Įkraunama...
Įkraunama...

NT agentūros

QUOTE(Koper @ 2013 02 18, 18:23)
kai ieskojau pirkti buto, tai brokere is Remax prikalbino ateiti pasneketi del pagalbos ieskant. zinojau, kad nesinaudosiu tokia paslauga, bet laiko turejau, nuejau pasiklausyt, ka pasnekes. na tai buvo daaaug visokio makaronu kabinimo, ypac buvo grazu ziuret kaip bando issisukti nuo tiesaus atsakymo  biggrin.gif  kai dave paskaityti sutarti, paprasiau jos kopija pasiimti namo, kad vyras teisininkas paskaitytu.
nedave  biggrin.gif isgaravo net menkiausios dvejones pasinaudoti paslaugomis ar ne.

Remax yra tik zenklas, kiekvienas brokeris veikia individualiai, zinau ne viena brokeri is Remax, kur tikrai geri, kompetentingi ir daug dirbantys zmones. Kiekvieno is ju pardavimai daznai siekia net po keliolika objektu i menesi, kas yra labai sunku ir tikrai ne visi gali. Del sutarties kopiju, tikrai nedalinamos, nes yra ne vienas atvejis kai sutarties punktai ne vienos NT agenturos yra nukopijuotos. Tai tarptautines kompanija, o LT praktikos galima sakyti dar nera nt pardavimuose, del to labai sunku laviruoti tarp kliento NORIU ir tarp vidiniu REMAX klientu. Taciau jeigu butu taip blogai, nepirmautu NT agenturu pardavimu kiekyje 4u.gif
Po truputi ir LT keiciasi poziuris i NT pardavimus. Nes paciam pardavineti ir agenturas dar priimineti, tai sakyciau didvyriska ir reikia tureti labai daug laiko. Taciau pritariu komentarams, jog brokeriai NE VISI vertinami kaip noretusi gerai... Aisku visi geri ir negali buti smile.gif. O del komentaru, tai normalu, kad LT irgi nera susiformavusi praktika pasigirti gerais brokeriais (dazniausiai tokie is lupu i lupas perduodami). Bet man asmeniskai kuo daugiau komentaru, nesvarbu kokiu, tuo labiau padeda nenuleisti ranku ir toliau tobuleti smile.gif Nemylint sios specialybes, bet dirbti - prilygsta kanciai, nes tikrai didelio pasiruosimo reikalaujantis darbas. Sekmes visiems 4u.gif
Atsakyti
Kadangi sita tema skaito ir NT brokeriai, man toks klausimas iskilo...skambina man brokere, siulo atvesti pirkeja. sakau jai: veskit. ji sako, jei jos atvestas pirkejas nupirks mano buta, as brokerei turesiu sumoketi 4 000 lt....
kas cia do fintai???? as suprantu, kad pirkejai irgi kreipesi i brokere, prasydami rasti jiems tinkama busta, tai prie ko cia as? tokiu atveju moketi turetu pirkejas, bet ne as. ir kaip tuomet daro brokeris, jei pardavejas jau sudares su agentura sutarti. reikalauja pasirasyt dar viena? arba cia toks makaronu kabinimas, kad net zalia.....
Atsakyti
[quote=a.m.a.n.d.a,2013 02 12, 14:34]
P.S. Dar vienas paklausimas. O tai pasirašant preliminarią sutartį turėjo pasirašyti buto savininkai. Ir jei jie pasirašė, tai turi atsakyti už savo poelgį.
[/quote]

Sutarti pasirasinejau su bendrove, nepagalvojau,kad reiktu paprasyti irodymo ka jie ir su kuo pasirasinejo su pardavejais. g.gif Mano atzvilgiu ir pardaveja ir bendrove pasielge nesaziningai schmoll.gif
[/quote]

Dabar jau viską supratau. Ši kompanija pasiūlė Jums pasirašyti preliminarią sutartį be turto sąvininkų. Šiaip tai yra niekinis dalykas. Kaip kompanija tada gali garantuoti, kad sandoris įvyks. Užuojauta. Šiuo atveju Jūs nieko neišsireikalausite. Pasirašant preliminarią sutartį turi dalyvauti visos šalys. Jei parduodu turtą iki 50 000 lt preliminarios nerašome, užpildome avanso paėmimo aktą, kuriame taip pat nurodome sąlygas, kas būtų jeigu būtų. Pvz.: pardavinėju sklypą, kaina 47 000 lt. Pirkėjas pasiūlo 40 000. Savininkas nuleidžia iki 43 000. Sulygstama už 42 000. turiu abiejų pusių sutikimą už tą kainą pirkti-parduoti. Pardavėjas Klaipėdoje gyvena, pirkėjas Vilniuje. Tada paimu avansą pagal avanso sutartį, kuria įsipareigoju perduoti pinigus savininkui. Jei kažkuri pusė persigalvos arba neteks avanso arba mokės baudą. Jei kuri nors pusė nesutinka, avanso imti negaliu. Priešingu atveju galiu patekti į panašią situaciją į Jūsų.
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 02 19, 15:09)
Kadangi sita tema skaito ir NT brokeriai, man toks klausimas iskilo...skambina man brokere, siulo atvesti pirkeja. sakau jai: veskit. ji sako, jei jos atvestas pirkejas nupirks mano buta, as brokerei turesiu sumoketi 4 000 lt....
kas cia do fintai???? as suprantu, kad pirkejai irgi kreipesi i brokere, prasydami rasti jiems tinkama busta, tai prie ko cia as? tokiu atveju moketi turetu pirkejas, bet ne as. ir kaip tuomet daro brokeris, jei pardavejas jau sudares su agentura sutarti. reikalauja pasirasyt dar viena? arba cia toks makaronu kabinimas, kad net zalia.....

