Irmulia gaminsi žvakutes?
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 12:13)
Irmulia gaminsi žvakutes?
Panašiai vakare kepsiu apelsinų indelius, čia buvau įmetusi foto (toks indelis iš apelsino žievės su vašku ir knatu viduje)
Tokios visai norėčiau
kaip suprantu reikia pašildyti parafiną(vašką), ištepti karštu parafinu(vašku) formos vidines sieneles ir staigiai kol neatšalo parafinas(vaškas) priklijuoti apelsino (ar bet ko kito) riekeles ir dar kartą užlašinti parafino (vaško), tada dėti knatą (ar prieš klijuojant riekeles?) ir pilti išlydytą parafiną (vašką)
arba prie formos vidinės sienelės prispausti riekelę su kokiu šaukšteliu ar šakute ir tuo metu lašinti ant riekelės parafiną (vašką) atitraukiant šaukštelį (prilaikantį įrankį), kol riekelė prilips prie formos vid. sienelės
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 13:46)
Tokios visai norėčiau
Va va ir mano mintys apie tokią sukasi, bet dar indelių neturiu nusipirkus
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 12:53)
Va va ir mano mintys apie tokią sukasi, bet dar indelių neturiu nusipirkus
galvoju turėtų tikti kokia storesnė plastikinė dėžutė, nemanau kad išsilydys
Aš norėčiau tuščiavidurės, kad į vidų galima būtų žvakutę įstatyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 13:03)
Aš norėčiau tuščiavidurės, kad į vidų galima būtų žvakutę įstatyti
Ką turi omenyje?
Štai tokią tik dekoruotą viduje apelsinų riekelėmis kaip ta žvakė?
Na kaip ši, tik kad su apelsinais:
http://www.artelista...57333731352.jpg
Man ši
Papildyta:
Taip taip, tikrai šią turėjau omeny
http://www.artelista...57333731352.jpg
Man ši
Papildyta:
Taip taip, tikrai šią turėjau omeny
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 13:46)
Tokios visai norėčiau
Šią žvakutę galima daryti ir pakelyje nuo pieno pavyzdžiui...
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 14:46)
Šią žvakutę galima daryti ir pakelyje nuo pieno pavyzdžiui...
Aš dariau pakeliuose nuo sulčių , norint apvalesnės formos, galima Cdo sulčių pakeliuose, jų kampai užapvalinti.
Aha
mano apelsininiai indeliai žvakių gamybai
iš tokių didelių
gavosi susitraukę ir vėl perkepinau matyt, o gal ir ne
Žodžiu kad jie nebūtų tokie susitraukę, geriausiai apelsinui nupjauti tik viršūnėlę ir vidų išskobti, tada išdžiūvęs jis nebus tokie mažiukas
Dar vienas dalykas, kadangi man reikėjo greito varianto, matyt dėl to taip gavosi. Galima džiovinti ne orkaitėje o tiesiog pastačius saulėje (atsargiai kad nesupūtų) arba dalinai padžiovinti orkaitėje dalinai užbaigti džiovinimą saulėje
iš tokių didelių
gavosi susitraukę ir vėl perkepinau matyt, o gal ir ne
Žodžiu kad jie nebūtų tokie susitraukę, geriausiai apelsinui nupjauti tik viršūnėlę ir vidų išskobti, tada išdžiūvęs jis nebus tokie mažiukas
Dar vienas dalykas, kadangi man reikėjo greito varianto, matyt dėl to taip gavosi. Galima džiovinti ne orkaitėje o tiesiog pastačius saulėje (atsargiai kad nesupūtų) arba dalinai padžiovinti orkaitėje dalinai užbaigti džiovinimą saulėje
Aš taip ir darau - padžiovus ant palangės, bet kadangi saulytė retas svečias, tai jau ir pelyt pradėjo laukiu geresnių orų