Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakių gamyba

Irmulia gaminsi žvakutes?
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 12:13)
Irmulia gaminsi žvakutes?

Panašiai mirksiukas.gif vakare kepsiu apelsinų indelius, čia buvau įmetusi foto (toks indelis iš apelsino žievės su vašku ir knatu viduje)

Tokios visai norėčiau wub.gif
user posted image

kaip suprantu reikia pašildyti parafiną(vašką), ištepti karštu parafinu(vašku) formos vidines sieneles ir staigiai kol neatšalo parafinas(vaškas) priklijuoti apelsino (ar bet ko kito) riekeles g.gif ir dar kartą užlašinti parafino (vaško), tada dėti knatą (ar prieš klijuojant riekeles?) ir pilti išlydytą parafiną (vašką) g.gif

arba prie formos vidinės sienelės prispausti riekelę su kokiu šaukšteliu ar šakute ir tuo metu lašinti ant riekelės parafiną (vašką) g.gif atitraukiant šaukštelį (prilaikantį įrankį), kol riekelė prilips prie formos vid. sienelės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 gegužės 2007 - 12:57
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 13:46)
Tokios visai  norėčiau  wub.gif

Va va ir mano mintys apie tokią sukasi, bet dar indelių neturiu nusipirkus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 12:53)
Va va ir mano mintys apie tokią sukasi, bet dar indelių neturiu nusipirkus  rolleyes.gif

galvoju turėtų tikti kokia storesnė plastikinė dėžutė, nemanau kad išsilydys
Atsakyti
Aš norėčiau tuščiavidurės, kad į vidų galima būtų žvakutę įstatyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 13:03)
Aš norėčiau tuščiavidurės, kad į vidų galima būtų žvakutę įstatyti  ax.gif

Ką turi omenyje?

Štai tokią tik dekoruotą viduje apelsinų riekelėmis kaip ta žvakė?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 15 gegužės 2007 - 13:17
Na kaip ši, tik kad su apelsinais:
http://www.artelista...57333731352.jpg
Man ši wub.gif
Papildyta:
Taip taip, tikrai šią turėjau omeny thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 13:46)
Tokios visai  norėčiau  wub.gif
user posted image

Šią žvakutę galima daryti ir pakelyje nuo pieno pavyzdžiui...
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 14:46)
Šią žvakutę galima daryti ir pakelyje nuo pieno pavyzdžiui...

Aš dariau pakeliuose nuo sulčių blush2.gif , norint apvalesnės formos, galima Cdo sulčių pakeliuose, jų kampai užapvalinti. ax.gif
Atsakyti
Aha didis.gif
Atsakyti
mano apelsininiai indeliai žvakių gamybai biggrin.gif

iš tokių didelių

user posted image

gavosi susitraukę g.gif ir vėl perkepinau matyt, o gal ir ne
Žodžiu kad jie nebūtų tokie susitraukę, geriausiai apelsinui nupjauti tik viršūnėlę ir vidų išskobti, tada išdžiūvęs jis nebus tokie mažiukas

user posted image
user posted image

Dar vienas dalykas, kadangi man reikėjo greito varianto, matyt dėl to taip gavosi. Galima džiovinti ne orkaitėje o tiesiog pastačius saulėje (atsargiai kad nesupūtų) arba dalinai padžiovinti orkaitėje dalinai užbaigti džiovinimą saulėje mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš taip ir darau - padžiovus ant palangės, bet kadangi saulytė retas svečias, tai jau ir pelyt pradėjo unsure.gif laukiu geresnių orų smile.gif
Atsakyti