QUOTE(estel@ @ 2011 08 12, 21:41)
tik azkodel socialines darbuotojos nelabai orejo man tvarkyti,sako nepriklauso,darzeli gaunu jau 50% nuolaida,nes daugiavaike esu maisto davinius gaunu.
kazkokia nesamone,jei priklauso turi duot ir viskas kelk skandala,tai kodel man duoda,man pati darzeliu direktore pasake kad atnesk pazyma kad gaunu soc.ir viskas problemos neliko.o jei soc neduoda tau su tokiom pajamom yra virsesniu ir virs socialiniu darbuotoju.......
o dar prisiminiau mergaites rinkit receptus uz vaistus ir i metus viena karta suteikia vienkartine pasalpa ir kazkuria dali praleistu pinigu grazina(gal 80 %ntiksliai nepamenu)....
o kurios gyvena kaime ar nuosavam name tai dar suteikia vienkartine pasalpa malkoms
visa tai tikrai zinau nes pati gaunu
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 12, 22:22)
Duoda ir tiems kas ir darzelyja priesmokykline grupe lanko,tik reikia susitvarkyti dokumentus.gausit apie 150 lt mokyklinems prekems,nemokoma maitinima ir dar sake papildomai kazkokiu vaisiu duos ir jogurtu kiekviena diena....zinau nes maniskis siemet irgi lankis tai jau susitvarkiau dokumentus.Jeigu gaunate soc.pasalpa tai reiks tik viena prasyma parasyt ir viskas
jei gaunate soc.tai nesvarbu ar priesmokyklinukas ar tik darzelinukas,uz darzeli tikrai nereikia moketi tik reikia darzeliui pristatyti pazyma kad ja gaunat
Papildyta:
taip laisva,teks eiti antradieni
jei gaunate soc.tai nesvarbu ar priesmokyklinukas ar tik darzelinukas,uz darzeli tikrai nereikia moketi tik reikia darzeliui pristatyti pazyma kad ja gaunat
Papildyta:
taip laisva,teks eiti antradieni
palaukit, palaukit, jau ir as vakar issiaiskinau, kad visiems nulinukams (priesmokyklinukams) tiek darzely tiek mokykloj duoda tuos 156lt
bet mane sudomino dar toks dalykas, kad savivaldybe ir pietus skiria?
tai jei as soc. remtina - darzelis nemokamas- tai ir papildomus pietus galiu gauti vaikui? cia koki jogurtuka papildomai ar kaip?
as kai vpa- man visi pirmadieniai vienodi- ar jie raudoni ar juodi tada vadinas eisiu antradieni
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 12, 18:24)
Dar norėčiau papildyti VIKOSIUKO "KAS PRIKLAUSO SOC. PARAMĄ GAUNANTIEMS ASMENIMS" 9 punktą, tai nebūtinai maisto talonai tik pavalgyti labdaros valgykloje, bet tokia maisto talonai taip pat gali būti skiriami ( nes pati buvau gavusi) sausam maisto produktų daviniui. Tas davinys gali būti kaip ir maisto paketai iš maisto banko (kruopos, miltai, makaronai...), bet gali būti ir iš rėmėjų (prekybos centrai) gaunami maisto produktai, kurių galiojimo laikas į pabaigą (jogurtai, bandelės, dešros, dešrelė, vaisiai....). Tokius talonus galima gauti 3 per metus.
o kaip saunu, kad yra mamyciu pasidalinanciu savo patyrimais - visada su nuorodom tokius dalykus meskit- moderatore iterps pirmoje zinuteje
Papildyta:
QUOTE(šarlotė @ 2011 08 12, 21:44)
menesiui, po menesio prasites. Jis ir anksciau kas menesi pirkdavo
gaila, pirmakart perkant patenta apie ta subsidija nieks net neuzsimine
gaila, pirmakart perkant patenta apie ta subsidija nieks net neuzsimine
na bet subsidija butu pirma kart? mes pati pirma patenta irgi be subsidijos emem, paskui pati darbuotoja pasiule su subsidija.... tai kaip cia gaunas?
Papildyta:
QUOTE(vesta:6 @ 2011 08 12, 14:54)
O socialine stipendija moka kiekviena menesi,net jei neakivaizdziai mokaisi?
taip socialine stipendija skiriama 2 kartus metuose, moka po 6 menesius, kiekviena menesi iki menesio 27d. po 390lt (nepriklausomai kiek tu moki uz mokslus)
studijuoju neakivaizdziai ir gaunu (kadangi mokslai istempti, per menesi moku 280lt, tai man 110lt lieka )
stipendija galima gauti uz pirma aukstaji moksla (pradedant kolegijoj profesiniu bakalauru, universitete bakalauru bei magistru, manau, kad kolegijoj ir magistrui stipendija galima gauti, nes vis daugiau riomeris po kolegijas pleciasi- bent jau si rugseji jau 4 miestuose be vilniaus)
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 13, 11:46)
palaukit, palaukit, jau ir as vakar issiaiskinau, kad visiems nulinukams (priesmokyklinukams) tiek darzely tiek mokykloj duoda tuos 156lt
na bet subsidija butu pirma kart? mes pati pirma patenta irgi be subsidijos emem, paskui pati darbuotoja pasiule su subsidija.... tai kaip cia gaunas?
mano sunus bus irgi nulinukas, reiskia ir man reiks pasidomet
subsidijos dar nesam gave nesuprantu...
