QUOTE(jes @ 2011 10 05, 19:19)
dar karta klausineju , gal kas zinot gal kas turit nuomone apie si katila na niekur jos nerandu Kostrzewa Pellets®100
draugai turi , džiaugiasi , tik nereik perlenkti su KW
Sveiki, o gal kas turi kokiu atsiliepimu apie nibe biawar pellux katilus arba apie lietuviskus biokaitra? Prisiejo statytis papildoma katila ir dvejoju ka rinktis.
QUOTE(jurgitag @ 2011 10 05, 18:03)
Sveiki, gal kauniečiai/kaunietės pasakys kur perka pjuvenų granules. Kaip kaina ir kokybė? Užsisakėm granulinį katiliuką. Reik ruošt pašarą jam
Kaune pagrindiniai granulių pardavėjai yra IMLITEX, kainos apie 550Lt/t, kokybė ukrainietiška (nors šiemet skelbiasi, kad Raudondvaryje pradėjo gaminti patys).
QUOTE(Augė @ 2011 10 05, 15:02)
dėkui už atsakymą
blondiniškas klausimas ar tikrai užteks ? , kai kur siūlė net 20kW
tarkim ateinu pirkti pas jus , kokį katilą siūlytumėt ?
blondiniškas klausimas ar tikrai užteks ? , kai kur siūlė net 20kW
tarkim ateinu pirkti pas jus , kokį katilą siūlytumėt ?
Tik nenusupirkit per galingą. Aš irgi galvojau, kad mano 220 m2 namui su 15 cm neoporo apšiltinimu 25 kW bus pats tas (1 kW/10 m2 + šiek tiek dėl atsargos ). Pernai per didžiausius šalčius katilas naudojo tik pusę galios, tai reiškia mano namui pilnai būtų uštekę 15 kW, taigi, dabar pereikvoju kurą dėl per galingo katilo.
QUOTE(Augė @ 2011 10 06, 20:52)
Nors pas mane irgi Kostrzewa, tačiau apie ši katilą nieko negaliu pasakyti. Tiesiog jis ir jo degiklis kitoks nei maniškio. Be to nėra galimybės kūrenti smulkia anglim. Apie jį galima paskaityti ir lietuvių kalba be vertimo: http://www.kostrzewa...s-1023.html#tof . Kažkur forumuose skaičiau, kad kažkieno draugai juo labai patenkinti.
QUOTE(Paliukas @ 2011 10 03, 07:49)
nors katila irgi jau pasikuriau:
i grindis leidziu +30
i radiatorius paeina ir +50 (termogalvos)
namie +25 (per karsta - pamazinau iki +28 i grindis)
sanaudos: apie 10kg/parai
dabar maisysiu su mulcu ir ziuresim kas gausis
i grindis leidziu +30
i radiatorius paeina ir +50 (termogalvos)
namie +25 (per karsta - pamazinau iki +28 i grindis)
sanaudos: apie 10kg/parai
dabar maisysiu su mulcu ir ziuresim kas gausis
Blyn, 10kg/parai čia tai sąnaudos. Aš supyliau 2x15kg IMLITEX 6mm granulių ir žiūriu, kad tik parą pratrauksiu... Ir čia dabartiniu oru... Pasitikrinau katilo nustatymus: padavimas 10s, degimas 60s, oro padavimas 28%, oro sklendė atidaryta 2/3, temperatūra į radiatorius +40 (bet termogalvos beveik užsidariusios), į grindis +28 . Nesuprantu, kur tiek šilumos gali pradingti? Vis labiau linkstu prie kamino traukos reguliatoriaus, mačiau Vilniuje pardavinėja už 100Lt...
QUOTE(Paliukas @ 2011 10 04, 11:12)
Paprasciau butu tamstos degikliui (kiek suprantu su fotoakute stebima) ivesti galios moduliacijas (jei tokios yra): 100% ir kokiu 10/20%, tada butu nasiau
Priesingai nei manote, geriau butu sildyti nakciai, nes diena dar nors ir nedaug per langus gaunat silumos
grindys - jeigu didelis kiekis galima +35 arba didesni siurblio greiti
Arba kaip ir minejau visa isijungima/issijungima l. lengvai issprestu akumuliacine talpa (cia tamstos atveju)
P.s. sildomam plotui 150m2 su tokia sienu varza sios sanaudos butu normalios. Taip pat manau ir 10kW galios uztektu
Tiesa 15kg granuliu = 75kWh parai (gruodi), tai valandinis poreikis gaunas apie... 3kWh, na jei blogos kokybes ir t.t. 2kWh
Papildyta:
Na degiklyje galima reguliuoti putimo is granuliu padavimo kiekius, taip pat yra 2 rezimai - silpnas ir galingas, kuriuos galima nustatyti % vertenmis kaip norima.
