Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 05, 19:12)
nu sakes, o jus dabar automobili pirkot? ar cia kasmet kai is naujo visus lapus pildo, perpildyt liepe, nes man kazkaip nedave paziuret rinkos lenteles, nes vis dar buvo irasyta mano pasakyta suma.

mes pildem is naujo,nes naujas seimos narys gyme,todel perskaiciuos pasalpa,reikejo viska pildyt is naujo ir ji atspauzdino tokia lentele su masinos modeliu,tik reikejo surasti savo masina,pagal kubo turi,ir ja pabraukti.O prie jos jau kaina stovejo.Masina pirkom gal 3 men atgal ir jau tada kaina uzrase pagal rinka,o ne pagal tai uz kiek mes pirkom.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 05, 19:18)
mes pildem is naujo,nes naujas seimos narys gyme,todel perskaiciuos pasalpa,reikejo viska pildyt is naujo ir ji atspauzdino tokia lentele su masinos modeliu,tik reikejo surasti savo masina,pagal kubo turi,ir ja pabraukti.O prie jos jau kaina stovejo.Masina pirkom gal 3 men atgal ir jau tada kaina uzrase pagal rinka,o ne pagal tai uz kiek mes pirkom.

mes ir galvojam pirkti kazka nebrangaus, tik reikia pradzioj savo parduoti, o kazin kaip yra jei parduodi savo nevirsijant tu nustatytu 2000lt ir nusiperki kita? tai kaip skaiciuotu ta parduota? kaip turta ar kaip pajamas? bandytume viska suplakt i viena menesi, kad neprisisvaigtu tos darbuotojos su savo nesamonem...

QUOTE(VyresniojiSesyte @ 2011 09 05, 19:22)
Dekuj 4u.gif  nuraminot mane... o as kiek beskaiciau to sakinuko neuzmaciau kad iki 3m.  doh.gif

http://www.socmin.lt....php?1189177490 gauni dar karteli pramest akim, kad isistikinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 05, 19:21)
mes ir galvojam pirkti kazka nebrangaus, tik reikia pradzioj savo parduoti, o kazin kaip yra jei parduodi savo nevirsijant tu nustatytu 2000lt ir nusiperki kita? tai kaip skaiciuotu ta parduota? kaip turta ar kaip pajamas? bandytume viska suplakt i viena menesi, kad neprisisvaigtu tos darbuotojos su savo nesamonem...

kaip turta,mes irgi viena pardavem,kita nupirkom,tai ziurejo kaip turta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 05, 19:31)
kaip turta,mes irgi viena pardavem,kita nupirkom,tai ziurejo kaip turta.

oi kaip gerai, bet cia tikriausiai reikia ta pati menesi susiformint, kad nebutu, kad viena menesi pardavei ir skaiciuos kaip pajamas, o paskui reikes aiskint uz ka kita pirkai doh.gif
bet jei tada kaip turta skaiciavo, tai uzteko perspeti, kad keitesi turtas ir jokio pasalpos perskaiciavimo nebedare, tik turta perskaiciavo ir tiek...
o buvusi automobili pardavei iki 2000lt ar brangiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 rugsėjo 2011 - 18:35
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 05, 19:33)
oi kaip gerai, bet cia tikriausiai reikia ta pati menesi susiformint, kad nebutu, kad viena menesi pardavei ir skaiciuos kaip pajamas, o paskui reikes aiskint uz ka kita pirkai doh.gif
bet jei tada kaip turta skaiciavo, tai uzteko perspeti, kad keitesi turtas ir jokio pasalpos perskaiciavimo nebedare, tik turta perskaiciavo ir tiek...
o buvusi automobili pardavei iki 2000lt ar brangiau?

