kad jau pradėjom ...kalbu apskritai , reiškiu savo nuomonę stebint kurį laiką žmonių pasiruošimą vaiko krikštui ...
dar man keista tai, kad kažkodėl labai nenorima, kad tarkim krikšto tėvas būtų krikšto liudininkas, va čia mes kažkodėl sau meluoti tai nenorim.,..nes norim tikro krikšto tėvo, bet man pasakykit kaip tai keistų vaiko ir krikšto liudininko santykius? mažesni įsipareigojimai, netikra? ar kaip? Katalikų bažnyčia turi alternatyvą galima būti liudininku , bet ne veržiamės , meluojam, trinam , ieškom kunigo, kuris neaišku dėl kokių priežasčių užsimerkia ir daro tai ko negalima daryti ir t.t kad tik būtų teisėtas krikšto tėvas, bet tai melu grįsta visa ko pradžia ar tikrai vertingesnė nei teisybė? pati dariau knygas, popierėlius, pasižadėjimus ir t.t kaip sakoma norint , kad žmogus būtų laimingas reikia duonos ir žaidimų, bet čia jau žmogiškieji reikalai ir tą darome kaip išmanome, bet gaila, kad Dieviški reikalai visiškai pamiršti.
Papildyta:
QUOTE(w_ilt_e @ 2011 10 11, 20:40)
kaip ir visur manau ir baznycioj galima apiet isakymus
pvz kai tuokias "ale zvaigzdes" net baznycia uzdaroma o juk ji turi buti prieinama kiekvienam
nesutinku, žmonės dabar sužvėrėję, kažin ar labai plotumėte katučių jei supultų pilna bažnyčia nepažįstamų žmonių, fotografuotų, liptų ant galvos dėl interviu per kokią visiškai Jums asmeninę šventę
. Šiaip jei žmonės turėtų nors kiek pagarbos ir nedarytų iš tų žvaigždučių šou per pačias privačiausias šventes, tai niekas tos bažnyčios neuždarytų
, žinot maitėdų ir aš nenorėčiau savo jokioje privačioj šventėje, bet dažniausiai mūsų šeimos šventės įdomios tik saviems tai išvengiam bažnyčios uždarymo
Papildyta:
QUOTE(jolanta_aa @ 2011 10 10, 20:04)
tai truputį panikos priepolis man - kavinė užsakyta krikštatėvis bilietus nusipirkęs tai nei atsakyt nei kito ieškot
QUOTE(*woman* @ 2011 10 10, 21:50)
yra ir kitas variantas-krikštys tik krikšto mama,o vyras ''atstovės'' šalia ir bus tik krikšto liudininkas (būna ir taip)
va Jums išeitis