Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2011 14 dalis

QUOTE(erikae @ 2012 01 28, 18:19)
Na taip, bet ne tik dėl to  4u.gif
Anksčiau buvo krikstijami tik gime vaikuciai, nes buvo tikima, jog vaikas igyja papildoma "apsauga", ir kai jiems suteikiamas kriksto vardas - tai tas sventasis kurio vardu vaikas pakrikštytas ir saugodavo mažylį ne tik nuo mirties, bet ir nuo ligų ir kitų nelaimių ..
Ar jau išrinkote krikšto vardus ? Pagal ką juos renkatės ?

taip mes jau isrinkom, Anielė wub.gif , bet mas taip ir iregistravom, nes musu seimoje tokia tradicija kad butu butinai sventas vardas. tai sunui prieš penkis metus suteikem varda Damian, o dukrai Aniela,abudu sventi,abudu sventeji kazkada padedavo sergantiems zmonems, gal ir mano kazkada tokie bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikae @ 2012 01 28, 18:19)
Na taip, bet ne tik dėl to  4u.gif
Anksčiau buvo krikstijami tik gime vaikuciai, nes buvo tikima, jog vaikas igyja papildoma "apsauga", ir kai jiems suteikiamas kriksto vardas - tai tas sventasis kurio vardu vaikas pakrikštytas ir saugodavo mažylį ne tik nuo mirties, bet ir nuo ligų ir kitų nelaimių ..
Ar jau išrinkote krikšto vardus ? Pagal ką juos renkatės ?

Skubedavo krikstyti dar ir todel, nes tikejo, jog vaikelis iki kriksto yra nesaugus t.y. neturi savo angelo sargo,kuris ji saugotu.
Buvo manoma, kad nekrikštytam vaikeliui gali nutikti ivairiausi blogi dalykai: ji gali nuziureti, uzburti ir t.t.
Tad iki kriksto vaikelis nebuvo niekam rodomas, tik patiems artimiausiems.
Dar ir dabar yra sakoma, jog pakrikstyti vaikai esa geriau miega, geriau auga ir t.t.
Gal ir yra cia dalis tiesos smile.gif
Atsakyti
Sveikos krikstynu planuotojos (ir ne tik) smile.gif
Nelabai zinau, kur irasyt savo pasisakyma, nes mes krikstynas jau atsventem smile.gif bet gal tiks ir cia blush2.gif
Tai va, ne viskas gavosi kaip buvom su kriksto mama suplanave (laiko buvo gerokai per mazai nei galvojome), bet svarbiausia kad dukryte pakrikstyta, o viska pamenu lyg buvo vakar ax.gif

12 val susirinko visi sveciai.
13 val atvaziavo fotografe (kol ji atvaziavo sveciai pazindinosi ir vaisinosi arbata, saldumynais ir sumustinukais).
Fotografei atvykus pasidarem trumpa apsirengimo fotosesija.
14.30 prasidejo mazosios krikstas (taip pat kunigas pasventino seneliu dovanas ir kriksto teveliu uzsakyta kryziu kuri ismeigeme Kryziu kalne).
Po kriksto apturejome fotosesija prie Katedros (raseme dukrytei palinkejimus ant balionu ir leidom juos i ora) ir Kryziu kalne (po to fotografe isvaziavo namucio).
Apie 16.30 susirinkome visi kavineje “Pusele”, papietavom, pasifotografavom kieme (labai visiems patiko) ir gryzome namo.
Tada prasidejo vaises namuose. Daug maisto nedareme, kriksto mama atveze dovanu simtalapi, buvo krikstynu tortas, truputis alkoholio, sumustinuku ir truputis saldumynu.
Uzkande, kieme pasodinom Elijos eglute ir leidom didziulius muilo burbulus.
Veliau namuose zaidem zaidimus:
- dalyviai poromis turejo sudelioti puzle is sukarpytos dukrytes dideles nuotraukos.
- buvo ir zaidimas “Pasakyk kaip kalba gyvuneliai”. Visi issitrauke lapelius, ant kuriu buvo surasyti gyvunu pavadinimai, ir kas as koki issitrauke, tas turejo tol kalbint dukryte kol ji pasakys kaip tas zverelis sako. Ir ji visus pasake, visiems buvo labai daug dziaugsmo, o mazoji tiesiog spygavo ir begiojo visur is tos laimes kai jai plojo visi uz teisingai pasakyta gyvuneli.
- Dar davem teciui, kriksto teciui ir seneliui gerti is vaikisku buteliuku per zinduka (ot mums, moterims, buvo juoko). Kaip jie visi stengesi kuris greiciau isgers, buvo labai grazu ziureti.
- Veliau spejome busimas profesijas ir raseme pasizadejimus.
- Raseme palinkejimus ant didelio oranzinio lapo (diena pries, dukryte vandeniniais dazais pripedavo ir pridejo rankyciu atspauduku ant jo).
- Kriksto tevelius, senelius, dedes ir tetas apdalinome rastais ir pasizadejimais (mes taip pat gavome ir uztvirtinome pirstu atspaudais).
Sutemus ejome vel i kiema leisti dangaus zibintu, o apie 10 val isvaziavom i Kauna, nes sekancia diena dar turejom aplankyt prosenele ir skrist namucio.

