Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(rexas @ 2011 11 28, 13:14)
Visi mane atkalbineja nuo smulkintos anglies. Medzio granules man perbrangu, todel teks kogero statytis malkini katila ir deginti malkas/briketus. Norejau paklausti koki reiktu rinktis katila, kad ateityje galima butu ideti degikli ir butu geras rezultatas? Kiek supratau skaitinedamas forumus, tai butu privalumas didele vandens talpa katile ir maza pakura? Silumokaiciu irgi visokiu buna, bet kitoks silumokaitis negu ant iprastiniu katilu tai turbut buna tik ant labai brangiu granuliniu katilu?

duju generacini - tas pacias malkas pataupys
akumuliacine talpa
ir kazkada ateityje prijungti prie tos talpos tik granulemis kurenama katila
ir viska automatizuoti, kad nurkitus pvz akum talpoje temperaturai zemiau x kuriasi granules ir dasildo

va tada bus nasiau, nei viska suplakti i viena
Atsakyti
QUOTE(rexas @ 2011 11 28, 12:14)
Visi mane atkalbineja nuo smulkintos anglies. Medzio granules man perbrangu, todel teks kogero statytis malkini katila ir deginti malkas/briketus. Norejau paklausti koki reiktu rinktis katila, kad ateityje galima butu ideti degikli ir butu geras rezultatas? Kiek supratau skaitinedamas forumus, tai butu privalumas didele vandens talpa katile ir maza pakura? Silumokaiciu irgi visokiu buna, bet kitoks silumokaitis negu ant iprastiniu katilu tai turbut buna tik ant labai brangiu granuliniu katilu?

Pats dabar kūrenu smulkią anglį. Labai blogai nėra, bet nėra ir labai gerai: pirmiausiai iš anglies negaunu tos deklaruojamos šilumos, gal tik kokį 10% daugiau nei iš medžio granulių; antra- gerookai daugiau pelenų; trečia- nešioti medžio granulių maišiukus nesulyginti su anglies... (švaros prasme) doh.gif .
Kas dėl malkų, jau kelis kartus buvo sakoma: malkos pigu ir gerai, jei turi savo miško, jei teks pirkti ... schmoll.gif Plius malkinis katilas "pririša" prie namo.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 28, 13:24)
Pats dabar kūrenu smulkią anglį. Labai blogai nėra, bet nėra ir labai gerai: pirmiausiai iš anglies negaunu tos deklaruojamos šilumos, gal tik kokį 10% daugiau nei iš medžio granulių; antra- gerookai daugiau pelenų; trečia- nešioti medžio granulių maišiukus nesulyginti su anglies... (švaros prasme)  doh.gif .
Kas dėl malkų, jau kelis kartus buvo sakoma: malkos pigu ir gerai, jei turi savo miško, jei teks pirkti ...  schmoll.gif  Plius malkinis katilas "pririša" prie namo.

Manau darote klaid,a del to kad tokiu metu kaip dabar kuriate smulkia angli, siulyciau tokiu metu sildytis granulem. O jau saltesniu metu smulkia angli kurti.
Per anksti dar leisti katila ant smulkios anglies... bet cia mano nuomone
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 28, 12:28)
Manau darote klaid,a del to kad tokiu metu kaip dabar kuriate smulkia angli, siulyciau tokiu metu sildytis granulem. O jau saltesniu metu smulkia angli kurti.
Per anksti dar leisti katila ant smulkios anglies... bet cia mano nuomone

O kame tas blogumas? Kad dirba nepilnu galingumu?
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 28, 13:30)
O kame tas blogumas? Kad dirba nepilnu galingumu?

na tokiu oru kaip siandien anglis budi. Kuras ir taip yra pakankamai "dulkinas", todel budejimo metu manau labiau "auga" silumokaitis, na zodziu nepilnai isnaudojama

Daug efektyviau bus angli uzkurti prie kokiu -5/-10.
Praeitais (ar uzpraeitais) metais sezona pabaiginejau smulkia anglimi - kol salta, viskas grazu. Bet kai pasilo, kuras nesudegdavo iki galo bei silumokaitis labiau kimsos.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 28, 12:33)
na tokiu oru kaip siandien anglis budi. Kuras ir taip yra pakankamai "dulkinas", todel budejimo metu manau labiau "auga" silumokaitis, na zodziu nepilnai isnaudojama

Daug efektyviau bus angli uzkurti prie kokiu -5/-10.
Praeitais (ar uzpraeitais) metais sezona pabaiginejau smulkia anglimi - kol salta, viskas grazu. Bet kai pasilo, kuras nesudegdavo iki galo bei silumokaitis labiau kimsos.

Gal ir taip... Tik kad anglies namie dar beveik 3 tonos...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 28, 13:40)
Gal ir taip... Tik kad anglies namie dar beveik 3 tonos...

tada kaltas - tik sunervinau
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 25, 14:48)

Dekui
Atsakyti
QUOTE(Piranjai @ 2011 11 28, 14:29)

Jus kaunieciai? Butu idomu gyvai paciupinet ta daikciuka.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rexas @ 2011 11 28, 13:14)

Gal galėtumėte išvardinti kurenimo smulkia anglimi trūkumus?

Atsakyti
Nupirkome katilą Q PELLET DUO 15 KW.
Ieškojome Lenkijoje, nupirkome pas tiekėja Lietuvoje (pigiau nei Lenkijoje(galbūt)) Už katilą atidavėme 8000 Lt. Dabar ruošiames pajunginėti. smile.gif Valdiklis eco MAX 800 su lietuvišku meniu. Kas turi panašu katilą pasidalinkite patirtimi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2011 11 29, 14:07)
Nupirkome katilą Q PELLET DUO 15 KW.
Ieškojome Lenkijoje, nupirkome pas tiekėja Lietuvoje (pigiau nei Lenkijoje(galbūt)) Už katilą atidavėme 8000 Lt. Dabar ruošiames pajunginėti. smile.gif Valdiklis eco MAX 800 su lietuvišku meniu. Kas turi panašu katilą pasidalinkite patirtimi  verysad.gif

EkoMax 800P valdiklio pajungimo schemos gali buti cia
http://www.plum.pl/p...0katologowa.pdf

o is tikruju reikia ziureti ka gamintojas rekomenduoja siuo atveju
http://www.heiztechn...n...=35&lang=pl

Jusu katilo instrukcijos 9psl. dar schemu
Atsakyti