Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis

QUOTE(silainiai @ 2011 11 14, 12:05)
O kada labiau "apauga" degiklis- kai pastoviai dirba ar kai daugiau budi? Ventiliatoriaus galia 100 - siūlot duoti maksimumą?

kiek pamenu 100 dar ne maksimumas pas Jus - maksimumas berods 200.
Jeigu valdiklio senesne info ir maks. yra 100, tada palike prie 60

degiklis apauga kai dazniau budi (per kontrolini padavima prisikaupia). Bet as turejau omenyje silumokaicio apaugima (kai mazesnis deguonies kiekis)
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 14, 12:05)
O kada labiau "apauga" degiklis- kai pastoviai dirba ar kai daugiau budi? Ventiliatoriaus galia 100 - siūlot duoti maksimumą?

Pas mane šlako daugiau susidaro kada katilas užkėlinėja temperatūrą. Jei name temperatūra pasiekta ir katilas tik budi bei dašildo boilerį - šlako susidaro nedaug, anglis sudega beveik iki pelenų. Katilą valau du kart savaitėj po 20 l kibirą.
SSOM anglies granulės turbūt sunkiau sudega nei DOM, kiek skaičiau, SS angliai sudeginti reikia daugiau oro. Aš irgi ilgokai pažaidžiau kol pasiekiau geresnį sudegimą.
Anglies sąnaudos lapkričio mėn. - apie 16 kg parai.
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 11 14, 19:28)
Pas mane šlako daugiau susidaro kada katilas užkėlinėja temperatūrą. Jei name temperatūra pasiekta ir katilas tik budi bei dašildo boilerį - šlako susidaro nedaug, anglis sudega beveik iki pelenų. Katilą valau du kart savaitėj po 20 l kibirą.
SSOM anglies granulės turbūt sunkiau sudega nei DOM, kiek skaičiau, SS angliai sudeginti  reikia daugiau oro. Aš irgi ilgokai pažaidžiau kol pasiekiau geresnį sudegimą.
Anglies sąnaudos lapkričio mėn. - apie 16 kg parai.

O pas mane pelenų susidaro gal tik trečdalis, visa kita lieka kietų anglies gabaliukų formos. Dabar galvoju dar vieną eksperimentą- kas dieną kelsiu ventiliatoriaus galingumą 5%, pažiūrėsiu, ar jausis skirtumas. Ir dar vienas pastebėjimas- kaminas už katilo ryškiai karštesnis, nei kūrenant medžio granules. g.gif
P.S. Tokiai kvadratūrai 16kg/parai - sakyčiau visai liuks rezultatas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 11 14, 22:32)
O pas mane pelenų susidaro gal tik trečdalis, visa kita lieka kietų anglies gabaliukų formos.  Dabar galvoju dar vieną eksperimentą- kas dieną kelsiu ventiliatoriaus galingumą 5%, pažiūrėsiu, ar jausis skirtumas. Ir dar vienas pastebėjimas- kaminas už katilo ryškiai karštesnis, nei kūrenant medžio granules.  g.gif
P.S. Tokiai kvadratūrai 16kg/parai - sakyčiau visai liuks rezultatas  drinks_cheers.gif

Išmetamų dūmų temperatūrą sumažinau kiek pamažinęs anglies padavimą per 10 s, juk anglis kaloringesnė nei granulės. Tai pagerino ir anglies sudegimą, angliai pilnai sudegti reikia laiko (bei pakankamai oro). Be ventiliatoriaus galingumo dar pažaidžiau su pūtimo ir padavimo laikais žarijų palaikyme.
Atsakyti
gossip.gif

> Šildymas granulėmis, Diskutuojam toliau...

Gal kas žinot medienos granulių pardavėjus apie Mažeikius, Telšius ?
Atsakyti
QUOTE(edmundask @ 2011 11 15, 08:35)
Išmetamų dūmų temperatūrą sumažinau kiek pamažinęs anglies padavimą per 10 s, juk anglis kaloringesnė nei granulės. Tai pagerino ir anglies sudegimą, angliai pilnai sudegti reikia laiko (bei pakankamai oro). Be ventiliatoriaus galingumo dar pažaidžiau su pūtimo ir padavimo laikais žarijų palaikyme.

