QUOTE(monkey-love @ 2011 09 18, 15:11)
Nelabai suprantu, kodėl būtinai turiu pildyti rugsėjo mėnesį.
Mes su mama pasikalbėjome, nusprendėme, kad dabar nieko nepildysiu, spalio pradžioje ji eis paduoti dokumentų apie pajamas už rugsėjį, pasikalbės ten, kad greitai susitvarkytų ir po to skambinsim klausti ar paskirta soc.pašalpa ar ne. Manau iki spalio 10 tikrai turėtų sutvarkyti šį reikalą. Ir aš užpildysiu prašymą, kai jau žinosim, kad gaunam tą soc.pašalpą.
Kaip manot?
pasakysiu aiskiau kad suprastumet - prasyma turite pildyti ta menesi, kuri esate soc remtina. t.y. jei jus tvarkysites soc remtinuma uz rugseji (tai stipendijai pildote prasyma uz rugseji)
jei jusu pajamos pastovios- ir esate garantuota, kad pazyma gausite 3 menesiams- galite pildyti ir spali
bet jei jusu pajamos kintamos ir pasalpa turite tvarkytis kas menesi- uz rugseji gausite tik spali, o uz spali- pazyma gausit tik lapkriti (nes laukia spalio pilnu pajamu, kurias mato tik lapkriti gavus alga ir panaisiai). tai jei tokiu atveju pildysit spalio menesi prasyma stipendijai - jos ir negausite, nes uz spali privalesite pristatyti pazyma iki spalio 10d.(o ji bus tik lapkriti) , o jei pildote rugseji- pazyma uz rugseji galite tvarkytis iki spalio 10d. (tikiuos aiskiau parasiau).
Papildyta:QUOTE(waidoshele @ 2011 09 19, 18:22)
gavau is VSF zinute kad nera duomenu kad as esu socialines pasalpos gavejas ir del to (jeigu taip nera) turesiu pristatyt pazyma i VSF vilniuje
beja, issiaikinau kad galima pasiziureti savo paduoto prasymo bukle. (pas mane parasyta tikrinama)
man irgi ta pati uzrase, kad ju duomenimis nesu soc. paslpos gaveja ir mano prasymas tikrinamas ir reikes pristatyti duomenis apie mano soc. remtinuma.
as sakiau palauksiu spalio pradzios - eisiu i birza- aiskinsiuos, kodel nerodo tikslios ismokos dydzio- o tada jau kai socialinis matys- ir paskaiciuos ir suves duomenis i sistema, skambinsiu i vsf ir pasakysiu, kad jau galima apziureti mano soc. remtinumo pazyma sistemoje, kad nereiktu siuntineti jokiu patvirtinanciu dokumentu. tai va, planas huliganas... darysiu viska spalio ppirmom dienom, kad jei netycia neisdegtu antra varianta galeciau panaudoti..