Tai va, gal ir nelabai ispudingai, bet visiems buvo labai smagu ir silta, mazoji isbuvo zvali ir linksma visa diena (nors per apsirengimo fotosesija rode oziukus, nes anksti atsikelusi buvo) o nuo ryto dar ir lietutis norejo uzlyti, taciau isejus is Katedros po kriksto, islindo saulute (lyg kaip tycia noredama pasveikinti nauja krikscione).

O dabar norime iteikti zodinius garbes rastus siems zmogeliukams (tikiuosi, kad labai nenusizengsiu forumo taisyklems):
Viliuteee – uz nerealiai realia dukrytes suknele.
cordillera – uz nepriekaistinga ir grazu mano makiaza.
Veju gaudymui – uz diiiiiidziulius muilo burbulus.
Juratei Ciakienei – uz super iamzintas musu nepakartojamas akimirkas ir nuostabia krikstynu knyga.
IR JUMS, VISOS PLANUOJANCIOS IR SUPLANAVUSIOS KRIKSTYNAS, UZ IDEJAS, KURIOS PADEJO PADARYTI MUSU SVENTE NEPAMIRSTAMA!

Pridedu facebook nuorodele, kur galite paziureti musu sventes akimirkas ax.gif
http://www.facebook....1...7843&type=3 sia nuoroda kazkodel rodo tik taip, pirma reikia ieiti savo FB ir tik tada paspausti ant sios nuorodeles ir rodys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselija: 31 sausio 2012 - 01:12
QUOTE(Raselija @ 2012 01 31, 02:10)

puikios Jusu krikstynos, sakyciau net idealios. Nuotraukos suzavejo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justejan: 31 sausio 2012 - 10:46
Sveikos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį, planuojam krikštyti gegužę-birželį savo pirmagimę wub.gif noriu tobulų krikštynų rolleyes.gif
Kol kas turiu tik fotografę, jos nuotraukos man visada tobulos.
Esu savo suknios paieškose, mažylei turbū megsiu pati arba ne.
Tik niekaip neapsisprendžiam dėl krikšto tėvų, nesinori bet kam primesti tos pareigos, aišku pirmoje vietoje mums yra giminaičiai, nieko ir prieš draugus čia jau antram variantui... paskaitinėsiu jūsų idėjas ir mintis manau kažką prisitaikysim ir sau 4u.gif
Atsakyti
Raselija labai grazios nuotraukos ir krikstynu pasakojimas wub.gif
o as aptongus ruostis esu doh.gif turiu etiketes ant buteliu, beveik krikstuka padariau, dali rubu ir vsio blush2.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Jungiuosi ir as prie planuojanciu ax.gif
Krikstynas planuojame liepos antra savaite. Darysime Labanoro baznycioje. Ten yra nerealus kunigas, o ir baznycia naujai pastatyta. Tikiuosi sutiks mano mazaji dziaugsma pakrikstyti ax.gif Po poros savaiciu vaziuosiu tartis su kunigu.
I krikstynas kviesiu tik giminaicius. Krikstateviai buvo pats sunkiausias uzdavinys. Norejom, kad butu susituoke ir jaunesni nei mes, taciau tokiu gimineje nera. Issirinkom V broli ir mano pussesere. Kol kas jie dar nezino ax.gif Tikiuosi sutiks rolleyes.gif
Susiradau fotografe bigsmile.gif
Kol kas tiek ax.gif
Einu toliau skaityt ir ieskot ideju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mausiuke @ 2012 01 31, 18:52)
Tik niekaip neapsisprendžiam dėl krikšto tėvų, nesinori bet kam primesti tos pareigos, aišku pirmoje vietoje mums yra giminaičiai, nieko ir prieš draugus čia jau antram variantui... paskaitinėsiu jūsų idėjas ir mintis manau kažką prisitaikysim ir sau  4u.gif

