Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos

QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 22, 09:00)
stovint birzoje puse metu ir bunant joje issimus patenta- kompensacijos priklausys, bet kaip sakete reikes tvarkytis kas menesi, del nepastoviu pajamu.
jei iseisite is birzos ar busite ismesta - ir vel istojus negausite bedarbio pasalpos- kompensacijos nepriklausys, kol neisstovesite 6 menesiu (nebent ten atitiksite koki kita isimties punkta).

sakykit,o jei DB neistovejus puse metu,na istojama i ja,ir imamas patentas,ar tada ir eitu susitvarkyt kompensacijas?(bedarbio pasalpa nepriklauso)pvz.stojama i DB rugseji ir imamas patentas,ir spaliui tvarkytis kompensacija?
Atsakyti
Sakykit, jei noretume gauti parama mokinio reikmenims tai reiketu imti paskutiniu 3 men pajamas, o tai jei tuo metu dirbta uzsieny, kaip tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 08 24, 12:04)
sakykit,o jei DB neistovejus puse metu,na istojama i ja,ir imamas patentas,ar tada ir eitu susitvarkyt kompensacijas?(bedarbio pasalpa nepriklauso)pvz.stojama i DB rugseji ir imamas patentas,ir spaliui tvarkytis kompensacija?

jei issidarbinama pilnu etatu- atstovet 6 menesiu nereiketu, bet jei imamas patentas - reikes buti atstovejus 6 menesius, norint , kad priklausytu kompensacijos.
Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2011 08 24, 13:29)
Sakykit, jei noretume gauti parama mokinio reikmenims tai reiketu imti paskutiniu 3 men pajamas, o tai jei tuo metu dirbta uzsieny, kaip tada? g.gif

jei dirbta legaliai- juk galima gauti uzdarbio pazyma. jei grize tapote soc. remtini ir vienam nevirsija 350lt/men - galima uzpildyti laisvos formos prasyma darzelyje ir jie jau pagal socialinio pazyma skiria parama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 rugpjūčio 2011 - 12:35
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 24, 13:33)
jei issidarbinama pilnu etatu- atstovet 6 menesiu nereiketu, bet jei imamas patentas - reikes buti atstovejus 6 menesius, norint , kad priklausytu kompensacijos.
Papildyta:

jei dirbta legaliai- juk galima gauti uzdarbio pazyma. jei grize tapote soc. remtini ir vienam nevirsija 350lt/men - galima uzpildyti laisvos formos prasyma darzelyje ir jie jau pagal socialinio pazyma skiria parama.

Na, kad gauti pazyma tai reikia vel vaziuoti i uzsieni unsure.gif neimanoma, o soc remtini dar nesam oficialiai nes reikia DB prastoveti 6 men nors pagal pajamas jau galetume buti soc. remtini
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 24, 13:33)

o jei patentas perkamas tada ne per birza,o taip paciam viska susimokant?ar tada galima jau pradet tvarkytis kompensacijas nuo pirmo menesio?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 08 24, 13:57)
o jei patentas perkamas tada ne per birza,o taip paciam viska susimokant?ar tada galima jau pradet tvarkytis kompensacijas nuo pirmo menesio?

kaip nori taip patenta gali pirkti, per birza su subsidija be birzos be subsidijos- vistiek reikia isstovet joje 6 menesius, jei tie 6 menesiai yra ir turedamas verslo liudijima jis joje tebestovi - galite kad ir pirma diena rasyti prasymus kompensacijoms (tik pajamas reiks pristatyti kas menesi kito menesio pradzioje)
Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2011 08 24, 13:44)
Na, kad gauti pazyma tai reikia vel vaziuoti i uzsieni unsure.gif neimanoma, o soc remtini dar nesam oficialiai nes reikia DB prastoveti 6 men  nors pagal pajamas jau galetume buti soc. remtini