Atsakau: kadangi dabar yra pirkėjų rinka, metas, kada pirkėjai gaudomi ir vertinami, todėl jie nieko nemoka. Tikrai brokeris atrodytų šiandieninėje rinkoje nekonkurencingai jei dar imtų atlyginimą iš pirkėjo. Šiandien atlyginimą moką tik finansinės naudos gavėjas, t.y. pardavėjas. Šiuo atveju brokerė nori Jums padėti parduoti butą ir už tai gauti atlyginimą. Manyčiau teisėtas ir suprantamas noras.
Kas dieną susiduriu su įvairiais žmonėmis. Ir derybose jei tik įtariu žmogaus nesąžiningumą, nutraukiu jas dar pradinėje stadijoje. Yra kategorija žmonių, kurie patiria manau didžiulį malonumą, kada pasamdo kokius tris brokerius. Tie investuoja savo laiką,pinigus, energiją o galutiniam variante savininkas parduoda pats. Ir su kokiu kartais pasitenkinimu tokias istorijas kai kurie lankytojai pasakoja šiame forume. O man gaila tų brokerių, kurie dirba tikrai nelengvą darbą, kad išmaitintų savo šeimas, o kai kas džiaugiasi, kad apvedė juos aplink pirštą. Žinote, visada buvau mėgėjas pasiderėti turguje.....bet paskutiniu momentu nebesideru. Kai matau žmogų stovintį sužvarbūsį, visą dieną lauke prie prekystalio, aš įsivaizduoju jo šeimą, kurią jis turi išmaitinti. Atsiprašau, kad čia taip išsiplėčiau.......bet jau nebegalėjau. Elkitės taip su žmonėmis, kaip norėtumėte, kad su Jumis elgtusi. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(linas.vasaris @ 2013 02 20, 11:42)
Atsakau: kadangi dabar yra pirkėjų rinka, metas, kada pirkėjai gaudomi ir vertinami, todėl jie nieko nemoka. Tikrai brokeris atrodytų šiandieninėje rinkoje nekonkurencingai jei dar imtų atlyginimą iš pirkėjo. Šiandien atlyginimą moką tik finansinės naudos gavėjas, t.y. pardavėjas. Šiuo atveju brokerė nori Jums padėti parduoti butą ir už tai gauti atlyginimą. Manyčiau teisėtas ir suprantamas noras.
Kas dieną susiduriu su įvairiais žmonėmis. Ir derybose jei tik įtariu žmogaus nesąžiningumą, nutraukiu jas dar pradinėje stadijoje. Yra kategorija žmonių, kurie patiria manau didžiulį malonumą, kada pasamdo kokius tris brokerius. Tie investuoja savo laiką,pinigus, energiją o galutiniam variante savininkas parduoda pats. Ir su kokiu kartais pasitenkinimu tokias istorijas kai kurie lankytojai pasakoja šiame forume. O man gaila tų brokerių, kurie dirba tikrai nelengvą darbą, kad išmaitintų savo šeimas, o kai kas džiaugiasi, kad apvedė juos aplink pirštą. Žinote, visada buvau mėgėjas pasiderėti turguje.....bet paskutiniu momentu nebesideru. Kai matau žmogų stovintį sužvarbūsį, visą dieną lauke prie prekystalio, aš įsivaizduoju jo šeimą, kurią jis turi išmaitinti. Atsiprašau, kad čia taip išsiplėčiau.......bet jau nebegalėjau. Elkitės taip su žmonėmis, kaip  norėtumėte, kad su Jumis elgtusi. Ačiū.