Mes irgi kaip ir primetėm žmonėms šias pareigas, tiesiog labai dėkinga situacija buvo, nes mano pusbrolis draugavo su vyro pussesere, kurie susipažino per mūsų vestuves. Nelabai su jais bendraudavome, bet dabar matomės dažniau, nei tikėjomės, labai atsakingai žiūri į šitas pareigas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2012 01 31, 18:05)
Laba  4u.gif
Krikstateviai buvo pats sunkiausias uzdavinys. Norejom, kad butu susituoke ir jaunesni nei mes, taciau tokiu gimineje nera. Issirinkom V broli ir mano pussesere. Kol kas jie dar nezino  ax.gif Tikiuosi sutiks  rolleyes.gif
Susiradau fotografe  bigsmile.gif
Kol kas tiek  ax.gif
Einu toliau skaityt ir ieskot ideju  smile.gif

QUOTE(estetė @ 2012 01 31, 18:23)
Mes irgi kaip ir primetėm žmonėms šias pareigas, tiesiog labai dėkinga situacija buvo, nes mano pusbrolis draugavo su vyro pussesere, kurie susipažino per mūsų vestuves. Nelabai su jais bendraudavome, bet dabar matomės dažniau, nei tikėjomės, labai atsakingai žiūri į šitas pareigas  smile.gif

Aciu merginos uz pagyrimus 4u.gif smile.gif

na, mes kriksto tevus rinkome taip: as rinkau kriksto mama, o musu tetis rinko kriksto teti.abu isrinkome geriausius draugus.ziurejome kad butu nesusituoke, nes skyrybu atveju dazniausiai buna taip, kad vienas is kriksto teveliu vaika uzmirsta (lieka tas su kuriuo daugiausiai sueinama).kalbu is patirties, nes mano kriksto tevai buvo susituoke, veliau issiskyre, o as savo kriksto teti zinau tik is krikstynu nuotrauku, daugiau jo nesu macius gyvenime nei karto, tai jau 26 meta kazkur verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mausiuke @ 2012 01 31, 18:52)
Sveikos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį, planuojam krikštyti  gegužę-birželį savo pirmagimę  wub.gif  noriu tobulų krikštynų  rolleyes.gif
Kol kas turiu tik fotografę, jos nuotraukos man visada tobulos.
Esu savo suknios paieškose, mažylei turbū megsiu pati arba ne.
Tik niekaip neapsisprendžiam dėl krikšto tėvų, nesinori bet kam primesti tos pareigos, aišku pirmoje vietoje mums yra giminaičiai, nieko ir prieš draugus čia jau antram variantui... paskaitinėsiu jūsų idėjas ir mintis manau kažką prisitaikysim ir sau  4u.gif

Sveika atvykus ir gal gali mum isduoti, kas toji tobuloji fotografe?
Kaip tik ties siuo klausimu ir esu uzstrigus 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2012 01 31, 20:43)
Aciu merginos uz pagyrimus  4u.gif  smile.gif

na, mes kriksto tevus rinkome taip: as rinkau kriksto mama, o musu tetis rinko kriksto teti.abu isrinkome geriausius draugus.ziurejome kad butu nesusituoke, nes skyrybu atveju dazniausiai buna taip, kad vienas is kriksto teveliu vaika uzmirsta (lieka tas su kuriuo daugiausiai sueinama).kalbu is patirties, nes mano kriksto tevai buvo susituoke, veliau issiskyre, o as savo kriksto teti zinau tik is krikstynu nuotrauku, daugiau jo nesu macius gyvenime nei karto, tai jau 26 meta kazkur  verysad.gif

mes ir taip rinkom, mano geriausia drauge ir vyro brolis, nes tikrai su sutuoktiniais kyla problemu. O dabar ramiau, tarpusavyje jie nesusipyks. O dabar planuojam rinkt vyro pusbroli ir pusesere (jie brolis su sese).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justejan: 31 sausio 2012 - 21:08
oj kaip jums gerai, o mes laukiam atsakymo is puseseres, ar jinai sutiks po gymdymo but kriksto mama ir mums ja laukt, ar bus kriksto tevas jos vyras ir tada darysim anksciau ir nelauksim jos, tai kolkas net negalim paskirt data, bet norim kazkur liepos menesi, sale jau mazdaug turim, svieciu sarasas jai yra, nors ir gazdina mane tuo kiek bus pakviestu blush2.gif , fotografa mes irgi turim, kuris pastoviai iamzyna musu seimos akimirkas, niekad nenusiviliem biggrin.gif
mazdaug irgi zinau ko noriu ir kaip, tik reikia igyvendint, pradesiu nuo pakvietymu, bet vis negaliu isvaziuot is namu isrinkt popieri, o pakvietymus noriu su nuotraukyte, tai lauksim kada atvaziuos fotografas kad nuotraukyte grazia padarytu smile.gif o tada jau pradesiu rimtai ruostis
Atsakyti