Nemokamą maitinimą ir maisto davinius tikrai galite tvarkytis. O dėl išmokų vaikams - ne, nes socialinis perduos duomenis VMI, ir jie tikrins Jūsų pajams, jei tikrai žinote, kad viršys, tuomet nerašykit prašymo, nes teks grąžinti.
Nemokamą maitinimą skubėkite tvarkytis iki spalio 20 dienos, kad neparastumėte paramos mokinio reikmėms įsigyti (156 litų).
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 09 14, 14:48)
bet man su uzsienio pajamom gaunasi daugiau nei 525,tai galvoju ar tvarkytis,nes jei reiks grazinti tada nera ko ir pradeti.ir dar klausimukas,ne i tema bet panasiai,jei mokesciai mato,tai kodel nemato birza? nes
nuo geguzes stovejau birzoj pasalpa gavau uz 2 men,lietuvoje darbo neradau,o birza dare spaudima (nes nori tokiais atsikratyti,kam reik moketi pinigus)isvaziavau i uk.BIRZOJ PASAKE,JEI SURASIU DARBA,KAD IR LAIKINA,TAI SUSTABDYS MOKEJIMA,o jei puses metu begyjegrysiu vel i birza,tai pratesbet nesuteike jokios info kur bedirbciau uk ar lietuvoje.susikloste taip,kad po menesio gryzau,nuejau i birza,o jie mokejimo neatnaujina,sake nemato mano duomenu birza.ar su manim teisingai pasielge? o gal apgavo,kad tik nemoketi,dabar tik po metu moketu pinigus nuo liepos,nes stazo turiu.
ir dar norint gauti sildymo kompensacijakiek reik laiko dirbti viesu darbu?
nuo geguzes stovejau birzoj pasalpa gavau uz 2 men,lietuvoje darbo neradau,o birza dare spaudima (nes nori tokiais atsikratyti,kam reik moketi pinigus)isvaziavau i uk.BIRZOJ PASAKE,JEI SURASIU DARBA,KAD IR LAIKINA,TAI SUSTABDYS MOKEJIMA,o jei puses metu begyjegrysiu vel i birza,tai pratesbet nesuteike jokios info kur bedirbciau uk ar lietuvoje.susikloste taip,kad po menesio gryzau,nuejau i birza,o jie mokejimo neatnaujina,sake nemato mano duomenu birza.ar su manim teisingai pasielge? o gal apgavo,kad tik nemoketi,dabar tik po metu moketu pinigus nuo liepos,nes stazo turiu.
ir dar norint gauti sildymo kompensacijakiek reik laiko dirbti viesu darbu?
na jei turite sutertele, kad buvote idarbinta terminuotai iki 6 menesiu (nesvarbu kur, pilnu etatu) - tai turejo pratesti mokejima... be to, galima uzsienyje stoti i birza, kad stovejimas nenutruktu, maciau birzos tinklapy labai placiai aprasyta kas ir kaip...
o del visu lengvatu- tai tik vaiku pinigeliams metu pajamas ziuri, maisto paketams ir mokinio krepseliui 3 paskutiniu menesiu, o jei pajamos kito ir vieno menesio pajamas ziuri... taigi kaip poison rase- paskubekit kaikurias lengvatas susitvarkyti.
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 14, 18:57)
na jei turite sutertele, kad buvote idarbinta terminuotai iki 6 menesiu (nesvarbu kur, pilnu etatu) - tai turejo pratesti mokejima... be to, galima uzsienyje stoti i birza, kad stovejimas nenutruktu, maciau birzos tinklapy labai placiai aprasyta kas ir kaip...
o del visu lengvatu- tai tik vaiku pinigeliams metu pajamas ziuri, maisto paketams ir mokinio krepseliui 3 paskutiniu menesiu, o jei pajamos kito ir vieno menesio pajamas ziuri... taigi kaip poison rase- paskubekit kaikurias lengvatas susitvarkyti.
tame esme,kad manes net neprase jokiu dokumentu,kaip gryzau i birza....pasakiau,kad dirbau uk,tai sako mes nematom duomenu,ir nutrauke mokejima,as manau,kad mane apgavo,jei butu viskas sazininga,tai iskart perspetu,JEI SURASIT DARBA NE LIETUVOJE,TAI ISMOKA NUTRAUKIAMA,bet sito nebuvo pasakyta.zodziu kaip norejo taip padare.o sakykit prie to pacio paklausiu:kodel sakot,kad kliutis butu tik vaiko pinigai? juk pagal pajamas ziuri ir maisto paketus,ir krepselius ir maitinima,tai as galvoju jei man parodys uk pajamas,tai as ir uz tuos tureciau atiduoti,bent man taip atrodo,nejau uz juos nereiktu,sakytu grazinkit,nes jusu pajamos buvo didesnes.tai va galvoju ar tvarkytis?o siaip uz 2011 metu vaiko pinigus ,per kiek laiko galima kitais metais tvarkyti,ar yra kokia riba.
