Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika

QUOTE(Cobre @ 2011 08 16, 14:33)
Na taip, svarbiausia vientisumas juk kazkoks, derejimas. As nurodziau savo varianta. O pas RK, tai neisivaizduoju net, kaip ten viskas yra. Aplamai, kur tos medines grindys? tik svetaineje o kitur plyteles ar kaip? nes jei taip, tada tikrai netinka deti tokiu plintusu.
O prie duru netinka derinti? nes jei durys visame pirmame aukste ir jos matomos yra, na ta prasme, kad krenta i akis (kaip sakiau, tai pas men derinti prie duru, tai butu ne i tema, bet va antrame aukste, kur ju daug, tada net labai tinka), tada gal prie ju derinti. O jei dar durys susisaukia su laiptais, tada tikrai verta pagalvoti apie toki varianta.
Kiek pamenu, tai RK norejo ir arka po laiptais kazkaip apdirbti, tik va nepanu kaip, ir nepanu, ar nepersigalvojo  g.gif

Lekiu darban, jei pridariau klaidu, tai jau nebetaisysiu, persiprasau is anksto, skubu labai  biggrin.gif

Medines grindys visur, isskyrus vonias, tambura ir virtuve. Miegamieji pas mus 1 aukste. Durys matomos visur, jos susisauks su laptais. Nueisiu vienas duris nufotkint.
Po laiptais arka neapdirbta, bet kadangi jau kampukai apdauzyti, teks kazkada ja apdirbti medziu.
Aciux.
Atsakyti
QUOTE(kvietkas @ 2011 08 16, 13:52)
ir dar klausimas..ar tie lubu apvadai yra mirtinas klasikinio interjero atributas? jei tarkim pas mane ju nebus, tai jau as ryza? g.gif  biggrin.gif na mes kazkaip apie juos labai nemastem, be to nenoriu lysno dulkiu surinkejo.. o ir pinigai papildomi, ko ir taip kitiems svarbiems dalykams neuzteko doh.gif bet man grazu, gal sakau ant pensijos priklijuosiu ar prikalsiu (nezinau ka ten su jais reik daryt).. ax.gif

Tikrai nera mirtinas smile.gif
Klasika gali buti ir lengvesne, ir sunkesne, ir moderni.
Pvz. tavo naujoji virtuvele yra "lengva", spinteles su negiliu frezavimu, spalva sviesi, todel ir lubu nebutina "puosti", kaip ir miegamasis, na bent jau is foto taip man pasirode. Visada svarbus bendras vaizdas ir uzmanymas - kokie puosybos/dekoro elementai joje bus taikomi: ar puosnios sienos, ar meno darbai, ar baldai, ar tekstile ir t.t.

QUOTE(dagys @ 2011 08 16, 14:13)
Sveikutės,
Norėčiau Jūsų iš patirties paklausti : MB nori daryti baltus laiptus, kurie eis iš svetainės į miegamuosius ar lengva juos prižiūrėti ir kokios tada svetainės grindys turi būti? Nežinau, bet man visai nesinori svetainėje baltų grindų daryti.

Svarbus pats laiptu modelis ir grindu danga, kuria esate numate - cia ji itakoja grazius laiptu sprendimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 08 16, 14:34)

Rytine kava - grazus kambarys, viskas spalviskai dera, bet kadangi  baldai pakankamai sunkus, sekcija frezuota, tai ir paciai patalpai (sienoms /luboms) reiktu to sunkumo - tiek placiu plintusu, tiek ir lubu apvadu.
Aisku visa tai gyvi pinigai doh.gif 
Kadangi kambario plotas didelis (grindu daug), tai medinius iskart atmesciau, nes grindu plotas dar padidetu, grindys "uzliptu" ant sienu ir sios susiauretu. Panasiai gali buti ir su ryskiais baltais apvadais.
Pirma uzdekit placius baltus (juos vistiek reiks dazyti), ivertinkit rezultata, ir jei bus per rysku - nudazysite sienos spalva arba vos sviesesne mirksiukas.gif

Man labai truksta lubu apvadu  unsure.gif
Viena (vidutinio platumo) deciau kampe, kita (visai siaurute juostele) tiesiai ant lubu. Lubu tarpa tarp ju dazyciau sienos spalva.
Taip sienos taps aukstesnes, grakstesnes, o didelis ir "liudnas" lubu plotas sumazes ir pagrazes smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

P.S. Duru spalvos nebutina labai paisyti - tiek baltas, tiek sienu spalvu apvadas gali ireminti ir tamsias duris:
user posted image

Plintusai yra SIENOS DALIS, tai puosnus/dekoratyvus sienos elementas, o ne grindu!

