QUOTE(zojux @ 2011 10 04, 10:53)
visu ko paklausiu visi aimanuoja del elektros islaidu boilerio vandens sildymui ir jos buna ~200-300 Lt....isvadu nedarysiu...
Na bute gyvenciau tai kokia saskaita imesciau, bet kai nuosavam gyvenu, galiu tik pasakyti, o tiketi ar ne - jau tamstos spereskit kaip kam patogiau
QUOTE(zojux @ 2011 10 04, 10:53)
dabar del 10Kg granuliu. Kiek atsimenu is praeitu metu mano degiklis suvalgydavo ~12-15 kg per preitu metu gruodi (kiek atsimenu buvo atsiaurus menuo) - cia visos grindys is boileris (na dar pora kopeteliu).
Namas visas apsiltintas 15cm Neoporu, o stogas PU putomis.
Siaip budavau nustates i grindis padavima ~+25, tai kambariuose budavo +23. Bet man atrodo, kad granuliu sudeginu per daug, ypac del boilerio, nes ten histerize maximali yra 10 laipsniu ir tik jiems nukritus vel kuriasi degiklis (o tie 10laipsniu nukritineja pakankamai greiatai, net ir nelabai naudojant vandens nes termostatas kisasai tik kokiu 30-40 cm is apacios i boileri). Siaip kiek ziurinejau ir bandymu atlikau degiklis kurdavosi beveik kas 1,5 valados. Padirba kazkur 1 val ir vel issijungia. Jei butu iseje ta kurimasi suretinti, tai sanaudos manau irgi sumazetu, bet..
Dabar turiu sumanyma pakelti temperatos padavima i grindis iki kokiu 35, kaip budavo su malkomis ziema, ir pajungi taimeri, kad degiklis galtu kurentis ir dirbti tiek pvz kokia 2-3 valandas vidurdieni, o tada issijungia iki kitos dienos, nes viaks bus uzsildes.
Paprasciau butu tamstos degikliui (kiek suprantu su fotoakute stebima) ivesti galios moduliacijas (jei tokios yra): 100% ir kokiu 10/20%, tada butu nasiau
Priesingai nei manote, geriau butu sildyti nakciai, nes diena dar nors ir nedaug per langus gaunat silumos
grindys - jeigu didelis kiekis galima +35 arba didesni siurblio greiti
Arba kaip ir minejau visa isijungima/issijungima l. lengvai issprestu akumuliacine talpa (cia tamstos atveju)
P.s. sildomam plotui 150m2 su tokia sienu varza sios sanaudos butu normalios. Taip pat manau ir 10kW galios uztektu
Tiesa 15kg granuliu = 75kWh parai (gruodi), tai valandinis poreikis gaunas apie... 3kWh, na jei blogos kokybes ir t.t. 2kWh
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2011 10 03, 18:17)
Tai kad aš dar neturiu atskiro boilerio
. Anas pas mane integruotas į dujinį katilą. Bet galvoju kitą vasarą jau keisti atgyvenusį dujinį ir statyti dujinį+kombinuotą boilerį, kurį vasarą šildyčiau dujomis, o žiemą- nuo GKK.
Kokia suma +- planuojate isleisti tam projektui (nebijokit nesiulysiu nieko is savo parduodamu)?