Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2011 14 dalis

QUOTE(*woman* @ 2011 10 11, 21:27)
na kaip matosi-ne visur kunigai vienodai reikalauja-mūsų klausė ir kiek žinau visi tose bažnyčiose yra paklausiami,o ir raštiškai patvirtinti kai kur teko...
įmetu pora nuorodų ta tema-šiaip pamąstymui (ne jums asmeniškai)  4u.gif

http://parapija.bern...mentai/krikstas

http://viskaskriksty...muo-ir-pareigos

kaip ir visur manau ir baznycioj galima apiet isakymus wink.gif pvz kai tuokias "ale zvaigzdes" net baznycia uzdaroma o juk ji turi buti prieinama kiekvienam smile.gif
as zinau kad mano busimi krikstateviai dukrytes yra patys nuostabiausi ir jie rinkti atsakingai smile.gif db reik tik del komunijos susitart, nes jis pries bet birzeli, kaip bus taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(w_ilt_e @ 2011 10 11, 21:40)
kai tuokias "ale zvaigzdes" net baznycia uzdaroma o juk ji turi buti prieinama kiekvienam smile.gif
as zinau kad mano busimi krikstateviai dukrytes yra patys nuostabiausi ir jie rinkti atsakingai

drinks_cheers.gif ,jūs teisi mirksiukas.gif ,tik liūdna,kad taip yra ten kur neturėtų būti

na ir gerai,viskas susidėlios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*woman* @ 2011 10 11, 22:12)
drinks_cheers.gif ,jūs teisi  mirksiukas.gif ,tik liūdna,kad taip yra ten kur neturėtų būti

na ir gerai,viskas susidėlios  4u.gif

tai va atrodo kad cia ta istaiga kur papirkinejimas negalimas bet pasirodo... o ypac kai dar kunigai nurodo kaina uz seremonija doh.gif drauge pasakojo uz vestuves dave pries o poto kunigas atejo pirsliui ir sake niekas uz ceremonija nesumokejo nu sakes, tas sumokejo nes nezinojojo ir gavos oj oj kokia suma
Atsakyti
QUOTE(*woman* @ 2011 10 11, 19:50)
blink.gif nu joooo. nelabai įsivaizduoju tokį dalyką... pats netikintis,o tampa tikėjimo vedliu kitam  doh.gif
ir kunigas įdomus pasitaikė  biggrin.gif
nieko asmeniško jums,tiesiog neeilinė situacija-įdomu ką vyskupas tokiam kunigui sakytų  g.gif

nesu as jau tokia davatka kad man reiktu tokio ir kriksto tevo tuo labaiu kad ji rinkausi ne del to kiek jis tikintis o del to kad jis zmogus turintis gyvenime tikras vertybes ir tai mano nuomone yra svarbiausia mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(w_ilt_e @ 2011 10 12, 07:38)
tai va atrodo kad cia ta istaiga kur papirkinejimas negalimas bet pasirodo... o ypac kai dar kunigai nurodo kaina uz seremonija  doh.gif  drauge pasakojo uz vestuves dave pries o poto kunigas atejo pirsliui ir sake niekas uz ceremonija nesumokejo nu sakes, tas sumokejo nes nezinojojo ir gavos oj oj kokia suma

pas musu miestelyje kiek girdejau netgi baznycioj kainininkas yra pakabintas tai jei neturi pinigeliu nesitikek ir D palaiminimo mirus blink.gif tai kokia teise jie dar gali tureti mums mirtingiesiems kazka moralizuoti kai patys tokius dalykus isdarineja. Pernai kai dar laukiausi paskutines nestumo dienos buvo mire mano mociute ejom su amam pas kuniga misiu uzpirkt tai tas tiesiai i akis nusikeike nes mes jo laisvadieni sugadinom doh.gif tai va mano nuomone jie menkesnes morales (aisku noriu tikiu kad yra ir kitokiu ) nei dauguma musu ... cia toks nedidelis nukrypimas nuo tikrosios temos biggrin.gif
Atsakyti
atleiskit nesusilaikiau nepakomentavus blush2.gif

šiaip man įdomu kokio reikalo reikia krikštinti vaiką, jei reikia "apeiti" krikšto sakramento "įstatymus" , iš vis ar kas nors susimąsto kam tas krikštas, labai nenoriu nieko įžeisti ir netaikau niekam asmeniškai , bet jau visai viską suvarom į tokius ale ne rėmus, atsiranda koks nors kunigas, kuris sutinka krikštinti be privalomų sakramentų tai ir mes užsimerkiam, kunigas pasakė ir tiek žinių... žinau, kaip žmonės tuokiasi ne po pirmą kartą susiranda kokią kaimo bažnytėlę pamirštą žmonių,bet tikrai ne dievo ir ten ale susituokia bažnytine santuoka , bet ar tai tikra? kad net dievą reikia apgaudinėti doh.gif
[quote=Vika000,2011 10 12, 16:38]Jei mamytems reiketu kryksto zvakuciu,palinkejimo knyguciu.Ar vestuvems knyguciu,pagalveliu,geliu krepseliu mielai padesiu.Darau pagal kekvieno nora:D