LABAI TAU ACIU bigsmile.gif
Del plintusu spalvos kaip grindys, tu teisi, vizualiai padides grindu plotis, o man to nereikia.
Ideja su maza juostele ant lubu, labai patiko thumbup.gif . Palubese bus apvadai, tik deja is pieno putos kolkas ...
O nebus "durnai", jei plintusai kreminiai, kolonos kazkada apdirbtos kremine spalva, laiptu baliustros kremines, o vat ant lubu tie apvadai balti g.gif

Tuoj kazka is foto idesiu. Man gi kompas buvo uzluzes ir 4 metu asmeninem ir visom kitom foto, ate verysad.gif . Einu ziuret ka facebooke turiu is senu foto...
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 16, 15:54)
LABAI TAU ACIU  bigsmile.gif
Del plintusu spalvos kaip grindys, tu teisi, vizualiai padides grindu plotis, o man to nereikia.
Ideja su maza juostele ant lubu, labai patiko  thumbup.gif . Palubese bus apvadai, tik deja is pieno putos kolkas ...
O nebus "durnai", jei plintusai kreminiai, kolonos kazkada apdirbtos kremine spalva, laiptu baliustros kremines, o vat ant lubu tie apvadai balti g.gif

Tuoj kazka is foto idesiu. Man gi kompas buvo uzluzes ir 4 metu asmeninem ir visom kitom foto, ate verysad.gif . Einu ziuret ka facebooke turiu is senu foto...

Prasom friends.gif
O kas sake, kad lubu apvadai butinai turi buti balti arba visur ir visi vienodi mirksiukas.gif
Pieno putu apvadai nera blogai, "riebiai" uzdazius viskas pasislepia, tik va ju nesu maciusi siek tiek platesniu. Tavo atveju 8-10cm plocio butini, siauresni neduos efekto, o plius dar viena lubu juostele klijuosis, kuri irgi turetu buti ~4-5cm plocio.
Abeji vienodo plocio (siauri) nesiziures.

Ne ka maziau svarbus ir ju rastas. Tavo atveju labiausiai tiks kaip elementarus frezavimas, o ne ornamentas (geliu motyvas ar graikiskas rastas), kaip daznai pasitaiko.

Del prarastu foto reiskiu uzuojauta verysad.gif
Jei man taip nutiktu - netekciau ~500vnt. interjero foto lobyno swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 16 rugpjūčio 2011 - 15:16
QUOTE(mamagabi @ 2011 08 16, 15:52)
Tikrai nera mirtinas smile.gif
Klasika gali buti ir lengvesne, ir sunkesne, ir moderni.
Pvz. tavo naujoji virtuvele yra "lengva", spinteles su negiliu frezavimu, spalva sviesi, todel ir lubu nebutina "puosti", kaip ir miegamasis, na bent jau is foto taip man pasirode.

tai gerai karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 08 16, 14:14)
bet emiau ir parodziau as stai ka:
http://www.zoffany.c...l/chantemerle/7
http://www.zoffany.c...l/frangipani/1/
http://www.zoffany.c...ve-prints-iii/5

na ir panasiam stiliuke wub.gif

nu bet svajoti dabar galiu iki beprotybes biggrin.gif

ne tokios jau kosmines kainos zoffany audiniu, o paieskojus ir aukcione galima rast nebrangiai

http://www.ebay.co.u...=item3a68acde3c

paziurekit Sanders gamintojo audinius - didesnis pasirinkimas rastu, o jie nenusileidzia zoffany wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 16, 15:54)
Man gi kompas buvo uzluzes ir 4 metu asmeninem ir visom kitom foto, ate verysad.gif . Einu ziuret ka facebooke turiu is senu foto...

uzuojauta

as savo kompa terasoj palikus buvau, i jis vargsiukas sulijo, tai laukiu ziniu is kompiuteristu.... verysad.gif
Atsakyti
Mamagabi, jei dazom plintusus tokia pacia spalva, kaip sienos, tai kokiais dazais dazyti ir kaip juos priziureti? nes as atsisakiau tokiu vien del ju prieziuros. Kaip ten bebutu, plintusai turi dar ir funkcija - apsaugoti sienas, kai plaunamos grindys. Bet jei juos dar ir pacius tokius dailius reiks sveisti pastoviai, tai ar tai patogu? Kad dailu, tai net neabejoju, bent jau man patiktu.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 16, 19:03)
Mamagabi, jei dazom plintusus tokia pacia spalva, kaip sienos, tai kokiais dazais dazyti ir kaip juos priziureti? nes as atsisakiau tokiu vien del ju prieziuros. Kaip ten bebutu, plintusai turi dar ir funkcija - apsaugoti sienas, kai plaunamos grindys. Bet jei juos dar ir pacius tokius dailius reiks sveisti pastoviai, tai ar tai patogu? Kad dailu, tai net neabejoju, bent jau man patiktu.