Siaip kai kurenu sezono metu malkomis tai i grindis ir duodu +35, tai jei tik vienkartini granuliu uzkaityma bandydti daryti su taimeriu, tada irgi duociau i grindis +35. +25 duodavau, kai degiklis degdavo visa para.
Na pas mane 25kW galios degiklis.
O cia tai ka parasete apie tuos kWh yra gerai ar ne?
QUOTE(silainiai @ 2011 10 10, 08:04)
Blyn, 10kg/parai čia tai sąnaudos. Aš supyliau 2x15kg IMLITEX 6mm granulių ir žiūriu, kad tik parą pratrauksiu... Ir čia dabartiniu oru... Pasitikrinau katilo nustatymus: padavimas 10s, degimas 60s, oro padavimas 28%, oro sklendė atidaryta 2/3, temperatūra į radiatorius +40 (bet termogalvos beveik užsidariusios), į grindis +28 . Nesuprantu, kur tiek šilumos gali pradingti? Vis labiau linkstu prie kamino traukos reguliatoriaus, mačiau Vilniuje pardavinėja už 100Lt...
Sunervinsiu
savaitgali kaip ir zadejau - pasimaisiau granuliu su mulcu (tarkuota mediena)
pastaciau namie apie +24, i grindis paleidau +30 (sveciu savaitgaliui turejau) ir pasimaises granuliu su mulcu kazkur 25% (granuliu) ir 75% mulco pakurenau
Kolkas viskas patinka, sunaudojo velgi apie 10kg granuliu parai ir apie 30l mulco (jis lengvas).
minusai - gal butu tai kad reikejo truputi rankom "prasejoti" kad didesniu gabalu nebutu ir pilant i bunkeri pramaisyt, bei kazkiek (nedaug) buvo slako
pliusai - zinoma kad karsta namuose ir mulcas nieko beveik nekainavo
tokius eksperimentus su mulcu galvoju daryti savaitgaliais, kai pats esu namuose o tai maza kas...
Traukos reguliatorius yra dar vienas zingsnis del sanaudu mazinimo, tik nepersistenkit, o tai katilas dazniau "kimsis"
QUOTE(zojux @ 2011 10 10, 09:07)
Na degiklyje galima reguliuoti putimo is granuliu padavimo kiekius, taip pat yra 2 rezimai - silpnas ir galingas, kuriuos galima nustatyti % vertenmis kaip norima.
Siaip kai kurenu sezono metu malkomis tai i grindis ir duodu +35, tai jei tik vienkartini granuliu uzkaityma bandydti daryti su taimeriu, tada irgi duociau i grindis +35. +25 duodavau, kai degiklis degdavo visa para.
Antra galia turetu buti padaryta (ta mazesne) kad kuras pasidavinetu ir ventiliatorius suktusi bet taip kad tik tik neuzgestu. Taip daroma tokio tipo katilams be akumuliaciniu.
2-3 kWh galia per valanda tai yra normalu. Kas ten zino gal boileris dar kazkiek pas Jus pasiima.
QUOTE(Paliukas @ 2011 10 10, 08:53)
Antra galia turetu buti padaryta (ta mazesne) kad kuras pasidavinetu ir ventiliatorius suktusi bet taip kad tik tik neuzgestu. Taip daroma tokio tipo katilams be akumuliaciniu.
2-3 kWh galia per valanda tai yra normalu. Kas ten zino gal boileris dar kazkiek pas Jus pasiima.
Tai as ta minimalia galia ir padares ant kuo mazesnio bet funkcionuojancio granuliu padavimo ir ventiliatoriaus putimo, taciau gal ne taip greitai, bet vievien uzkaitina iki max nustatytos tempereturos ir issijungia.
Siaip bandziau ta minimalia numazinti iki visiskai minimalios ir bandziau kai ta minimali ne tik vos rusena, bet taip optimaliai dega (aisku silpniau nei MAX), tai atrodo per tuos bandymus nepamaciau sanaudu skirtumo
Boileris tai 150L, tik va kad tas jo atskiras degiklio termostatas (nes kompas seka atskirai temperaturas iseinancias is katilo ir atskirai boilerio) ikistas is apacios boileriui ir ne per auskciausiai, ten manau, kur siltas su saltu vandeniu maisosi, tai kai tik uzkaista boileris iki nustatytos temperetauros is issijungia, bet net ir vandens nenaudojant po kiek laiko temperatura nukrinta ir vel kuriasi degiklis.