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2011 09 14, 19:14)
tame esme,kad manes net neprase jokiu dokumentu,kaip gryzau i birza....pasakiau,kad dirbau uk,tai sako mes nematom duomenu,ir nutrauke mokejima,as manau,kad mane apgavo,jei butu viskas sazininga,tai iskart perspetu,JEI SURASIT DARBA NE LIETUVOJE,TAI ISMOKA NUTRAUKIAMA,bet sito nebuvo pasakyta.zodziu kaip norejo taip padare.o sakykit prie to pacio paklausiu:kodel sakot,kad kliutis butu tik vaiko pinigai? juk pagal pajamas ziuri ir maisto paketus,ir krepselius ir maitinima,tai as galvoju jei man parodys uk pajamas,tai as ir uz tuos tureciau atiduoti,bent man taip atrodo,nejau uz juos nereiktu,sakytu grazinkit,nes jusu pajamos buvo didesnes.tai va galvoju ar tvarkytis?o siaip uz 2011 metu vaiko pinigus ,per kiek laiko galima kitais metais tvarkyti,ar yra kokia riba.
vaiko pinigam gauti skaiciuoja 12 menesiu pajamas, kuriu vidurkis negali virsyti 525lt kiekvienam asmeniui...
o maisto paketams ir mokinio krepseliui ziuri tik praejusiu 3 menesiu pajamas (taigi jei jus uzsieny dirbot pvz geguze - tai tie pinigeliai neisiskaitys nes ziures (birzelio liepos rugpjucio pajamas) o jei isvis per 3 paskutiniu menesius kazkuri menesi nebuvo pajamu saltinio ar jis dingo arba atsirado - ziures tik 1 menesio pajamas.
na tikiuosi supratote...
Jei nebuvo jokių pasikeitimų per 3 paskutinius mėnesius, dėl paramos mokiniams ir maisto davinių, socialinis paramos skyrius skaičiuos 3 mėnesių pajamas. Dėl išmokų vaikams - socialinis paramos skyrius persiunčia Jūsų duomenis į VMI ir jie sužiūri ar pajamos tikrai neviršijo 525 litų vienam asmeniui. Jei viršijo, VMI atsiunčia duomenis į paramos skyrių, o tuomet jau einate aiškintis ir jei gavote neteisėtai, turite grąžinti. Išmoka vaikui sugrąžinama iki 12 mėn. atgal.
Labai teisingai vikosiuks pasakė, aš nespėjau .
Labai teisingai vikosiuks pasakė, aš nespėjau .
klausimas del vaiko pinigu. praeitu metu pajamos virsijo 525 asmeniui, o siu metu nuo kovo menesio gaunam socialine. ar priklausys mums vaiko pinigai, jei si menesi duosim prasyma. jeigu gerai supratau tai gali skaiciuoti is 12 paskutiniu menesiu? tada virurkis nevirsytu 525. nors mums kazkodel socialiny sake kad skaiciuoja praeitu metu pajamas...
QUOTE(waidoshele @ 2011 09 14, 21:11)
klausimas del vaiko pinigu. praeitu metu pajamos virsijo 525 asmeniui, o siu metu nuo kovo menesio gaunam socialine. ar priklausys mums vaiko pinigai, jei si menesi duosim prasyma. jeigu gerai supratau tai gali skaiciuoti is 12 paskutiniu menesiu? tada virurkis nevirsytu 525. nors mums kazkodel socialiny sake kad skaiciuoja praeitu metu pajamas...
Vaiko pinigam gali but skaiciuojamos pajamos is paskutiniuju 12 menesiu arba is 2010 metu pajamu
As savo abiem vaikuciam tvarkausi pajamas pagal paskutinius 12 menesiu, man netgi taip rekomendavo socialine darbuotoja
https://www.vsf.lt/l...nes-stipendijos
jau galima pateikti prasymus soc. stipendijoms
bandziau pildyt, labai daug nesamoniu, neleidzia normaliai rajono pasirinkti, o baisiausia, kad neleidiza patvirtinti prasymo, nes fakultetas neirasytas, kurio nera (raso nera duomenu) ir nieko irasyt neleidzia zvaigzdute uzdeta- kad privalomas
siaubelis reikes skambinti aiskintis kame reikalas....
jau galima pateikti prasymus soc. stipendijoms
bandziau pildyt, labai daug nesamoniu, neleidzia normaliai rajono pasirinkti, o baisiausia, kad neleidiza patvirtinti prasymo, nes fakultetas neirasytas, kurio nera (raso nera duomenu) ir nieko irasyt neleidzia zvaigzdute uzdeta- kad privalomas
siaubelis reikes skambinti aiskintis kame reikalas....
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 09 15, 13:06)
sveikutės,aš čia vis vargstu su tom vyro neapmokamom atostogom ir soc pašalpa,tai jei kam aktualu tai,tai per mėn jei iš vieno mėn skaičiuojama gali būti ne daugiau 5neapmokamų atostogų dienų,o jei skaičiuojama iš 3mėn tai nedaugiau vieno mėn darbo dienų - tai yra 22dienos per tris mėn .
neapmokamu darbo dienu? ar ir nedarbo (savaitgaliai) skaiciuojasi?
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 15, 13:35)
neapmokamu darbo dienu? ar ir nedarbo (savaitgaliai) skaiciuojasi?
darbo dienų,savaitgaliai neįsiskaito
o m ano atvėju tų dienų vis tiek gavosi daugiau,tai dabar lauksim trijų mėn ir tada žiūrėsim
bus tai,kad jei per tris mėn neviršysim tai atgausiu už tuos du mėn
pati girdėjau,kaip kitai moteriškei sakė,jei pašalpa išeina tai ji atiduodama už du prieš tai buvusius mėn
man dabar ateitį lapkritį tai mano atvėju jei išeis paskaičiuoti soc pašalpą tai aš ją atgausiu už rugsėjį ir spalį ,o įdomu rugpjūtis jau tada iškrenta nes pažymas tai reik atnešti už 8/9/10mėn,na žodžiu žiūrėsiu kaip čia gausis
tai vat dėl tų neapmokamų atostogų gal tą info reiktų kažkaip į pirmą puslapį patalpinti su tom dienom,jei gerai surašiau dabar
per mėn ne daugiau 5 neapmokamų atostogų dienų
per tris mėn ne daugiau 22 neapmokamų atostogų dienų.
savaitgaliai neskaičiuojami,tik darbo dienos,per mėn jų gaunasi +-22