Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakių gamyba

is tiesu, tos su ledukais - kazkas ispudingo!!niekaip negaliu atsigrozet, ypac kur su keliom spalvom. na, manau, bandysiu tokia smile.gif idomu, kas man gausis ax.gif
Atsakyti

Užsidegiau tuo reikalu. Gaila, kad gelio yra pirkti tik Kaune unsure.gif
[/quote]

O kur Kaune (arba Vilniuje) galima nusipirkti to gelio žvakių gamybai ?
Atsakyti
[quote=Runciuke,2008 02 11, 12:49]
Užsidegiau tuo reikalu. Gaila, kad gelio yra pirkti tik Kaune unsure.gif
[/quote]
O kur Kaune (arba Vilniuje) galima nusipirkti to gelio žvakių gamybai ?
[/quote]
Kaune yra Savanorių 206 (kertasi su Taikos) "Žvakių fabrikas". Arba kontaktus gali rasti čia
Atsakyti
Straipsniai-pamokymai angliškai kaip pasigaminti: arbatines žvakes;
Bičių vaško žvakes;
Žvakes formelėje 1dalisir 2dalis;
Rankomis "sukočiotų vienspalvių" ir kelių spalvųuser posted image;
ir smėlio žvakės (reikės šį būdą išbandyt rolleyes.gif ).
user posted image
Tokiu pačiu principupanaudojant indelį nuo pieno ar nuo sulčių pvz, galima dėti į vidų ledo ir tada pilti vašką.user posted image
Kažin pas mus yra tokiųuser posted image "vaško kristalų"? g.gif Labai nesudėtinga būtų pasigaminti įvairių spalvotų žvakių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 11 vasario 2008 - 14:43
Štai čiayra įvairios formulės paskaičiavimui, kokio svorio reikės vaško kubui ir apvaliam indeliui, tik deja, reikės pirmiau pasiversti į colius ir svarus į gramus. Reiks paskaičiuoti biggrin.gif .
Va kokį aparatą radau user posted image didesnei gamybai bigsmile.gif . Ir kaip sumeistrauti tokį. blink.gif
Kaip pasidaryti va tokią
user posted image
Ir dar pasiskaitinėti ir pasimokyti, bet anglų k. 4u.gif
Atsakyti
Na va kad užsivedžiau lotuliukas.gif Tiems kas tiki žvaigždžių lemtimi:apie žvakes pagal zodiako ženklą, kaip pasirinkti spalvą ir kvapus. Kvapai ir nuotaikos- aromaterapija
Kaip pasigaminti tuščiavidurę žvakę baliono pagalba. g.gif Dėl šito tai neaišku, nejaugi nesusprogs balionas? g.gif
4u.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted image
Čia nuoroda kaip pasidaryti tokias tuščiavidures, nors jau man atrodo, kad ir buvo aptarta šioje temoje
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 02 12, 02:27)
Kaip pasidaryti va tokią[/url]
user posted image
[url=http://www.candletech.com/]

aš darydavau tokias kaip ta mėlyna iš kubelių- tai vis atidirbinėdavau techniką kaip padaryti, kad visi kubeliai gražiai matytųsi, neužsilietų, ir kad paviršius lygus būtų- ir dar norėjau raštus sudėlioti iš tų kubelių- visokius bandymus dariau, bet formų normalių neturiu, tai bandžiau visokius indus, vamzdžius ir pan. , kol pavargau ieškoti ir eksperimentuoti, ir nesugebėjus pasiekti savo įsivaizduojamo idealo -aptingau -užmečiau tą užsiėmimąblush2.gif - gal kad kėliau sau per didelius reikalavimus... Bet kai pamačiau šią žvakutę iš kubelių- vėl širdis sudrebėjo ir sentimentai užliejo wub.gif Turiu psisipjausčius tų kubelių ir kitokių figūrėlių įvairių spalvų- gal vėl išsitrauksiu wub.gif Tik nerandu sau tinkamų formų- noriu didesnių tokių, ir gerų, lygių, kad nesimatytų jog ten indas nuo ko nors, ir kvadratinių, ar kūgio formos- bet dauguma tokių indų parduotuvėse , būna kažkokie iš vidaus nelygūs, todėl žvakės gaunasi kreivos.
Atsakyti
Įdėk parodyt, jei turi. Ir kas atsitinka su tais kubeliais, kad nepatinka? Matau, kad patinka dideli daiktai laugh.gif didelės žvakės, dideli vazonai, didelės gėlės... lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkaip tie kubeliai man užsilieja vašku ir nesimato, tai susimaišo spalvos, tai nepakankamai ryškios atrodo- tai buvau įsigudrinusi į padėklą sudėlioti kubelius norimu raštu, tada užpilti kitos spalvos vašku, ir kol dar nevisai sustingo, atlupti tą blyną nuo padėklo, ir greitai priliinti prie formos sienelių iš vidaus- ir gaudavosi kažkas panašaus į tą tuščiavidurę žvakę, kur tu, berods, foto įdėjusi buvai- ir tada vidų užpildavau vašku- tai gaudavosi aiškus raštas, neužsipildavo kur nereikia- tačiau tas sudūrimas blyno kraštų labai matydavosi ir negražiai atrodė, be to, dedant į padėklą ir užpilant kitos spalvos vašku, kubeliai imdavo plūduriuoti, ir nepriglusdavo prie dugno, tai reikdavo prieš tai padėklą pakaitinti, kad priliptų kubeliai, ir tik tada užpilti, bet pasimaišydavo spalvos šiek tiek tada ir pan. problemos... O jei tiesiog sudėdavau kubelius į formą ir užpildavau vašku, be jokių padėklų, dažnai kubeliai užsipildavo vašku, ir jų nesimatydavo, arba tik vietomis, arba vaškas nepasiekdavo visų vietų ir būdavo kaip pelės apraužtos žvakės... Tai taip ir aptingau beeksperimentuodama, ir niekaip neišgaudama idealo...

