Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(Irina 1984 @ 2011 09 06, 15:04)
laba diena turiu toki klausyma.jai as dbr stoviu darbo birzoj jau 4 men.gaunu 524lt ir jai as dbr pastociau,ar as gausiu kai pagymdysiu dekretines ar ne?Nes mane dbr birza siuncia nuo lapkricio men i manikiurininkes kursus.

nebent isidarbintumete ir turetumete stazo,tada gautumete.
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 09 06, 13:48)
mano vyras mokinasi vilkijos zemes ukio profesinei nes jam19 metu jo stipendija 35lt bet vasara nieko negavo..mano dukrai vienai metai 1,5 o kitai 2menesiai...`tai as uz dukras gaunu po95lt

tai ar gausim mes soc.parama ir kiek jai gausim?
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 09 06, 15:26)
tai ar gausim mes soc.parama ir kiek jai gausim?

nepastebejau jusu atsakymo, kol neparasete ax.gif ...
jei teisingai supratau jusu praejusio menesio pajamos buvo 0lt (nes vyro pajamos 3 men yra nulines, ir jus nesusitvarkiusi ismokos- irgi 3 menesiu pajamos nulines)
tai jei jus esate 4 asmenys, jums vrp yra 1400lt (4*350lt) i rankas- tai reiskias, kad jus su savo 3 menesiu nulinem pajamom is socialinio uz praejusi menesi turetumete gauti
(1400-0)*90%=1260lt
o jus nesciosios ismoka jau susitvarkete? (kaip suprantu praejusi menesi po prasymo parasymo - tuomet ir nesciosios ismoka issiskaiciuos is soc pasalpos)
be to juk salia ismokos yra uzrasyta kas ir uz ka pavedima padare - nes socialine moka viena istaiga, uz vaikus tuos 97 kita...
nezinau kaip kituose miestuose, bet bent jau siauliuose tai moka apie 10 diena, iki 10 leidzia pristatyt visus trukstamus dokumentus (kaip tarkim atlyginimu lapus uz rugseji, jei tarkim skaiciuoja is vieno menesio pajamu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 rugsėjo 2011 - 14:53
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 15:47)
nepastebejau jusu atsakymo, kol neparasete ax.gif ...
jei teisingai supratau jusu praejusio menesio pajamos buvo 0lt (nes vyro pajamos 3 men yra nulines, ir jus nesusitvarkiusi ismokos- irgi 3 menesiu pajamos nulines)
tai jei jus esate 4 asmenys, jums vrp yra 1400lt (4*350lt) i rankas- tai reiskias, kad jus su savo 3 menesiu nulinem pajamom is socialinio uz praejusi menesi turetumete gauti
(1400-0)*90%=1260lt
o jus nesciosios ismoka jau susitvarkete? (kaip suprantu praejusi menesi po prasymo parasymo - tuomet ir nesciosios ismoka issiskaiciuos is soc pasalpos)
be to juk salia ismokos yra uzrasyta kas ir uz ka pavedima padare - nes socialine moka viena istaiga, uz vaikus tuos 97 kita...
nezinau kaip kituose miestuose, bet bent jau siauliuose tai moka apie 10 diena, iki 10 leidzia pristatyt visus trukstamus dokumentus (kaip tarkim atlyginimu lapus uz rugseji, jei tarkim skaiciuoja is vieno menesio pajamu).

nezinau kaip pas jus,bet pas mus ir soc.pasalpa ir vaiko pinigus moka viena istaiga socialinis centras.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 06, 17:00)
nezinau kaip pas jus,bet pas mus ir soc.pasalpa ir vaiko pinigus moka viena istaiga socialinis centras.

ir i viena suma suplaka?
pas mus abu moka siauliu miesto savivaldybes administracija
bet moka atskirai ir prie paasiskinimu uzrasyta (socialine pasalpa uz 2011-08 menesi),(ismoka vaikui uz 2011-08 men)
tai kazkaip nelabai ir sumaisysi, kai viskas taip aiskiai ivardinta.
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 17:11)
ir i viena suma suplaka?
bet moka atskirai ir prie paasiskinimu uzrasyta (socialine pasalpa uz 2011-08 menesi),(ismoka vaikui uz 2011-08 men)

pas mane parasyta pasalpa ir viskas
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 17:11)
ir i viena suma suplaka?

ne ne,moka atskitai,tik moka ta pati istaiga,socialinis centras.
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 09 06, 17:26)
pas mane parasyta pasalpa ir viskas

na pasalpa tai gali buti tik viena - socialine, nes vaikui- tai ir raso vaikui.
o tai pasiskaicavot ar atitinka pagal jusu pajamas ta suma?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 06, 17:44)
ne ne,moka atskitai,tik moka ta pati istaiga,socialinis centras.

na matomai per skubejima ne taip parasiau, nes mums ir savivaldybes administracija moka, tik kiekviena atskirai su paaiskinimais uz ka... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 06, 14:09)
nebent isidarbintumete ir turetumete stazo,tada gautumete.

o kai stovi darbo birzoi stazas neina?Nes as is dekreto iskart atsistojau i db ir stoviu jau 4 men
Atsakyti
http://www.smm.lt/na...mai.htm?id=3566
imant paskolas studijoms - svietimo ir mokslo ministerija sumokes uz palukanas studiju metu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 06, 17:56)
na pasalpa tai gali buti tik viena - socialine, nes vaikui- tai ir raso vaikui.
o tai pasiskaicavot ar atitinka pagal jusu pajamas ta suma?
Papildyta:

na matomai per skubejima ne taip parasiau, nes mums ir savivaldybes administracija moka, tik kiekviena atskirai su paaiskinimais uz ka... mirksiukas.gif

nu man niekaip neatitinka kaip beskaiciuociau...nes mes turejom pagal mane gauti sitiek (350*4=1400)-(260+190)*0.9=855 o as gavau 538.66tai nezinau
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2011 09 06, 18:16)
nu man niekaip neatitinka kaip beskaiciuociau...nes mes turejom pagal mane gauti sitiek (350*4=1400)-(260+190)*0.9=855 o as gavau 538.66tai nezinau

tai eikit ir aiskinkites, kodel taip paskaiciavo, o ne kitaip
gal eme 3 paskutiniu menesiu vidurki g.gif gal turejot kazkokia ismoka? dekretines kokias? arba uz vaika ta vienkartine pridejo (1430)... kazkas turi buti, kad taip gavo, gal automobili pardavet iki 2000lt ar kazkokius dividendus gaunat, arba uz kuri nors vaika alimentus... (sunku pasakyt visos situacijos nezinant)

jusu tokia situacija, kad jei tikrai susitvarket ir gavot papildomas pajamas praejusi menesi, kurios nepastovios - tai turejo skaiciuoti is vieno menesio pajamu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 rugsėjo 2011 - 17:36