Aš irgi sumažinau išmetamų dūmų temperatūra, tik kitaip. Padavimas mano koks ir buvo. Įdėjau į kostrzewa dar vieną turbuliatorių - pasigaminau iš 9 cm pločio metalo juostų (pragrežiau ir prisukau verzlemis prie dviejų strypų su sriegiu ), taip pat originalaus turbuliatoriaus sparnelius pailginau (turbūt dedamas į visus vienodas tiek į 15 KW, tiek į 40 KW ), bet taip, kad po to lįstų į katilą. Išmetamųjų dūmų temperatūra sumažėjo žymiai, prailginau ugnies patikrinimą, kad grįžęs po budėjimo įkaistų dūmas iki kokių 68 C . Įdomu stebėti, kai katilo temperatūra kokie 58 C ir dumu temperatura 57 C. Taip pat pravalau šilumokaičius karts nuo karto.
Maciau youtube megejiska filmuka, kur kostrzewos displejuje rodoma ne tik temperatura, bet ir naudingumo koeficientas. Šiuo klausimu turbut ekspertu neatsiras - kokios maigus spausti, kad tai pamatyti smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 11 16, 21:53)
Aš irgi sumažinau išmetamų dūmų temperatūra, tik kitaip. Padavimas mano koks ir buvo. Įdėjau į kostrzewa dar vieną turbuliatorių - pasigaminau iš 9 cm pločio metalo juostų (pragrežiau ir prisukau verzlemis prie dviejų strypų su sriegiu ), taip pat originalaus turbuliatoriaus sparnelius pailginau (turbūt dedamas į visus vienodas tiek į 15 KW, tiek į 40 KW ), bet taip, kad po to lįstų į katilą. Išmetamųjų dūmų temperatūra sumažėjo žymiai, prailginau ugnies patikrinimą, kad grįžęs po budėjimo įkaistų dūmas iki kokių 68 C .  Įdomu stebėti, kai katilo temperatūra kokie 58 C ir dumu temperatura 57 C. Taip pat pravalau šilumokaičius karts nuo karto.
Maciau youtube megejiska filmuka, kur kostrzewos displejuje rodoma ne tik  temperatura, bet ir naudingumo koeficientas. Šiuo klausimu turbut ekspertu neatsiras - kokios maigus spausti, kad tai pamatyti smile.gif  ?

Tikriausiai tu reikiamu atsakymu negausite ir is "kompetetingu" Kostrzewa atstovu Lietuvoje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 11 16, 22:53)
Aš irgi sumažinau išmetamų dūmų temperatūra, tik kitaip. Padavimas mano koks ir buvo. Įdėjau į kostrzewa dar vieną turbuliatorių - pasigaminau iš 9 cm pločio metalo juostų (pragrežiau ir prisukau verzlemis prie dviejų strypų su sriegiu ), taip pat originalaus turbuliatoriaus sparnelius pailginau (turbūt dedamas į visus vienodas tiek į 15 KW, tiek į 40 KW ), bet taip, kad po to lįstų į katilą. Išmetamųjų dūmų temperatūra sumažėjo žymiai, prailginau ugnies patikrinimą, kad grįžęs po budėjimo įkaistų dūmas iki kokių 68 C .  Įdomu stebėti, kai katilo temperatūra kokie 58 C ir dumu temperatura 57 C. Taip pat pravalau šilumokaičius karts nuo karto.
Maciau youtube megejiska filmuka, kur kostrzewos displejuje rodoma ne tik  temperatura, bet ir naudingumo koeficientas. Šiuo klausimu turbut ekspertu neatsiras - kokios maigus spausti, kad tai pamatyti smile.gif  ?

Mano katilas namui yra per galingas, todėl sumažinęs kuro padavimą kiek sumažinau ir jo galingumą, pažemėjo išeinančių į dūmtraukį dūmų temperatūra, taip sutaupau šiek tiek kuro, be to per ilgesnį laiką ant degiklio geriau sudega anglis.

QUOTE(zojux @ 2011 11 17, 09:47)
Tikriausiai tu reikiamu atsakymu negausite ir is "kompetetingu" Kostrzewa atstovu Lietuvoje  lotuliukas.gif

Kostrzewa katilas visai neblogas, kiekvienas katilas turi savų trūkumų ir privalumų, jei reikėtų pirkti kitą, aš ko gero pasirinkčiau tokį pat, tik 15 kW (Kostrzewa tokį ir siūlė, bet man atrodė, kad bunkeris per mažas smile.gif ). Aš jau kelis metus domiuosi šiais katilais ir vienintelis Paliukas taip išsamiai ir aktyviai bendrauja su savo (ir ne tik savo klientais). Pagalvokit, kiek įvairių granulinių katilų parduodama Lietuvoje. Kur jų "kompetetingi" atstovai smile.gif . Tarp kitko, dabartiniai mano nustatymai paremti pagal jų atstovo rekomendacijas forume http://www.biteplius.....-=(1280721173
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 11 16, 22:53)