o tai ka darbdavys negali atsiusti pastu? kad ir registruotu laisku su tikrais anspaudais ir parasais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 rugpjūčio 2011 - 13:32
aš stovėjau darbo biržoje,paskuj išsiimiau ind veiklos pažymą,ir man nieko nepasakė ,kad galima likt stovėt-iošbraukė ir tiek,,,dabar mano pajamos iš veiklos kolkas 0,o negaliu pretenduot nei į kompensacijas,nes reikia vėl 6 mėn stovėt...o iš kur man reikėjo žinot,tarpininkė nei pusė žodžio neužsiminė,,,gerai kad vaikui nemokamą maitynimą nors sutvarkiau..kažkokia nesamonė-žinok žmogus kad galima su pažyma stovėt dar ir biržoj g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2011 08 24, 15:51)
aš stovėjau darbo biržoje,paskuj išsiimiau ind veiklos pažymą,ir man nieko nepasakė ,kad galima likt stovėt-iošbraukė ir tiek,,,dabar mano pajamos iš veiklos kolkas 0,o negaliu pretenduot nei į kompensacijas,nes reikia vėl 6 mėn stovėt...o iš kur man reikėjo žinot,tarpininkė nei pusė žodžio neužsiminė,,,gerai kad vaikui nemokamą maitynimą nors sutvarkiau..kažkokia nesamonė-žinok žmogus kad galima su pažyma stovėt dar ir biržoj g.gif  unsure.gif

Tai Jus gal 6 ar daugiau menesiu issiemete ta veklos pazyma? Jei neklystu, tada braukia is DB.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 24 rugpjūčio 2011 - 17:24
Rasoma, kad socialine pasalpa gaunantys asmenys, turi teise i nemokama paso, asmens tapatybes korteles isdavima.
Gal kas susidure ir pasakys, ar sis punktas galioja tik tuo atveju, kai jau baiginejasi/pasibaige galiojimo terminas dokumento, ar pvz ir tokiu atveju:
1. Turi dar galiojancia tapatybes kortele ir nori pasidaryti pasa, tai bus taikomas sis punktas, kad padarys nemokamai ar ne?
2. Ir dar kitas atvejis: turima tapatybes kortele ir pasas, abu dar galiojantys, bet pase baigesi vietos vizu stampams, tai reikia nauja darytis, galios sis punktas kad nemokamai padarys,ar ne...?
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 23, 08:08)
Jei leisite dukryte i darzeli negausite soc.pasalpos,jei vyras iseis is birzos taippat negausite soc.pasalpos,jei pajamos nevirsys 525lt,vienam zmogui galesite gauti nemokama maitinima,vaikas pietus mokykloje ir sauso maisto davini,juk jums tuoj Sodra nebemokes,kitu atveju gautumete 1260lt is soc.Jei ims individualios veiklos pazymejima birzoje stovet negalima.

noreciau papriestarauti kad jei eis i darzeli tai soc negaus,mano vaikas eina i darzeli ir soc gaunu
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 08 24, 21:06)
Rasoma, kad socialine pasalpa gaunantys asmenys, turi teise i nemokama paso, asmens tapatybes korteles isdavima.
Gal kas susidure ir pasakys, ar sis punktas galioja tik tuo atveju, kai jau baiginejasi/pasibaige galiojimo terminas dokumento, ar pvz ir tokiu atveju:
1.  Turi dar galiojancia tapatybes kortele ir nori pasidaryti pasa, tai bus taikomas sis punktas, kad padarys nemokamai ar ne?
2.  Ir dar kitas atvejis: turima tapatybes kortele ir pasas, abu dar galiojantys, bet pase baigesi vietos vizu stampams, tai reikia nauja darytis, galios sis punktas kad nemokamai padarys,ar ne...?

AS TUREJAU GALIOJANCIA TAPATYBES KORTELE IR NEMOKAMAI PASIDARIAU PASA
Atsakyti

bigsmile.gif bigsmile.gif waidoshele O Jus ejote i socialini, Jums isdave pazyma, kad socialiai remtina esate, ir toliau daretes pasa kaip ir priklauso, tik parodete jiems pazyma ir nemokejote...?ar dar kokiu proceduru yra...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 24 rugpjūčio 2011 - 21:03