As manau, kad tokiu atveju tinkami akriliniai dazai, tik spalva reikia atitaikyti, o ju pasirinkimas/palete nera maza. Kai isdziuna, tai kaip plastikas smile.gif

Del bendro issilavinimo - kiek zinau, tai akriliniai dazai kilo berods Ispanijoje, atrodo Madride, kai dailininkams/dailidems teko dazyti berods baznycia. Jie sugalvojo vandeniu skiedziamus, bet greitai dziustancius ir labai atsparius/ilgaamzius dazus savo sedevrams tapyti ir issaugoti.
Po kurio laiko butent del savo savybiu tapo populiarus ir kitur.
Tai suzinojau reminimo centre, kai nusprendziau pabandyti tapyti - buvau bais cekava hihihi.gif

Del funkcijos apsaugoti sienas - man ji nepasitvirtino (gal, kad ne mediniai, o poliuretaniniai), bet ne del apsaugos as juos ir dejau irnesakyk.gif
Po jais paslepeme keleta laiduku ir aisku del grozio smile.gif
Sveisti as ju nesveiciu - tik kai kokiu juodu bato padu kas brukstelna, tai ta vieta pavalau. Taip, dulkes ant ju nuseda, bet as kai siurbliuoju namus, uzsidedu sepetuko antgali ir pratraukiu. Psio mirksiukas.gif

Skirtinga apvadu spalva wub.gif
user posted image

Grazus ir ne balti wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 16 rugpjūčio 2011 - 20:14
QUOTE(mamagabi @ 2011 08 16, 16:03)
Prasom friends.gif
O kas sake, kad lubu apvadai butinai turi buti balti arba visur ir visi vienodi mirksiukas.gif
Pieno putu apvadai nera blogai, "riebiai" uzdazius viskas pasislepia, tik va ju nesu maciusi siek tiek platesniu. Tavo atveju 8-10cm plocio butini, siauresni neduos efekto, o plius dar viena lubu juostele klijuosis, kuri irgi turetu buti ~4-5cm plocio.
Abeji vienodo plocio (siauri) nesiziures.

Ne ka maziau svarbus ir ju rastas. Tavo atveju labiausiai tiks kaip elementarus frezavimas, o ne ornamentas (geliu motyvas ar graikiskas rastas), kaip daznai pasitaiko.

Del prarastu foto reiskiu uzuojauta verysad.gif
Jei man taip nutiktu - netekciau ~500vnt. interjero foto lobyno swoon.gif

MB sako, kad apvadus dazys, nes nuo lubu baltumo skiriasi, tai kaip juos daba dazyt unsure.gif ...
O jie tokie, visai ne i tema blink.gif
user posted image

Radau si bei ta, pabandyt uzdet ale apvadus, nu tamsus man nea kazkaip:
user posted image

Per duris matosi laiptai, kur bus pakopos su porankiu i raudonuma, derinta prie duru, o baliustras kremines ar baltas daryt geriau...
user posted image

O cia duru spalva:
user posted image

O tiktu zidinio apdailai nukopijuot sekcijos rasta ir del spalvos vel blustu, gal kremine? MB sako kaip sekcija, bet man kazko nelimpa...
user posted image

Ir tas kilimas ryskesnis nei pirminese foto, kazkas sake, kad per lengvas ax.gif
user posted image

Siai minutei galvoju apvadus kreminius, zidinio medine apdaila kremine, laiptu baliustras kremines.
KA MANOT? ISKART VISOMS ACIU UZ NUOMONE bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 16 rugpjūčio 2011 - 22:17
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 16, 23:15)
Radau si bei ta, pabandyt uzdet ale apvadus, nu tamsus man nea kazkaip:
user posted image

O tiktu zidinio apdailai nukopijuot sekcijos rasta ir del spalvos vel blustu, gal kremine? MB sako kaip sekcija, bet man kazko nelimpa...

geriau balti, bet jei imanoma padazyciau, kad igautu vos iziurima atspalvi link sienos spalvos

visai grazu butu kazkas panasaus i sekcijos rasta, ir spalva gal visai liuks butu g.gif
Atsakyti
Rytine Kava, as visgi bučiau už šviesius apvadus, nes jie labiau prie lubinių apvadų derėtų nei tamsieji. Be to, mano akimis jie kambariui lengvos elegancijos prideda bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkas @ 2011 08 16, 23:24)
geriau balti, bet jei imanoma padazyciau, kad igautu vos iziurima atspalvi link sienos spalvos

visai grazu butu kazkas panasaus i sekcijos rasta, ir spalva gal visai liuks butu g.gif

Kaip suprantu, kur uzsakinesim, ten ir dazys, tai reik kazkokia spalva visam namui pasirinkt turbut...
O as kazkaip mastau aplink kapsule plytos truputi i raudonuma (durys turi raudonumo ir kilimas turi raudonumo, o kitoj pusej virtuve ruda i raudonuma/bordo) ir aplink medis kremines spalvos g.gif

QUOTE(Drua @ 2011 08 16, 23:36)
Rytine Kava, as visgi bučiau už šviesius apvadus, nes jie labiau prie lubinių apvadų derėtų nei tamsieji. Be to, mano akimis jie kambariui lengvos elegancijos prideda  bigsmile.gif

Vat jau ir as matau, kad sviesus geriau drinks_cheers.gif , tik ar balta ar kremine prie kilimo mazdaug g.gif , jau reik uzsakinet rolleyes.gif
Atsakyti