turbuliatorius kartas nuo karto patikrinkit nes gali greiciau kimstis tose vietose
Atsakyti
Sveiki, domiuosi granuliniais katilais. Man reiketu apie12-14kw. Kiek suprantu, granuliniam katilui svarbu, kad butu kuo didesnis vandens turis katile, taciau su tokiu nedideliu katilo galingumu kaip taisykle vandens turis buna tik apie 40-60 litru, o kaip suprantu geriausiai, kad butu bent 100 litru. Ka duoda tas vandens kiekis? Kas blogai kai pergalingas katilas?
Mano skaiciavimais sildytis anglies granulemis gaunasi gerokai pigiau negu medzio granulemis. Jeigu medzio granuliu reiktu apie 6 tonu, o anglies tik 4 tonu, tai kainos skirtumas sezonui gaunasi beveik 2000lt, kas man atrodo labai daug. Tai galvoju apie sildyma anglimis, nors ir reiketu pelenus dazniau issemti.
Atsakyti
QUOTE(rexas @ 2011 11 20, 12:39)
Sveiki, domiuosi granuliniais katilais. Man reiketu apie12-14kw. Kiek suprantu, granuliniam katilui svarbu, kad butu kuo didesnis vandens turis katile, taciau su tokiu nedideliu katilo galingumu kaip taisykle vandens turis buna tik apie 40-60 litru, o kaip suprantu geriausiai, kad butu bent 100 litru. Ka duoda tas vandens kiekis? Kas blogai kai pergalingas katilas?
Mano skaiciavimais sildytis anglies granulemis gaunasi gerokai pigiau negu medzio granulemis. Jeigu medzio granuliu reiktu apie 6 tonu, o anglies tik 4 tonu, tai kainos skirtumas sezonui gaunasi beveik 2000lt, kas man atrodo labai daug. Tai galvoju apie sildyma anglimis, nors ir reiketu pelenus dazniau issemti.

a) peciaus vandens kiekis - aktualus katilams su kuro padavimu is virsaus - nes zmones nenori statytis salia akumuliacines talpos ir taip nori sumazinti gesinimu/ikurimu cikla. Tokiems katilams yra aktualus vandens kiekis 1000l t.y. akumuliacine talpa.
b ) mazos galios katilams nera butina DIDELE vandens talpa, to elementarus pavyzdys yra granulines krosneles (10, 15,20 kW)
c) smulki anglis kaloringesne, bet ir pelenu nuo jos daugiau bei daugiau apsinesa silumokaitis = krenta NVK, zenkliai dazniau reikia valyti silumokaiti
d) smulkia anglimi kurenamu katilu galia kuri yra maziausia (katilo) yra 14kW
e) per galingas katilas = daugiau silumos bus isleidziama i ora nes bus blogesnis katilo NVK = sundauojama daugiau kuro

Reziume, jeigu kurenamasi smulkia anglimi, nori nenori katilui reikia daugiau prieziuros (silumokaicio valymas, pelenu issemimas). Jeigu tai neatliekama (silumokaicio valymas) = kaip tamstos paskaiciavimais tas pats kiekis tiek anglies tiek granuliu per sezona.

P.S. medzio granules 6tx tarkim 650lt = 3900Lt
smulki anglis 4t x tarkim 650lt= 2600 Lt

skirtumas 1300Lt o ne 2000Lt, pasitikrinkite rinkos kainas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 20 lapkričio 2011 - 15:41
QUOTE(Paliukas @ 2011 11 20, 15:39)
a) peciaus vandens kiekis - aktualus katilams su kuro padavimu is virsaus - nes zmones nenori statytis salia akumuliacines talpos ir taip nori sumazinti gesinimu/ikurimu cikla. Tokiems katilams yra aktualus vandens kiekis 1000l t.y. akumuliacine talpa.
b ) mazos galios katilams nera butina DIDELE vandens talpa, to elementarus pavyzdys yra granulines krosneles (10, 15,20 kW)
c) smulki anglis kaloringesne, bet ir pelenu nuo jos daugiau bei daugiau apsinesa silumokaitis = krenta NVK, zenkliai dazniau reikia valyti silumokaiti
d) smulkia anglimi kurenamu katilu galia kuri yra maziausia (katilo) yra 14kW
e) per galingas katilas = daugiau silumos bus isleidziama i ora nes bus blogesnis katilo NVK = sundauojama daugiau kuro
Reziume, jeigu kurenamasi smulkia anglimi, nori nenori katilui reikia daugiau prieziuros (silumokaicio valymas, pelenu issemimas). Jeigu tai neatliekama (silumokaicio valymas) = kaip tamstos paskaiciavimais tas pats kiekis tiek anglies tiek granuliu per sezona.

P.S. medzio granules 6tx tarkim 650lt = 3900Lt
smulki anglis 4t x tarkim 650lt= 2600 Lt

skirtumas 1300Lt o ne 2000Lt, pasitikrinkite rinkos kainas wink.gif

Tai gal del to ir yra degikliai su padavimu is virsaus su aukstesniu NVK, nes nereikia palaikyti karstu zariju, kad vel butu galima pratesti degima, o tas karstu zariju palaikymas manau labai daug pareikalauja granuliu. Tarkim katilo negesinam, ir gali kelias dienas buti silti orai ir visa ta laika katilas naudos granules vien tam kad neuzgestu, nors sildyti visai nereikia. O degiklis su is virsaus padavimu uzges ir tik uzsidegs kai reikes ir tas uzdegimas kainuos kelis centus elektros. Ar teisingai galvoju?
Ir kodel tada visi rimtesni katilai net ir su padavimu ne is virsaus yra su dideliu vandens kiekiu katile? Negi siaip be priezasties?
Anglies granules eina apie 580lt, o medzio granules kokybiskos eina apie 650-700lt. Skirtumas gaunasi nemazas (bent jau man).
Atsakyti