QUOTE(crazy woman @ 2015 01 28, 00:30)
Na, kadangi nesenai pati įkišau nosį į NT rinką, tai
agentūra gal svarbiau pačiam agentui, o ne pirkėjui- pardavėjui. Bendraut teko gal su 6 skirtingų agentūrų atstovais. Visose darbo principas tas pats, tik darbo aplinka, vardas ir atlygis skiriasi. Realiai vis tiek pats brokeris ieško pirkėjų ir pardavėjų, be to agentūros tarpusavy šiuo klausimu bendradarbiauja.
Tai nėra vien tik darbas su www.aruodas.lt
Mano pusės metų patirtis ieškanti NT (o prieš tai parduodant) rodo, kad visgi agentūra svarbi. Teko bendrauti su tragiškais, itin neprofesionaliais agentais, kurie tampė nervus, vėlavo, melavo ir elgėsi taip, lyg jų klientas yra dievas, o tu, pirkėjau, esi išmaldos prašytojas. Ir kalba eina apie gerą NT gerose sostinės vietose (bet ne prabangų, ten kiek kitokie agentai dirba, manyčiau). O jau skelbimai tų neaiškių agentūrų
pasižiūrėkite aruode, kur prasčiausios foto, kur nepasivarginta žemėlapio pridėti, aprašymai neaiškūs ir visiems butams/namams vienodi. Tragiškas neprofesionalumas, nes gaišta pirkėjų laiką tokiais skelbimais. Žodžiu, jau galėčiau prasčiausių agentūrų reitingą parengti
Kai pardavinėjau savo būstą, agentą man rekomendavo. Iš pradžių maniau, kad brangokos jo paslaugos, bet po visų paieškų ir peripetijų įsitikinau, kad buvau apsaugota nuo visokių pirkėjų išpuolių, kaprizų ir t.t.
Ir dar vienas dalykas: pastebėjau, kad padorių agentūrų agentai kuria santykį, nes tikisi rekomendacijų, tikisi, kad ateity parduodami vėl kreipsitės į juos.