QUOTE(linas.vasaris @ 2012 10 22, 12:04)
Net ir pasamdžius 3 brokerius pirkėjų skaičius esantis rinkoje nepadidėja. Padidėja konkurencija tarp brokerių. Ir kas svarbiausia, kad brokeriai konkuruoja Jūsų sąskaita. Brokeris tampa nebe Jūsų pasamdytu brokeriu o pradeda dirbti kaip ir pirkėjo naudai, nes skuba parduoti greičiau Jūsų NT kainos sąskaita.
Yra tame tiesos, bet mano patirtitis kiek kitokia. Pardavinejau savo senos stat butą, įdėjau į skelbiu lt,pasipylė agentūrų skambučiai su klausimais, ar gali siūlyti mano butą savo pirkėjams. Telefonu suderėjom, kad sandorio įvykimo metu jiems sumokesiu 1%, ir nurodžiau, kad siūlyti turi už mano skelbime esančią kainą. Mano kaina buvo kokiais 5-7% mažesnė negu analogiškų butų panašiuose aukštuose (buvau skaičius, kad kitaip nepatrauksi dėmesio, nes pasiūla labai didelė, o ir pirkėjai abejojantys ir neskubantys) . Pati pasidariau kokybiškas nuotraukas, ir tik jas leidau reklamuoti. Reklamuodami mano butą agentai nei mažino nei didino kainos, skelbė kokią aš norėjau. Pirmieji susidomėję pasirodė dar tą pačią dieną. Paskui visi agentai (tai vienas, tai kitas) atvesdavo klientus, jų sulaukdavau po kokius 2 ,kai kada ir po3 per savaitę. Pirkėjai kai kada išeidavo nesusidomėję, kai kada imdavo siūlyt savo, kaip Jūs sakot, nerealiai mažas juokingas kainas, atrodo lyg tik tam, kad kažką pašnekėtų (arba "degančių" durnių ieško) Po 1,5-2 mėnesių atsirado pirkėjas, kuris mano vienai agentei pasirodė labai realus, nes buvo su jos pagalba ką tik pardavęs savo butą ir iškart dairėsi kito. Jam skubiai reikėjo kur persikraustyt. Dar prieš jam ateinant aš su agente suderėjau galutinę sumą. Klausimas buvo tik dėl baldų, kuriuos pirkėjas turėjo pačiupinėt. Pirkėjas atėjęs jau žinojo, kokia suma yra galutinė (atėjusių pirkėjų topinis klausimas- tai kokia galutinė jūsų kaina). Žinoma, bandė dejuot dėl kai kokių detalių, bet aš nenuleidau daugiau kainos, nes žinojau jų pageidavimus (iš agentės) ir žinojau, kad maniškis visgi turi tokių privalumų, kokių jiems BŪTINAI reik. Jei būčiau nežinojusi, kad jie labai mano buto nori, gal būčiau ir daugiau nuleidus. Sandoris įvyko, ta agentė atvedė man vienintelį pirkėją, žinodama jo situaciją ir papasakojus ją man. Jei aš būčiau pasisamdžius kažkokį kitą vieną vienintelį agentą, nežinia, kaip būčiau pardavus. Tiesiog sėkmė, kad leidau ir jai pardavinėt, čia gi negali žinot, kuris atves tavo pirkėją, bet kuo daugiau siūlytojų (žinoma, ne begalė jų) tuo rezultatas efektyvesnis.
Jei būčiau pardavinėjus kažkokį sunkiai einamą NT, o ne populiarų senos statybos butą, šis planas nebūtų pasiteisinęs. Tada galiotų Jūsiškis variantas- vienas agentas.