Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(delfinarija @ 2011 08 31, 10:03)
Labas,ar teisingai suprantu norit gauti soc.pasalpa,abu seimos nariai turi  buti registruoti darbo birzoj puse metu ? 4u.gif

jeigu nedirba,nesimoko ir stovint birzoj negauna bedarbio pasalpos,tai taip,reikia atstoveti puse metu.
Atsakyti
Laba diena. Norejau pasiteiruoti nuo kokios sumos priklauso kompensacijos uz sildyma. Pas mane siuo metu officialiai, puse etato minimumas t.y 365lt jei neklystu ir soc.pasalpa 360 kad esu naslaitis ir mokausi dienines formos studijose g.gif .
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 31, 11:11)
jeigu nedirba,nesimoko ir stovint birzoj negauna bedarbio pasalpos,tai taip,reikia atstoveti puse metu.

O jei vienas dirba pagal verso liudijima? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(delfinarija @ 2011 08 31, 18:15)
O jei vienas dirba  pagal verso liudijima? ax.gif

pagal patenta kitaip?reikia papildomai darbo birzoj stovet.
Papildyta:
QUOTE(wirgism @ 2011 08 31, 15:27)
Laba diena. Norejau pasiteiruoti nuo kokios sumos priklauso kompensacijos uz sildyma. Pas mane siuo metu officialiai, puse etato minimumas t.y 365lt jei neklystu ir soc.pasalpa  360 kad esu naslaitis ir mokausi dienines formos studijose g.gif .

pajamos gali virsiti ir 525 lt,ziurima pagal kvadratura.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Jei gaunant socialinę pašalpą, vienas vaikas eitų į darželį, o su kitu lieku namie iki kol baigsis VPA atostogos, ar neprapultų mums pašalpa?
Ačiū, jei kuri žinanti atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 01 rugsėjo 2011 - 10:03
QUOTE(Saulužė @ 2011 09 01, 11:02)
Sveikos 4u.gif
Jei gaunant socialinę pašalpą, vienas vaikas eitų į darželį, o su kitu lieku namie iki kol baigsis VPA atostogos, ar neprapultų mums pašalpa?

Iki 3 metuku vaikas negali eiti i darzeli o jums tai matau tai negalioja nes suneliui jau 4 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2011 09 01, 11:02)
Sveikos 4u.gif

neprapuls,galit vesti i darzeli.
Atsakyti
QUOTE(wirgism @ 2011 08 31, 15:27)
Laba diena. Norejau pasiteiruoti nuo kokios sumos priklauso kompensacijos uz sildyma. Pas mane siuo metu officialiai, puse etato minimumas t.y 365lt jei neklystu ir soc.pasalpa  360 kad esu naslaitis ir mokausi dienines formos studijose g.gif .

kompensacija skirama jei saskaitoje uz sildyma esanti suma virsija 20% seimos pajamu (deklaruotose vietose).

tarkim ((jusu visos pajamos 365+360=725lt) - 350lt (valstybes remiamos pajamos vienam asmeniui)) *20% (sildymo formules normatyvas)=375lt*0.2=75lt tiek jus sau galite leisti moketi uz sildyma per menesi.. (taigi, jei jusu saskaita uz sildyma virsija jusu per menesi leistina uz sildyma moketi suma t.y. 75lt - drasiai galite kreiptis kompensacijos, nes likusia dali uz 38kv. metrus jums kompensuos, jei gyvenate didesniame butuke, nei vienam asmeniui numatytas kvadraturos normatyvas (38kv.m) - uz likusius kvadratus reikes susimoketi pilna kaina.
liaudiskai tariant uz vieno kambario butuka 38kv.m jus galite sau leisti moketi tik 75 lt -visa kita kompensuos mirksiukas.gif
jei bute esate deklaruotas ne vienas - skaiciuos visu pajamas ir kiekvienam kitam asmeniui prides po 12kv.m ir is bendru pajamu uz kiekviena issiminusuos valstybes remiamos pajamos (350lt)
tik del tos naslaicio pasalpos nieko negaliu pasakyti ar ji skaiciuojasi ar ne, nes nezinau kaip tiksliai vadinasi, bet istatyme 15str. gali pasiziureti http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=403606
Papildyta:
QUOTE(delfinarija @ 2011 08 31, 18:15)
O jei vienas dirba  pagal verso liudijima? ax.gif

