Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(ptashka @ 2012 01 18, 15:18)
Paliukai, gal jus galetumet man paaiskinti, kam skirtas parametras Air Volume (Zebiec katilas)? Pas mane jis nustatytas 30%. Ar ji reiketu kaitalioti, ar cia gerai jis pas mane stovi. Nenoriu pardavejams skambinti  ax.gif

Tai yra deguonies kiekis paduodamas i degimo kamera (ventiliatoriaus greitis), ji reikia kaitalioti keiciant kuro tipa (manau ir siuose nesiskiria)
o kodel pardavejam nenorit skambinti - susipykot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 01 18, 14:33)
Tai yra deguonies kiekis paduodamas i degimo kamera (ventiliatoriaus greitis), ji reikia kaitalioti keiciant kuro tipa (manau ir siuose nesiskiria)
o kodel pardavejam nenorit skambinti - susipykot? smile.gif

Na as gi jau rasiau savo patirti su jais, tiesiog nesinori su jais apskritai bendrauti smile.gif
Reiskia, jei pas mane nustatytas dabar toks, tai toki ir palikineti, ar bandyti "pazaisti", ziurint, kaip taupiau ir efektyviau katilas dirba?
Man kazkaip vis atrodo didele iseiga ant 115 kvadratu ploto 100 kg maks. 5 paroms (dabar jau maziau, kai atsalo), bet gal tai ir yra normalu, nezinau.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2012 01 18, 15:42)
Na as gi jau rasiau savo patirti su jais, tiesiog nesinori su jais apskritai bendrauti smile.gif
Reiskia, jei pas mane nustatytas dabar toks, tai toki ir palikineti, ar bandyti "pazaisti", ziurint, kaip taupiau ir efektyviau katilas dirba?
Man kazkaip vis atrodo didele iseiga ant 115 kvadratu ploto 100 kg maks. 5 paroms (dabar jau maziau, kai atsalo), bet gal tai ir yra normalu, nezinau.

sildant granulemis deguonies kiekis turi buti toks kad ziezirbos pradeda skraidyti, tuomet mazinate tol kol jau nebeskraido

angliai truputi kitaip

Svarbiausia:
1. Nepersistengti kad kuras "nenueitu zemyn" link sneko/bunkerio
2. nesumazinti deguonies tiek kad katilas pradetu rasoti/verkti - t.y. begtu kondensatas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 01 18, 14:49)
sildant granulemis deguonies kiekis turi buti toks kad ziezirbos pradeda skraidyti, tuomet mazinate tol kol jau nebeskraido

Aciu, kadangi sildome granulemis, kai katilas jas "valgo" ir uzdega, tikrai matosi zieziros smile.gif Gal paliksiu viska nekrapscius, kad nepabloginciau biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Planuojam pirkti granulini katila PER-EKO DUO 19kw. NAmas 150 kv, visur grindinys sildymas, boileris 200 litru. Abejojam ar uzteks 19kw galingumo. Noreciau isgirsti Jusu nuomones del sio katilo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Metute @ 2012 01 18, 17:48)
Sveiki 4u.gif

Planuojam pirkti granulini katila PER-EKO DUO 19kw. NAmas 150 kv, visur grindinys sildymas, boileris 200 litru. Abejojam ar uzteks 19kw galingumo. Noreciau isgirsti Jusu nuomones del sio katilo ax.gif

Jei namas statytas ne iki karo biggrin.gif , tai tikrai tokio galingumo užteks. Mūsų namas 200 kv.m, o katilas 15kW ax.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2012 01 18, 17:56)
Jei namas statytas ne iki karo  biggrin.gif , tai tikrai tokio galingumo užteks. Mūsų namas 200 kv.m, o katilas 15kW  ax.gif

Musu namas naujai statytas, atrodo apsiltintas gerai. O koks Jusu katilas? Gal kombinuotas? Esate patenkinti? Nes mes apmastymuose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Metute @ 2012 01 18, 20:00)
Musu namas naujai statytas, atrodo apsiltintas gerai. O koks Jusu katilas? Gal kombinuotas? Esate patenkinti? Nes mes apmastymuose biggrin.gif

Mūsų katilas Klimosz Ling Duo, bet viršutinę kamerą naudojame tik šiukšlėms sudeginti smile.gif . Kadangi kitokio GKK neteko naudot, tai nesiskundžiame.
Atsakyti
Naujas pastebejimas: pabandžiau pernykštės "Naujintos" anglies likučių, kuriuos buvau nusipirkęs šlapius. Matosi, kad lyginant su "Baltijos anglis" produkcija, sudega tikrai geriau ir nesudegusių gabaliukų nėra... Tiesa, šlako yra pakankamai. Iki medžio granulių angliai dar toli......................................
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2012 01 21, 23:10)
Naujas pastebejimas: pabandžiau pernykštės "Naujintos" anglies likučių, kuriuos buvau nusipirkęs šlapius. Matosi, kad lyginant su "Baltijos anglis" produkcija, sudega tikrai geriau ir nesudegusių gabaliukų nėra... Tiesa, šlako yra pakankamai. Iki medžio granulių angliai dar toli......................................

kitam forume rasiau kad baltijos anglis gana tragiska siais metais (paciam neseniai teko pastebeti) pameginkit hufos pora maisu imesti, manau situacija pageres
Atsakyti
sveiki, po truputi ir mes domimes kuom sildysim savo namus. ir iskilo toks klausimas, kaimynas turi granulini peciu - tik nezinau tiksliai koki - bet, ne tame esme - ji kiekviena savaite turi valyti peciu, nes uzsikemsa, ir visas kaminas yra nujuodaves - tai kame cia reikalas? nesureguliuotas pecius? ar blogas pats pecius? ar kame reikalas? vyras man sako - galeume apsistoti ties granuliniu pecium, bet kad jei reiks kiekviena savaite ji valyti, tai kosmaras. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske24: 23 sausio 2012 - 11:17
QUOTE(braske24 @ 2012 01 23, 12:17)
sveiki, po truputi ir mes domimes kuom sildysim savo namus. ir iskilo toks klausimas, kaimynas turi granulini peciu - tik nezinau tiksliai koki - bet, ne tame esme - ji kiekviena savaite turi valyti peciu, nes uzsikemsa, ir visas kaminas yra nujuodaves - tai kame cia reikalas? nesureguliuotas pecius? ar blogas pats pecius? ar kame reikalas? vyras man sako - galeume apsistoti ties granuliniu pecium, bet kad jei reiks kiekviena savaite ji valyti, tai kosmaras. 4u.gif

Sveiki,

viskas priklauso nuo paties peciaus, todel atsakyti sunku. Galimas daigtas kad kurena smulkinta anglim ir si ji kemsa (didelis peleningumas), jeigu medienos granulem tai gali buti blogi nustatymai. Jeigu yra "pionierius" ir kurena siaudu granulem tai irgi daug bus pelenu.
Priezasciu yra ne viena ir ne dvi.

Patikslinkite ka turite omenyje - ar pelenine ar pati silumokaiti (kai uzsinesa).
Jei silumokaitis - dar galima padaryti taip kad pats katilas issivalytu, priklausomai nuo modelio (apgauti vyra biggrin.gif )
jei pelenine - nori nenori jau teks tustinti rankom

Atsakyti