sveikos,
gal kas susidure su baldu "pervilkinejimu"? Kazin kiek kastuotu toki foteliuka perrengti Aciu
http://www.devetibal...elis-kd253.html
QUOTE(elitarai @ 2011 08 18, 11:15)
Susiduriau ir daug baldu vilkome naujai.Manau maziausiai 400lt pervilkimas,dar ziurint ar noresite kokybisko porolono,ar noresite apkalti graziais vinukais.
aciu dar audinys ir gaunasi kad uz ta suma ir naujo galima pasiieskoti
QUOTE(Gricė @ 2011 08 18, 08:20)
Laba visoms,
ateinu patarimo pas Jus baldų restauravimo temos neradau, bet, manau, kad ir Jūs turit patirties šiuose dalykuose. Turiu štai tokią spintelę
nežinau, ar ją bandyti dar gaivinti, t. y., nuimti senus dažus, nes ji nudažyta baltais blizgiais, glaistyti ir vėl nudažyti matiniais baltais dažais? Ar tik aptrinti švitriniu popierium ir nulakuoti, kad įgautų sendinimo efektą? Ar visai nieko nedaryti, tik sutvarkyti dureles? Investuoti į ją daug nenoriu. Išmesti man ją gaila.
Gal kuri panašų baldą tvarkėte ir turite patirties?
ateinu patarimo pas Jus baldų restauravimo temos neradau, bet, manau, kad ir Jūs turit patirties šiuose dalykuose. Turiu štai tokią spintelę
nežinau, ar ją bandyti dar gaivinti, t. y., nuimti senus dažus, nes ji nudažyta baltais blizgiais, glaistyti ir vėl nudažyti matiniais baltais dažais? Ar tik aptrinti švitriniu popierium ir nulakuoti, kad įgautų sendinimo efektą? Ar visai nieko nedaryti, tik sutvarkyti dureles? Investuoti į ją daug nenoriu. Išmesti man ją gaila.
Gal kuri panašų baldą tvarkėte ir turite patirties?
Bandyk! visai sauni spintele
Jei turi elektrini slifavimo aparata, tai daug vargo nebus. Nuemus senus dazus, gal visai nebesinores jos vel po dazu sluoksniu paslepti. Rankeneles butinai reiktu keisti, stalciukam man graziausios stai tokios juodos
http://www.gritija.lt/lt/produktas/65/
Jei teks rankomis sveisti, tai vargelio laukia, tada net nepradeciau.... nebent chemija naudoti, uztepti tokiu brudu, kuris senus dazus suburbuliuoja, o tada su glaistykle nugramdyti. Bet cia ir nuo dazu priklauso... Pora mociutes baldeliu, kurie buvo n sluoksniu grindu dazais dazyti, tai sunkiai su ta chemija iveikiau visgi elektrinis slifuoklis man geriausias pagalbininkas
Jeigu ant nenusveistos vel tepti nauja dazu sluoksni - man negrazu jau ir taip nemazai tu dazu uztepta. Nebent apsveisti kampus visus ir pavirsiu siek tiek pasiausti, kad to blizgesio neliktu, pakeisti rankeneles ir gal bus taip kaip nori
Imetu kelias foto:
QUOTE(lotaa @ 2011 08 18, 08:34)
merginos, skaičiau yra nusimanančių, kas yra provansas, ar tiktai viskas balta - pilka, nes truputį įrenginėju vieną patalpėlę, tai pasimečiau, kokie turi būti minkšti baldai, ačiu
Tikrai ne Cia tik lietuviams iprasta manyti, kad jei namai sviesus - tai jau Provansas Pamirstamos tokios spalvos kaip zalsvai/melsvai pilka, levandu, gelsva, oranzine, ochros, zalsva.... Juk provansas, tai levandu laukai, ochros kalnai, alyvuogiu giraites, o kur dar dangaus ir juros melynumas
Sia vasara teko Prancuzijos provansa gyvai "uzuosti" ir "ragauti", tai keletas gyvu vaizdeliu ir jums
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 17, 22:53)
super, aciu uz vaizdine priemone
QUOTE(indruciukas @ 2011 08 18, 09:57)
sveikos,
gal kas susidure su baldu "pervilkinejimu"? Kazin kiek kastuotu toki foteliuka perrengti Aciu
butent sita foteli ir as ziurejaus (parduotuve salia musu namu, tai daznai nubegu patikusi baldeli paciupinet) domejaus ir jo pervilkimu, tai nebrangininkas baldininkas paprase 300lt uz ji+audinys zinoma kolkas susilaikiau
Liniuxxx - kaip ir zadejau, stai tavo patiuninguota krosnele
Tik baltos plytines sieneles foto greitai neradau, bet principas toks.
Veidrodziuose is sonu atsispindi tai, kas yra priesais.
Salia is sonu gali pastatyti po kedute ar kresliuka (kai noresis arciau ugneles pabuti), kuriu gobelenas butu pasirinktos tekstiles (uzuolaidu, kilimo, pagalveliu)atspalvio.
O tekstiles spalvos tavo atveju tiktu is sio paveikslelio - tai pavyzdys, kaip vyksta spalvu derinimo/parinkimo procesas
O cia vienas is variantu su alyvine spalva paimta is paveikslelio auksciau:
Pasirinkus/apsistojus ties pvz. siomis dvejomis spalvomis (pilkai alyvine ir pilkai zalia arba kitaip tariant "saltomis"), sekantis etapas butu atsispausdinti si paveiksliuka (kad nenugrybautum i sona ) ir keliauti su juo po uzuolaidu audiniu parduotuves ir ten perziureti siu dvieju spalvu audinius. Patikusius mintyse uzfiksuoti.