QUOTE(šarlotė @ 2011 08 13, 12:23)
mano sunus bus irgi nulinukas, reiskia ir man reiks pasidomet
priklauso ir mokinio krepselis (neziurint ar mokykloj lankys ar darzely) ir nemokami pietus (pajamos vienam seimos nariui nevirsija 525lt) tvarkytis nuo liepos 1 iki spalio 20 savo savivaldybeje.
tik va idomu jei darzely ir taip nemokami pietus- tai duos papildoma porcija ar papilda (jogurta koki)
http://www.socmin.lt...php?-2035752288
[quote=vikosiuks,2011 08 13, 10:46]
tai jei as soc. remtina - darzelis nemokamas- tai ir papildomus pietus galiu gauti vaikui? cia koki jogurtuka papildomai ar kaip?
nezinau kaip pas jus bet mano sunelis lanko darzeli nuo tryju metu,dabar jis paruosemukas bus.tai visus tris metus uz darzeli nemokejom,o dabar kaip bus paruosemukas tai sake gaus dar papildomai,vaisiu,jogurtu, bulkuciu,ir t.t.
nezinau kaip pas jus bet mano sunelis lanko darzeli nuo tryju metu,dabar jis paruosemukas bus.tai visus tris metus uz darzeli nemokejom,o dabar kaip bus paruosemukas tai sake gaus dar papildomai,vaisiu,jogurtu, bulkuciu,ir t.t.
QUOTE(KATE4 @ 2011 08 13, 12:30)
tai va, ta ir turejau omeny, gerai jei vaisiai ir jogurtas, nes pietus ir taip jau gauna, kam jam tie du saukstai koses ar antras kotletas, kurio tokie mazi nesuvalgytu ir aukletoja namo parsinestu?
Jeigu gaunu socialinę pašalpą ar galiu studijuodama kolegijoje neakivaizdžiai gauti ir socialine stipendija? Būsiu dekinga už atsakymą.
sveikos zinoves
situacija tokia: gaunu soc pasalpa.ateiti del pratesimo paskyre rugsejo 7d taciau negalesiu atvykti iki 12d.kaip suprantu jeigu neatvykstu iki 10 d ta men pasalpos negausiu?ar taip?ar galiu atvykti 12d?
situacija tokia: gaunu soc pasalpa.ateiti del pratesimo paskyre rugsejo 7d taciau negalesiu atvykti iki 12d.kaip suprantu jeigu neatvykstu iki 10 d ta men pasalpos negausiu?ar taip?ar galiu atvykti 12d?
QUOTE(linivo @ 2011 08 14, 17:25)
sveikos zinoves
galit atvikti ir 12 diena,bet tada stvesit gyvoj eilej ir lauksit kol papulsit pas konsulttanta.arba galit uzsirasit 12 d,paskambinkit nuroditu telefonu ir praneskit kad neateisit 7 d,gal uzrasis jus 12 dienaj.
QUOTE(šarlotė @ 2011 08 12, 21:10)
mums sake, kad nieko nemoka, nes ne pirmakart perkamas patentas. PAtenta pirko pries 1,5 metus
tai kaip suprast, subsidija skiriama tik pirmakart gyvenime nusipirkus patenta? ar birzoj kazka ne taip suaiskino
vyrui birzoj minejo, kad po pusmecio ji is birzos brauks Metus stovejo birzoj, si menesi nusipirko patenta. Subsidija sako nepriklauso
o tai ka daryt, kad augindama vaika iki 3 metu gauciau soc pasalpa? jei verslo liudijima galima tik iki 6 menesiu imt?
tai kaip suprast, subsidija skiriama tik pirmakart gyvenime nusipirkus patenta? ar birzoj kazka ne taip suaiskino
vyrui birzoj minejo, kad po pusmecio ji is birzos brauks Metus stovejo birzoj, si menesi nusipirko patenta. Subsidija sako nepriklauso
o tai ka daryt, kad augindama vaika iki 3 metu gauciau soc pasalpa? jei verslo liudijima galima tik iki 6 menesiu imt?
as as 8 menesius pratesineju kas menesi patenta. bedarbio statusa turiu. ir iki metu pabaigos turesiu. pasalpas gaunu. paketus... ir mokiklinukams pasalpa bei nemokamus pietus
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 13, 12:30)
priklauso ir mokinio krepselis (neziurint ar mokykloj lankys ar darzely) ir nemokami pietus (pajamos vienam seimos nariui nevirsija 525lt) tvarkytis nuo liepos 1 iki spalio 20 savo savivaldybeje.
tik va idomu jei darzely ir taip nemokami pietus- tai duos papildoma porcija ar papilda (jogurta koki)
pas mus nera nemokamo darzelio, mokam pilna kaina, antram vaikui nuolaida tik tada, kai abu tevai dirbantys, uz pirma - pilna kaina
Kazin ar papildoma porcija gaus, nebent aukletoju laisva valia, kai kitas vaikas savo porcijos nesuvalgo. Maniskis ir taip dar papraso MAistas pernai labai suprastejo, netikiu, kad papildoma koki jogurtuka gautu.
Mes net nelankydami darzelio (su pateisinama priezastim) turim moket uz maista, 20% valgyklos islaikymui), ar privalo si procenta panaikint ir mums jo neskaiciuot?
QUOTE(M E M O R Y @ 2011 08 14, 19:10)
as as 8 menesius pratesineju kas menesi patenta. bedarbio statusa turiu. ir iki metu pabaigos turesiu. pasalpas gaunu. paketus... ir mokiklinukams pasalpa bei nemokamus pietus
na jis ir taip 1,5 metu buvo bedarbis, gal del to sako tik pusmeti laikys, tik si menesi patenta nusipirko.
tai statusa metam duoda? Anksciau birzoj nestovejot?