su verslo liudijimu reikia atstoveti birzoje 6 menesius (birzoje stovima be statuso). jei verslo liudijimas paimtas ilgiau nei 6 men- isbraukia is birzos, kaip sekmingai isitvirtinusi ir dirbanti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 rugsėjo 2011 - 12:13
buvo vyras darbo birzoj paklaust del tos subsidijos, tai vis tiek aiskina, kad mums ji nepriklauso, nes patentas perkamas ne pirmakart, vyras ji yra pirkes gal 2009 metais g.gif Bet tuomet nieks jokiu subsidiju nesiule. Stovejo birzoj ir rugpjuti patenta vel nusipirko.

Dar noriu paklaust... sesers vyras ana menesi isejo is darbo, si menesi vel isidarbino. KAda galetu tvarkytis soc. pasalpa? Butu gave rugseji pasalpa uz 2 menesius, bet kai isejo is darbo savo noru - pasalpa nuplauke.
Ar gali jie tvarkytis popierius maisto paketams? Turbut reikia laukt menesi, kol gales uzdirbtas pajamas parodyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 01 rugsėjo 2011 - 15:09
Sveiki,

esu studente mokausi dienineje studiju formoje. Visos mano pajamos yra naslaicio pasalpa 200lt (mano tetis mires). Gyvenu viena siuo metu. Pries metus buvau teirautis del pasalpos, tai kad ne tik negavau jokios paramos bet dar buvau ir isbarta, kodel stojau mokytis, jeigu neturiu pinigu pragyvenimui. Kadangi negalejau gauti jokios soc.pasalpos, todel ir universitete negaliu gauti socialines stipendijos.

Logiskai mastant tokia situacija absurdiska, kad valstybes manymu turiu pragyventi is 200lt. Man buvo paaiskinta, kad mama yra vis dar atsakinga uz mane ir yra jos problemos jeigu jinai negali manes islaikyti, negi tai tiesa? Mano mama siuo metu uzsieny puse metu vel kaip stovi darbo birzoje jokiu pasalpu tenais budama irgi negauna.

Ka daryti tokioje situacijoje? Negi nera jokiu galimybiu gauti soc. pasalpos ar kompensacijos uz sildyma (butas mamos vardu, ar galeciau as rasyti prasyma gaut kompensacijai uz sildyma?) ?
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2011 09 01, 16:06)
buvo vyras darbo birzoj paklaust del tos subsidijos, tai vis tiek aiskina, kad mums ji nepriklauso, nes patentas perkamas ne pirmakart, vyras ji yra pirkes gal 2009 metais g.gif  Bet tuomet nieks jokiu subsidiju nesiule.  Stovejo birzoj ir rugpjuti patenta vel nusipirko.
Dar noriu paklaust... sesers vyras ana menesi isejo is darbo, si menesi vel isidarbino. KAda galetu tvarkytis  soc. pasalpa? Butu gave rugseji pasalpa uz 2 menesius, bet kai isejo is darbo savo noru - pasalpa nuplauke.
Ar gali jie tvarkytis popierius maisto paketams? Turbut reikia laukt menesi, kol gales uzdirbtas pajamas parodyt?

ka reiskia pasalpa nuplauke? jei jis is darbo isejo rugpjuti (ne pradzioje) ir buvo paskirta pasalpa uz rugpjuti- tai uz ji ir gaus (nes perskaiciavimai daromi is sekancio menesio pasikeitusiu pajamu).. o rugseji kada isidarbino? nuo 1 dienos? jei nuo pirmos- tai pasalpa jau gaus kita menesi - prasyma turi rasyti si menesi.
Papildyta:
QUOTE(intentar @ 2011 09 01, 16:59)
Sveiki,

esu studente mokausi dienineje studiju formoje. Visos mano pajamos yra naslaicio pasalpa 200lt (mano tetis mires). Gyvenu viena siuo metu. Pries metus buvau teirautis del pasalpos, tai kad ne tik negavau jokios paramos bet dar buvau ir isbarta, kodel stojau mokytis, jeigu neturiu pinigu pragyvenimui. Kadangi negalejau gauti jokios soc.pasalpos, todel ir universitete negaliu gauti socialines stipendijos.