mes ta pati menesi pakeitem masinas,nupirkom pirma uz 2000 lt,pardavem uz 2500 lt ir kita nupirkom uz 1500 lt,nieko jie neperskaiciavo,tik kai reikejo pratesti tai vyrui pasake,kad jei dar karta parduos ir nupirks masina,tai jau skaitisis kaip pajamos,kaip uzsidirba is masinu pardavinejimo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 05, 19:38)
mes ta pati menesi pakeitem masinas,nupirkom pirma uz 2000 lt,pardavem uz 2500 lt ir kita nupirkom uz 1500 lt,nieko jie neperskaiciavo,tik kai reikejo pratesti tai vyrui pasake,kad jei dar karta parduos ir nupirks masina,tai jau skaitisis kaip pajamos,kaip uzsidirba is masinu pardavinejimo.

tai nupirktu negali metus berods parduoti, bet ji cia gal turejo 3 automobili omeny?(cia gal kiekvienam suaugusiam turinciam teises seimoje galima pasikeisti automobili ir viskas ar po 3 jau mokesciai eina?)
tai vadinas pardavei virs 2000lt, o kazin kaip bus jei as savo transporto priemone (motoroleri) pirkom uz 500lt ir parduosiu uz 500lt - tai jau skaitytis kaip pajamos, nes suma ne virs 2000lt ir noriu mazo masiniuko ziemai..
ar cia transporto priemone bet kokiu atveju prie turto skaiciuojasi, man regis kelis puslapius atgal mamyte skundesi, kad iki 2000lt pardave ir uzskaite, kaip pajamas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 rugsėjo 2011 - 18:51
Sveiki,

Skaitau skaitau as cia visa tema, bet vistiek noreciau pasitikslinti del savo situacijos. Sodra man nuo sio menesio pradejo moketi motinystes/tevystes pasalpa. Taciau vienam seimos nariui neiseina 525 per menesi. Ar del kompensaciju darzelyje man reikia pateikti pazyma uz 3 menesius ar uzteks uz einamaji? Taip pat ir del tu maisto paketu-jie ziures paskutiniu 3 menesiu pajamas? Nes realiai man tik nuo sio menesio jos sumazejo ir nesikeis, nes sodra tikrai daugiau nemokes, nei kad priklauso. Taciau iki motinystes/tevystes atostogu pajamos musu virsijo tuos 525. Man tiesiog aktualu ar galiu jau dabar tvarkytis del darzelio mokescio sumazinimo ir maisto paketu, bei vaikucio pinigeliu tu 52 lt? ar reiks laukti tris menesius su tokiom pajamom?
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2011 09 05, 19:50)
Sveiki,

Skaitau skaitau as cia visa tema, bet vistiek noreciau pasitikslinti del savo situacijos. Sodra man nuo sio menesio pradejo moketi motinystes/tevystes pasalpa. Taciau vienam seimos nariui neiseina 525 per menesi. Ar del kompensaciju darzelyje man reikia pateikti pazyma uz 3 menesius ar uzteks uz einamaji? Taip pat ir del tu maisto paketu-jie ziures paskutiniu 3 menesiu pajamas? Nes realiai man tik nuo sio menesio jos sumazejo ir nesikeis, nes sodra tikrai daugiau nemokes, nei kad priklauso. Taciau iki motinystes/tevystes atostogu pajamos musu virsijo tuos 525. Man tiesiog aktualu ar galiu jau dabar tvarkytis del darzelio mokescio sumazinimo ir maisto paketu, bei vaikucio pinigeliu tu 52 lt? ar reiks laukti tris menesius su tokiom pajamom?

nesciau uz 3 paskutinius, kur paskutinis nevirsija 525 ir sakyciau, kad kitur is vieno skaiciuoja pajamoms pasikeitus ir t.t. (maza ka gal pavyks prisibelst i zmogiskuma, o siaip tai bandykit 1 mazesniu pajamu menesi sudet su 2 didesniu pajamu menesiais ir padalint vidurki ant visu seimos nariu ir ziureti, gal gausisi iki 525)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 rugsėjo 2011 - 18:54
Sveikos,

norėčiau paklausti ar man ir vaikui kažkas priklauso...nemokami pietūs, maisto paketai..

