Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakių gamyba

Radau kaip pasidaryt knata thumbup.gif
taigi, tereikes medvilninio (100%) siulo ar plonytes virveles (keliu susuktu siulu),
druskos ir borakso(Na2B4O7·10H2O, sodium borate or sodium tetraborate). Verciu isntrukcija:
1. 1,5 puodelio silto vandens (apie 300ml) istirpinkite 2 valg saukstus druskos ir 4 valg.saukstus boro.
2. merkite sukarpyus pedos ilgio (apie 30cm) siulus (virveles) ir pamirkykite 15 min.
3. dziovinkite pakabintus kokias 5 dienas kad labai gerai isdziutu.
4. imerkite kiekviena dagti i skysta karsta parafina (vashka) po 3-4 kartus.
5. Isdziovinkite pakabine.
6. Saugokite susuke ir suvynioje i laikrastini popieriu.

Pridejus papildomai po 1 sauksteli tokiu chemikalu, zvakes liepsna nusidazys tokiom spalvom:

1. stroncio chlorido,- ryski raudona
2. boro rugsties- tamsi raudona
3. kalcio- raudonai geltona
3. kalcio chlorido- geltonai oranzine
4. druskos- ryski geltona
5. borakso- geltonai zalia
6 vario sulfato- zalia
7. kalcio chlorido- melyna
8.kalio sulfato ar nitrato- violetine

O apie gelines zvakes neturiu supratimo schmoll.gif
Atsakyti
Man tai temelė super bigsmile.gif
Labai patinka žvakės, bet pati pasigaminti dar nebandžiau.
Visai neseniai pamačiau parduotuvėje žvakes pagamintas iš kokoso tongue.gif
Man labai patiko idėja - buvo nupjauta kokoso riešuto viršūnė, išimtas vidus ir supiltas parafinas, o tas kokosas padėtas ant tokio stovelio, pagaminto iš bambuko pagaliuku
Man labai fainiai atrodė thumbup.gif Bet kainelė tai nieko sau - 32 Lt blink.gif
Tai tokią nusprendžiau pati pasigaminti biggrin.gif jau nusipirkau kokosą ir paruošiau iš juo formelę ir bambuko nusipirkau, taip, kad ilgai neužtruksiu smile.gif

QUOTE(AusraJ @ 2006 03 13, 00:49)
Man dar toks klausimas - mintis kilo, kad eterinio aliejaus galima būtų įdėti, tai žvakutė dar ir kvapą turėtų skleisti degdama? biggrin.gif

kažkur esu skaičiusi, kad gaminant žvakes namų sąlygomis, taip tikrai galima daryti, vat ir aš sumasčiau, kad man į tą kokosinę žvakę reikę įmaišyti kokio kvapo...Kažin, ar būna kokosų kvapo aliejaus? g.gif
Atsakyti
Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/ cool.gif
Atsakyti
Apie želines žvakes.
Esu parduotuvėje mačiusi pirkti jau paruoštos žele, reikėjo tik sugalvoti kokios nori žvakutės, sukomponuoti ją ir užpilti ta žele. Tai ten ji jau su viskuo turėjo būti
Atsakyti
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 19, 08:52)
Apie želines žvakes.
Esu parduotuvėje mačiusi pirkti jau paruoštos žele, reikėjo tik sugalvoti kokios nori žvakutės, sukomponuoti ją ir užpilti ta žele. Tai ten ji jau su viskuo turėjo būti

O gal prisimeni kur matei tos zele pirkti wink.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jumi: 19 kovo 2006 - 17:51
QUOTE(kazyte @ 2006 03 18, 22:16)
Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/ cool.gif

cia visai paprasta,- imi plauku dziovintuva, ijungi karsciausiu rezhimu, puti i ta vashko lakshta, kol suminkshteja ir isuki dagti i ji (tik butinai parafinuota). Dar galima shilton orkaiten keletui minuciu ikisht. Cia tik tam, kad nesutrupetu sukamas. Arba pjaustomas, jei sugalvotum kokias kvadratines daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu labai, pradesim gamyba.
Atsakyti
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 19, 08:52)
Apie želines žvakes.

kur matei pirkti ir kiek kainavo??
Atsakyti
QUOTE(Atize @ 2006 03 20, 10:27)
kur matei pirkti ir kiek kainavo??

man atrodo puse litro 30 litu kainuoja g.gif

o ar kas nors bandet su tais ledukais daryti zvakes?kaip gavosi? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai.
Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti) g.gif . Dabar kaupiu parafiną ir kada nors atsidesiu rimtesniam gamybiniam darbui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2006 04 01, 21:27)
Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai.
Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti)  g.gif  . Dabar kaupiu parafiną ir kada nors atsidesiu rimtesniam gamybiniam darbui  biggrin.gif

o kokio dydzio ledukus dejai?
o va del jogurto mazu pakeliu tai gera ideja pakisai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kažkada, seniai seniai smile.gif panelės žurnale buvo idėjų apie žvakių darymą. Nelabai aš kažką prisimenu išskyrus vieną. Rankos formos žvakutę. Dabar nelabai turiu kaip nufotografuot, bet jeigu kam įdomu, galėsiu vėliau fotkę įkelt.
Labai įspūdingai atrodo smile.gif ypač raudona biggrin.gif
Atsakyti