Logiskai mastant tokia situacija absurdiska, kad valstybes manymu turiu pragyventi is 200lt. Man buvo paaiskinta, kad mama yra vis dar atsakinga uz mane ir yra jos problemos jeigu jinai negali manes islaikyti, negi tai tiesa? Mano mama siuo metu uzsieny puse metu vel kaip stovi darbo birzoje jokiu pasalpu tenais budama irgi negauna.

Ka daryti tokioje situacijoje? Negi nera jokiu galimybiu gauti soc. pasalpos ar kompensacijos uz sildyma (butas mamos vardu, ar galeciau as rasyti prasyma gaut kompensacijai uz sildyma?) ?

jei tau nera 24 metu- ir neturi savo pragyvenimo saltinio (kaip suprantu naslaicio pasalpa kaip asmeninis pragyvenimo saltinis nesiskaiciuoja, traktuojamas, kaip tevas kad duotu pinigu(tipo kaip islaikymas arba alimentai)), tuomet iki tau sukaks 24 metai esi priklausoma nuo mamos.
mama gali bandyti uzsieny rodyti lietuvoje dirbta staza bedarbio ismokai gauti:
http://www.ldb.lt/In..._sumavimas.aspx
http://www.ldb.lt/In..._eksportas.aspx
tavo vietoj stociau i birza ir stoveciau joje be statuso (jei reiks ir tuos 6 menesius - tik zinai neaisku cia pades nepades, bet reikalui esant.. ypac pasibaigus mokslams nebereiks 6 menesiu laukti ir panasiai)

be to manau socialinyje turetu atsizvelgti, kad mama stovi darbo birzoje jau virs 6 menesiu (todel jai bedarbio ismoka nebereikalinga, norint jums gauti socialines garantijas lietuvoje) pristatykit pazyma, kad ji stovi darbo birzoje 6 men (o gal jos mato uzsienio birza, net nezinau, cia pas jas reiktu kreiptis, juk koks skirtumas, kur zmogus birzoje stovi- svarbu stovi tuos 6 menesius)
o del sildymo kompensacijos - tai nesvarbu kieno vardu butas (jei priklausai prie mamos pajamu- gali buti registruota mamos bute) - svarbu kas jame registruoti, jei esate bute deklaruota- ir atitinkate visas salygas soc. pasalpai gauti - vadinas atitinkate visas salygas sildymo ir vandens kompensacijoms - galite tvarkytis kompensacijas, jei nesate deklaruota (o tik mama) tuomet gales tvarkytis tik mama arba turesit prisiregistruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 01 rugsėjo 2011 - 17:38
QUOTE(vikosiuks @ 2011 09 01, 18:18)
ka reiskia pasalpa nuplauke? jei jis is darbo isejo rugpjuti (ne pradzioje) ir buvo paskirta pasalpa uz rugpjuti- tai uz ji ir gaus (nes perskaiciavimai daromi is sekancio menesio pasikeitusiu pajamu).. o rugseji kada isidarbino? nuo 1 dienos? jei nuo pirmos- tai pasalpa jau gaus kita menesi - prasyma turi rasyti si menesi.

jis keliskart keite darbus, todel liepdavo laukt menesio pabaigos ir atnest pazymas uz pilna menesi, turejo pazyma uz liepa nest rugpjucio 16 diena, bet darbdavys nesiteikia pazymos israsyt blink.gif , o uz rugpjuti pazyma rugsejo pirmom dienom ir kaip supratau turejo si menesi jiems pervest uz liepa ir rugpjuti pasalpa. Bet dabar keitesi darbdaviai, pagauk, kad gudrus senuosius, anie bankrutavo, kad nereiktu ilgai laukt pinigu - isejo savo noru, ismokejo kiek buvo skolingi. Prasymas pasalpai buvo parasytas, socialinis laukia pazymu.
Isejo is darbo berods rugpjucio 22. Stojo i darbo birza. Siandien jis jau dirba, pirma diena, zadejo iformint ryt poryt g.gif
Atsakyti