Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

Sveiki,
vyras užsidegęs namo šildymui naudoti šiaudų granules. (Aš, atvirai pasakius, labiau linkus prie varianto dujos + malkos (2 atskiri katilai, juolab, kad dujotekis nutiestas).
Gal kas turit patirties būtent su šiaudų granulėm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolute: 25 sausio 2012 - 12:21
Laba diena. Reikia mazos pagalbos. Turiu katiliuka Ling Duo 15. Nusimuse gamikliniai nustatymai, griztamas kazkaip 45 laipsniai. Gal kas gali pakonsultuoti kaip ieiti i programa arba gal gali kas nors atvykti ir sutvarkyti. Randuosi Kaune - Romainuose. smile.gif
Pagelbekite dvytukas@yahoo.com Aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bvdaug @ 2012 01 25, 17:58)
Laba diena. Reikia mazos pagalbos. Turiu katiliuka Ling Duo 15. Nusimuse gamikliniai nustatymai, griztamas kazkaip 45 laipsniai. Gal kas gali pakonsultuoti kaip ieiti i programa arba gal gali kas nors atvykti ir sutvarkyti. Randuosi Kaune - Romainuose. smile.gif
Pagelbekite dvytukas@yahoo.com Aciu ax.gif

Paprasta - serviso nustatymuose nustatykit minimalia griztama temperatura +50
Atsakyti
As ta suprantu, kad skaiciu reikia pakeisti, bet tas aparatas su dispejumi praso ivesti koda, kad ieitum i servizo nustatymus. Va cia ir pasibaigia mano ismanumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bvdaug @ 2012 01 26, 14:36)
As ta suprantu, kad skaiciu reikia pakeisti, bet tas aparatas su dispejumi praso ivesti koda, kad ieitum i servizo nustatymus. Va cia ir pasibaigia mano ismanumas smile.gif

parasiau, tik per daug "neprisididzejaukit" smile.gif
Atsakyti
Aciu lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba diena,
Galvoju koki katila statytis naujai statomame name. Duju nera. Katilineje mazai vietos, akumuliacine talpa netilptu.
Man santechnikai siulo granulini katila Heiztechnik Q Pellet Duo 15 kw ( namo plotas 117 kv.m. pirmam aukste grindys bus sildomos, antrame radiatorias, boileris 120 l) . Gal kas nors is forumieciu toki turi ir galetu pasidalinti ispudziais apie ji? Arba gal kas seip apie juos ismano, verta ji isigyti ar ne, kaina jo 9000 lt. Man si suma yra didele.
Ar yra granulinio katilo pranasumu pries malkini is finansines puses? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(sewaldas @ 2012 01 27, 18:25)
Laba diena,
Galvoju koki katila statytis naujai statomame name. Duju nera. Katilineje mazai vietos, akumuliacine talpa netilptu.
Man santechnikai siulo granulini katila Heiztechnik Q Pellet Duo 15 kw ( namo plotas 117 kv.m. pirmam aukste grindys bus sildomos, antrame radiatorias, boileris 120 l) . Gal kas nors is forumieciu toki turi ir galetu pasidalinti ispudziais apie ji? Arba gal kas seip apie juos ismano, verta ji isigyti ar ne, kaina jo 9000 lt. Man si suma yra didele.
Ar yra granulinio katilo pranasumu pries malkini is finansines puses?  Aciu.

http://www.skundai.lt/?id=23677
smile.gif
Atsakyti
Jei yra noras pasiskaičiuoti pagaminamos šilumo kiekį, pabandykite seną gerą formulę. Q=cm(T2 - T1). Vandens c - specifine siluma 4190 J/kg K... m vandens mase kg - 1litras =1kg - galima nustatyti pagal cirkuliacinio siurbliuko techninius duomenis arba pagal katilo vandens kieki. T2-T1 - temperaturos pokytis (pvz tarp griztamo ir iseinancio vandens arba uzadarius pamaisymo voztuva nuo katilo pradines iki pasiektos) - temperaturos nebutina keiti i Kelvinus, nes rezultatas, bus tas pats. Q israiska J - Dziauliais. 3.6 Mj = 1 KW. Panasiai veikia ir silumos skaitikliai - skaiciuoja vandens kieki ir temperaturu skirtuma.

PVZ. T2- iseinantis vanduo 36 C, T1 - griztantis vanduo 26 C.
Pagal cirkuliacinio siurbliuko aprasa jis pernesa vandens - 1m3/h - 1000ltr - 1000 kg.

Q= 4190 J/kg K X 1000Kg X (36 K-26 K)= 41900000 J = 41.9 Mj = 11.639 Kw

katilas dirbo 1 val 27% galingumu. jei dirbtu 100% sunaudotu 6.24 kg anglies. Dirbdamas 27% galingumu sunaudojo - 1.685 kg anglies.
Reiskia is 1kg anglies gauta 11.639 kw/1.685kg= 6.907 kw.

Arba jei katilas nuo 59C iki 72C ikaito per 10 min (uzdarius pavara), dirbdamas 60% galingumu. Katilo vandens turis 100 ltr. irgi kazkas gautusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 27 sausio 2012 - 19:18
tai koki katila rekomenduotu cia pasisakantys profai tos srities ? gali but ir is lenkijos, atsivezciau. Aciu
Papildyta:
QUOTE(egis_klp @ 2012 01 27, 20:46)

Aciu uz nuoroda, o as kalbejau su atstovu tos firmos sake labai geras katilas, be problemu viskas bus. Melagis pasirodo
Atsakyti
QUOTE(sewaldas @ 2012 01 27, 20:51)
tai koki katila rekomenduotu cia pasisakantys profai tos srities ? gali but ir is lenkijos, atsivezciau. Aciu
Papildyta:
Aciu uz nuoroda, o as kalbejau su atstovu tos firmos sake labai geras katilas, be problemu viskas bus. Melagis pasirodo

Pirkau lenkuos prieš tris metus sau granulinį katilą biskį paprastesnį už 6000Lt...
Kolkas nesigailiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2012 01 27, 23:04)
Pirkau lenkuos prieš tris metus sau granulinį katilą biskį paprastesnį už 6000Lt...
Kolkas nesigailiu.  biggrin.gif

koks tai katilas ?
Atsakyti