jusu bute (ziures ju visu pajamas ir ju atitikima reikalavimams) taip pat jei asmenys deklaruoti bute turi sutuoktiniu deklaruotu kitur - ziures jau tos seimos pajamas ir visu atitikima. taigi jei bent vienas seimos narys neatitinka kazkokio reikalavimo- kompensacija nebepriklausys.
taigi jeigu vienas dirba uz minimuma (atitinka reikalavima dirbancio, nes ne mazesnis nei 0,75 etato)
jei stovi darbo birzoje (ir gauna pasalpa arba isstovejes daugiau nei 6 menesius, arba istojes po tam tikru aplinkybiu- vadinasi atitinka reikalavima, jei negauna bedarbio pasalpos arba nera isstovejes 6 menesiu- vadinasi neatitinka reikalavimo)
pilnametis vaikas taip pat ziurimos jo pajamos ir etato dydis.
sildymo formule:
(visos seimos pajamos (tarkim 1600lt) - valstybes remiamos pajamos (VRP 3*350lt=1050lt))*20%=550*0,2=110lt/men (tiek 3 seimos nariai kuriu bendros seimos pajamos 1600lt/men gali sau leisti moketi uz sildyma, likusia dali kompensuos.
ploto normatyvas 3 asmenims: 38+12+12=62kv (vadinasi jei jus gyvenate iki 62kv.m butuke galite uz ji moketi tik 110lt/men, jei gyvenate didesniame uz virsploti reikes moketi pilna suma)
Papildyta:QUOTE(Taniuta @ 2011 09 20, 14:25)
Taip, mes sutarėme dėl tų 500 Lt alimentų. Bet vyras man kolkas nežada man jų mokėti. Jo pasakyti žodžiai buvo, kad gausiu piniguos tik tuomet kai mus išskirs
Po nunešimo dokumentų jis net akių man nerodo, nesikalba. Žodžiu gavo parašą dokumentuose ir viskas
visi jie tokie, nenustebciau, kad dar ir nemoketu
na zodziu tikekimes kad skirybos ilgai netruks.... ir iki sildymo sezono susitvarkysite.....