Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(Natalėja @ 2011 11 29, 13:07)
Nupirkome katilą Q PELLET DUO 15 KW.
Ieškojome Lenkijoje, nupirkome pas tiekėja Lietuvoje (pigiau nei Lenkijoje(galbūt)) Už katilą atidavėme 8000 Lt. Dabar ruošiames pajunginėti. smile.gif Valdiklis eco MAX 800 su lietuvišku meniu. Kas turi panašu katilą pasidalinkite patirtimi  verysad.gif

Jeigu nereikia deginti smulkintos anglies, manau pasirinkimas geras toks katilas. Toki katila turi forumietis Laimism, jis cia buvo rases ir granuliu sunaudoja jis nedaug sildymui. As i sita katila jau seniai seile varvinu biggrin.gif
Atsakyti
Ka manote ar teisinga butu pasistatyti kombinuota boileri, prie kurio butu galimybe pajungti granulini katila, bei saules kolektoriu ir kad butu elektrinis tenas (trukstamai vandens temperaturai sukelti, sildant vandeni vasara nuo saules kolektoriu, su galimybe ji atjungti sildymo sezono metu)?
Gal kas turite panasu pasistate? As cia sneku ne apie akumuliacine talpa, o grynai tik apie boileri 200-300ltr.
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2011 11 29, 17:00)
Ka manote ar teisinga butu pasistatyti kombinuota boileri, prie kurio butu galimybe pajungti granulini katila, bei saules kolektoriu ir kad butu elektrinis tenas (trukstamai vandens temperaturai sukelti, sildant vandeni vasara nuo saules kolektoriu, su galimybe ji atjungti sildymo sezono metu)?
Gal kas turite panasu pasistate? As cia sneku ne apie akumuliacine talpa, o grynai tik apie boileri 200-300ltr.

Manau kad geresnis variantas negu vasara sildyti granulemis ar elektra boileri.

Realiai kiek pasakoja klientai - (isskyrus l. sauleta ziemos diena - kai -20 lauke), tai kazkur nuo balandzio menesio jau pradeda sildyti ir iki rugsejo pabaigos, spalio gal vidurio sildo.

Tik sioje vietoje siulau neperlenkti su kolbu skaiciumi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 29, 18:10)
Manau kad geresnis variantas negu vasara sildyti granulemis ar elektra boileri.

Realiai kiek pasakoja klientai - (isskyrus l. sauleta ziemos diena - kai -20 lauke), tai kazkur nuo balandzio menesio jau pradeda sildyti ir iki rugsejo pabaigos, spalio gal vidurio sildo.

Tik sioje vietoje siulau neperlenkti su kolbu skaiciumi smile.gif

Manau isvis statysiu plokstini, o ne kolbini kolektoriu, nes pagrinde bus naudojama ne sildymo sezono metu. O gal eina kombinuota, viena kolbini, kita plokstini?
Gal kas galetu parekomenduoti konkretu boileri?
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2011 11 29, 17:15)
Manau isvis  statysiu plokstini, o ne kolbini kolektoriu, nes pagrinde bus naudojama ne sildymo sezono metu. O gal eina kombinuota, viena kolbini, kita plokstini?
Gal kas galetu parekomenduoti konkretu boileri?

imkit geriau visa komplekta is tu kurie siulo ir viskas (bus kartu su boileriu), nes pradejus atskirai rinktis po atskira detale, bus sunkiau "zenyti" po to visa sistema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 28, 13:33)
na tokiu oru kaip siandien anglis budi. Kuras ir taip yra pakankamai "dulkinas", todel budejimo metu manau labiau "auga" silumokaitis, na zodziu nepilnai isnaudojama

Daug efektyviau bus angli uzkurti prie kokiu -5/-10.
Praeitais (ar uzpraeitais) metais sezona pabaiginejau smulkia anglimi - kol salta, viskas grazu. Bet kai pasilo, kuras nesudegdavo iki galo bei silumokaitis labiau kimsos.

O man gaunas atvirkščiai. Jei katilas dirba rečiau, anglys sudega iki pelenų, jei namas pareikalauja šilumos - atsiranda šlako ir nepilnai sudegusių angliukų sad.gif .

QUOTE(egis_klp @ 2011 11 29, 17:00)

O man kilo idėja smile.gif . Praeitą vasarą bandžiau boilerį šildyti smulkia anglimi (kartu su vonios grindiniu šildymu). Sąnaudos apie 130 lt per mėn. sad.gif . Sugalvojau kitą vasarą katilo maitinimą pajungti nuo kombinuoto boilerio, kada pvz. jo temperatūra kristų iki 40 C, jis vietoj el. teno įjuntų katilą, o pasiekus nustatytą temperatūrą - išjungtų.