Susituokus nesu, su vaiko tėvu negyvenu 2 metai. Alimentai nepriteisti. Nebeturiu darbo nuo birželio 20 dienos.Liepos 28d įsiregistravau i darbo biržą..išmoka priklauso 650lt , bet iki šiol už liepą nieko negavau. Pajamų dabar nėra jokių. Vaikui 7 metai, pradėjo lankyti pirmą klasę..

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliux @ 2011 09 05, 19:55)
Sveikos,

norėčiau paklausti ar man ir vaikui kažkas priklauso...nemokami pietūs, maisto paketai..

Susituokus nesu, su vaiko tėvu negyvenu 2 metai. Alimentai nepriteisti. Nebeturiu darbo nuo birželio 20 dienos.Liepos 28d įsiregistravau i darbo biržą..išmoka priklauso 650lt , bet iki šiol už liepą nieko negavau. Pajamų dabar nėra jokių. Vaikui 7 metai, pradėjo lankyti pirmą klasę..

Ačiū už atsakymus 4u.gif

kreipkites i socialini, nes jusu dvieju pajamos nevirsija vienam 350lt (del to, kad nepriteisti alimentai- mokes 90% sumos trukstamos iki 700lt ir tik vaikui, cia butu kazkur 22lt)
bet kad ir 5lt - jus jau gaunat visas soc. teikiamas paslaugas, sildymo kompensacija, vandens, nemokamu dokumentu gamyba, taip pat ir mokinio krepselis ir nemokami pietus.
http://www.socmin.lt....php?1189177490
beja mokinio krepselis priklauso jei vienam seimos asmeniui nevirsija 525lt, jei tevai iki spalio 20 nesusitvarko, mokykla pati susitvarko ir pasiima tuos 156lt sau.
o cia siaip viena is viesu paslapciu apie mokinio krepselio dali skirta neformaliam ugdymui(, kuria gauna ne teveliai litukais, o istaiga), kuria siandien suzinojau ir sugalvojau atgaivinti, nes mokyklos kaip suprantu tai slepia ir neviesina..
http://www.supermama...howtopic=503679
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 rugsėjo 2011 - 19:10
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 05, 19:43)
tai nupirktu negali metus berods parduoti, bet ji cia gal turejo 3 automobili omeny?(cia gal kiekvienam suaugusiam turinciam teises seimoje galima pasikeisti automobili ir viskas ar po 3 jau mokesciai eina?)
tai vadinas pardavei virs 2000lt, o kazin kaip bus jei as savo transporto priemone (motoroleri) pirkom uz 500lt ir parduosiu uz 500lt - tai jau skaitytis kaip pajamos, nes suma ne virs 2000lt ir noriu mazo masiniuko ziemai..
ar cia transporto priemone bet kokiu atveju prie turto skaiciuojasi, man regis kelis puslapius atgal mamyte skundesi, kad iki 2000lt pardave ir uzskaite, kaip pajamas...

kaip supratau as,tai jeigu 3 kartus perparduodi masinas,tai jau skaitosi kaip biznis,ir is to uzsidirbi pinigus.Na manau kad jei parduosi ir nupirksi vel,tai ziures kaip turta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 09 05, 20:09)
kaip supratau as,tai jeigu 3 kartus perparduodi masinas,tai jau skaitosi kaip biznis,ir is to uzsidirbi pinigus.Na manau kad jei parduosi ir nupirksi vel,tai ziures kaip turta.

zinau tik tiek, kad masina islaikyti reikia metus ir parduoti pigiau nei pirkai, nes nuo to eina mokesciai, o del kiekio tiksliai nezinau, gali buti, kad 3 automobilis jau prekyba.. na del kiekio as nepergyvenu, kazkaip vienos tereikia, tik sakau kaip ten ta suma mazesne nei 200lt- istatyme apie automobili nera sumos nurodyta - bet va mamyte mane viena isgazdino, rasydama, kad prisidirbo ir kad liko is pasalpos tik 27 litai trims menesiams doh.gif doh.gif
Atsakyti