Visiskai sutinku, visi dirba, kazkoki tai darba, ir uz tai reikia gyventi gi socialineje plotmeje reikia verstis. Zmogus ne laisvalaikiu tuos butus pardavineja, o kaip zinia uz darba reikia gauti atlyginima. Gi kiti dirbdami irgi algas gauna... Ar dirbate be atlygio smile.gif)) kazkada buvo rinka, kai tikrai nesunku buvo pardavineti, o siai dienai, mano galva is ties sunkus darbas. Pati noriu parduoti buta, uzklausas parasiau i visas NT agenturas, taciau norinciu pardavineti neatsiranda. Reikia kazka kitka mastyti smile.gif))
Atsakyti
visi darbai nelengvi, bet kai matai ne is vieno NT pardavejo atmestina poziuri, tai man kyla klausimu. nors gal ir nekyla - tiesiog susidarau atitinkama nuomone ir tiek.
na, pradekim nuo NT skelbimu. nekalbu apie milijonus klaidu ir nesamoniu juose, ar net akivaizdziu apgaudinejimu, cia nesibaigianti kalba galetu buti. pastaruoju metu mane itin erzina ilgi sabloniski objektu aprasymai - visi pagal viena modeli, su per daug ir nereikalingos informacijos, kai esmines turi ieskoti per gausybe nereikalingo teksto.
beje, karta maciau atveji, kai brokere nesugebejo esmines savo objekto informacijos pateikt - pardavinetas butas pirmam aukste. bla bla bla, milijonas papostringavimu apie mikrorajona, mokyklas, ta ir ana, bet ne vienu zodziu neuzsiminta pagrindinis buto privalumas - kad namas stovi ant kalno, todel buto tik du kambariai gaunasi pirmam, o visi kiti - jau antram aukste. doh.gif ir ne paaukstintam, o su kitu butu po apacia.
Atsakyti
QUOTE(linas.vasaris @ 2013 02 20, 12:42)
  Ačiū.

Bet Remax'as ima ir iš pirkėjų mirksiukas.gif todėl man keistai atrodė...
o siaip ta situacija, kai busta pardavineja trys brokeriai ir dar plius pats savininkas susikuria patys brokeriai. Va skambino man vakar brokere, pasakiau, kad nuo kovo 1 turiu susitarima su brokeriu, ji perklause, ar tik su vienu. mano atsakymas buvo: neitikinsit manes, kad jei buta pardavines du brokeriai, padauges ir ieskanciu tokio buto. tada jau ji pati nusijuoke ir palinkejo sekmes. suprantu, kad kitu atveju, butu siuliusi savo paslaugas. Juntos brokeris aiskino, kad sutartis reikalinga tik tam, kad jis galetu vesti pirkejus, bet siaip buta galiu pardavinet pati ir dar kitiems leisti pardavinet...
pati ieskau buto, tai maciau vieno buto 5 skelbimus: 3 brokeriu, du paties seimininko ir butent sie skiriasi 20 tukst. kaina.....
as manau, kad Remax'as protingai daro drausdamas patiems pardavinet ir sudaryt sutartis su kitom kompanijom, visa kita gal per daug griezta, bet sitame logikos yra. tai va, mano nuomone, kad brokeriai patys susikuria tokias salygas ir stipriai rizikuoja (taip pat savo noru), kad liks durniaus vietoj, nes busta parduos pats savininkas.

Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 02 22, 11:23)
Bet Remax'as ima ir iš pirkėjų  mirksiukas.gif  todėl man keistai atrodė...
o siaip ta situacija, kai busta pardavineja trys brokeriai ir dar plius pats savininkas susikuria patys brokeriai. Va skambino man vakar brokere, pasakiau, kad nuo kovo 1 turiu susitarima su brokeriu, ji perklause, ar tik su vienu. mano atsakymas buvo: neitikinsit manes, kad jei buta pardavines du brokeriai, padauges ir ieskanciu tokio buto. tada jau ji pati nusijuoke ir palinkejo sekmes. suprantu, kad kitu atveju, butu siuliusi savo paslaugas. Juntos brokeris aiskino, kad sutartis reikalinga tik tam, kad jis galetu vesti pirkejus, bet siaip buta galiu pardavinet pati ir dar kitiems leisti pardavinet...
pati ieskau buto, tai maciau vieno buto 5 skelbimus: 3 brokeriu, du paties seimininko ir butent sie skiriasi 20 tukst. kaina.....
as manau, kad Remax'as protingai daro drausdamas patiems pardavinet ir sudaryt sutartis su kitom kompanijom, visa kita gal per daug griezta, bet sitame logikos yra. tai va, mano nuomone, kad brokeriai patys susikuria tokias salygas ir stipriai rizikuoja (taip pat savo noru), kad liks durniaus vietoj, nes busta parduos pats savininkas.