! 
Už Skelbimų lentos ribų paslaugos ir  skelbimai draudžiami.
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 10 12, 20:29)
atleiskit nesusilaikiau nepakomentavus  blush2.gif

šiaip man įdomu kokio reikalo reikia krikštinti vaiką, jei reikia "apeiti" krikšto sakramento "įstatymus" , iš vis ar kas nors susimąsto kam tas krikštas,

ir gerai padarėt drinks_cheers.gif aš irgi šito nesuprantu,taip gaunasi,kad į bažnyčią užeinama tik ''tarp kitko'',bet tikrai ne krikšto-to koks jis turėtų būti..., manau jeigu krikštynos pirmiausia balius giminei ir gražios fotkės,tai tada geriau eiti į CMB ir daryti iškilmingas vardynas su visa šventine atributika,o į bažnyčią lai eina tie kas žino ko ten eina 4u.gif 4u.gif

p.s. aš irgi ne davatka,bet kaip sakoma-būkim biedni,bet teisingi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jolanta_aa @ 2011 10 12, 14:36)
jis zmogus turintis gyvenime tikras vertybes ir tai mano nuomone yra svarbiausia  mirksiukas.gif

pas musu miestelyje kiek girdejau netgi baznycioj kainininkas yra pakabintas

tas yra gerai,bet vistiek krikštu vaikutis pavedamas dievo globai,tai ir krikšto tėvai turėtų būti tikintys (mano nuomonė čia),žinoma jums rinktis mirksiukas.gif ,nesakau,kad jūs davatka schmoll.gif biggrin.gif

doh.gif ,kojos nekelčiau į tokią bažnyčią-tiksliau pas tokį kunigą...
gal netoliese kitos parapijos kunigas yra ir į jį kreiptis galima mirksiukas.gif

betvarkė kaip ir visur kitur doh.gif
Atsakyti
kad jau pradėjom ...kalbu apskritai , reiškiu savo nuomonę stebint kurį laiką žmonių pasiruošimą vaiko krikštui ...
dar man keista tai, kad kažkodėl labai nenorima, kad tarkim krikšto tėvas būtų krikšto liudininkas, va čia mes kažkodėl sau meluoti tai nenorim.,..nes norim tikro krikšto tėvo, bet man pasakykit kaip tai keistų vaiko ir krikšto liudininko santykius? mažesni įsipareigojimai, netikra? ar kaip? Katalikų bažnyčia turi alternatyvą galima būti liudininku , bet ne veržiamės , meluojam, trinam , ieškom kunigo, kuris neaišku dėl kokių priežasčių užsimerkia ir daro tai ko negalima daryti ir t.t kad tik būtų teisėtas krikšto tėvas, bet tai melu grįsta visa ko pradžia ar tikrai vertingesnė nei teisybė? pati dariau knygas, popierėlius, pasižadėjimus ir t.t kaip sakoma norint , kad žmogus būtų laimingas reikia duonos ir žaidimų, bet čia jau žmogiškieji reikalai ir tą darome kaip išmanome, bet gaila, kad Dieviški reikalai visiškai pamiršti.
Papildyta:
QUOTE(w_ilt_e @ 2011 10 11, 20:40)
kaip ir visur manau ir baznycioj galima apiet isakymus wink.gif pvz kai tuokias "ale zvaigzdes" net baznycia uzdaroma o juk ji turi buti prieinama kiekvienam smile.gif

nesutinku, žmonės dabar sužvėrėję, kažin ar labai plotumėte katučių jei supultų pilna bažnyčia nepažįstamų žmonių, fotografuotų, liptų ant galvos dėl interviu per kokią visiškai Jums asmeninę šventę g.gif . Šiaip jei žmonės turėtų nors kiek pagarbos ir nedarytų iš tų žvaigždučių šou per pačias privačiausias šventes, tai niekas tos bažnyčios neuždarytų schmoll.gif , žinot maitėdų ir aš nenorėčiau savo jokioje privačioj šventėje, bet dažniausiai mūsų šeimos šventės įdomios tik saviems tai išvengiam bažnyčios uždarymo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(jolanta_aa @ 2011 10 10, 20:04)
tai truputį panikos priepolis man - kavinė užsakyta krikštatėvis bilietus nusipirkęs tai nei atsakyt nei kito ieškot doh.gif