O dėl foto, tai aš kažkaip pradžioje niekad nedarau darbo nuo-iki, nes žinau, kad pirmas blynas nepatiks, ir paskui nebus kur dėti tų pirmų blynų, kai prisikaups- todėl aš pirma, sakykime, eksperimentuoju tik ant kokio rašto, mokausi išgauti lygų ir ryškų, ir darau tik kokį fragmentą- be knato, be pretenzijos į formą, o tik kokį sulenktą blyną prie formos kraštų, ir t.t. Pakui eksperimentuoju tik su forma, o tik paskui, kai jau išmokstu išauti norimą rezultatą ir su forma ir su raštu ir dar su kažkuo- tik tada viską apjungiu, ir gaunasi šioks toks rezultatas. Iki tol tik pavyzdėliai- rašto, ar pan. - bet ne ciela žvakė.. Tai kadangi kaip ir nepavyko išgauti kol kas ko noriu, tai ir žvakių nėra- tik jų griaučiai visokie, ir dalys... Tai nebent tų griaučių foto įdėčiau biggrin.gif Tik tiek, kad daugelį turbūt išmetus esu, kurie nepavykdavo... smile.gif

O dėl daiktų didumo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na aš turiu tokią neišgydomą savybę- negebėjimą daryti tvarkingus darbus- net jei labai stengiuosi- ir taip nuo vaikystės nepasistūmėjau į priekį su ta tvarka- neišgydė nė mokytojų pastabos sąsiuviniuose dėl tvarkos (nors mokiausi palyginti gerai) lotuliukas.gif Tai pastebėjau, kad jei darai smulkų daiktą- jam reikia kur kas daugiau kruopštumo, todėl sunku padaryti tvarkingą, ką jau kalbėti, kad ant smulkaus norimą sudėtingesnį raštą sunkiau išgauti, dėl mažo ploto (pvz mozaikoj, arba žvakėse iš kubelių). O šiaip- na ką reiškia didelė žvakė?- nu didelė sąlyginai- nebūtinai gigantiška- man reikia, sakyčiau gal bent tokios kaip vienkartinė stiklinė didumo, arba kaip tikras puodelis- tai jos ne tokios ir didelės..O maža - tai kaip dantų krapštukų dėžutė, ar pan- tai tokią išdeginsi per du kartus, ir reiks labai kruopščiai daryti, kad būt gražu- ir visas grožis dings per porą kartų- tai kažkaip neapsimoka smile.gif

Palmę ne patys pirkom, o padovanojo- ir užaugo didelė, tai ir vazono didelio prireikė smile.gif - o ir šiaip- ką čia slėpti- iš tiesų prisipažinsiu, kad paskutiniu metu susirgau gigantomanija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nes didesni daiktai, kažkaip, pastebėjau, dažniausiai yra praktiškesni- nes žavių suvenyrinių smulkmenėlių žmonės pridovanoja įvairiomis progomis, dideli daiktai mano draugams ir šeimai ne pagal kišenę ir nėra tokios tradicijos juos dovanoti, tai kažkaip nėra poreikio pačiai smulkmenėles kepti- ypač tokias, kurių praktiškai nepanaudosi- o didesnį dažniausiai lengviau pritaikyti buityje ir tvarkingai padaryti mirksiukas.gif ... Ir šiaip, gal darant didenį daiktą tas kaifas apima, kai suvoki, kiek toks kainuotų pardėje, o tu iš "nieko" susikurpi- kai tuo tarpu smulkesniems dalykams ir sumų smulkių reikia, tai ir gaminti pačiai ūpo mažiau, kai ali įsigyti, kai tiek gražių daiktų yra pirkt visur... Ir dar gal tas iš vaikystės- kad viską daryti buvo leidžiama/užduodama tik mažų gabaritų, ir visi rankdarbia tokie vaikiško dydžio būdavo - tai kažkaip noras atsigriebti matyt vis nepraeina, nes su dydžiu, dažniausiai ir efektas iškart lotuliukas.gif lotuliukas.gif

"gero" skonio bruožas ta gigantomanija, sakyčiau lotuliukas.gif- nu bet ką padarysi- reikia kartais skonį išsiūsti išeiginių, ir emocijoms pasiduoti - kad linksmiau gyventi būtųrolleyes.gif O dar kai praktiškas daiktas, tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 13 vasario 2008 - 03:55
Video kaip pasigaminti žvakę
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 02 11, 23:07)

Va sitos labai grazios wub.gif
Atsakyti