Gaila, kad siuo metu tik projekto stadijoje yra brokeriu istatymas:
http://www.ntbrokeri...03statymas.html
As asmeniskai esu tik uz brokeriu darbo skaidrinima. Uz tai, jog sios specialybes zmones turetu daugiau erdves dirbti legaliai ir atitinkamai klientu nuomone keistusi i pati brokeri. Nes dabar ne viena karta teko atsidurti tokioje situacijoje, lyg butum pardavimu agentas, kuris pardavineji siurbli uz 10 000 LT doh.gif
Nes tavimi netiki, tu klientui esi sh... vietoj ir pan.
Nors specialybe ir pats mokslas (jeigu kalbam apie tikraji nt brokeri) yra sunkus, reikalaujantis ypatingu ir labai placiu ziniu, pradedant marketingu, baigiant statybos ismanymu.
Del to, kol nebus sutvarkyti LR teises aktai, reglamentuojantys nt brokerio darba, tol vyks trintis tarp dvieju pusiu: brokerio ir kliento. Keliolika kompetentingu brokeriu negali reprezentuoti visu geraja prasme, o dabar susidaro ispudis, kad dauguma tokiu yra: neturiu darbo, eisiu parduosiu koki buta, bus gerai verysad.gif
O pardavimas, tai yra galutinis rezultatas, iki jo turi tureti: psichologijos, marketingo, fotografijos, statybos inzinerijos, puikias lietuviu ir kitos kalbos zinias ir aibe kitu dalyku, kurie tarytum susilieja i viena visuma, t.y. i brokerio ir kliento bendradarbiavima.
Atsakyti
QUOTE(motiejuss2 @ 2013 01 17, 14:18)
Laba diena

Labai domina Aviteros Kazys Vainauskas Klaipėdos apskritis  ..gal kas nors jau su šiuo vadybininku turėjo reikalų ar pirko iš jo parduodamą obejketą- namą, sodą ar butą ?  Labai dėkinga jai kas atsilieps  4u.gif

šioje srityje nesam dar susidūrę todėl labai nesinorėtų turėtų problemų ateityje dėl būsto  smile.gif

Nors jau senokai klausimas užduotas, bet atsakysiu, gal kam pravers ax.gif
Mes ant dienų nusipirkome butą per Aviterą, teko bendrauti su pačia direktore, tai mano atsiliepimai teigiami, tikrai sukalbami žmonės, patariantys bei padedantys sukti galvą, kai iškyla kokių kliučių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2013 02 22, 20:50)
Gaila, kad siuo metu tik projekto stadijoje yra brokeriu istatymas:
http://www.ntbrokeri...03statymas.html

va cia tai pritariu. NT agenturos tik skinasi kelia LT, todel ir nepasitikejimas toks didelis. jei butu viskas reglamentuota, atkristu visi "nerimti" brokeriai smile.gif
Atsakyti
Na mano patirtis su NT brokeriais buvo bloga, galiausiai pardaviau butą pati. Šiuo metu planuoju parduoti ir antrą mūsų butą ir esu 100 procentų tikra, kad nesikreipsiu į brokerius. Viso pasipiktinimo vedama užvedžiau net temą bloge, kam įdomu paskaitykit. Ten parašiau ir patarimų, kaip parduoti būstą remiantis mano patirtimi. Labai atsiprašau už paliktas gramatines klaidas, vis neprisiruošiu ištaisyti doh.gif blush2.gif
http://elizabete.blogas.lt/
Atsakyti
QUOTE(tercija @ 2013 03 01, 15:37)
Na mano patirtis su NT brokeriais buvo bloga, galiausiai pardaviau butą pati. Šiuo metu planuoju parduoti ir antrą mūsų butą ir esu 100 procentų tikra, kad nesikreipsiu į brokerius. Viso pasipiktinimo vedama užvedžiau net temą bloge, kam įdomu paskaitykit. Ten parašiau ir patarimų, kaip parduoti būstą remiantis mano patirtimi. Labai atsiprašau už paliktas gramatines klaidas, vis neprisiruošiu ištaisyti  doh.gif  blush2.gif
http://elizabete.blogas.lt/

As pritariu pirmiausia tam, kad reikia nustatyti REALIA pardavimo kaina. kol pardavinejo brokeris (taip ir nesugebejes manes itikinti ar net per daug ir nebandes, kad kaina per didele), i menesi ateidavo po viena klienta, per puse metu jis atvede mazdaug 6-7 zmones. kai as idejau i skelbima normalia realia kaina, per nepilnas dvi savaites mane aplanke daugiau zmoniu nei per tuos puse metu...
kai buta parduosiu, pasidalinsiu ir as ta patirtimi. tiesa, vieniems klientams nenusileidau su kaina, nors tarp ju pasiulytos ir mano tiketos tebuvo 5 tukst, bet as sitoj vietoj manau, kad jei jiems tas butas laaaabai patiko, ras jie tuos 5 tukst. galbut rizikavau, bet kol kas esu del to rami.
Atsakyti