QUOTE(*woman* @ 2011 10 10, 21:50)

yra ir kitas variantas-krikštys tik krikšto mama,o vyras ''atstovės'' šalia ir bus tik krikšto liudininkas (būna ir taip)

va Jums išeitis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
gal zinote kur galima butu rasti pirkti krikstadeziu Vilniuje?
Atsakyti
Sveikos mamytes,gal kuri galetu pasidalinti sablonais krikstateviu isakymams,seneliu pazadams ,pasizadejimu kortelems rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(a.m.a.n.d.a @ 2011 10 13, 10:28)
Sveikos mamytes,gal kuri galetu pasidalinti sablonais krikstateviu isakymams,seneliu pazadams ,pasizadejimu kortelems rolleyes.gif

prasykite svajunes slaptazodzio i e-maila, ten rasite situ dalyku (paskaitykite pirmame psl pacioje pradzioje)

Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2011 10 12, 19:29)
atleiskit nesusilaikiau nepakomentavus  blush2.gif

šiaip man įdomu kokio reikalo reikia krikštinti vaiką, jei reikia "apeiti" krikšto sakramento "įstatymus" , iš vis ar kas nors susimąsto kam tas krikštas, labai nenoriu nieko įžeisti ir netaikau niekam asmeniškai , bet jau visai viską suvarom į tokius ale ne rėmus, atsiranda koks nors kunigas, kuris sutinka krikštinti be privalomų sakramentų  tai ir mes užsimerkiam, kunigas pasakė ir tiek žinių... žinau, kaip žmonės tuokiasi ne po pirmą kartą susiranda kokią kaimo bažnytėlę pamirštą žmonių,bet tikrai ne dievo ir ten ale susituokia bažnytine santuoka , bet ar tai tikra? kad net dievą reikia apgaudinėti  doh.gif

forume paslaugos ir  skelbimai draudžiami  4u.gif

mamytes bukim bent siek tiek realistes smile.gif kas is to kad graziai cia rasom kalbam bet realybej tai taip nera pasiziurekim i kasdienini savo gyvenima ir kiek to D jame yra labai abejoju ar jau taip visos gyvenat pagal D isakymus... aisku kiekvienas sau atrodom geras ir beveik tobulas bet... nereikia pusti burbulo is nieko kiekvienas tikim pagal savo maroles lygi ir nebutinai tai viesai yra demonstruojama. O kas link tikrojo kriksto tai pastudijuokim labaiu istorija, biblija, testamentus ir kt su tikejimu susijusius rastus ir pamatysit kad dabartinis krikstas labai toli nuo to tikrojo dabartine baznycia ji taip yra iskraipiusi ir susigalvojusi visokiu "istatymu" tai taip pagalvoji negi jiem D kas penkmeti, desimtemi nuleidzia is dangaus naujas nuostatas ir kainininkus... Dar pamastymas toms labai tikincioms mamytems ar labai Dievulis ir jo pamokymai rupejo pries gulant su vyru nesusituokus? biggrin.gif tai vat ir musu tikejimo stiprumas ... ir isvis cia planuotoju tema tai planuokim dalinkimes dziaugsmai ir rupesciais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sypsiuke @ 2011 10 13, 00:17)
Sveikos  4u.gif
gal zinote kur galima butu rasti pirkti krikstadeziu Vilniuje?

skelbimu lentoje rankdarbiuose yra ne viena mamyte kuri daro krikstadezes pagal jusu norus uzsukit pasiziurinekit tikrai ka nors issirinksit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanta_aa @ 2011 10 13, 15:50)
mamytes bukim bent siek tiek realistes  smile.gif  kas is to kad graziai cia rasom kalbam bet realybej tai taip nera pasiziurekim i kasdienini savo gyvenima ir kiek to D jame yra labai abejoju ar jau taip visos gyvenat pagal D isakymus...

jei manęs klausiat atsakysiu, mano kasdieniniam gyvenime gyvenu pagal savo moralės normas, ir labai džiaugiuosi, kad jos nesiskiria nuo D įsakymų.

nukrypom nuo temos, nors vis tiek susiję, tik kažkaip sunku buvo nutylėti, norisi kad šalia visų popieriukų, kavinių dar liktų šis tas krikščioniško.

Krikšto istoriją aš žinau puikiai.

sėkmės planuojančiom, gražių planuojamų švenčių 4u.gif tikrai nenoriu nei vienos įžeisti ar moralizuoti, tačiau čia krikštynos ne koks gi eilinis įvykis , todėl ruošiantis norisi, ne tik gražių laikraštukų, bet ir dvasinio grožio mirksiukas.gif

dėl kainininkų, man neteko tokių matyti, ir nei vienas kunigas nėra prašęs jokios stafkės, bet manau ir šie dalykai yra išsprendžiami, tiesiog praneškit vadovybei, kunigai nėra šventieji jie turi irgi vadovus, man teko irgi susidurti su ne itin maloniu kunigu, tačiau kreipiausi į kitą bažnyčią ir buvo suteikta visa reikiama pagalba 4u.gif
Atsakyti