Lapkričio mėn. smulkios anglies sąnaudos kartu su vandens pašildymu apie 475 kg/230 Lt . Jokių didelių blogybių dėl smulkios anglies kol kas nematau, per mėn. užpyliau bunkerį du kartus, išskyrus purviną užpylimą ir gan tankų pelenų sėmimą.
Atsakyti
Edmundask, tai gal reiktu sutrumpinti padavimo laika , gal nespeja sudegti anglys, jeigu yra nesudegusiu angliuku?
As tai sprendziu ka rinktis malkini katila ar granulini ir deginti smulkinta angli.
O bunkerio uzpylimas anglimis kiek suprantu purvinas, tik jeigu didmaisiais anglys? Jeigu maisais, manau nera ten taip purvina... Ir ar yra angliu smarve katilineje?
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 11 30, 19:10)
O man gaunas atvirkščiai. Jei katilas dirba rečiau, anglys sudega iki pelenų, jei namas pareikalauja šilumos - atsiranda šlako ir nepilnai sudegusių angliukų sad.gif .

vadinas yra perdidelis padavimas siuo atveju - nesuspeja sudegti.
O budejimo metu gauna nemaza deguonies kieki ir todel (galbut) geriau sudega
Atsakyti
QUOTE(rexas @ 2011 11 30, 23:11)
Edmundask, tai gal reiktu sutrumpinti padavimo laika , gal nespeja sudegti anglys, jeigu yra nesudegusiu angliuku?
As tai sprendziu ka rinktis malkini katila ar granulini ir deginti smulkinta angli.
O bunkerio uzpylimas anglimis kiek suprantu purvinas, tik jeigu didmaisiais anglys? Jeigu maisais, manau nera ten taip purvina... Ir ar yra angliu smarve katilineje?

Su padavimo laikais ir oro kiekiu teko kiek pažaisti, kol mano SSOM anglis pradėjo daugmaž normaliai sudegti. dabar per parą sudega apie 16 kg . Tai mane tenkina.
Aš džiaugiuosi, kad išsirinkau granulinį, nors ir po ilgų svarstymų. Anglis pas mane apie 50 kg maišais, visą maišą nunešti ir supilti į bunkerį per sunku. Tenka nusemti porą kibirų, su kostiumu katilo neužpilsi smile.gif . Mano katilas turi ištraukimo ventiliatorių, anglių kvapo katilinėje nėra, kiek pasijunta valymo metu arba katilui dirbant palaikius atidarytas dureles.
Atsakyti
Del nesudegusios anglies gabaliuku. Atrodo sureguliuoji gerai galingumus, bet isimant pelenus yra gabaliuku. Tada as dar pazaidziau su deguonies nustatymais liambdai. Visiems galingumas kas savaite padidindavau po 5. Po dvieju savaiciu atsistojo i savo vieta.

Del SSOM anglies abejoju, pagal sunaudojima panasu i DOM. Mano didesne kvadratura sunaudoju 18 kg.

P.S. prie katilo su kostiumu nevaikstau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 01 gruodžio 2011 - 09:56
QUOTE(mykas @ 2011 12 01, 10:49)
Del nesudegusios anglies gabaliuku. Atrodo sureguliuoji gerai galingumus, bet isimant pelenus yra gabaliuku. Tada as dar pazaidziau su deguonies nustatymais liambdai. Visiems galingumas kas savaite padidindavau po 5. Po dvieju savaiciu atsistojo i savo vieta.

Del SSOM anglies abejoju, pagal sunaudojima panasu i DOM. Mano didesne kvadratura sunaudoju 18 kg.

P.S. prie katilo su kostiumu nevaikstau

didinot tik su liambda ar didinot ir vent galia?
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 12 01, 09:17)
Su padavimo laikais ir oro kiekiu teko kiek pažaisti, kol mano SSOM anglis pradėjo daugmaž normaliai sudegti. dabar per parą sudega apie 16 kg . Tai mane tenkina.
Aš džiaugiuosi, kad išsirinkau granulinį, nors ir po ilgų svarstymų. Anglis pas mane apie 50 kg maišais, visą maišą nunešti ir supilti į bunkerį per sunku. Tenka nusemti porą kibirų, su kostiumu katilo neužpilsi smile.gif . Mano katilas turi ištraukimo ventiliatorių, anglių kvapo katilinėje nėra, kiek pasijunta valymo metu arba katilui dirbant palaikius atidarytas dureles.

edmundask, koks pas jus katilas?
Atsakyti