Tada keliauti i kilimu ar kiliminiu dangu parduotuves ir ten atlikti ta pati.
Tada sudeti patikusius i kruva ir apsispresti, kuris visgi atspalvis (alyvinis ar zalsvas) tinka labiau - t.y. apsisprendima ir nulems surasti ir derantys audinys+kilimas.
Jei siu dvieju spalvu per maza, tada galima prideti ir pilkos samanos spalva (cia as taip ivardijau):
Audinys (pvz. uzuolaidu) nebutinai turi buti vienspalvis, jis gali buti ir juostuotas siaura juostele - svarbu, kad tos juosteles butu tinkamos spalvos, o is toliau atrodys vienspalvis:
Tik baltos plytines sieneles foto greitai neradau, bet principas toks.
Veidrodziuose is sonu atsispindi tai, kas yra priesais.
Salia is sonu gali pastatyti po kedute ar kresliuka (kai noresis arciau ugneles pabuti), kuriu gobelenas butu pasirinktos tekstiles (uzuolaidu, kilimo, pagalveliu)atspalvio.
O tekstiles spalvos tavo atveju tiktu is sio paveikslelio - tai pavyzdys, kaip vyksta spalvu derinimo/parinkimo procesas
O cia vienas is variantu su alyvine spalva paimta is paveikslelio auksciau:
Pasirinkus/apsistojus ties pvz. siomis dvejomis spalvomis (pilkai alyvine ir pilkai zalia arba kitaip tariant "saltomis"), sekantis etapas butu atsispausdinti si paveiksliuka (kad nenugrybautum i sona ) ir keliauti su juo po uzuolaidu audiniu parduotuves ir ten perziureti siu dvieju spalvu audinius. Patikusius mintyse uzfiksuoti.
Tada keliauti i kilimu ar kiliminiu dangu parduotuves ir ten atlikti ta pati.
Tada sudeti patikusius i kruva ir apsispresti, kuris visgi atspalvis (alyvinis ar zalsvas) tinka labiau - t.y. apsisprendima ir nulems surasti ir derantys audinys+kilimas.
Jei siu dvieju spalvu per maza, tada galima prideti ir pilkos samanos spalva (cia as taip ivardijau):
Audinys (pvz. uzuolaidu) nebutinai turi buti vienspalvis, jis gali buti ir juostuotas siaura juostele - svarbu, kad tos juosteles butu tinkamos spalvos, o is toliau atrodys vienspalvis:
Mamagabi, kur siust padekos dovanas???
Labai nuosirdus aciu uz pagalba, uz puikias idejas ir taiklius patarimus - man lb patinka toks svetaines tiuningas dabar turiu zymiais aiskesne vizija ka ir kaip reik daryti,i ka atkreipti demesi, kad namai butu skoningi ir grazus
Labai nuosirdus aciu uz pagalba, uz puikias idejas ir taiklius patarimus - man lb patinka toks svetaines tiuningas dabar turiu zymiais aiskesne vizija ka ir kaip reik daryti,i ka atkreipti demesi, kad namai butu skoningi ir grazus
QUOTE(mamaSandra @ 2011 08 18, 10:34)
Nuimt senus dažus bus vargo......
QUOTE(Liurda @ 2011 08 18, 13:22)
Bandyk! visai sauni spintele
Jei turi elektrini slifavimo aparata, tai
Jei turi elektrini slifavimo aparata, tai
Labai ačiū už patarimus .
Elektrinio šlifuoklio neturiu, bet gal jį galima išsinuomoti, kur įv. įrankius nuomoja - reiks pasidomėti. O jei nepavyks gauti, tada bandysiu glaistyti, pašiaušti vietomis ir nudažyti pusiau matiniais dažais.
QUOTE(Liniuxxx @ 2011 08 18, 16:59)
butent sita foteli ir as ziurejaus
Chi chi chi... Ir aš ten buvau Pasėdėjau, man jis toks labai patogus pasirodė bet tąkart buvo rezervuotas, tai ir nenupirkau. Matyt persigalvojo kažkas, kad dar stovi. Na, tai kuri dabar nugriebsit?
Liniuxxx, tik nepamirsk mums parodyt kaip keisis kambarys
O man reikia rytoj issirinkti alyvuogiu spalva mazajam tulikui sienoms, kur bus ryzai ruda spintele kriaukles ir ryzos su gelsvumu uzuolaida. Parsitepmiau kelias dazu paletes, reik issirinkt ka pirkt pabandymui... O GAL kas esat daze alyvuogiu spalva ???
O man reikia rytoj issirinkti alyvuogiu spalva mazajam tulikui sienoms, kur bus ryzai ruda spintele kriaukles ir ryzos su gelsvumu uzuolaida. Parsitepmiau kelias dazu paletes, reik issirinkt ka pirkt pabandymui... O GAL kas esat daze alyvuogiu spalva ???
QUOTE(*ABC* @ 2011 08 18, 21:12)
Chi chi chi... Ir aš ten buvau Pasėdėjau, man jis toks labai patogus pasirodė bet tąkart buvo rezervuotas, tai ir nenupirkau. Matyt persigalvojo kažkas, kad dar stovi. Na, tai kuri dabar nugriebsit?
oj geras, neranda vargsas fotelis seimininku niekaip
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 18, 21:18)
Butinai, tik kadangi finansai visko iskart padaryt neleidzia -pasikeitimai vyks pamazu, bet jus tai pamatysit
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2011 08 18, 21:18)
o tu nepamirsk mums pasirodyti kaip pavyko dazymo darbai antrame aukste .